@stevn ty sa asi velmi navyznas co? nvidia robi karty dobre akurat tak na hry a ano, gtx 285 avyssie su vykonnejsie pri najnarocnejich hrach (375 a myslim ze dokonca 285 je rovnocenna), ale graficke jadro ma takt v TOP verzii az 1000MHz, co nema ziadna ina karta.
#6 a co ze ma 1000mhz? kde to prosimta vyuzijes na nejake distribucne vypocty? ati moze ist so svojim hrubym vykonom niekde ich gpgpu je dost slabo rozsirene zatial co cuda od nvidie je omnoho lepsia.
a aby si vedel shadery na nvidii maju cez 1000mhz.
vysvetli mi prosimta naco ine ako na hry je dobra graficka karta od ati????
poviem ti zatial na nic.
a aj ked ma 1000mhz. neviem uz presne ale hruby vykon ati je okolo 1tflopu 4890 ma mozno nad 1 tflop (vlastne asi urcite lebo tusim 4870 mala 933) a nvidia ma nieco tesne pod 1tflop. je to taky strasny rozdiel? mimo toho ze ti to moze byt totalne ukradnute lebo ti to je nanic
@frez a este ma napada to ze si napisal ze ma 1ghz to je ako keby som povedal ze aha gtx285 ma 512bit zbernicu a ati4890 ma len 256 co je totalna kravina to takto porovnavat. ale najdu sa aj taky
na tej frekvencii jadra fakt ze nezalezi ked vykon ma slabsi.
ale nehovorim ze ati je zle. ja mam ati radsej idu na to sofistikovanejsie
@frez ked su nv sracky tak preco maju majoritny podiel na trhu? (neratam intel)
a ty hovoris o vykone ktory nikoho nezaujima. gpu su na hry a v hrach je lepsia nv.
a ved ja presne hovorim ze HRUBY vykon ma ati vyssi ale ten je ti nanic nechapes?
mno a naschval som si to cekol tak gtx275 aj 285 ma 1.1tflop a ati 4890 ma 1.36tflop ziadny velky zazrak mno. a stale hovorim ze tieto cisla su absolutne nepodstatne v hrach to je uplne o inom.
ale stale si mi nepovedal aky celkovy vykon ati prekracuje tu nv. a kde ho vyuzijes?
@stevn Konkretne ja nikde. A tiez nechapem, ako je mozne, ze vacsina koncovych uzivatelov je sprosta, ved ATI ponuka vyssi vykon za nizsiu cenu. Jedina vyhoda nvidie v hrach je, ze podporuje physx, ale zase nepodporuje vyvoj vyssieho directx, nez 10, zatial co ATI podporuje 10.1 a pocul som, ze sa planuje vyvoj directx 11, takze tu je zas ATI popredu. Okrem toho nvidia ponuka vykon jedine tak v hrach, v tvorbe grafiky a grafickych operaciach je vykon v porovnani s ATI minimalny. A kto hovori, ze si chcem kupovat rovno ATOMIC verziu? Za tych nejakych 15 ci 20% vykonu navyse mi to nestoji. A prekracuje ho cca asi o tych 15 az 20% ako prekracuje aj ATOMIC verzia klasicku verziu tejto karty. Ale na roznych miestach sa uvadza rozne, ale priblizne tak nejak to je.
viesco zrovna oproti 4890 je gtx275 lacnejsia a je lepsia. cena je skoro rovnaka ale gtx 275 je o par eur lacnejsia. takze teraz sa zas tak moc ati neoplati ako v dobe ked bolo 4850 naj vec na trhu.
a tie ceny vykonom v hrach je poriadie asi taketo 4890<275<285 atd a tomu zodpoveda aj cena.
a to ze ati planuje dx11 jasne ze planuje ved win 7 bude dx11. myslis si ze nvidia neplanuje?
aj gt300 aj rv870 budu dx11. ale priznavam ze som uz cital ze ati predstavila waffer plny dx11 40nm cipov. ale nez sta to dostane do obchodov tak to potrva.
ved v niekedy v zime maju vyjst aj gt300 aj rv870.
momentalne by som viac ospevoval od ati 4770 ako 4890. ale bohuzial maju problemi pri vyrobe 40nm cipov a tych kariet je nedostatok. ale to je fakt zaujimava karta. za cca 2000sk mas vykon o nieco vyssi ako 4830
@stevn Blbost, EAH 4890 sa vykonovo pohybuje niekde medzi GTX280 a 285, pri taktnuti na 100MHz core a 1200MHz (4200MHz efektivne) RAM, prekonava GTX285. Okrem toho ma DRR 5, cize sa vynikajuco taktuje, pricom aj najlepsia GeForce ma len DDR3. Ja mam EAH 4890 a som s nou VRCHOLNE spokojny. A nepotrebujem ju ani taktovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a aby si vedel shadery na nvidii maju cez 1000mhz.
vysvetli mi prosimta naco ine ako na hry je dobra graficka karta od ati????
poviem ti zatial na nic.
a aj ked ma 1000mhz. neviem uz presne ale hruby vykon ati je okolo 1tflopu 4890 ma mozno nad 1 tflop (vlastne asi urcite lebo tusim 4870 mala 933) a nvidia ma nieco tesne pod 1tflop. je to taky strasny rozdiel? mimo toho ze ti to moze byt totalne ukradnute lebo ti to je nanic
na tej frekvencii jadra fakt ze nezalezi ked vykon ma slabsi.
ale nehovorim ze ati je zle. ja mam ati radsej idu na to sofistikovanejsie
Samo o sebe, nejde tak o rýchlosť ako o vývoj jadra. V efektívnych číslach môže byť najrýchlejšia, no nie najlepšia.
a ty hovoris o vykone ktory nikoho nezaujima. gpu su na hry a v hrach je lepsia nv.
a ved ja presne hovorim ze HRUBY vykon ma ati vyssi ale ten je ti nanic nechapes?
mno a naschval som si to cekol tak gtx275 aj 285 ma 1.1tflop a ati 4890 ma 1.36tflop ziadny velky zazrak mno. a stale hovorim ze tieto cisla su absolutne nepodstatne v hrach to je uplne o inom.
ale stale si mi nepovedal aky celkovy vykon ati prekracuje tu nv. a kde ho vyuzijes?
a tie ceny vykonom v hrach je poriadie asi taketo 4890<275<285 atd a tomu zodpoveda aj cena.
a to ze ati planuje dx11 jasne ze planuje ved win 7 bude dx11. myslis si ze nvidia neplanuje?
aj gt300 aj rv870 budu dx11. ale priznavam ze som uz cital ze ati predstavila waffer plny dx11 40nm cipov. ale nez sta to dostane do obchodov tak to potrva.
ved v niekedy v zime maju vyjst aj gt300 aj rv870.
momentalne by som viac ospevoval od ati 4770 ako 4890. ale bohuzial maju problemi pri vyrobe 40nm cipov a tych kariet je nedostatok. ale to je fakt zaujimava karta. za cca 2000sk mas vykon o nieco vyssi ako 4830
gtx275 he lepsia ako 4890. sak pozri si to na grafe...
» pctuning.tyden.cz/hardware/grafic...
vtedy ked som to pisal tak bola gtx275 lacnejsia teraz ked kukam tak najlacnejsia ati je lacnejsia asi o 15 eur ako najlacnejsia gtx275