Beriem antikoncepciu asi 2 mesiace....ale aj tak, minule som sa zamyslala nad ucinkom antikoncepcie...myslite ze moze niekedy zlyhat???myslite ze je to naozaj iba v tom, ze zlyha ta zena ktora ju uziva....alebo poznate naozaj aj nejaky pripad kedy fakt zl
podla mna je to menej jak 1% lebo to by nebolo potom moc ucinne...to 1% sa hovori v suvislosti s kondomom....no tak maximalne pojdes na potrat co uz no
Seco 123: Tu vetu: "maximalne pojdes na potrat co uz" si dufam myslel velmi ironicky, inak so o tebe pomyslim...Chlap, ktory svojej babe dovoli ist na interupciu je ten najvacsi slaboch a zbabelec pod slnkom...
Janka 111, nic nie je stopercentne, ale myslim, ze spolahlivost je velmi velka...Proste je to vsetko o osude a stasti. Niekedy sa stane. Ale, ja ked som zacinal s babou, automaticky som ratal, ze keby nieco zlyhalo, tak v tom momente som naklusany s prstienkom, ruzou a neskutocnym stastim pod jej oknom. Nestresuj sa zbytocne...
peter22: ves mozno teraz to vyzera tak ze si uplne frajer len si zober ze ked mas ledva 18 rokov a mat decko a zenit sa to neni bohvie co aj ked si teraz vsetci myslia jaky si super ale sa zamysli co bude o 10 rokov ta laska oslabne a jeej dalsi rozvod je na svete to je dost velmi pravdepodobne ..a co pre to decko? to neni najlespie a fakt ze decka rozvody znasaju dost zle poznam kamosov....tak sa tu nehraj teraz na frajera a myslim ze ten potrat neni zas neco uplne nenormalne to sa uz teraz robi dost bezne aj ked som videl jak sa to robi tak mi bolo trochu zle z toho ale tak nekedy je to dost nevyhnutne
To Seco 123: Nestruham frajera, mimochodom, mam par mesiacov pred svadbou a teda viem, ako by som sa zachoval, kedze som nikdy v zivote ineho partnera nemal...V tejto diskusii nejde o potrat, ale je to vrazda. Ako to moze byt nevyhnutnost??? Rozum sa ma pouzivat vtedy, ked sexujes a nie ked hasis nasledky...Pre mna sex=zodpovednost. Kym ju nemas, nesexuj... Kazde manzelstvo sa moze rozpadnut a nielen to, ked sa beru dvaja mladi... Mier, dobre??? Vidim, ze ti nic nevysvetlim, mozno pochopis neskor. Je to o tom, aky dokazes byt chlap
no len baba ma 18 a ne 22 ves to je trochu ine ked este ani neskoncila strednu skolu a uz ma mat svadbu? ved este nic v zivote nezazila a uz svadba? heh...no co ked mladu babu znasilnia nekde v parku a otehotnie ma si to nechat?...mi povec ze nemam aspon trochu pravdu
peter22,,ale thak ked by nebola sxopna sa postarat o decko...wed je mlada..preco by nemohla ist na potrat,zbytocne si stazowta ziwot deckom w takom weku....wed potrat je bezny....
Seco123: Nie, podla mna nemas...Ak babu znasilnia, je jasne ze uzije tabletku "po", aby to nemusela riesit abortom. Nie, nemusi maz svadbu, autorka diskusie nepisala, ue je tohotna Nechcem sa hadat, len ma zarazila ta tvoja prva veta, o tom ze "maximalne" pojde na potrat. Vies, asi som trosku iny, ale nikdy v zivote si neviem predstavit, ze by som svoje dievca poslal na potrat. Do konca zivota by mi bolo zo seba zle. Ja sa nemilujem s nikym, s kym neplanujem spolocny zivot a koho si nevazim, takze fakt by ma taka situacia nezaskocila.
Proste, v zivote treba prijat zodpovednost za svoje ciny...Ved o tom je dospelost Pekny vecer a nerozmyslaj moc, nepresvedcim ta
Nika, vrazda je bezna??? Ja som si vzdy myslel, ze dievcata maju na to taky jemnejsi pohlad. Ak niekto nie je schopny postarat sa o dieta, nech neprevadza urcitu cinnost... Nuz, keby sa tvoji rodicia rozhodli, ze tu nebudes, myslim, ze svet by prisiel o vela nie???
z väcsej casti suhlasim s petrom22... ked uz s niekym som, tak nejak ratam s tym ci je ten konkretny clovek schopny sa postarat o mna a baby, a ci by so mnou vobec ostal alebo by sa hned zdekoval... a u svojho som si ista ze by sa tesil a nezduchol by
zivot sa urcite nekonci narodenim dietata, ok bude tomu musiet obetovat vela veci a cast mladosti, ale nech si clovek znasa nasledky svojej nezodpovednosti. ked uz ma baba dieta v naruci, aj ked ho zo zaciatku nechcela, urcite by ho nemenila... ale beriem do uvahy, ze nie vzdy sa to da... zdravotne dovody, alebo napr. to znasilnenie atd... ale chce to riadny dovod a nie taky ze "baba si este neuzila mladosti"...
