Ahojte, je nutné užívať antikoncepciu presne v určitú hodinu?
užívam ju už 3 mesiace a povedala som si, že ju budem brať vždy večer okolo deviatej, toto mi vydržalo prvých pár dní a ptm som si ju začala dávať hociekedy vždy pred spaním. raz je to o desiat
antikoncepcny ucinok je zachovany ked vezmes tabletku do +12 hodin od toho ako ju bezne uzivas....ja som tiez brala vzdy po tom co som si umyla zuby pred spanim a dobre bolo...nestresuj nic, len vzdy dodrz ten interval
Vieš čo ti poviem, ja som to pred dvoma-troma rokmi žrala hocikedy, o siedmej, osmej deviatej desiatej jedenástej hocikedy v rozmedzí 5-7 hodín a všetko bolo ok.
žiadne komplikácie, sex často a žiadne otehotnenie.
Teraz kebyže ju zožeriem o hodinu/dve neskôr tak už mam krámy O_o
Takže asi tak,..
prosim ta nepi, viacnasobne nepresne uzitie HAK ma velky vplyv, staci ked sa spytas svojej lekarky jednorazove zabudnutie je prave tych +12 hodin, ale dlhohodobo to ma uplne ine ucinky
@erjedna Nemá to žiadny vplyv. Žrala som ju 2 roky raz ráno, raz večer, akokoľvek, a som tu, nemám decko, krámy som mávala na hodinu presne
Tak netrep pičoviny keď o tom kokot vieš
A btw, príbalový leták hovorí presne to čo napísala @willbebetter
Účinky hormonálnej antikoncepcie sú založené na tom, že žena má v krvi určitú hladinu hormónov. Pre zaistenie najlepšej účinnosti a najnižšieho výskytu nežiadúcich účinkov je potrebné, aby hladina týchto hormónov kolísala, čo najmenej. Preto je ideálne brať tabletky vždy v rovnakom čase - hladina hormónu tak nikdy neklesne pod účinnú hladinu a nestúpne zbytočne vysoko. Každé telo však funguje trochu inak a miernym výkyvom sa nedá zabrániť. S tým sa teda počíta a existuje určitá rezerva, takže antikoncepčný účinok je zachovaný, aj keď sa neužívajú na hodinu presne. Je to však žiaduce pre vlastnú istotu a bezpečnosť pacientky.
To, že sa niekomu inému nič nestalo, neznamená, že Tebe sa pri rovnakom rizikovom správaní nič nemôže prihodiť, aj keď je to nepravdepodobné.
nie je to nutné, ale je to ideálne pre vyššiu účinnosť a menej komplikácií. celkove akékoľvek tabletky (okrem vitamínov) je najlepšie brať v cca rovnakom čase...
@mickeymouse010 kľudne @erjedna jáj môj zlatý, keby si vedel, koľko doktorov ľuďom tlačí do hlavy kaleráby a ledva vie, o čom hovorí sama mám matku doktorku, a viem o kope prípadov, kedy ľuďom zostali trvalé následky len kvôli tomu, že doktor piču vedel čo robí.
Takže super, mysli si, že všetci doktori sú neomylní, len tak ďalej
Antikoncepcia by mala vydržať aj pár hodín rozdiel (záleží ktorú berieš) ale potom nečakal 99% účinok lebo tieto veľké časové rozdiely to môžu znižovať.Ja to beriem vždy s odstupom najviac 5 minút lebo istota je istota Pokiaľ si tabletky nevynechávala že si dva-tri krát zabudla tak sa nejak neboj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
antikoncepcny ucinok je zachovany ked vezmes tabletku do +12 hodin od toho ako ju bezne uzivas....ja som tiez brala vzdy po tom co som si umyla zuby pred spanim a dobre bolo...nestresuj nic, len vzdy dodrz ten interval
žiadne komplikácie, sex často a žiadne otehotnenie.
Teraz kebyže ju zožeriem o hodinu/dve neskôr tak už mam krámy O_o
Takže asi tak,..
prosim ta nepi, viacnasobne nepresne uzitie HAK ma velky vplyv, staci ked sa spytas svojej lekarky jednorazove zabudnutie je prave tych +12 hodin, ale dlhohodobo to ma uplne ine ucinky
Tak netrep pičoviny keď o tom kokot vieš
A btw, príbalový leták hovorí presne to čo napísala @willbebetter
odpadnem z teba
ok potom lekarka s 25 rocnou praxou v tejto oblasti klame, zato mlade slecny maju v tom prehlad, chapem
To, že sa niekomu inému nič nestalo, neznamená, že Tebe sa pri rovnakom rizikovom správaní nič nemôže prihodiť, aj keď je to nepravdepodobné.
nie je to nutné, ale je to ideálne pre vyššiu účinnosť a menej komplikácií. celkove akékoľvek tabletky (okrem vitamínov) je najlepšie brať v cca rovnakom čase...
@erjedna jáj môj zlatý, keby si vedel, koľko doktorov ľuďom tlačí do hlavy kaleráby a ledva vie, o čom hovorí sama mám matku doktorku, a viem o kope prípadov, kedy ľuďom zostali trvalé následky len kvôli tomu, že doktor piču vedel čo robí.
Takže super, mysli si, že všetci doktori sú neomylní, len tak ďalej