(otazka viac-menej na baby)chcela by som sa spytat,ze ked pri sexe ked pouzivate kondom ci sa do vas partner urobi(ako do vas ale do kondomu),alebo nie...lebo ja mu to nikdy nechcem dovolit,lebo sa bojim ze sa aj tak moze nieco stat...je moj strach fakt t
ja som si najprv myslel ze aj ked nemam kondom ze ked sa do dievcata neurobim tak sa nemoze nic stat ale potom som pocul ze trochu semena ide aj rped tym von a ze aj z toho s amoze otehotniet.. nuz teraz som sam takze pri honeni kondom uz nepotrebujem
Hm kondom ma ucinost nejakych tych 97-98% (pokial ho clovek nenosi stale vo vrecku, netrha ten obal hlava nehlava....), tabletky tych 99% cize sanca je minimalna. Okrem toho to ze sa chalan spravi do baby este neznamena ze zena otehotnie. Navyse 100% nikto nikdy neda, vlastne pri sterilizacii ano ale to nie je antikoncepcna metoda. Takze kludne si to mozte dovolit, ale je to na vas....
Btw ked idete cez cestu idete vzdy len cez prechod a na zelenu? Nie? Hmm a co myslite aka je sanca ze vas zrazi auto? Ovela vacsia nez nejaka 1-2% sanca ze otehotnies.
Ale tabletky 100% nie? Ako môže ženská otehotniet keď jej organizmus si myslí že už tehotná je ???
či som vedľa?
A inak keď kondóm tak latex alebo najsamlepšie prírodný kaučuk. žiadne tie lacné voňavé hovadiny ktoré majú menšiu odolnosť + cez tie mikropóriky sa tá spermia môže predrať...
ved vidis predsa, ci idu auta, ak ziadne nie je nablizku, mozem ist aj na cervenu a neviem odkial by sa nabrali 2%, ze ma zrazi nieco
(nebavime sa teraz o dakych prechadzaniach cez cestu za rohom, kam nevidno a podobne, ja hovorim vylucne o prechadzani mimo prechodu (na miestach, kde to robim - cize tam, kde mam prehlad dostatocny, co sa deje na ceste) alebo na cervenu.
@10 no to potom mas super spermie ked ratas ze vzdy ked mas sex holka otehotnie...
@11 to si len myslis. Poznam cesty uplne rovne prehladne dokonca su robene tak ze mas 2 pruhy jednym smerom, travnaty pas a 2 pruhy druhym smerom. A uz je tam niekolko krizov...
nikdy sme nepoužívali LEN kondóm, vždy som k tomu mala aj Pharmatex, takže žiaden strach som nikdy nemala.
a teraz s tabletkami už nemám úplne žiadny, raz sa mi stalo že som zabudla tabletku, ale všetko fičalo ako hodinky, žiadne HUPS nebolo...proste verím tomu, a preto si to môžem aj vychutnať
ani tabletky nie su 100%, je to nejakych 99,8% alebo tak, ale o to nejde... podla mna hormony umele do seba tiskat je hovadina, humus, preco telu prikazovat aby fungovalo inak ako ma...? ja som asi cudny ale pichat holku co to berie by som nechcel, citil by som sa jak keby som to robil s fetackou. Cudne co? Ale nikdy som netvrdil ze som normalny.
To z účinnosťou 97-98% nieje tak že pri 100 použití sa to dvakrát podarí ale že medzi 100 ľuďmi ktorý to použivanie sa nájdu 2-3 ktorý to nejak pokakajú a otehotnia aj keď to mali. teda to akú šancu máš pri tom otehotnieť závisí od toho ako to používaš. Teda akú značku a kvalitu používaš(keď veríš tým za 10 centov akcia v bale 3ks tak nečakaj zázračný výsledok) ako ho nasadíš(praskajú HLAVNE keď je tam na konci bublinka) či nemáš nebezpečne dlhé nechty a nepoškodíš ho alebo či dávate pozor na to či nezkĺzavá(niekto to musí občas skontrolovať) ďalej od toho ako ho skladujete(nosenie vo vrecku, na slnku, v mraze to všetko môže znížiť jeho kvalitu predsa je to len guma a ta starne a je citlivá a extrémne výkyvy teploty(mäkne,tuhne)a tým stráca na pružnosti a kvalite)...ďalej je otázne ako ho použiješ(ak tam nieje bublinka kľudne sa môže isť aj rýchlejšie ale zase v niektorých polohách môže skĺznuť atd) keďže sa testuju elektronicky tak žiadne výrobné chyby by sa nemali vyskytovať. Dalej može sa dostať na neho kusok spermatu pri nasadzovani predtým je vždy lepšie ho najprv trošku utrieť a potom nasadzovať rovnako treba dávať pozor na to či nemá parter niečo na rukách mohlo by sa to tam potom dostať pri dráždení rukou... táto ochrana je skutočne veľmi účinná ale rovnako ako aj tabletky závisia od toho z akou zodpovednosťou ich používaš.
