clovek je zviera, zivocich, to ako sa zdegeneroval za poslednych niekolko storoci a najma posledne storocie je druha vec ale v sebe stale zakladne zivocisne instinkty.
1.PREZIT
2.ZOZRAT NIECO ABY SOM PREZIL
3.ROZMNOZOVAT SA
takze ja skutocne som presvedceny ze kazdy sa boji.. kto nie tak naozaj klame sam seba alebo vedome sa smrti neboji ale nevedome urcite ano..
smrti ako takej nie, ale bojim sa straty vedomia a uvedomenia si svojej existencie. cize tam radim ako smrt, tak rozne vegetativne stavy, kedy clovek strati o sebe samom vedomie, a nedokaze vnimat samho seba v case a priestore.
smrt=telo fyzicky neschopne zivota=velmi zhumplovane=bolave, nemam rada bolest, bojim sa smrti. bojim sa, ze to bude taka strasna bolest, az nebudem schopna to ani vyjadrit a preto zomriem. a to uz dost ze hroza, taka obrovska bolest, myslim, ze tesne pred smrtou to bude najhorsi zazitok. a tiez, ked si uvedomim, ze chcem zit, lebo kazdy zivocich chce...a nebude sa dat, tak ta bezmocnost nebude prijemna. celkovo neverim nejakym bajkam o bielom svetle a krasnom dokonalom pokoji...ved ludia, co prezili klinicku smrt ziju, tak je to ine...
kazdy povie ze nie aby vyzeral drsne ale pravda je ze ked su kusok od smrti tak si uvedomia ze sa boja, ze nechcu zomriet a zacnu plakat a prosit... kazdopadne v mojom sukromnom nabozenstve v kt. som len ja smrt su len dvere k dalsej ceste... mam len strach ze si nebudem pametat ludi kt. teraz milujem a stratim ich :/ aj ked vyrovnat sa s tym ocividne da :ehm: preto napriek tomu ze som presvecena ze kazdy kto povie nie by si to tesne pred smrtou rozmyslel vravim aj tak nie... (ak chapete...)
Každopádne, ja sa smrti bojím (teda tak ako sa zvykávame báť všetkého neznámeho) - rovnako aj smrti blízkych... lebo je to strašne nechutný pocit bezmocnosti, že sa s tým nedá nič robiť...
@james98 to by som ti musela dat precitat velku hrubu fialovu knihu a par veci este k tomu... pri intenzivnom ''doucovani'' by to bolo asi na rok-dva takze nadlho... len mi chyba jedna cast z puzzle este aby to davalo vsetko spolu zmysel
moje zlaté myslel som na ateistou, zle som to tam napísal...
samozrejme, kto má milosrdenstvo Božie vo svojom srdci, prijma smrť ako vykúpenie z tohto zlého sveta a teší sa na stretnutie so svojím Otcom...
mate absolutnu pravdu
@zajkousko podla mna ale ateista ako taky neexistuje, kazdy clovek v nieco veri... o mne by si tiez povedal ze som ateista lebo sa nezaradujem k ziadnemu momentalne znamemu nabozenstvu, cirkev ako organizacia na mna posobi ako sekta, mafia... ale v srdci nosim vieru, a dost sa podoba na toho tvojho boha, len to nie je dedko sediaci na oblaciku, skor len energia-zdroj ku ktoremu sa nase duse neustale vracaju... a jedine pravidla ktore nas ovplivnuju je pricina a nasledok... ale neuznavam boha ako takeho ktoreho reprezentuje cirkev, lebo tam je vela vyhrazok a zla kvoli manipulovaniu s ludmi nie kvoli laske... asi tolko k tomu
@zajkousko Ja si nemyslím, že by sme sa mali báť smrti. Naopak ja sa na ňu teším. Teším sa na stretnutie s Milovaným.
Bojím sa skôr toho, že predstúpim pred Neho s prázdnou a zafúlanou dušou. Som vďačná Bohu za "vynájdenie" očisca a radujem sa, že bude spravodlivo, ale milosrdne pôsobiť na moju nehodnú dušičku.
Nač je dobre sa báť smrti? Ja jedine čo chcem keď zomriem odísť s vedomím, že som správne vychovala svoje deti a že som niečo dokázala v živote. S takýmto vedomím mienim život opustiť. A najlepšia smrť je zaspať a nezobudit sa. Človek odíde bez trápenia sa ako keby mal zomierať v ukrutnych bolestiach v nemocnici.
len hlupák sa nebojí smrti, ako napísal trdelnik je to totálna strata vedomia a nekonečná doba ničoho, ktorú si človek ani nebude uvedomovať, čo je smutné
@pelly
Boh nie je nemilosrdný, Boh je láska a spravodlivosť, každy bude súdený len za to čo vykonal v živote..
