niekto kto studuje/studoval medicinu a vedel by mi poradit ako sa ucit anatomiu?vobec mi to nejde do hlavyy, nemam v tom ziadny system, mame sa ucit chrbticu a neviem co potrebujem ucim sa z cihaka
namaluj si obrazok chbrice ( myslim to vazne ) presny zo vsetkym co ma kde byt no a priraduj k tomu karticky z nazvanmi stavcou , kosti a vsetkeho co tam je ..pochopila si dufam
Anatómia je síce bifľovačka, ale dá sa v tom nájsť systém. Len problém je v tom, že sa (ten môj) odvíja od kostí.
Chrbticu som sa ja proste len nabiflil, že colluma vertebrae -> cervikálne, torakálne, lumbálne, sakrálne, coccyqeálne -> čo majú všetky spoločné (corpus, arcus, foramen spinalis, facies articularis sup et inf....) a potom čo majú rozdielne (lumbálne - processus costalis, atlas, axis...). Proste som sa musel prinútiť a byť trpezlivý.
Kokos Anatómiu som mala v prvom ročníku na strednej a ďakujem bohu, že už viac nie! Ale ja som sa ju bifľovala.. Takže s týmto by som ti nepomohla.. Ale ten spôsob čo napísala @livinka113 by som na tvojom mieste skúsila
@martina123 podla toho co sa chces ucit...ak svaly,kosti,nervy,veny,arterie tak si to skus kreslit no a musis sa to naucit naspamat...ale takej neuroanatomii musis aj rozumiet...
jednoducho tomu musis obetovat cas ,pripravuj sa zodpovedne na kazde cviko a ono to pojde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Anatómia je síce bifľovačka, ale dá sa v tom nájsť systém. Len problém je v tom, že sa (ten môj) odvíja od kostí.
Chrbticu som sa ja proste len nabiflil, že colluma vertebrae -> cervikálne, torakálne, lumbálne, sakrálne, coccyqeálne -> čo majú všetky spoločné (corpus, arcus, foramen spinalis, facies articularis sup et inf....) a potom čo majú rozdielne (lumbálne - processus costalis, atlas, axis...). Proste som sa musel prinútiť a byť trpezlivý.
jednoducho tomu musis obetovat cas ,pripravuj sa zodpovedne na kazde cviko a ono to pojde.