Aj tabletky môžu byť neúčinne keď ich zabudneš zobrať keď požiješ nejaký iný hormonálny liek alebo dokonca aj od teploty. Proste žiadna ochrana nieje 100% lebo vždy niekto urobí chybu takže keď ste opatrný a snažíte sa neotehotnieť tak je účinnosť omnoho vyššia.
Tvoj strach je preto opodstatnený len ak na takéto veci nedávate pozor...ak by bol poškodený tak to či sa urobí dnu to je už len detail a môžeš otehotnieť(potom to je už len o štastí) ale ak je všetko v poriadku tak nič nehrozí. Nehovoriac o tom že to je strašne nepríjemné to vyberať v tom najlepšom(samozrejme ho musí potom vybrať čo najskôr lebo zase pomaly skĺzava a ejakulát sa môže dostať do von pri tom ako bude mäkknúť)
lenze tu si 2x nevypocitas ked kramy idu hociako...a vsetci davavte vyhybave odpovede sa mi zda..o bezpecnosti atd..ale ja sa pytam,ci to je fakt nebezpecne ked sa ma urobit chalan do kondomu ked je vnutri...nie ze kolko ma aku ucinost na percenta..viem tie ucinnosti
poznám prípad, kedy žena brala antikonepciu, jej chlap používal kondóm, aj tak ostala tehotná. stáva sa.
otehotnieť je veľmi ťažké, ale náhoda je sviňa a strach je oprávnený. kondóm nie je celkom dokonalý, môže sa stať, že tie spermie predsa cez neho preniknú, veď sú mikroskopické teda určite je lepšie, keď to chalan vyberie von skôr, ako vypustí spermie
samozrejme, najlepšia ochrana pred otehotnením je abstinencia
no je kopa dosť dobrých antikoncepčných prostriedkov, či už tabletky, čipy, injekcie a podobne. problém je v tom, že je to zásah do organizmu a takisto je to drahé, preto najlepšou ochranou ostáva kondóm, ktorý navyše dosť spoľahlivo chráni aj pred pohlavnými chorobami
tie percentá, to znamená, že tá ochrana proste nie je dokonalá, nie že to niekto pokašľal. telo je nevyspytateľné a látky v antikoncepčných prostriedkoch tiež môžu reagovať v tele inak. to je o tom
@ancientpedestrian hej aj podla mna je to neprirodzene...navyse je to take...hm.
jednoducho podla mna menstruacia a celkovo ten cyklus ovulacny zien je uchvatna vec a u mna to vzbudzuje respekt..pokial je to prirodzene. ale ked proste baba kukne do kalendara, vysadi tablekty a na druhy den dostane menstruaciu...to je umele, stoji to za prd, to vo mne respekt veru nebudi.
Maus33: ja som to pochopil, len hovorit ze zo 100krat moze byt baba 2krat tehotna nie je az tak presne...
A inak tiez by ma zaujimalo, ked ste takyto uzkostlivi - vy si ten sex aj uzivate?? Nehovorim, ze kaslat na ochranu ale predsa antikoncepcia je tu preto aby bol sex bezpecny. Pokial kondom/tabletky pouzivate spravne nemusite sa nicoho bat.
@pubertslatinocelny som rad ze aspon s dakym sa zhodnem lebo vacsina ludi povie ze HA je uzasne lebo to ma skoro 100% ucinnost ale je im jedno ci to nejak vplyva na organizmus alebo tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
pravdupovediac, ja im dost verim
wtf
Btw ked idete cez cestu idete vzdy len cez prechod a na zelenu? Nie? Hmm a co myslite aka je sanca ze vas zrazi auto? Ovela vacsia nez nejaka 1-2% sanca ze otehotnies.