Bohu pripisujú všetko zlé aj v dnešnom svete, ale veď Boh nám dal slobodnú vôľu a výsledok toho všetkého je tento svet, svet cinizmu, utrpenia a nenávisti....
za všetkým sú ľudia, im sa treba "poďakovať" za všetko zlé
Boh nám dáva na výber nebo alebo peklo, kto si vyberie peklo, nemôže predsa očakávať, že sa Boh nad ním pri poslednom súde zľutuje, pokánie ma každy človek konať za života, po smrti je už Bohužiaľ neskoro...
cirkev svätu založil na zemi ježiš Kristus a kto ju vedie, no predsa ľudia, hriešni, smilni, cinickí, lakomí, proste ľudia..
takí sme všetci...
ale sú aj vínimky, ľudia skutočne so srdcom oddáným Bohu Otcu, týchto ľudí sadrž, to zlé nechaj bokom, oni sa budú raz zodpovedať za svojeskutky pred Bohom...
nie cirkev je skazená ale ľudia v nej, ktorí ju reprezentujú, tých sa boj a tým sa vyhýbaj...
cirkev je tu 2000 rokov a práve preto, že ju viedli aj dobrí a oddaní Bohu ľudia....
je to škoda, že ľudia nevidia tento rozdieľ a zatracujú samotného Ježiša Krista...
@zajkousko vyhybat ani bat sa ich nebudem, ked tak ich mozem dakam nakopat este...
a nepovedala som ze zatracujem, vieru mam ale trosku inu ako ju cirkev reprezentuje... :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
1.PREZIT
2.ZOZRAT NIECO ABY SOM PREZIL
3.ROZMNOZOVAT SA
takze ja skutocne som presvedceny ze kazdy sa boji.. kto nie tak naozaj klame sam seba alebo vedome sa smrti neboji ale nevedome urcite ano..
preto to aj v tomm svete tak vypadá
Každopádne, ja sa smrti bojím (teda tak ako sa zvykávame báť všetkého neznámeho) - rovnako aj smrti blízkych... lebo je to strašne nechutný pocit bezmocnosti, že sa s tým nedá nič robiť...
@zajkousko Boh ma byt laska, preco by sa potom mal niekto bat lasky ?
@sasuke
moje zlaté myslel som na ateistou, zle som to tam napísal...
samozrejme, kto má milosrdenstvo Božie vo svojom srdci, prijma smrť ako vykúpenie z tohto zlého sveta a teší sa na stretnutie so svojím Otcom...
mate absolutnu pravdu
Bojím sa skôr toho, že predstúpim pred Neho s prázdnou a zafúlanou dušou. Som vďačná Bohu za "vynájdenie" očisca a radujem sa, že bude spravodlivo, ale milosrdne pôsobiť na moju nehodnú dušičku.
Boh nie je nemilosrdný, Boh je láska a spravodlivosť, každy bude súdený len za to čo vykonal v živote..
Bohu pripisujú všetko zlé aj v dnešnom svete, ale veď Boh nám dal slobodnú vôľu a výsledok toho všetkého je tento svet, svet cinizmu, utrpenia a nenávisti....
za všetkým sú ľudia, im sa treba "poďakovať" za všetko zlé
Boh nám dáva na výber nebo alebo peklo, kto si vyberie peklo, nemôže predsa očakávať, že sa Boh nad ním pri poslednom súde zľutuje, pokánie ma každy človek konať za života, po smrti je už Bohužiaľ neskoro...
a tebe ako Boh urobil zle?
cirkev svätu založil na zemi ježiš Kristus a kto ju vedie, no predsa ľudia, hriešni, smilni, cinickí, lakomí, proste ľudia..
takí sme všetci...
ale sú aj vínimky, ľudia skutočne so srdcom oddáným Bohu Otcu, týchto ľudí sadrž, to zlé nechaj bokom, oni sa budú raz zodpovedať za svojeskutky pred Bohom...
nie cirkev je skazená ale ľudia v nej, ktorí ju reprezentujú, tých sa boj a tým sa vyhýbaj...
cirkev je tu 2000 rokov a práve preto, že ju viedli aj dobrí a oddaní Bohu ľudia....
je to škoda, že ľudia nevidia tento rozdieľ a zatracujú samotného Ježiša Krista...
príjemný deň
a nepovedala som ze zatracujem, vieru mam ale trosku inu ako ju cirkev reprezentuje... :/
Aj keď.