@lipsy nemyslím si že som rozmaznaná. Kľudne by som takto brigádovala, ale keď tam si väčšinou vedúci na tebe ešte aj liečia komplexy, to za tých pár šupov nestojí
@birdzaciik vie,s ludia, ktorym rodicia vsetko nehodia pod nos alebo si uvedomuju, ze by trebars mohli rodicom trochu pomoct so zivenim ich deti pracuju. prekvapive, ze?
na jednej strane i mozno zavidim ze nemusis, a ked hovoris ze /za nejakych 5 €" tak pozeram ze mas zaujimavu vahu penazi, ale na druhej som rada ze si viem take veic vazit.
@ssnehulienka veď ok, už som napísala ale 1,66? Veď to by som viac precestovala ako zarobila. A podobne by na tom bola väčšina ľudí a ešte k tomu čas čo by si do práce cestovala
@birdzaciik Aby si sa nemusela trepať preplneným, a nesnívali sa ti nočné mory z toho! Sa dievča uvedom, peniaze nie sú všetko, a raz sa môže stať, že dôjdu a potom čo?
@marek2031 ja netvrdím že peniaze sú všetko. Nikde som to nepísala.
@univerzalia Ako vidím, nie som jediná ktorej sa to zdá málo. Nechcem byť za kravu ale veď to by som za 10 hodín zarobila 16,60euro a ak by som náhodou cestovala prípadne si kúpila niečo na jedenie
U maminy v robote Nahadzujem údaje do pc, pohode robota. A vzhľadom na môj vek, to, že si môžem prísť a byť tam koľko chcem a rodinnú atmosféru, plus ľahká robota, dostávam 1,5/hod a som spokojná
ja som bola dneska na skoleni na operatora call centra... vyzera to byt narocne a komplikovane, uvidim ci to zvladnem, ale tiez najmenej sa tam da zarobit 1.66-2,40+ za kazdu zmluvu 1e.. čiže určite cez 2ečka na hodku mi to bude vychadzat, len treba byt sikovny
@lenkaska1 nepoznám, nezaujímam sa o to. Ale kamoška tak pred dvomi rokmi robila na ministerstve financií tuším ako brigádnička a mala 5€ na hodinu. Preto som si myslela že je 5€ na hodinu normálna sadzba na brigáde. Čiže sa skús isť spýtať tam.
@marek2031 tak ak si spravím dobrú vysokú školu, tak nebudem musieť robiť za 5 euro a okerem toho, ja budem pracovať u rodičov ak sa nič vážne nestane
@birdzaciik takze si rozmaznana nana co ma od rodicov pekne urobenu od detstva cesticku a ides sa hrat na nieco viac za to ze ty sama si nic nedokazala. Nice!
a k teme "urobim si VS" poznam ludi co si urobili VS a ver ze 5 Eur pre nich nie je "pár šupov" o ty asi nebudes vediet pokym a nestane v tvojom zivote nebodaj nieco skarede
@veryhappyhippo no a čo že som nič z toho nedokázala sama? Dobre som sa narodila, mám sa za to zabiť? Ja sa tu na nič nehrám, ako som písala, myslela som si že 5euro je bežná sadzba na hodinu.
Tak nie každý vysokoškolák je dobre platený, zvlášť ke´d vyštuduje nejakú podradnú vysokú školu a ešte aj so zlým odborom.
@birdzaciik Určite pôjdeš na súkromnú vysokú, že? Tatíčko príde pred skúškovým a ani do budovy nebudeš musieť vkročiť a budeš sa hrdo pýšiť titulom V momentálnej situácii ti VŠ absolútne nič nezaručuje
@marek2031 v prvom rade nepôjdem na VŠ na slovensku.
A momentálna situácia neexistuje nejako dlho a celkovo hospodárska kríza raz pominie a povedzme že tých 5 rokov kým spravím výšku je dosť dlhá doba na to, aby sa krajiny z krízy dostali
@birdzaciik Kde ti povedali, že bude lepšie? V tých našich odborníkmi prepchaných mienkotvorných médiách ako Markíza a Joj? Z čoho sa poplatia všetky tie dlhy, ktoré majú krajiny? Peniaze sa nedajú tlačiť donekonečna
@birdzaciik "na ministerstve sú priemerné platy a vzhľadom na bratislavský kraj až podpriemerné. Čiže aj brigádnicke platy by som tam očakávala priemerné" vidieť, že máš poňatie o tom, aké sú priemerné platy na Slovensku... ale ako si sa vyjadrila, teba to trápiť nemusí... ale tak, smejem sa nad tvojimi názormi, no offence
a k téme, mala som ísť s kamoškou zbierať slivky či čo,ale nejak sa to dodrbalo,tak z toho asi nič nebude... ale zajtra idem na konkurz na promotérku, tak uvidíme,čo z toho bude...