Ale tabletky 100% nie? Ako môže ženská otehotniet keď jej organizmus si myslí že už tehotná je ???
či som vedľa?
A inak keď kondóm tak latex alebo najsamlepšie prírodný kaučuk. žiadne tie lacné voňavé hovadiny ktoré majú menšiu odolnosť + cez tie mikropóriky sa tá spermia môže predrať...
ved vidis predsa, ci idu auta, ak ziadne nie je nablizku, mozem ist aj na cervenu a neviem odkial by sa nabrali 2%, ze ma zrazi nieco
(nebavime sa teraz o dakych prechadzaniach cez cestu za rohom, kam nevidno a podobne, ja hovorim vylucne o prechadzani mimo prechodu (na miestach, kde to robim - cize tam, kde mam prehlad dostatocny, co sa deje na ceste) alebo na cervenu.
@11 to si len myslis. Poznam cesty uplne rovne prehladne dokonca su robene tak ze mas 2 pruhy jednym smerom, travnaty pas a 2 pruhy druhym smerom. A uz je tam niekolko krizov...
a teraz s tabletkami už nemám úplne žiadny, raz sa mi stalo že som zabudla tabletku, ale všetko fičalo ako hodinky, žiadne HUPS nebolo...proste verím tomu, a preto si to môžem aj vychutnať
Aj tabletky môžu byť neúčinne keď ich zabudneš zobrať keď požiješ nejaký iný hormonálny liek alebo dokonca aj od teploty. Proste žiadna ochrana nieje 100% lebo vždy niekto urobí chybu takže keď ste opatrný a snažíte sa neotehotnieť tak je účinnosť omnoho vyššia.
Tvoj strach je preto opodstatnený len ak na takéto veci nedávate pozor...ak by bol poškodený tak to či sa urobí dnu to je už len detail a môžeš otehotnieť(potom to je už len o štastí) ale ak je všetko v poriadku tak nič nehrozí. Nehovoriac o tom že to je strašne nepríjemné to vyberať v tom najlepšom(samozrejme ho musí potom vybrať čo najskôr lebo zase pomaly skĺzava a ejakulát sa môže dostať do von pri tom ako bude mäkknúť)
Myslím že Ajeto to napísal presne...je to nebezpečne ak nedávaš bacha a je to bezpečné ak dávaš, riziko je aj keď to neurobí
otehotnieť je veľmi ťažké, ale náhoda je sviňa a strach je oprávnený. kondóm nie je celkom dokonalý, môže sa stať, že tie spermie predsa cez neho preniknú, veď sú mikroskopické teda určite je lepšie, keď to chalan vyberie von skôr, ako vypustí spermie
samozrejme, najlepšia ochrana pred otehotnením je abstinencia
no je kopa dosť dobrých antikoncepčných prostriedkov, či už tabletky, čipy, injekcie a podobne. problém je v tom, že je to zásah do organizmu a takisto je to drahé, preto najlepšou ochranou ostáva kondóm, ktorý navyše dosť spoľahlivo chráni aj pred pohlavnými chorobami
tie percentá, to znamená, že tá ochrana proste nie je dokonalá, nie že to niekto pokašľal. telo je nevyspytateľné a látky v antikoncepčných prostriedkoch tiež môžu reagovať v tele inak. to je o tom
jednoducho podla mna menstruacia a celkovo ten cyklus ovulacny zien je uchvatna vec a u mna to vzbudzuje respekt..pokial je to prirodzene. ale ked proste baba kukne do kalendara, vysadi tablekty a na druhy den dostane menstruaciu...to je umele, stoji to za prd, to vo mne respekt veru nebudi.
A inak tiez by ma zaujimalo, ked ste takyto uzkostlivi - vy si ten sex aj uzivate?? Nehovorim, ze kaslat na ochranu ale predsa antikoncepcia je tu preto aby bol sex bezpecny. Pokial kondom/tabletky pouzivate spravne nemusite sa nicoho bat.
Keď ho nemá, nedovolím mu (síce on je natoľko uvedomelý, že mu to ani nenapadne, aby sa spravil do mňa)