Zdravím, milí birdzáci
Po dlhom čase som sa rozhodol opäť zakvitnúť na Birdz s jednou delikátnou, a síce vôbec nie exkremenťáckou témou.
Dúfam, že moje renomé nijako neovplyvní vaše odpovede či serióznosť tohto fóra, veď sme vyspelí ľudia a vieme čo a ak
Ja mám takú skúsenosť že u mnohých gejov som si všimol že majú veľmi silný (až prehnaný) vzťah s matkou.
Tá podoba (aj gestikuláciou, aj správaním) na opačné pohlavie je podľa mňa spôsobená hladinami pohlavných hormónov - skôr si myslím že to má biologickú podstatu ako psychologickú.
To sú len moje individuálne pozorovania, nepovažujem ich za vedecky relevantné.
postavil by som im krásny dom do ktoreho by som ich všetkých nahnal dal by som okolo neho krásny vysoký plot, nablyšťaný ostnaty drot a nad branu by som napisal "arbeit macht frei"
možnože tam nejaký problém s opačným pohlavím bude, lebo ja som hetero a neznášam ženy tak sa to dá aj prehodiť na homoseuálov :ehm:
a nemyslím si, že sa štylizujú, možnože prirodzene s homosexualitou prichádza aj nadbytok estrogénu/testosterónu u mužov a žien alebo čo a tým to môže byť spôsobené, no nemyslím si, že je to pravidlo (a tiež to nemusí byť ani takto, nie som žiadny biológ)
Poznám troch gayov, každý vyrastal bez otca a má super vzťah s matkou, ženy by sa nedotkli, majú ženský hlas a strašne ohovárajú a sú strašne falošní. - Toľko k spoločným črtám. Ale nemám pocit, že by boli nejakí extra zženštilí. Či majú problém s opačným pohlavím, iba to, že po sexuálnej stránke sa im hnusia, ale inak iný problém asi ani nie.
@ps102 a myslíš si, že by tá biologická podstata nemohla prvotne vychádzať z psychologickej?
teda, prečo majú tie zvýšené hladiny hormónov?
a prečo to vytryskne do homosexuality a nie nejakej choroby?
Myslíte si, že homosexuáli majú nejaký hlbší vnútorne zakorenený problém s opačným pohlavím?
-Možno niektorý áno, hoci to by z nich robilo skôr asexuálov resp. ľudí čo nemajú vzťahy.
Stretli ste sa s týmto fenoménom aj vy?
-Musím sa priznať že nepoznám žiadneho heterosexuála.
myslíte si, že sa homosexuáli tak trochu štylizujú do roly opačného pohlavia?
-Toto si nemyslím, prečo by to tak malo byť? Nemôžeme si ich predstavovať ako metrosexuálov v ružových šatočkách na kolieskových korčuliach s dúhovou vlajkou. Sú to úplne normálny ľudia, len majú opačný kompas. :/
@marjy77 ja vychádzam zo skúsenosti
a nevravím, že to nie sú normaálni ľudia, alebo že im ich "štylizácia do nejakej roly" uberá na normálnosti
všetci sa štylizujeme, napokon
@echoechoecho si mal povedať,že si na mužov , ak si a bolo by v poho nie? ja som si robil srandu z gejov celkom drsnu a hned vedla mna jeden stál ale pohoda , neurazil sa a bavim sa s nim normalne . dalej
tam je problem s archetypmi. anima vs. animus. vacsinou gayovia vyrastaju bez otca alebo ak s otcom tak nemaju dobre vztahy, narusene vztahy, problemy s oidipov komplex a dalsie vplyvy prostredia v ktorom clovek vyrasta. gayovia su zvacsa stelesnenie kurvy v muzskom tele. blizkost k pudovosti a neschopnosti zit monogamne
@exkrement role su socialny konstrukt, lenze ten vychadza z vacsinoveho spravania sa muzov a zien, ktore je ovplyvnene hormonmi...ak chlapa das medzi zeny, tak do puberty sa bude spravat jak zena, lenze po case sa mu zvysi testosteron a on bud sa vzburi alebo, ak je pod socialnym tlakom bude zit frustrovanym zivotom niekoho ineho..podobne to maju aj zeny, ak das dievca medzi chlapcov, do puberty bude muznejsia, potom jej narastu kozy, zacne menstruovat a zacne byt citlivejsia, pouzivat zensku logiku, urazat sa, vyuzivat ludi a pod.....
Homosexuáli sú úplne normálni, nie všetci sú zženštilí, plus nie na každom hneď vidno, že aha, je to gej.
Nie, neobliekajú si ženské gaťky, nie sú precitlivení, správajú sa ako ostatní.
Samozrejme, že sú výnimky.
A Sergej, ahoj, som celkom rada, že som s tebou prerušila kontakt.
