Čím to je, že si ľudia sami nevedia odpovedať na takéto otázky?
Neviem prečo majú niektorí jedinci pocit ak idú za doktorom tak všetci si budú myslieť o ňom, že je psychopat či čo ? ... Ak mám problém nejaký, tak ho riešim bez ohľadu na to aj keby si o mne hocikto hocičo myslel.
Bolo by to to isté,ako keby mi niekto povedal,že mal chrípku a bol s tým u obvoďáčky. Duševné problémy nepovažujem za niečo,začo by sa mal človek hanbiť,i keď je to samozrejme chúlostivejšie ako návšteva iných lekárov,napríklad ortopéda a stomatológa,pre ludí je náročnejšie o tomto type problémov hovoriť.
@bunnyboy bulharka Vanga občas aj niečo trafila,no ak niekto považuje za dôveryhodné tie z telky alebo novinových inzerátov,tak je to naozaj na kazajku.
je mi to jedno
dokým sa s tým nechváli všade kde chodí a očakáva, že ho každý bude ľutovať, tak ma to nijak netrápi (keď má človek chrípku, tak to tiež neroztrubuje všade do sveta s tým aby ho ľutovali)
Bola, ale len jednorazovo u kazdeho, lebo som natrafila na posahane wtf osoby, a vobec nic specialne si nemyslim o ludoch,,ktori boli tiez, aj ked nechapavo obdivujem/obdivne nechapem, ze sa donutia rozmazavat svoje sracky pred cudzim clovekom
Čo by som si o ňom pomyslel? No asi že potrebuje odbornú pomoc a nevyhýba sa jej. Nič viac, nič zlé. Miliónkrát lepšie než prípady, keď by sa človeku taká pomoc zišla, ale on si to nepripustí.
Poznam ale cloveka co tam bol a nemyslim si o tom nic specialne, ved ked ma niekto pocit, ze mu pomoze vyrozpravat sa niekomu, pripadne ma dojem, ze potrebuje odbornu pomoc tak je len dobre, ze ju dokaze sam vyhladat. Nevidim na tom nic zle, kazdopadne poznam aj osobu, ktora by tu pomoc fakt potrebovala, ale nechce si to priznat a to uz je ta horsia varianta.
ja som bola len raz, ale nie je to vylúčené do budúcnosti ...a kto tam chodí aspon má sebakritiku, lebo práve tí, ktorí to najviac potrebujú, tam nechodia,... poznám pár prípadov aj pre psychiatra a sú to ľudia, čo si ani nevedia priznať chybu, že si nevedia priznať chybu tam treba pekne od základov
bol som zopár krát u psychológa kvôli bezplatným textovým testom k profesii celkovo no a z tých zopár sedení kvôli tomu som si podvedome z toho robil normálne sedenia a viedol s ním hlbšie debaty o živote za čo sa v podstate má platiť ale tak boli tuším iba tri,štyri a povedal mi že je to v pohode dokonca ma raz odviezol autom aj domov lebo to mal v ceste a chudak dostal potom pokutu lebo stal na mieste kde nemal
psychiater a psycholog je rozdiel....psychiater je lekar, absolvent lekarskej fakulty a psycholog poradca, je absolventom filozofickej fakulty ... psychiater lieci poruchy duse liekmi, psycholog ich predpisovat nemoze... Psycholog sa snazi poradit, je ako spovednik... aj knaz moze byt ako psycholog....
Ja osobne nenavstevujem ani jedneho z nich, ale nepokladam za chorych ani tych co ich navstevuju....hoc by uzivali aj nejake lieky...
avsak ak je to potrebne je vhodne odbornika navstivit, to psychycke vacsinou ovplyvni fyzicke, tzm. chora dusa, neskor chore aj telo ...
poznam ludi co boli u psychiatra,aj psychologa a nemyslim si o nich nic zle. Len to, ze potrebovali pomoc. Neodsuzujem ich, ani nič. Ved to je ako ked má niekto chrípku a ide k doktorovi.
ak by mi niekto povedal že chodí, pomyslela by som si niečo podobné, ako keby mi niekto povedal že chodí k očnému.
raz som bola u psychologičky keď som bola menšia, ale to len na takých psychotestoch kadejakých, a pamätám si že ma to strašne bavilo a potom som tam chcela chodiť pravidelne na také
Ze co si dovoluje behat po vonku? Nie je mu kokotno ohrozovat ludi okolo? Co ak mu prepne a zabije si celu rodinu. Na psychinu s nimi vsetkymi sialencami !!