janka111: ked sa tak bojis tak pouzivajte aj tabletky aj kondom, myslim ze to je najistejsia mozna ochrana... ziadna ochrana nieje 100%na, ale co som citala statistiku tak tabletky su najspolahlivejsie, len mozu mat vedlajsie ucinky (ked ti hormony zblbnu telo, v buducnosti mozes mat problemy...) a urcite niesi blba, je normalne ze sa bojis, boji sa vacsina bab
fuj je mi z vas zle... suhlasim s petrom vo vsetkom... Otrasna doba... Myslim, ze pre to decko bude mensim zlom, ked sa mu rozvedu fotrovci, ako ked ho zavrazdia no nie? a este k tomu vlastna matka...
Kolko deti dnes vyrasta len s jednym rodicom alebo v detskom domove? Su radi ze ziju a ze nemali rodicov nejake pridrbky pridrbane ktore hned na potrat letia...
fúha, no ako vidim diskutovalo sa tu o niecom uplne inom, ale aj tak som si to rada precitala...tiez trosku viac suhlasim s Peter22, aj ked v podstate ma pravdu aj Seco123...ide skor o to, ze su v trosku inom veku, a samozrejme maju trosku iny pohlad na to vsetko...ja neviem co by som urobila ak by sa mi nieco take stalo, pretoze mam svoje plany do buducnosti, ale ak nahodou tak by som si ho asi nexala...no tiez neviem zase s urcitostou povedat ako by to zobral moj priatel...no nexem sa zase nad tym velmi zamyslat, dufam ze mam aspon troska stastia a nestane sa mi to....vdaka vsetkym za nazor
Drobcek - vdaka, asi jedina si pochopila o co mi v tejto diskusii ide...aspon ty si odpovedala nato, naco som sa v skutocnosti naozaj pytala...thank you....ale rada som si precitala aj tie nazory na interupciu
Suhlasim s Drobcekom...najistejsie je pouzivat aj kondom aj HAK...i ked obe maju aj nevyhody...no pokial este nie si pripravena na dieta tak je to najlepsia a najspolahlivejsia alternativa.
Neda mi nevyjadrit sa ja k vedlajsej diskusii ohladom interupcie...suhlasim s Petrom
suhlasim s Petrom 22..ked uz niekto sexualne zije musi byt pripraveny aj na mozne nasledky svojho konania..nechapem ako niekto moze povazovat potrat sa BEZNY..ako by to nic nebolo...takyto zasah neha psychicke stopy na zene do konca zivota, nehovoriac o inych zdravotnych komplikaciach. Mnes stacilo raz vidiet film Nemy vykrik aby som si bola ista ze sa ziadnych oklnosti by som na potrat nesla
dovolte mi vyjadrit sa ohladom tabletiek ano, je to zatial najspolahlivejsia metoda ochrany, uzivaj si to, pretoze niekto (napr. ja) ich brat zatial nemoze a tzn ze musi kombinovat ine metody dohromady. stacia aj bez kondomu...
a potrat? film nemy vykrik bol hrozny, ale bol natacany vramci svetovej kampane proi interrupcii, tak sa cudujete, ze bol taky hrozny? na konci uz bolo babatko, ktore uz bolo iste v tretom mesiaci podla velkosti, cize posledny mozny termin potratu. a ked sa jedna o to, v prvych tyzdnoch je mozne vykonat aj miniinterrupciu, ktora je podla mojich znalosti vykonavana tabletkami. niezeby som bola zastanca interrupcii, ale v niektorych pripadoch nie som proti. aj my sa s priatelom chranime, ale keby sa aj napriek tomu stala nehoda, este si netrufam byt matkou.
takze, vsetko ma dve strany. a zakladatelke zelam GL s antikoncepciou. dufam, ze aj ja coskoro na nu nabehnem
No ono to má väčšiu spoľahlivosť ako 99%. A teda ja si myslím,že sa tomu dá veriť,len to treba POCTIVO brať,vždy načas,nevracať a tak..... no a prípad kedy atk zlyhala: pred necelými 4-mi rokmi keď sa narodila moja sestra. Lenže tam nešlo o úplne poctivé užívanie..
volaco by som chcela pridat..ale sorry posledne sa mi uz nechcelo citat...ked sa tak hadate o potrate ako o vrazde...nie je vrazda tak nahodou potom aj pouzivanie kondomov..tabletiek po...antikoncepcie a inych tychto prostriedkov?
