Ste mladý človek, baví Vás niečo, čo viete, že nemôžte ešte naplno robiť, chcete zmenu, inú prácu, ale na takú, aká by Vás bavila potrebujete vzdelanie. Na VŠ sa nehrniete, lebo ste už 2 roky zo školy doma a bojíte sa, že nenabehnete na ten systém.
Tu sa viacej rozpíšem. Ste mladý človek, robíte v bare, aby ste mali nejaký príjem, ale viete, že to nie je práca pre Vás a chcete zmenu. Baví Vás fotenie, sem tam fotíte, ale nemáte to, ako stále zamestnanie, iba ako niečo, čo Vás napĺňa, ale nemôžte to robiť naplno. Ste podnikavá osoba, chcete sa učiť jazyky, možno ísť na nejakú školu, no bojíte sa dlhej pauzy od školy. Ako by ste riešili takúto situáciu?
sama musis vediet, co chces teda robit. ci to ma byt to fotenie ale este nie si rozhodnuta. ak sa naozaj chces venovat tomu foteniu tak sa posnaz to rozbehnut, urob si poriadne portfolio, propagaciu, vylepsi techniku a daj do toho vsetko.
ale hlavne je zamysliet sa co chces robit, podla mna a potom sa snazit, zlepsovat sa, kludne najprv aj na projektoch pre znamych alebo pre firmy zadarmo ako referencie.
Toto je strašne individuálna situácia a mal by si s rozhodnúť podľa seba. Ja, za seba, ale budem tvrdiť, že vzdelanie nikdy neuškodí a na tvojom mieste by som šla študovať hlavne ak vieš, že práca ktorú robíš ťa nebaví a nechceš ju robiť dlhodobo.
Alebo si nájdu prácu, ktorá ťa bude baviť viac a skús aspoň nejaké kurzy - jazykové, možno nejaké fotivé, keď ťa to baví...
Sme mladí, možností je kopec, treba skúsiť čo sa dá!
@veruka Určite ak chceš študovať choď študovať ja som tri roky po strednej pracovala a až potom som išla na VŠ z obchodnej na chemickú VŠ a nikdy by som nemenila! Síce bývalé spolužiačky majú v mojom veku už skoro po škole ale mnoho z nich študovalo to čo ich nebaví a navyše si myslím že tým že som staršia som si už celkom preusporiadala priority a presne viem čo chcem a neúspechy neberiem tak tragicky ako niektorí moji terajší spolužiaci čo sú zvyknutý zo strednej že za pekný úsmev to už len nejako spravia a ani nevedia ako majú 1ky (samozrejme nehovorím o všetkých ale nájdu sa aj takéto typy) ... mne tá pauza určite pomohla .. a pamätaj že ide o tvoj život ty to budeš celý život robiť ide hlavne o teba a to čo chceš môžeš sa vykašľať čo ostatní hovoria či na to máš či nemáš či si na to stará či mlada atď..
by som sa konecne odhodlala urobit NIECO namiesto toho kolko veci si tam napisala ze chces robit ale nemozes lebo blabla. tak to bolo aj u mna, kym som si vymyslala vyhovorky. potom som sa rozhodla zamerat sa, a odvtedy to fici.
No ak chceš ísť do školy po dlhej pauze a uvedomuješ si že je to problém, tak je len na tebe či ho začneš riešiť. Ak to chceš, musíš zatnúť zuby a vydržať, začiatky budú ťažké ale potom to pôjde, zvykneš si... len musíš vydržať, nič viac sa asi poradiť nedá, žiadne zázračné zaklínadlo neexistuje
Mňa práve tie hnusné brigády čo som robil doviedli k tomu ísť na výšku a ničoho neľutujem ...o skoro dva roky síce budem oproti mojim spolužiakom zo strednej zaostávať s inžinierskym titulom, ale ja sa neponáhľam s ničím tak a študujem si pre svoju lepšiu budúcnosť (verím)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale hlavne je zamysliet sa co chces robit, podla mna a potom sa snazit, zlepsovat sa, kludne najprv aj na projektoch pre znamych alebo pre firmy zadarmo ako referencie.
Alebo si nájdu prácu, ktorá ťa bude baviť viac a skús aspoň nejaké kurzy - jazykové, možno nejaké fotivé, keď ťa to baví...
Sme mladí, možností je kopec, treba skúsiť čo sa dá!
Ak si dávaš hned otázky a odpovede prečo to neurobiť tak to neurobíš. Dak si skor otazky a odpovede prečo to urobit a co si ochotná preto urobit.