Podľa mňa je ok, ak človek cíti, že po psychickej stránke potrebuje pomoc a navštívi psychológa alebo trebárs aj psychiatra, ak to je príliš vážne. Sama som ho však nepotrebovala, veľmi mi pomohli ľudia okolo mňa.
wtf niektoré názory
ja som bola na psychiatrii dosť a tá doktorka je pre mňa úplný poklad
čiže je to úplne ,,normálne,, ak je to podstata toho slova, aspoň ja to tak vnímam
Nikdy som nebola ani u jedného odborníka. Nepomyslela by som si nič zlé, keby mi niekto povie, že bol u psychológa/psychiatra, nakoľko považujem fyzické aj psychické zdravie za rovnocenné, kde ani jeden aspekt netreba podceňovať. Ale v praxi stretávam ľudí, ktorí nejakým spôsobom dehonestujú(myšlienkovo, verbálne) alebo nejakým spôsobom negatívne reagujú na psychiatrických pacientov, čo ma vie vždy priviesť do stavu totálneho nepochopenia voči tým osobám, ale takých je málo...väčšinou to každý berie normálne ako keby povieš, že ideš k LPK na kontrolu...
ja,v tom nevidim vyznam aj ked som kkt ale proste mne nemaju ako pomoct a nemyslim si nic o ludoch co tam chodia sak v tomto svete uz kazdemu musi jebat
preco by som si mala nieco pomysliet o cloveku, co by mi povedal, ze chodil k psychiatrovi/psychologovi?
ked telo potrebuje lekara, tak obcas ho potrebuje aj dusa.
Nesudim, tolerujem, chapem.. pre mna je to dokonca prejav akejsi odvahy, ze sa na to clovek dal, pretoze v nasich kruhoch je to stale este odsudzovane, hoci nechapem preco, normalna vec.
Chodila som k psychologičke, zariadila to triedna lebo sa jej zdalo, že som sa nezapájala do kolektívu (wtf?), v skutočnosti som vtedy mala snáď najhoršie obdobie a ani psychologičke som o tom nepovedala... ale bolo to fajn, furt som jej tam robila nejaké testy a tak, namiesto toho, aby som sedela v škole
každý doktor, ktorého poznám je tak trochu ajpsycholog, niektorí viac, niektorí menej. a aj mi povedia, čo si o mne myslia, a že to, čo mám je aj psychického rázu.
takže nepotrebujem ísť psycologovi..ale za to chodím k liečiteľke, tá má moc očisty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Neviem prečo majú niektorí jedinci pocit ak idú za doktorom tak všetci si budú myslieť o ňom, že je psychopat či čo ? ... Ak mám problém nejaký, tak ho riešim bez ohľadu na to aj keby si o mne hocikto hocičo myslel.
dokým sa s tým nechváli všade kde chodí a očakáva, že ho každý bude ľutovať, tak ma to nijak netrápi (keď má človek chrípku, tak to tiež neroztrubuje všade do sveta s tým aby ho ľutovali)
Ja osobne nenavstevujem ani jedneho z nich, ale nepokladam za chorych ani tych co ich navstevuju....hoc by uzivali aj nejake lieky...
avsak ak je to potrebne je vhodne odbornika navstivit, to psychycke vacsinou ovplyvni fyzicke, tzm. chora dusa, neskor chore aj telo ...
raz som bola u psychologičky keď som bola menšia, ale to len na takých psychotestoch kadejakých, a pamätám si že ma to strašne bavilo a potom som tam chcela chodiť pravidelne na také
ja som bola na psychiatrii dosť a tá doktorka je pre mňa úplný poklad
čiže je to úplne ,,normálne,, ak je to podstata toho slova, aspoň ja to tak vnímam
ked telo potrebuje lekara, tak obcas ho potrebuje aj dusa.
Nesudim, tolerujem, chapem.. pre mna je to dokonca prejav akejsi odvahy, ze sa na to clovek dal, pretoze v nasich kruhoch je to stale este odsudzovane, hoci nechapem preco, normalna vec.
takže nepotrebujem ísť psycologovi..ale za to chodím k liečiteľke, tá má moc očisty.
Nepomyslel by som si nič.