@etelnair ja tu nikomu nič zlé neprajem. Teda nechápem ani tvoju reakciu
@marek2031 nie, to hovorí moje okolie kde sa v tom dosť ľudí vyzná. A krajiny z EÚ nenechá nikto skrachovať, lebo by z toho malo prospech minimum krajín.
Mimochodom, inflácia je jedným zo spôsobov ako dlhy vyriešiť (samozrejme záleží od toho v akej mene sú pôžičky zobrané).
Každá krajina má na výber či zvýši dane alebo zvýši infláciu. Politické strany ako smer to vyriešia cez infláciu lebo to bežný neznalí volič nepochopí a smer sa bude ľahko robiť ako on s tým nič nemá. Čiže toto sú dva spôsoby ako získať peniaze
@ponnie priemerný plat na slovensku je cca 780€ a v bratislave to je 990€. Pri plate 5€ na hodinu 40 hodín týždenne ti to vychádza na 800€ (slovenský priemer) mesačne. Takýto plat na ministerstve má väčšina ľudí čo robí normálnu prácu. Kamarátka tam bola ako brigádnička, čiže jej nestŕhali peniaze na rôzne poistenia a podobne, čiže tam zarobila viac ako radový zamestnanec.
@birdzaciik Tabuľkový priemerný plat je 780€, realita je niekde úplne, ale úplne inde, ale to by si mohla vedie, keď tu mali všetci taký plat, bolo by tu sveta žiť
Pozri sa, ak sa ľudia začnú búriť - viď. protesty v Grécku, Španielsku, Taliansku, tak môžu politici robiť čo chcú Už tu máme toľko euroválovov a pod. chujovín, do ktorých sa nalievajú neskutočné peniaze a nakoniec to aj tak bude na dve veci, keďže postupne odchádzajú všetky krajiny do záhuby, a ak by sa to predsa len nejakým zázrakom podarilo udržať, tak na to doplatíme len my, obyčajní ľudia, ktorým sa zdvihnú dane, poplatky atď.
@birdzaciik ak sú na ministerstve PRIEMERNÉ platy,tak potom už neviem, kde asi tak môžu byť tie nadpriemerné vravíš, že tvoja kamoška tam brigádovala,tak logicky, asi nepoberala taký plat ako radový zamestnanec....
Tieto štatistiky o priemerných platoch je absolútne zbytočné spomínať ... si myslíš že každý zarába tak isto? Tie priemerné platy sú tvorené aj z platov ľudí, ktorí zarábajú aj nad 100 000€ mesačne .. podnikatelia samozrejme určite aj naši politici a podobne ... tie priemerné platy má možno menej ako 15% ľudí ... priemer to je síce ale väčšina je zdieraná takže je zbytočné vôbec to vyťahovať ... inak ten tvoj nápad s tou infláciou môže jedine tak krajinu poslať do krachu ... keď bude veľká inflácia si myslíš že všetci budú mať akože peniaze a všetko bude fajn? ... infláciou peniaze strácajú hodnotu a keď peniaze stratia hodnotu tak myslíš že všetci budú spokojní? všetko by padlo a nič by sa tým nevyriešilo ani trocha ... a tá kríza, o ktorej hovoríš bude len horšia .. hovoríš že "krajiny z EÚ nenechá nik skrachovať" ... sa pozri na Grécko ... nejako to nesledujem pretože ma nejaké Grécko netrápi, ale nemali ich náhodou odtrhnúť z EÚ? tá krajina sa z tých dlhov už nikdy nedostane preboha ... veď to boli také čísla ... tie pôžičky nesplatia ani neviem kedy ... a keď im také krajiny malé ako my budú pomáhať tak sa možno Grécko postaví a nohy, ale krachnú všetci okolo
@birdzaciik Bože...teba keď zoberú na VŠ tak žasnem, síce na slovensku nič neobvyklé, ING alebo MGR môže byt aj úplný ťulpas ktorý vie roztavovať nohy alebo nosiť "titul" Playmate...
v potravinárstve v Rači ...upratovanie,sypanie potravin vo vyrobe a pod....3,15/hod co som velmi spokojny pretoze aj to je dost kedze tam chodievam 5 pracovnych dni
@marek2031 priemerný plat na slovensku je taký, s tým nič nespravíš a to je fakt. Samozrejme je to v hrubom. No keďže kamarátka nebola ako zamestnanec ale ako brigádnička, ostalo je viac peňazí, keďže neplatila rôzne poistenia a odvody. To som ale už písala.
