Už niesom z Bratislavy ( bohužial/naštastie ) a ako si to všímam, tak zatiaľ som slovo " Blava " počula iba od "blavákov" .. ešte som nad tým takto nerozmýšlala, či mi to prekáža alebo nie, ale tak napriklad viac mi vadí pomenovanie " Bratislavka " to počuvam tak často, až sa i to nepáči
Štve.
Je to neskutočne sedlácke.
Tiež neskracujem a nemením názvy iným mestám.
Proste Bratislava je úplne pekné slovo. A blava je také. Ako keby ste to vypluli.
Strašne sa smejem nad namyslenosťou, niektorých Blavákov. Akoby Blava bolo mesto všetkých miest, popritom je to menšia zasmradená ulička, skutočného mesta.
@sisooolq vyznelo to tak, prepáč ak som to zle pochopila.
Ja sa nechcem hádať, len hovorím, že Bratislava je fakt pekné mesto a fakt nechápem ľudí čo tvrdia opak len preto, že prechádzali autom raz cez Petržalku. Alebo ak tu aj chvíľu žili tak sú to proste natoľko obmedzení že celý čas nechodili inam ako domov a do práce/školy a nežili sociálny život, nespoznávali to tu.
meh, niektorí ľudia to príliš prežívajú, aj keď nikdy by som si nedovolila Bratislavčana nazvať inak ani mne by sa nepáčilo, keby niekto slovne dehonestoval názov môjho trvalého bydliska.
A nesere ma to, každý nech si hovorí čo chce a ako chce, ja sa starám o to ako rozprávam ja. :letim:
@cathy
Nie, ja sa ani nechystám sa hádať. Sorry, že to tak znie no..
A niektorí to tu nenávidia, hoci tu žijú celý život, možno práve preto. Poznajú to tu až príliš dobre, ako ja napríklad. Ale napriek tomu, proste som už na to mesto zvyknutá, na ten život tu no.
@cathy Petržka je škaredá, ohýzdne budovy, rovnaké, komunistické zaprdené. Sa čudujem jak tam môže niekto bývať. Bratislava nemá dušu, zato Košice sa hrdo pýšia pompéznymi gotickými a barokovými budovami.
@cathy Neviem, či tam, žiješ (ak áno, tak mi vôbec nejde o to, uraziť ti rodné mesto), ale Bratislava mi absolútne nepríde ako pekné mesto a už vôbec nie ako mesto so skvelými ľuďmi. Neviem, ale mentalita davov tohto 'veľkomesta' mi príde ako z iného sveta. Mala som viac možností navštíviť naše hlavné mesto a zakaždým som odtiaľ odchádzala dosť znechutená a tešila som sa domov.
Jednoducho takto nepríjemne na mňa Bratislava vplýva, ale to je môj subjektívny pocit, takže to ber s rezervou
@zmrdak v Petržalke sú komunistické paneláky tak 1/3, čo nie je veľa (a aj tak je väčšina výzorovo veeeľmi zachovalá)
a staré mesto je čo? ty kokot? a Bratislavský hrad? však tam sa KORUNOVALO ty JEBO
A mne napríklad vadí, keď niekto namiesto toh o, aby nazval Banskú Bystricu celým názvom alebo skrátene Bystrica ju nazve Banskou. Banská, banská čo??
A Bratislavu volám tak aj tak, Blava je len rýchlejšie. A je pre mňa novinkou, že to niektorým domorodcom vadí
@kajooooooooooooooooooooooooooo Veď to má max. písmenká spoločné, to čo je Ale že by som si teraz z toho šla žily rezať.. Nech si ju volá kto chce ako chce, Bastra už nie je mestom.. Blava je všeobecne zaužívaný preniektorých hanlivý názov Bratislavy, bohužel, asi s tým nič nespravíte, pre nás ludí z dzedziny to bude asi stále len Blava
@kofolavsrdci pre človeka z menšieho mesta, má Bratislava úplne inú atmosféru, hlavne ak nevieš kam ísť.
Ak ideš do Bratislavy nakúpiť do Auparku, samozrejme, že si nevychutnáš to pravé. Alebo ak sa len prejdeš po centre, ktoré máš prejdené za 30 min aj menej tiež z toho moc nemáš.
Ale garantujem ti, že ak by si tu býval, na 90 percent ak nie si obmedzený debil, by si tomuto tu prišiel na chuť. Ak by si mal teda aj správnych ľudí, s ktorými by si tu strávil čas a ktorý by ti mohli Bratislavu ukázať aj trochu inak. Aj keď nehovorím, že ti to má nahradiť atmosféru domova, nakoľko pre mňa je tá atmosféra práve tu.