@echoechoecho to je pravda
ale ak by si trebárs vyrastal v prostredí, obklopený samými homosexuálmi, kde by chlapi jebali hlava nehlava a ženy jebali hlava nehlava, a homosexualita by ti prišla natoľko prirodzená a možno ešte prirodzenejšia ako heterosexualita, stále by sa z teba stal 100% hetero?
Myslíte si, že homosexuáli majú nejaký hlbší vnútorne zakorenený problém s opačným pohlavím?
-nerozumiem veľmi otázke, pýtaš sa na to, či homosexuáli sú odjakživa homosexuálmi alebo to prišlo časom, alebo sa tu pýtaš na kadejaké interakcie s druhým pohlavím? či?
v prvom prípade si myslím, že je to individuálne. Sexualitu by som rozhodne nevymedzoval na nejaké vyhranené oblasti. Prosto sú niektorí, ktorí k rovnakému pohlaviu inklinovali od detstva a sú aj takí, ktorí na to prišli náhodne, pri vybudovaní vzťahu k rovnakému pohlaviu, popr. po sexuálnych skúsenostiach. Toto možno ovplyvňuje najmä sociálne prostredie v ktorom vyrastali, miera sebareflexie a to, ako to v sebe človek potláča a chce potlačiť.
interkcie s druhým pohlavým sú tiež rôzne, individuálne. Ja sa nedištancujem od nejakých prejavov k ženám, ak sa vyskytnú miestami a rovnako ani mnoho iných ľudí, ktorých poznám.
ženské/mužské role podľa mňa neexistujú. Niekto prosto v domácnosti zastáva také miesto, iný také, resp. to môže byť na rovnakej úrovni a to funguje aj v heterosexuálnych pároch. Prosto mne nepríde žiadne správanie, prejav, vkus obliekania a pod. za ženský/mužský, nanajvýš ľudský.
@poke počkaj, ty si gay?
lebo som potom asi nepochopil vetu "Ja sa nedištancujem od nejakých prejavov k ženám, ak sa vyskytnú miestami"
pýtam sa v podstate na vzťah homosexuálov k ženám, keďže mi nedalo si nevšimnúť, že u mnohých sú tie vzťahy trochu "pokrivené", viď už aj spomínaný oidipovský komplex, z čoho to môže prameniť; neznášanlivosť žien atď
"ženské/mužské role podľa mňa neexistujú" nevravím, že som zástanca týchto soc. konštrukcií a tkzv. rolí pohlaví, no je smiešne povedať, že neexistujú alebo že si ich vôbec nevšímaš, že keď okolo teba prejde muž v sukni a podrpsenke, ani nezdvihneš obočie
alebo že z istého dôvodu si ráno neoblečieš už spomínané
nič takéto som si nevšimol. ja som si myslel že homosexuáli vychádzajú velmi dobre so ženami a sú ich BFF... ale čo sa týka vzťahov, tak si myslím že v každom vzťahu musí byť aj ženská aj mužské energia. bez ohladu na to či ide o hetero alebo homo vzťah. a aj v hetero vzťahu môže mať žena viac mužskej energie, byť dominantná a kariéristka a muža môže baviť varenie a môže byť submisívny. myslím si že teda aj v homo vzťahoch musia byť energie nejako rozložené a jeden partner je viac "mužný" a druhý "zženštilý"
ja som si popravde nevšimol nejakú mizogýniu :ehm:
a či by som pokrútil obočím, no to neviem, možno, ale to sa mi môže stať aj pri bežnejšie sa vyskytujúcich veciach. A hovorím najmä o tých rolách, nie znakoch
Poznám pár homosexuálov a práve naopak mi prišlo, že sú voči heterákom nekonfliktný a istým spôsobom voči nim majú rešpekt ale to môže vyplývať aj z toho, že nimi nechcú byť súdený. Oni sami vedia, že ich "heterosexuálna komunita" odsudzuje, a nepáči sa im to, preto nebudú odsudzovať ani oni ich.
K druhej otázke- Väčšinou je to tak, že tá daná osoba nikdy nejak nezapadla medzi ženský alebo mužský kolektív, a práve preto sa snažila byť iná a to vyústilo aj do inej orientácie. Ak bol muž vždy v ženskej komunite/ partii, pobral od žien určité návyky a možno vtedy sa z neho stal homosexuál. Tak ako keď napríklad chlap vždy vyrastal len so ženami a nemal ten "mužský vzor".
Neviem ako im to v hlavách funguje, je to len môj názor, ale ako som už spomínala, poznám pár homosexuálov a ich osobnosti, takže som ich vnímanie pochopila nejak takto.
poznám lesbičku a v práci mám kopec homo-kolegov, ale nikdy som nepozorovala, že by mali nejaký problém s opačným pohlavím. o chalanoch toho spravidla veľa neviem, ale ona práveže ešte má hodne zlý vzťah s matkou, ak ti to pomôže ako info
a čo sa týka zženštilosti a zmužštilosti... tendencia tam je, ale nie je to pravidlo...