baboka. tak v tom pripade je vrazda aj muzska masturbacia..aspon s tym argumentoval jeden knaz kym mu to jeden lekar nevysvetlil ze za 3dni sa spermie sami reprodukuju - vrazdia nove stare
K vedlajsej teme: suhlas so Seco123. Preco by si mala nechavat dieta, ked nie je na to pripravena? A film nemy vykrik bolo to hnusne a co ste cakali? Ked je raz nieco proti niecomu, tak jasne, ze to bude to najdrsnejsie co sa da najst. Radsej by som isiel s priatelkou na interupciu ako keby mala mat posrany cely zivot. Ale tak ci tak je to hlavne na nej
Seco 123: tak napriklad svagrovci Lillah.. ..a odkedy mojej sesterke zlyhala antika tak aj ona..kamaratke zas zlyhal kondom (nepretrhol sa ale tak nwm v com bol problem =D..)..v kazdom pripade je aj tak podla mna 100%istota ked sa pouzije tato kombinacia (pokial nie si este pripraveny znasat nasledky v podobe dietata a tak sa vyhnut vopred interupcii ).Az ked si bude par schopny niest zodpovednost za pripadne dieta staci jedna z nich a ak dojde k nehode ze sa kondom roztrhne abo napriklad zlyha antika (zaujimave ze ucinnost sa znizuje nielen antibiotikami ale aj nadmernym uzivanim vitaminu C..=O..preto treba riadne precitat pribalovy letacik)nebude nutny potrat.Nwm ako to vnimaju ine baby, ci chalani...no ja by som z takehoto zazitku mala traumu na cely zivot a to som dost silna osobnost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Janka 111, nic nie je stopercentne, ale myslim, ze spolahlivost je velmi velka...Proste je to vsetko o osude a stasti. Niekedy sa stane. Ale, ja ked som zacinal s babou, automaticky som ratal, ze keby nieco zlyhalo, tak v tom momente som naklusany s prstienkom, ruzou a neskutocnym stastim pod jej oknom. Nestresuj sa zbytocne...
1. ani kondom nie je na 100%. moze sa roztrhnut
2. nemat sex je 100% istota ktoru hladas
3. mat sex bez "nijakej ochrany" a to uz si neskor vobec nemusis lamat hlava nad nicim
takze nehaluz a ber tabletky
Proste, v zivote treba prijat zodpovednost za svoje ciny...Ved o tom je dospelost Pekny vecer a nerozmyslaj moc, nepresvedcim ta
zivot sa urcite nekonci narodenim dietata, ok bude tomu musiet obetovat vela veci a cast mladosti, ale nech si clovek znasa nasledky svojej nezodpovednosti. ked uz ma baba dieta v naruci, aj ked ho zo zaciatku nechcela, urcite by ho nemenila... ale beriem do uvahy, ze nie vzdy sa to da... zdravotne dovody, alebo napr. to znasilnenie atd... ale chce to riadny dovod a nie taky ze "baba si este neuzila mladosti"...
Kolko deti dnes vyrasta len s jednym rodicom alebo v detskom domove? Su radi ze ziju a ze nemali rodicov nejake pridrbky pridrbane ktore hned na potrat letia...
Neda mi nevyjadrit sa ja k vedlajsej diskusii ohladom interupcie...suhlasim s Petrom
a potrat? film nemy vykrik bol hrozny, ale bol natacany vramci svetovej kampane proi interrupcii, tak sa cudujete, ze bol taky hrozny? na konci uz bolo babatko, ktore uz bolo iste v tretom mesiaci podla velkosti, cize posledny mozny termin potratu. a ked sa jedna o to, v prvych tyzdnoch je mozne vykonat aj miniinterrupciu, ktora je podla mojich znalosti vykonavana tabletkami. niezeby som bola zastanca interrupcii, ale v niektorych pripadoch nie som proti. aj my sa s priatelom chranime, ale keby sa aj napriek tomu stala nehoda, este si netrufam byt matkou.
takze, vsetko ma dve strany. a zakladatelke zelam GL s antikoncepciou. dufam, ze aj ja coskoro na nu nabehnem
Zodpovednost,zodpovednost a este raz zodpovednost...deti,cokolvek robite,najskor si premyslite ci ste schopní znasat dosledky...
Neznasam,ked sa deti snazia byt ako dospelí a potom placu,ked sa nieco stane a hladaju vychodisko v blbostiach...
K vedlajsej teme: suhlas so Seco123. Preco by si mala nechavat dieta, ked nie je na to pripravena? A film nemy vykrik bolo to hnusne a co ste cakali? Ked je raz nieco proti niecomu, tak jasne, ze to bude to najdrsnejsie co sa da najst. Radsej by som isiel s priatelkou na interupciu ako keby mala mat posrany cely zivot. Ale tak ci tak je to hlavne na nej