@cathy Verím ti. I keď nemyslím si, že to bude tým, že neviem kam treba ísť. Raz som bol v Londýne kompletne stratený a maximálne som si to užíval Ale viackrát som v Bratislave robil dosť stresujúce jazykové skúšky, takže je dosť možné, že sa mi to mesto teraz spája s tým pocitom
Bratislavu milujem a chcem tu zostat zit (pravdepodobne), ale tych horenosov ktori by sa isli pobit "lebo Blava je potok a nie hlavne mesto Slovenska" povazujem za totalnych trapakov. Je to uzitocna skratka, nic viac.
@kajooooooooooooooooooooooooooo to zapíšu o 2000 rokov, dovtedy, ak správne Platón predpovedal, by sa mala cigánska rasa zjednotiť z Indie až po Európu a vytvoriť galaktickú nadkultúru za pomoci mimozemských mužikov podporovanych Ruskom a Putinom, ktorý sa nechal geneticky modifikovať.
Blava ako krásne mesto ? Heh dobrý vtip. Od masovej výstavby tých ohyzdnych komunistických barabizni tam vela pekného neostalo. Navyse okrem obchodných centier tam nefunguje takmer nic. Malomestania nech sa idu pozriet do Viedne alebo Prahy ako má vyzerat pekné mesto.
@kofolavsrdci Myslím, že porovnávať Londýn a Bratislavu je úplne mimo. Ako veľmi tvrdím, že Bratislava je pekná, priznajme si, nemá sa kam hrabať ani na takú Prahu, nie to ešte na Londýn. Nakoľko viem, čo je to byť stratená sama v Londýne
Ó, zase?
Nie som Bratislavčan, ale keby som bol, neverím, že by mi to prekážalo. Ale ak niekto hovorí Bratislave výhradne Blava s tým, že to považuje za niečo dehonestujúce, tak to považujem za hlúpe.
A mohol by mi niekto začať pre lepšie vysvetlenie tohto pálčivého problému skracovať názov môjho rodného mesta, určite by som to vôbec, ale vôôbec nemal v paži.
%Po prvé nepoznám Blaváka, ktorý by hovoril Bratislava..
A po druhé neznášam intelektuálov z birdzu, ktorí tu budú vykrikovať aké je to sedlácke a popritom väčšina z nich má slovník ako sedliacke sliepky. Nééé?
niekto tu dáva príliš veľkú váhu nejakej skratke, aby sa z toho neposkladal že to volajú ľudia Blava. . ja na tom nevidím absolútne nič "sedliacke". ľudia čo sa vyjadrujú týmto spôsobom na úkor ľudí čo používajú túto skratku by sa mali skôr zamyslieť nad tým čo je sedliacke + tiež nepoznám Bratislavčana čo by ju nevolal "Blava".
Proste nikomu nepripadá divné povedať, že býva v paneláku miesto panelového domu, pokojne nazve Katarínu Kat(k)ou, nevolá z mobilného telefónu ale z mobilu a je to v pohode a nedehonestujúce, ale keď si proste niekto skráti názov mesta, lebo je dlhé ako šľak, tak je to už problém?
Asi budem vždy odpovedať na rodné mesto ešte aj to "nad Váhom" a odúvať sa, ak to niekto vynechá
je to NADHERNE mesto, podla mna sa moze porovnavat uz aj s prahou a viednou, ale prave qoli pozerom z B. som jej zacal hovorit blava, aj ked som jej cely zivot hovoril bratislava @tikalok ale ty si sedlak z galky
je mi ukradnuté, ako to nazývajú iní, ale sama by som nikdy v živote tú skrátenú formu nevyslovila.
a narozdiel od užívateľov nado mnou, nepoznám nikoho v bratislave, kto by skrátenú formu používal.
@barky to, že považujem svoje rodné mesto za pekné znamená, že som narušená? O.o
Nikde ho nevyvyšujem nad ostatné mestá, ak by si čítal všetko, hovorím, že Bratislava sa nemá kam hrabať na iné hlavné mestá.
A už vôbec nebudem tvrdiť, že Bratislava je krajšia ako nejaká typická dedinka na Slovensku, alebo naša príroda, proste pre mňa má toto mesto svoju atmosféru, som tu rada aj keď tu nechcem skysnúť celý život, ale za narušenú sa nepovažujem.
Ja som z Bratislavy a hovorím jej Blava. Je to len hlúpa skratka. A v živote som neriešila odkiaľ ľudia pochádzajú, a kde sa narodili. Pretože je to niečo, čo človek asi sotva ovplyvní...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
Je to neskutočne sedlácke.
Tiež neskracujem a nemením názvy iným mestám.
Proste Bratislava je úplne pekné slovo. A blava je také. Ako keby ste to vypluli.
Veď väčšina to podľa mňa aj vypľuje.
neviem o tom že v zasmradených uliciach býva cez týždeň 700 000 ľudí
Ale pre niektorych je to asi zivotna tema, riesit kto odkial pochadza Napr. zmrdak sa uz urcite spravil nad tymto forom ^^
Veď je to krásne mesto, s kopou skvelých miest so super ľuďmi.