To už uvidíme. V najhoršom EÚ spustí hyperinfláciu aby sa tu zachránili
@ponnie ale áno, poberala, len s tým rozdielom že jej ostávali peniaze čo by normálne platila poistenia a odvody
@a tie štatistiky sa tvoria aj z ľudí, čoo majú minimálnu mzdu a tých je rozhodne viac. Asi nechápeš tomu, čo je priemer.
A k tej inflácii, to už som písala. Štát má vždy viac menej na výber 2 možnosti ako rýchlo zohnať peniaze, buď zvýšinfláciu, alebo dane. Ak zvýši dane, to je nepopulárne rozhodnutie ale ak zvýši infláciu, to nejaký sedlák čo robí na traktory nepochopí, že to je úplne to isté rozhodnutie od štátu. Preto sa volí toto riešenie väčšinou, lebo proti tomu sa ľudia nebúria. Tých peňazí potom samozrejme nie je viac. Ale ak má štát pobrané pôžičky euro mene, klesnú mu potom aj hodnoty tých pôžičiek, čiže v podstate dlží menej. Ak bude inflácia 5% tak klesne o 5% aj hodnota pôžičiek, ktoré má štát pobrané. Čiže teoreticky, Grécko má všetky pôžičky v euromene, tak spravia infláciu, ktorá bude za 3 roky na úrovni 70%, tým sa úplne zničí mena ale grécko bude aj dlžiť o 70% menej peňazí. Samozrejme by vznikli rôzne komplikácie, ale pre grécko by to bolo v tejto situácii stále neskutočne výhodné riešenie. Toto všetko sú základné veci dievča moje tak v tomto sa so mnou nehádaj Zvlášť ak sa tomu nerozumieš
@prostemarek neboj sa, nejdem na VŠ na slovensku to máš pravdu že tu dostane titul každý idiot. A tiež ani o moju inteligenciu sa báť nemusíš. Nakoniec, nemám byť po kom hlúpa.
@tommyy nezáviď, ja nemôžem za to ako som sa narodila. Mala som šťastie a ty si ml zasa napríklad šťastie v tom, že s tebou bol ocko častejšie ako so mnou, kedysi som ho videla možno tak na hodinu večer a to bolo tak všetko. Ale to ľudia ako ty nepochopia a vidia len to, čo môžu závidieť
no ako som si hovoríla keď som amla 15 "budem mať hocijakú brigádu len nebudem roznášať letáky" a šup ho roznášam už 3 roky odbilo mi 18 a hovorím si "zoberiem na leto hocijakú robotu len nie za pokladňu" a jeb ho a snažím sa nájsť ešte niečo ak by sa zadarilo
@birdzaciik inak odporuč ma na tú brigádu za 5e za hodinu
@birdzaciik vždy a všade ta budú buzerovať, mala by si si zvykať... btw 1,66 je síce málo ale je to pri 12 hodínách 20 eur - mi chceš povedať, že precestuješ 20 eur? to chodíš cez pol slovenska?
a k teme, tak ako uz tri predosle roky som makal na oprave strechy jednej vyskovej budovy v centre Ba za 5e na hodinu +vyskovy priplatok ale taka nechutne namahava praca 12h denne, vzdy mam po mesiaci dost ale hlavne sa tam opalim vymakam
@birdzaciik Nehanbíš sa za seba, keď sa na tebe smeje štrnásťročná soplaňa? Každopádne si skôr hanbou pre svojich rodičov Alebo tvoji rodičia nevedia, čo je pre teba dobré. Možno si to neuvedomuješ, keďže dostávaš čo chceš, nemusíš makať, kamaráti ti hovoria, ako ti závidia, lebo im sa pracovať nechce a rodičia im nemajú z čoho dať, tak sa im zdá, ako sa máš skvelo, keď ty máš všetko. Ale predstav si, že ti rodičia nedajbože obaja umrú. A nemáš nič. Možno akurát zdedíš hromadu peňazí. Ale aj tie sa raz minú, ľudia ťa budú využívať a chcieť ich, elbo je vidno, že si naivná a potom budeš musieť začať pracovať. Možno si dobré dievča, ale úplne sprosté. Nechápem, prečo nemôžeš začať pracovať. Aj keby ti rodičia vybavili nejakú poriadnu brigádu u známeho, len by ti to prospelo, aj keby si prachy dostávala prakticky za nič. Naučila by si sa pracovnej morálke a tomu, že nie si najváženejšia a najdôležitejšia na tomto svete. Ale to pochopia len ľudia inteligentní, s dobrým vychovaním Tebe chýba oboje. Nevravím, že sú tvoji rodičia zlí ľudia. Ale o reálnom živote ťa nenaučili nič. Pravdepodobne s tebou trávia málo času, kupujú si ťa darčekmi, sľubujú ti krásnu budúcnosť a si naučená len brať od iných a nestáť na vlastných nohách. Ak by sa o teba prestali starať rodičia, pravdepodobne sa z teba stane zlatokopka. Je mi ťa úprimne ľúto. A na záver, možno taká nie si, možno si inteligentná a máš správne priority (pre ostatných- je tam to MOŽNO!), lenže vôbec tak nepôsobíš. Nech si akákoľvek, ľudia ťa vidia tak, ako ukazuješ. A ty sa ukazuješ ako chudera... Česť práci!