Hrozne je nahovno nepoznať bližšie nejakého homosexuála (pšt) ale nevšimla som si u všetkých nejako do oči bijúce opačno-pohlavné správanie a ani to, že by mali problém s iným pohlavím.
nie, nemajú zakoreňený problém s druhému pohlaviu ...k druhej otázke, poznám ženy čo sú si partnerkami a keď spolu idú von, jedna je viac femínnanež druhá a naopak
leda tak k tomu sa vyjadrím, mužské-ženské role v dnešnej dobe okrem rodení detí je bulshit/alebo trend čo ja viem kt. dajak nemusím....a je jedno akej orientacie jedinca sa jedna
Poznám dvoch a akože o jednom viem, že sa na niekoľkých chatách aj bozkával s rôznymi dievčatami a baví sa s nimi normálne, ten druhý jje trocha nespoločenský takže tam to je ťažko posúdiť, ale nemyslím si.
Ďalšia otázka, myslíte si, že sa homosexuáli tak trochu štylizujú do roly opačného pohlavia?
Ten prvý si počas skúškového a na dovolenkách necháva rásť braadu inak má tiež strnisko, je to dedinčan, moc nie, ten druhý je z dediny ale skôr mestský typ človeka a pre mňa ako pre niekoho z dediny, tak chlap by mal vedieť kálať, rúbať, rezať a viem, že je to nemoderné a sprostosť mierna.
Taak detailne poznám len toho jedného a on ma dobrý vzťah s matkou, takže tak.
Na druhej strane na základe som mal spolužiaka a na tom sme celá trieda vedeli od tretej triedy minimálne že bude gay, správanie a hlas, bolo to tam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Tá podoba (aj gestikuláciou, aj správaním) na opačné pohlavie je podľa mňa spôsobená hladinami pohlavných hormónov - skôr si myslím že to má biologickú podstatu ako psychologickú.
To sú len moje individuálne pozorovania, nepovažujem ich za vedecky relevantné.
postavil by som im krásny dom do ktoreho by som ich všetkých nahnal dal by som okolo neho krásny vysoký plot, nablyšťaný ostnaty drot a nad branu by som napisal "arbeit macht frei"
a nemyslím si, že sa štylizujú, možnože prirodzene s homosexualitou prichádza aj nadbytok estrogénu/testosterónu u mužov a žien alebo čo a tým to môže byť spôsobené, no nemyslím si, že je to pravidlo (a tiež to nemusí byť ani takto, nie som žiadny biológ)
myslíte si, že sa homosexuáli tak trochu štylizujú do roly opačného pohlavia? AJ HETERO TO ROBIA.
Myslíte si, že je to akási kompenzácia/ vžitie roly do opačného pohlavia kvôli ich sexualite? NIE
teda, prečo majú tie zvýšené hladiny hormónov?
a prečo to vytryskne do homosexuality a nie nejakej choroby?
-Možno niektorý áno, hoci to by z nich robilo skôr asexuálov resp. ľudí čo nemajú vzťahy.
Stretli ste sa s týmto fenoménom aj vy?
-Musím sa priznať že nepoznám žiadneho heterosexuála.
myslíte si, že sa homosexuáli tak trochu štylizujú do roly opačného pohlavia?
-Toto si nemyslím, prečo by to tak malo byť? Nemôžeme si ich predstavovať ako metrosexuálov v ružových šatočkách na kolieskových korčuliach s dúhovou vlajkou. Sú to úplne normálny ľudia, len majú opačný kompas. :/
a nevravím, že to nie sú normaálni ľudia, alebo že im ich "štylizácia do nejakej roly" uberá na normálnosti
všetci sa štylizujeme, napokon
ak sú ženské a mužské role len nejaký sociálny konštrukt a výsledok výchovy/vštepovania, nemôže to tak byť aj so sexualitou?
ty radšej prispej k téme!
Nie, neobliekajú si ženské gaťky, nie sú precitlivení, správajú sa ako ostatní.
Samozrejme, že sú výnimky.
A Sergej, ahoj, som celkom rada, že som s tebou prerušila kontakt.
ale ak by si trebárs vyrastal v prostredí, obklopený samými homosexuálmi, kde by chlapi jebali hlava nehlava a ženy jebali hlava nehlava, a homosexualita by ti prišla natoľko prirodzená a možno ešte prirodzenejšia ako heterosexualita, stále by sa z teba stal 100% hetero?
