casto mi ani nenapadaju slovenske slova, tak proste pouzijem anglicke a niektore veci zneju lepsie po anglicky, alebo sa nedaju dobre prelozit, tak to tak poviem
snazim sa tomu vyhybat ale stane sa mi to malokrat... a napriklad dodnes neviem ako mam prelozit spisovne native speaker. vzdy mi napadne rodily mluvci ale po slovensky to neviem ako to je ?
jo, ale iba niekedy...väčšinou si to ani neuvedomím najčastejšie ale maybe, fuck the all, fail forever, shut up and get the fuck off a ešte horny bitch a you dick
Keď do mňa na katedre celý deň hustia anglinu tak žiaľbohu niekedy mi fakt napadne len anglický výraz na niektoré slová ...ale inak je to ..čudné ...čo ja viem nepasuje to ..to vyzerá ako keby človek nemal dostatočnú slovnú zásobu v rodnom jazyku
Podla mna je to dnesnej dobe uplne normalne, kedze deti sa ucia cudzi jazyk odmalicka takze niektore slova napr spoznaju skor nez vo svojom, kedze osnovy pisu ludia velmi pozoruhodni a casto su tam proste veci, s ktorymi sa clovek bezne nestretava, lebo je to predsa skola a priprava na buducnost tak preco nepoznat extra divne slovo v angline, pre ktore mozno ani nie je slovensky ekvivalent...
@ladyni inak, niekedy to ani nie je ono, prekladať si všetko do slovenčiny, asi práve preto sú frázy frázami, pretože niekedy to prosto nejde a používa sa to pre to, lebo
co vam jebe more ? ze "neviem to povedat po slovensky" to uz je co toto ? ste cudzinci ci co ? nechapem vobec sak mate nejake narecie alebo co ne ? nepovim nic ked clovek nevie pomenovat nejake specializovane naradie alebo podobne veci
seriously, wtf, shit a z nemciny vielleicht ...ale nepouzivam to zas tak enormne casto, ale nemyslim si, ze je to nejake pozerstvo, cechizmy tiez pouzivame, ani si to neuvedomujeme castokrat a to je v pohode? len anglina je pozerstvo
Nie a trochu mi prekáža, keď tak niekto rozpráva, aj keď sa tomu nedivím. Používam len v prípade, keď si neviem spomenúť na výstižnejšie pomenovanie, prípadne citujem hlášku zo seriálu. Aj na bilingválnej strednej som sa tomu vyhýbala.
@lenuli Presne, podľa mňa je to v pohode aspoň sa niekto dotyčný priučí nejakým frázam alebo slovká keď nevie jazyk : Ja sa teraz učím anglinu a hľadám kadejaké frázy a spolu s tým mám aj online program Imitum a dobrá vecička to je. Tiež sa tam učím frázy a to počúvaním aj čítaním, za vyskúšanie určite stojí www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-online-vyhody?a_box=y7x556ws
Ahoj díki za tip na tú angličtinu-bez-biflovania. Vybral som si tam tento kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/obchodna-anglictina Zatiaľ je to asi najlepšie online spracovanie angličtiny s akým som sa stretol.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A nemám to rada.
Teda, pokiaľ práve nerozprávam po anglicky.
ale taktiež "lepšie" znie na slovensku dick ako kokot
seriously a nice používam asi v každej tretej vete no ako to nie, ale dosť často., a potom wtf a rôzne slovíčka ako cute alebo maybe
to mam asi ako osobnu obdobu "im potato"
Anglická filológia, go go go.
Ale nadávam po anglicky a schuti