Čaute, tí, ktorí beháte, poradili by ste mi ? Chcela by som začať behať a zaujíma ma ako na to, nechcem len tak vyjsť von a utekať, lebo viem,že je nutné sa naučiť aj správne dýchať, prípadne si ten beh rozdeliť, napr. minúta beh, 2minuty chodza rychla
si kup nejake pohodlne makke z dobrou podrazkou vyber sa do fitka sadni za pas a behaj
pretoze pas je makky a rovny a samozrejme si telo musi na beh zvyknut ak by si isla hned na asfalt tak by ti pravdepodobne za par desiatok minut odpadli nohy
teraz su take teploty, ze mozes behat aj von v pohode.. ja som bola aj vcera..
no, ja som zacinala bez nejakeho planu, proste len som si nasla svoje tempo, ktore zvladam a behala som.. jasne ze som to zo zaciatku striedala s kratkou chodzou a postupne som ju uplne vynechala.. super vec su aj appky na mobil, ja pouzivam runkeeper
co sa tyka techniky, popozeraj si na nete nejake clanky, najdes tam par zakladnych zasad, akoze mas bezat vystreta, naslapovat na prednu cast chodidla a podobne, ale v zasade si musis najst styl, ktory je pre teba prirodzeny.
kup si nejake lacnejsie, pohodlne botasky a teraz v zime aj nejake termo pradlo...niektore topanky a oblecenie su uplne strasne predrazene, ale pokial na to mas, da sa spravit diagnostika chodidla a podla toho ti vyberu topanky..
Na obleceni az tak nezalezi, ja chodievam aj teraz v kratasoch . Ale to je vec vkusu. Bezecka obuv je sucast takmer kazdej predajne so sportovymi potrebami. Bezi sa v nej ovela lepsie ako v inej. A teraz su dost velke zlavy tak odporucam navstivit obchody cim skor .
nerieš to ako vedu a proste začni behať... postupne budeš behať väčšie vzdialenosti a nájdeš to čo tebe najlepšie vyhovuje... ja neviem čo všetci čakáte výsledky po jednom dni...
ja som napríklad plával a tiež som sa učil za pochodu od skúsenejších (to som na začiatku mal problém zaplávať 4 dĺžky bez prestávky kraulom) techniku ovládneš jedine tréningom... to isté aj dýchanie... a naučíš sa to jedine vtedy ak nad tým už prestaneš rozmýšlať a budeš fungovať podvedome ináč pôjdeš kŕčovito
Inak ja som začala behať vo fitku ... Predtým som to neznášala, a potom som raz išla na pás a zapáčilo sa mi to. Po 3 týždňoch občasného behania na páse ma to prestalo baviť a vybrala som sa vonku, a len vtedy som si to zamilovala ... Keď som začínala (bez kondičky) tak som si vždy dala nejaký cieľ, ktorý zabehnem, potom dám chvíľu chôdze a zas niečo zabehnem. A postupne som ten cieľ zväčšovala a dávala si väčšiu vzdialenosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
pretoze pas je makky a rovny a samozrejme si telo musi na beh zvyknut ak by si isla hned na asfalt tak by ti pravdepodobne za par desiatok minut odpadli nohy
pravda, ze v zime lepsie behat dnu, ale ked je vonku teplo, tak urcite chod von
no, ja som zacinala bez nejakeho planu, proste len som si nasla svoje tempo, ktore zvladam a behala som.. jasne ze som to zo zaciatku striedala s kratkou chodzou a postupne som ju uplne vynechala.. super vec su aj appky na mobil, ja pouzivam runkeeper
co sa tyka techniky, popozeraj si na nete nejake clanky, najdes tam par zakladnych zasad, akoze mas bezat vystreta, naslapovat na prednu cast chodidla a podobne, ale v zasade si musis najst styl, ktory je pre teba prirodzeny.
kup si nejake lacnejsie, pohodlne botasky a teraz v zime aj nejake termo pradlo...niektore topanky a oblecenie su uplne strasne predrazene, ale pokial na to mas, da sa spravit diagnostika chodidla a podla toho ti vyberu topanky..
ja som napríklad plával a tiež som sa učil za pochodu od skúsenejších (to som na začiatku mal problém zaplávať 4 dĺžky bez prestávky kraulom) techniku ovládneš jedine tréningom... to isté aj dýchanie... a naučíš sa to jedine vtedy ak nad tým už prestaneš rozmýšlať a budeš fungovať podvedome ináč pôjdeš kŕčovito
Oj. By som si išla zabehať. Nechcem chrípku.