ja pracujem ako brigádnik v nemocnici,robím ošetrovateľa..dostávam 2,50 €/hod...pracujem 8 hodín denne (stále ráno) 5 dní v týždni bez víkendov..práca dá zabrať,ale nesťažujem sa
@lawey ja s tou brigádou nemám nič spoločné a ani na ministerstve nikoho nepoznám, kto by ti to dokázal vybaviť.
@tommyy čo ty prosím ťa môžeš vedieť či niečo dokážem? Ako si na to prišiel? Lebo mám lepšiu štartovaciu pozíciu? To znamená skôr to, že toho dokážem viac ako ty. Alebo mám na to minimálne lepšie podmienky. Ak závidíš, sťažuj sa svojim rodičom že akurát tak postavili jeden dom a tým to skončilo.....
@cmuka12311 mne môže byť totálne jedno či sa na mne smeje nejaká predčastne narodená chudera, čo ma ani nepozná To sa máš teda čím chváliť, že sa smeješ na niekom, koho nepoznáš.
Ak rodičia zomrú tak sa to za prvé nemá prečo stať a ak sa to stane, tak sa neboj. Nevieš ako sú tieto veci zariadené atď. Aj tak ti dnes pri trochu rozbehnutejšom podniku všetko rieši manažment a ten ide aj po smrti majitela. Skôr sa zaujímaj o to, čo by si robila ty, ak by ti zomreli obaja rodičia. Lebo pochybujem že ty takéto veci ošetrené máš. A neboj sa, kamaráti mi nehovoria ako mi závidia ani to počuť nechcem Sú aj dôležitejšie veci ako majetok a väčšina ľudí to chápe.
Áno otecko so mnou nie je takmer vôbec, ako vidíš, všetko má svoje pre aj proti. lenže toto závistlivci nevidia. Matka tá je so mnou dosť často, čiže výchovu mám dobrú.
Je mi ťa lúto ty chudera, stále máš potrebu tu nadávať. Sa staraj do seba. Ak by si ty nemusela chodiť na brigádu a mala by si dosť penazí, ani ty by si na ňu nešla Priznaj si to a nerob sa tu aká si pracovitá.
