V skratke popisem - pred 2 rokmi som s istou davkou alkoholu v krvi urobila hlupost - bozkavala som sa s jednym chlapcom (francuzsky bozk), o ktorom som neskor zistila, ze je homosexual a vystriedal uz vela partnerov. Uz dlhsiu dobu moja imunita nie je ni
no jediná možnosť prenosu je tuším pohlavný styk, ale fakt nvm či sa niečo mohlo stať pri bozku - výmena slín. Ale keď chceš, choď sa dať niekam vyšetriť, a ptm zistia či máš niečo vážnejšie. Ale to tak vôbec NEMUSÍ byť, ten chalan nemusel mať aids iba za to, že je gay a vystriedal veľa partnerov.
dakujem, ja som si to pozerala na nete, len ma vystrasili, ze ak je v ustach nejake mikroporanenie ci co, tak aby sa to neprenieslo takto...a na mikroporanenia si po 2 rokoch nepamatam... len ma strasi to, ze HIV ma strasne nespecificke priznaky...
nechráneným pohlavným stykom bez ohľadu na pohlavie a vek partnerov
a formy sexuálneho styku,
krvnou cestou napr. používaním nesterilných ihiel a injekčných striekačiek, piercing,tetovanie nesterilnými nástrojmi.
z matky na novorodenca počas tehotenstva, počas pôrodu alebo materským mliekom
AIDS je získaný syndróm imunitnej nedostatocnosti. Znamená to, že cloveku úplne zlyhá imunitný systém, a teda telo už nie je schopné bránit sa žiadnemu ochoreniu
HIV sa neprenáša vzduchom, vodou ani bežným spoločenským kontaktom!
bežný kontakt s infikovaným človekom, podanie rúk, spoločným bozkávaním,
bývaním v spoločnej domácnosti, či pobytom v práci,uštipnutím bodavým hmyzom -komáre, kliešte
tu ti nikto spoľahlivú odpoveď nedá, tú dostaneš jedine od lekára. je to obyčajný krvný test... nezomrieš na to, že ti zoberú pár mililitrov krvi
je veľmi malá pravdepodobnosť, že by si sa nakazila, a ani nie je isté, či ten tvoj vôbec mal aids... a s tým mikroporanením je to pravda, stačí podľa mňa aj zapálené ďasno, čo si ani nemusíš nejak extra uvedomovať... ale nebudem ťa zbytočne rozrušovať
hlavne nestresuj, choď k lekárovi, daj si spraviť krvné testy, a budeš mať pokoj. alebo reálny dôvod stresovať.
omg to sa bozkom neprenasa.. pokial viem hlavnu ulohu v tom zohrava krv.. takze klud.. aj ja som mal take obdobie ze za pol roka som vystriedal 6 chorob.. strasne daco
no ak mal ten xalan na hube nejaky opar abo nečo take abo ak si ho pokusala tak si to aj mohla dostat....bo sa to prenaša krvou a určite ryyziko tam je...
prenieslo by sa to na teba.. jedine keby mal nejak poranene pery.. abo jazyk.. dasna abo tak.. a tiekla by mu krv.. inak si to nemohla dostat.. a nerozmyslaj nad tym tolko.. bo tvoje anginy a ochorenia.. mozu byt spustene aj psychicky.. ak si si neni ista.. daj si spravit test.. ale myslim, ze ti nic nehrozi..
kedze mas anginy a pod veci moze to byt kludne aj zlaty streptokok tym si sa kludne mohla nakazit slinami a ak si casto chora je tam dost velka pravdepodobnost
najnovšie výskumy hovoria o prenose HIV cez mandle, ale to by si ho musela poriadne vyfajčiť dosť pochybujem žeby to bolo AIDS, prvým najdrastickejším príznakom sú lymfatické uzliny ktoré sa zväčšia, potom sú to príznaky podobné chrípke ale dosť silnej, po tom už nastane také neutrálne obdobie po ktorom až nastanú ďalšie ťažkosti, dosť pochybujem žeby si sa nakazila, jedine nejakou inou spomínanou chorobou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
1. nechráneným pohlavným stykom
- bez ohľadu na pohlavie a vek partnerov
a formy sexuálneho styku
2. krvnou cestou
- napr. používaním nesterilných ihiel
a injekčných striekačiek, piercing,
tetovanie nesterilnými nástrojmi
3. z matky na novorodenca
- počas tehotenstva, počas pôrodu alebo materským mliekom
staci pozriet na nete...a chod na ten test pre istotu ak sa bojis
nechráneným pohlavným stykom bez ohľadu na pohlavie a vek partnerov
a formy sexuálneho styku,
krvnou cestou napr. používaním nesterilných ihiel a injekčných striekačiek, piercing,tetovanie nesterilnými nástrojmi.
z matky na novorodenca počas tehotenstva, počas pôrodu alebo materským mliekom
AIDS je získaný syndróm imunitnej nedostatocnosti. Znamená to, že cloveku úplne zlyhá imunitný systém, a teda telo už nie je schopné bránit sa žiadnemu ochoreniu
HIV sa neprenáša vzduchom, vodou ani bežným spoločenským kontaktom!
bežný kontakt s infikovaným človekom, podanie rúk, spoločným bozkávaním,
bývaním v spoločnej domácnosti, či pobytom v práci,uštipnutím bodavým hmyzom -komáre, kliešte
je veľmi malá pravdepodobnosť, že by si sa nakazila, a ani nie je isté, či ten tvoj vôbec mal aids... a s tým mikroporanením je to pravda, stačí podľa mňa aj zapálené ďasno, čo si ani nemusíš nejak extra uvedomovať... ale nebudem ťa zbytočne rozrušovať
hlavne nestresuj, choď k lekárovi, daj si spraviť krvné testy, a budeš mať pokoj. alebo reálny dôvod stresovať.
je to malá pravdepodobnost...
chod k lekarke, ak aids máš to že si nespravis testy ta nezachrani, a aspon nebudes žiť v neistote....
popripade to môže byť aj iná choroba....