Chcela by som toto leto zamakať riadne a naučiť sa po anglicky. Moja úroveň angličtiny je taká, že sa dohovorím, ale posluchy a komunikácia - veľký problém
Čo by ste mi doporučili? ....Budem mať dva mesiace čas... Do zahranič
takže chodím na doučko, pozerám anglické filmy a čítam anglické knihy a ak máš možnosť tak určite choď niekde vonku, i keď prácu si nájsť tam nie je len také jednoduché a samozrejme môžeš natrafiť aj na takú prácu, kde neprídeš až tak do kontaktu s ľuďmi alebo keď aj hej, tak sa dostaneš do komunity Slovákov alebo Čechov
a asi najlepšie by bolo si nájsť niekoho a chatovať si s ním, pretože vtedy sa asi najviac naučíš
čítaj knihy, pozeraj filmy, choď na nejakú pen-pal stránku a zožen si niekoho, s kým budeš komunikovať v angline /najlepšie native speaker/, hlavne s ňou pracuj každý deň aspoň trochu
kurzy nestoja 100 000 Sk noo ja to robim tak, ze sa ucim z knizky pre samoukov, citam anglicke knihy, pozeram anglicke filmy a tak... ale najlepsie sa naucis, ked jazyk prerozpravas.. a to sa da len v zahranici...
Veľmi dobré sú audiobooky, teda nahovorené knihy spolu s originálom v AJN. Napríklad máš audiobook čiže nahrávku Harry Potter and Deathly Hallows k nej máš aj v originále čiže v ANJ napísanú knihu. Odporúčam najprv začať čítať vybrať si frázy resp. slová ktorým nerozumieš preložiť si ich. A keď sa ti to zautomatizuje, že si nebudešmusieť prekladať a budeš rozumieť - "čítanie s porozumení" - tak si púšťaj nahrávky a snaž sa takisto rozumieť počutému.
Filmy sú ti na dve veci, keď im nerozumieš.
Ak máš nejaký film v ANJ, nájdi si anglické titulky, ktoré si postupne prekladaj a čítaj podobne ako pri audiobookoch. Potom pozeraj film s anglickými titulkami a potom bez nich, samozrejme všetko viacej krát, postupuj pomaly, kým sa ti to všetko nezautomatizuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
takže chodím na doučko, pozerám anglické filmy a čítam anglické knihy a ak máš možnosť tak určite choď niekde vonku, i keď prácu si nájsť tam nie je len také jednoduché a samozrejme môžeš natrafiť aj na takú prácu, kde neprídeš až tak do kontaktu s ľuďmi alebo keď aj hej, tak sa dostaneš do komunity Slovákov alebo Čechov
a asi najlepšie by bolo si nájsť niekoho a chatovať si s ním, pretože vtedy sa asi najviac naučíš
Filmy sú ti na dve veci, keď im nerozumieš.
Ak máš nejaký film v ANJ, nájdi si anglické titulky, ktoré si postupne prekladaj a čítaj podobne ako pri audiobookoch. Potom pozeraj film s anglickými titulkami a potom bez nich, samozrejme všetko viacej krát, postupuj pomaly, kým sa ti to všetko nezautomatizuje.