A kto hovoril, že má niekto niečo proti Bratislave?
Ja sa nechcem hádať, len hovorím, že Bratislava je fakt pekné mesto a fakt nechápem ľudí čo tvrdia opak len preto, že prechádzali autom raz cez Petržalku. Alebo ak tu aj chvíľu žili tak sú to proste natoľko obmedzení že celý čas nechodili inam ako domov a do práce/školy a nežili sociálny život, nespoznávali to tu.
a nie som z Bratislavy, TY KOKOT (@zmrdak )
a si strašne zábavný, ešte zahováraj
A nesere ma to, každý nech si hovorí čo chce a ako chce, ja sa starám o to ako rozprávam ja. :letim:
Nie, ja sa ani nechystám sa hádať. Sorry, že to tak znie no..
A niektorí to tu nenávidia, hoci tu žijú celý život, možno práve preto. Poznajú to tu až príliš dobre, ako ja napríklad. Ale napriek tomu, proste som už na to mesto zvyknutá, na ten život tu no.
Jednoducho takto nepríjemne na mňa Bratislava vplýva, ale to je môj subjektívny pocit, takže to ber s rezervou
a staré mesto je čo? ty kokot? a Bratislavský hrad? však tam sa KORUNOVALO ty JEBO
A Bratislavu volám tak aj tak, Blava je len rýchlejšie. A je pre mňa novinkou, že to niektorým domorodcom vadí
(takto pekne príjemné to je pre väčšinu Bratislavčanov)
Sa kukni prosím ťa len na taký Dóm sv. Alžbety, nájdi mi nejakú peknú budovu v Bratislave.
Aha, Staré mesto, zbúrať a zaviesť pod základy.
Ak ideš do Bratislavy nakúpiť do Auparku, samozrejme, že si nevychutnáš to pravé. Alebo ak sa len prejdeš po centre, ktoré máš prejdené za 30 min aj menej tiež z toho moc nemáš.
Ale garantujem ti, že ak by si tu býval, na 90 percent ak nie si obmedzený debil, by si tomuto tu prišiel na chuť. Ak by si mal teda aj správnych ľudí, s ktorými by si tu strávil čas a ktorý by ti mohli Bratislavu ukázať aj trochu inak. Aj keď nehovorím, že ti to má nahradiť atmosféru domova, nakoľko pre mňa je tá atmosféra práve tu.
@zmrdak » sk.wikipedia.org/wiki/Katedr%C3%... hahaha, a ešte starší
a co je na tom ze blava? zaoberate sa vazne blbostam ludia!
Nie som Bratislavčan, ale keby som bol, neverím, že by mi to prekážalo. Ale ak niekto hovorí Bratislave výhradne Blava s tým, že to považuje za niečo dehonestujúce, tak to považujem za hlúpe.
A mohol by mi niekto začať pre lepšie vysvetlenie tohto pálčivého problému skracovať názov môjho rodného mesta, určite by som to vôbec, ale vôôbec nemal v paži.
A po druhé neznášam intelektuálov z birdzu, ktorí tu budú vykrikovať aké je to sedlácke a popritom väčšina z nich má slovník ako sedliacke sliepky. Nééé?
aj tak su to vsetko čeesi hnusní madarskí
Proste nikomu nepripadá divné povedať, že býva v paneláku miesto panelového domu, pokojne nazve Katarínu Kat(k)ou, nevolá z mobilného telefónu ale z mobilu a je to v pohode a nedehonestujúce, ale keď si proste niekto skráti názov mesta, lebo je dlhé ako šľak, tak je to už problém?
Asi budem vždy odpovedať na rodné mesto ešte aj to "nad Váhom" a odúvať sa, ak to niekto vynechá
@tikalok ale ty si sedlak z galky
ale podľa mňa každý čo hlasoval za áno
dúfam že vôbec nič neskracujete tým pádom KO-KO-TI (zmus)
ani filmári o BLAVU nezakopnú (áno vynechal som všeliakú slovenskú produkciu to nepovažujem za filmárčinu)
aj Hostel šli radšej točiť do nejakej českej dediny a nazvali to Bratislava.. však asi len chceli natočiť vidlákov
pozdravuje vás chlapec z hôr ! čaute!
a narozdiel od užívateľov nado mnou, nepoznám nikoho v bratislave, kto by skrátenú formu používal.
Nikde ho nevyvyšujem nad ostatné mestá, ak by si čítal všetko, hovorím, že Bratislava sa nemá kam hrabať na iné hlavné mestá.
A už vôbec nebudem tvrdiť, že Bratislava je krajšia ako nejaká typická dedinka na Slovensku, alebo naša príroda, proste pre mňa má toto mesto svoju atmosféru, som tu rada aj keď tu nechcem skysnúť celý život, ale za narušenú sa nepovažujem.