@birdzaciik Ehm dievča pekne brzdi My máme peňazí tieź kvalitne a nemusím sa s tým každému chváliť Keby mne rodičia zomreli, tiež som zabezpečená. Vpodstate, aspoň z maminej strany som rozmaznávaná a prakticky dostanem, čo chcem. Ale to neznamená, že si nechcem zarobiť sama. Proste ja nie som ako ty, nedokážem žiť s tým, že som rodičom prakticky na príťaž a len mi dávajú. Pracujem pre to, lebo ma to baví. Lebo keď si niečo kúpim za svoje peniaze, viac si to vážim. Ale to ty poznať nemôžeš. A propo, stále sa len oháňaš tým, koľko máš peňazí. To je trochu smutné, nemyslíš? Keby to bolo aspoň pracovitosťou. Nie, ty tu budeš stále dookola vypisovať, aká si perfektná, lebo máš prachatých rodičov, ako si sa skvelo narodila Prachy nie sú všetko a ľudia, ktorým tu píšeš, že sa zle narodili a nemajú ti závidieť, tí majú určite lepší život ako ty. Aspoň väčšina. A propo, nieto ti čo závidieť 1) Mám všetko z toho, čím sa ty vychvaľuješ. 2) Aj keby nie, stále si myslím, že som lepšia ako ty. Lebo vidím životné priority A to je smutné, že ti je úplne u riti, keď si o tebe hromada ľudí myslí, že si .... Meniť sa kvôli nám nemusíš, ale zamyslieť sa nad svojou rozmaznanosťou a povrchnosťou by si mohla Nemyslím si ani, že na svoju strednú si sa dostala kvôli vedomostiam. Buď prijali každého, alebo tam zasiahol tatinko. Stejnak to bude s výškou. Skús byť trocha pokornejšie. A nemusíš svetu vykrikovať, aká si úžasná a liečiť si tým svoje komplexy. Keby si taká skvelá bola, ľudia by to aj tak videli Nechaj hovoriť svoju prácu za seba, nemaj reči, ktoré sú len prázdnymi výkrikmi. Lenže ty nepracuješ.... Tak radšej drž hubu Plus, taká rada do života, nechváľ sa tým, že si príživnícka chudera
nepotrebujem nikde brigádovať,ale doma mi už začína preskakovať ...nie,nemám zatiaľ ,ale rada by som nejakú konečne už úspešne našla,lebo si neviem predstaviť,čo ešte dokážem robiť doma za dva mesiace kým nastúpim do školy ...
ja som v Grécku, robím osem hodín denne za 13euro na den, to je presne 390 euro za mesiac plus mám len 4 dni volna za mesiac, ale viem že peniaze ktoré si zarobím budú zarobené len vdaka mne a mojej hlave a hlavne som 4 mesiace a 10 dní mimo Slovenska v Grécku na Karpathose a mám ubytovanie v trojhviezdičkovom hoteli, stravu tri krát denne a hlavne príležitosť naučiť sa veľa vecí, jazyk, /samozrejme aj nadávky v asi 10tich jazykoch /a hlavne príležitosť žiť v 18tich rokov úplne samostatne a chodiť každý deň či už na bohovské párty alebo na pláž Ja som neprišla zarábať, ale dokázať sama sebe že nie som dáka neschopná chudera ktorá je závislá od všetkých len nie sama od seba a samozrejme aj zážitky, cestovanie, spoznávanie nových vecí a ľudí vďaka spoznávaniu nových vecí a ľudí som si už našla na budúce leto prácu kde budem mať všetko toto len v inej lokácii a už z riadnym platom
@birdzaciik Vieš kedy by som ťa uznával? Keby si povedal rodičom, že nie, nemusíte ma živiť, chcem si aj niečo zarobiť, aby som si tie peniaze vedela aj trochu vážiť
Neviem, asi by som tak nedokázal žiť, že rodičia by ma všade pretláčali, všetko by mi dávali, a pečené holuby by mi padali do papule
P.S.: Nemusíš tu dievčatám nadávať do chuderí, dokazuješ svoju úžasnú inteligenciu, ktorá sa ti na tom Oxforde zíde, keď ťa tam otec dostane
@birdzaciik je pekne sa narodiť do dobrej rodiny, no stale by ma lakolo vytvoriť niečo vlastne, ale to je vec osobnosti
zatiaľ mam len doštudovany gympeľ s maturitou čiže nejaky plat a odbornosť 0 bodov. Čiže ako študent očakavať nejaku dobre platenu pracu v takom stave asi nie zarobiť nejaky vlastny peniaz to ano ( v každej praci buzeruju pokiaľ niesi riaditeľ, keď budeš budu buzerovať urady čiže tak
Ide o ten princip uvedomiť si vahu peňazi, vedieť sa postarať aspoň z časti z vlastnych zdrojov, nežiť ako konzument iba
no a k veci, pracujem pre music club u nas a popritom riešim nejake "fušky" jedno dňovky, vykendovky, keď nejaky znamy navrhne, že ma miesto a tak isto sa aj oplacam keď niečo po znamosti ja ziskam
tento rok nemam no predosle tri roky som robila v bufete na jednom kupalisku u nas,plat sa kazdym rokom znizoval a bola som rada ze som vobec zarobila tych300 e za dva mesiace(dost ta praca zalezi od pocasia:/)no kupila som si vlastny fotacik a bola som na seba hrda ked som si vedela veci zaplatit sama
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
boze ty si jedna rozmaznana chudera
asi si bars fajnova
na jednej strane i mozno zavidim ze nemusis, a ked hovoris ze /za nejakych 5 €" tak pozeram ze mas zaujimavu vahu penazi, ale na druhej som rada ze si viem take veic vazit.
