no...ja to chapem tak, ze sa nedas ofajat tak lahko... v obchode, ked ides nieco reklamovat a nechcu ti to zobrat- nedas sa... ked ides platit mincami a predavacka ti povie, ze to nevezme...
proste urcity druh spravania alebo jak by som to povedala, ked sa nedas vyuzit a nerobis zo seba trtka
a ja som myslel že je to "nebyť otrokom ani otrokárom"
ale aj tie vaše možnosti sú zaujímavé
...niečo ako zdravé sebavedomie ale to väčšine nič nehovorí lepšie je byť agresívny nee šak drzý sa majú dobre akurát len dovtedy kým nenarazí kosa na kameň
alebo je lepšie byť pasívny kam ma hodia tam budem a mám pokoj svätý akurát len dovtedy kým je kam uhýnať nee
Išla som minule po chodníku s kamarátom. Začal ma postupne vytláčať na obrubník. Skúšal moju asertivitu... Či sa dám vytlačiť a vybehnem na obrubník alebo mu niečo poviem... A ja, akonáhle som si uvedomila, že ma vytláča, som do neho strčila a sotila som ho pod auto... Tomu sa hovorí prehnaná asertivita... možno až hraničiaca s agresivitou, keď sa tak nad tým zamýšľam...
asertivita je sposob spravania,ktorim clovek uprimne vyjadruje pozitivne aj negativne postoje,aby neporusoval prava a prava ostatnych...asetrivny clovek prebera kompletnu zodpovednost za svoje spravanie.vie nie len to co chce ale aj to ako to dosiahne.su mu jasne nasledky vlastneho spravania a konania.hovori priamo co citi a o co mu ide.nevyvysuje sa a zasadne sa neponizuje.vie nacuvat....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
proste urcity druh spravania alebo jak by som to povedala, ked sa nedas vyuzit a nerobis zo seba trtka
a snazim sa byt asertivna...ale niekedy ked je jej prilis, tak mi to leze na nervy...potrebujem emocie...
ale aj tie vaše možnosti sú zaujímavé
...niečo ako zdravé sebavedomie ale to väčšine nič nehovorí lepšie je byť agresívny nee šak drzý sa majú dobre akurát len dovtedy kým nenarazí kosa na kameň
alebo je lepšie byť pasívny kam ma hodia tam budem a mám pokoj svätý akurát len dovtedy kým je kam uhýnať nee
...peace
...ja a moje dalsie ja...
Išla som minule po chodníku s kamarátom. Začal ma postupne vytláčať na obrubník. Skúšal moju asertivitu... Či sa dám vytlačiť a vybehnem na obrubník alebo mu niečo poviem... A ja, akonáhle som si uvedomila, že ma vytláča, som do neho strčila a sotila som ho pod auto... Tomu sa hovorí prehnaná asertivita... možno až hraničiaca s agresivitou, keď sa tak nad tým zamýšľam...