-nerozumiem veľmi otázke, pýtaš sa na to, či homosexuáli sú odjakživa homosexuálmi alebo to prišlo časom, alebo sa tu pýtaš na kadejaké interakcie s druhým pohlavím? či?
v prvom prípade si myslím, že je to individuálne. Sexualitu by som rozhodne nevymedzoval na nejaké vyhranené oblasti. Prosto sú niektorí, ktorí k rovnakému pohlaviu inklinovali od detstva a sú aj takí, ktorí na to prišli náhodne, pri vybudovaní vzťahu k rovnakému pohlaviu, popr. po sexuálnych skúsenostiach. Toto možno ovplyvňuje najmä sociálne prostredie v ktorom vyrastali, miera sebareflexie a to, ako to v sebe človek potláča a chce potlačiť.
interkcie s druhým pohlavým sú tiež rôzne, individuálne. Ja sa nedištancujem od nejakých prejavov k ženám, ak sa vyskytnú miestami a rovnako ani mnoho iných ľudí, ktorých poznám.
ženské/mužské role podľa mňa neexistujú. Niekto prosto v domácnosti zastáva také miesto, iný také, resp. to môže byť na rovnakej úrovni a to funguje aj v heterosexuálnych pároch. Prosto mne nepríde žiadne správanie, prejav, vkus obliekania a pod. za ženský/mužský, nanajvýš ľudský.
@jirikara mne tiez, ale iba tie pekne
@rocafella hej, ale iba tvojho kovboja, ziaden iny nebol tak nedobytny
lebo som potom asi nepochopil vetu "Ja sa nedištancujem od nejakých prejavov k ženám, ak sa vyskytnú miestami"
pýtam sa v podstate na vzťah homosexuálov k ženám, keďže mi nedalo si nevšimnúť, že u mnohých sú tie vzťahy trochu "pokrivené", viď už aj spomínaný oidipovský komplex, z čoho to môže prameniť; neznášanlivosť žien atď
"ženské/mužské role podľa mňa neexistujú" nevravím, že som zástanca týchto soc. konštrukcií a tkzv. rolí pohlaví, no je smiešne povedať, že neexistujú alebo že si ich vôbec nevšímaš, že keď okolo teba prejde muž v sukni a podrpsenke, ani nezdvihneš obočie
alebo že z istého dôvodu si ráno neoblečieš už spomínané
alebo povedz kto to je a ja ho otagujem, keď sa hanbíš
ja som si popravde nevšimol nejakú mizogýniu :ehm:
a či by som pokrútil obočím, no to neviem, možno, ale to sa mi môže stať aj pri bežnejšie sa vyskytujúcich veciach. A hovorím najmä o tých rolách, nie znakoch
K druhej otázke- Väčšinou je to tak, že tá daná osoba nikdy nejak nezapadla medzi ženský alebo mužský kolektív, a práve preto sa snažila byť iná a to vyústilo aj do inej orientácie. Ak bol muž vždy v ženskej komunite/ partii, pobral od žien určité návyky a možno vtedy sa z neho stal homosexuál. Tak ako keď napríklad chlap vždy vyrastal len so ženami a nemal ten "mužský vzor".
Neviem ako im to v hlavách funguje, je to len môj názor, ale ako som už spomínala, poznám pár homosexuálov a ich osobnosti, takže som ich vnímanie pochopila nejak takto.
a čo sa týka zženštilosti a zmužštilosti... tendencia tam je, ale nie je to pravidlo...
nie, nemajú zakoreňený problém s druhému pohlaviu ...k druhej otázke, poznám ženy čo sú si partnerkami a keď spolu idú von, jedna je viac femínnanež druhá a naopak
leda tak k tomu sa vyjadrím, mužské-ženské role v dnešnej dobe okrem rodení detí je bulshit/alebo trend čo ja viem kt. dajak nemusím....a je jedno akej orientacie jedinca sa jedna
Poznám dvoch a akože o jednom viem, že sa na niekoľkých chatách aj bozkával s rôznymi dievčatami a baví sa s nimi normálne, ten druhý jje trocha nespoločenský takže tam to je ťažko posúdiť, ale nemyslím si.
Ďalšia otázka, myslíte si, že sa homosexuáli tak trochu štylizujú do roly opačného pohlavia?
Ten prvý si počas skúškového a na dovolenkách necháva rásť braadu inak má tiež strnisko, je to dedinčan, moc nie, ten druhý je z dediny ale skôr mestský typ človeka a pre mňa ako pre niekoho z dediny, tak chlap by mal vedieť kálať, rúbať, rezať a viem, že je to nemoderné a sprostosť mierna.
Taak detailne poznám len toho jedného a on ma dobrý vzťah s matkou, takže tak.
Na druhej strane na základe som mal spolužiaka a na tom sme celá trieda vedeli od tretej triedy minimálne že bude gay, správanie a hlas, bolo to tam.