ak sa chce niekto naucit po finsky kludne sa mi ozvite do ts 10e/90min
@ssnehulienka veď ok, už som napísala ale 1,66? Veď to by som viac precestovala ako zarobila. A podobne by na tom bola väčšina ľudí a ešte k tomu čas čo by si do práce cestovala
ja neprecestujem, chodim tam na bicykli kedze to nemam daleko od domova
niekto nema na vyber..hladam aj ine brigady, ale ked nic nemozes zohnat beries to co sa naskytne
no ak viete o niecom inom dajte vediet! som z Presova
@univerzalia Ako vidím, nie som jediná ktorej sa to zdá málo. Nechcem byť za kravu ale veď to by som za 10 hodín zarobila 16,60euro a ak by som náhodou cestovala prípadne si kúpila niečo na jedenie
@univerzalia V Královej nad Váhom, to je kúsok pri Šali
Aby si sa nedosrala že sa ti tam nebudú klaňať a s úctu a rešpektom (ktoré si nezaslúžiš, samozrejme) sa k tebe správať -.-
@birdzaciik
@marek2031 tak ak si spravím dobrú vysokú školu, tak nebudem musieť robiť za 5 euro a okerem toho, ja budem pracovať u rodičov ak sa nič vážne nestane
a k teme "urobim si VS" poznam ludi co si urobili VS a ver ze 5 Eur pre nich nie je "pár šupov" o ty asi nebudes vediet pokym a nestane v tvojom zivote nebodaj nieco skarede
Tak nie každý vysokoškolák je dobre platený, zvlášť ke´d vyštuduje nejakú podradnú vysokú školu a ešte aj so zlým odborom.
no keby si zapojila kusok rozumu vies ze asi na ministerstve nebudu platit brigadnikovi tolko co napr v TESCU
tak na ministerstve sú priemerné platy a vzhľadom na bratislavský kraj až podpriemerné. Čiže aj brigádnicke platy by som tam očakávala priemerné
A momentálna situácia neexistuje nejako dlho a celkovo hospodárska kríza raz pominie a povedzme že tých 5 rokov kým spravím výšku je dosť dlhá doba na to, aby sa krajiny z krízy dostali
No čo ja počúvam, bude to len lepšie. Jedine že by nejaká krajina eurozóny skrachovala. Vtedy by bolo zle. No to sa nestane
a k téme, mala som ísť s kamoškou zbierať slivky či čo,ale nejak sa to dodrbalo,tak z toho asi nič nebude... ale zajtra idem na konkurz na promotérku, tak uvidíme,čo z toho bude...
@marek2031 nie, to hovorí moje okolie kde sa v tom dosť ľudí vyzná. A krajiny z EÚ nenechá nikto skrachovať, lebo by z toho malo prospech minimum krajín.
Mimochodom, inflácia je jedným zo spôsobov ako dlhy vyriešiť (samozrejme záleží od toho v akej mene sú pôžičky zobrané).
Každá krajina má na výber či zvýši dane alebo zvýši infláciu. Politické strany ako smer to vyriešia cez infláciu lebo to bežný neznalí volič nepochopí a smer sa bude ľahko robiť ako on s tým nič nemá. Čiže toto sú dva spôsoby ako získať peniaze
Čiže sa smeješ možno tak na vlastnej hlúposti
Pozri sa, ak sa ľudia začnú búriť - viď. protesty v Grécku, Španielsku, Taliansku, tak môžu politici robiť čo chcú Už tu máme toľko euroválovov a pod. chujovín, do ktorých sa nalievajú neskutočné peniaze a nakoniec to aj tak bude na dve veci, keďže postupne odchádzajú všetky krajiny do záhuby, a ak by sa to predsa len nejakým zázrakom podarilo udržať, tak na to doplatíme len my, obyčajní ľudia, ktorým sa zdvihnú dane, poplatky atď.
Na slovensku nič neobvyklé, aký kraj taký mrav...
cisty obraz dnesnej sk.rvenej doby kde rodicia svojmu decku vysplapu chodnicek ,neznasam rodinkarstvo
To už uvidíme. V najhoršom EÚ spustí hyperinfláciu aby sa tu zachránili
@ponnie ale áno, poberala, len s tým rozdielom že jej ostávali peniaze čo by normálne platila poistenia a odvody
@a tie štatistiky sa tvoria aj z ľudí, čoo majú minimálnu mzdu a tých je rozhodne viac. Asi nechápeš tomu, čo je priemer.
A k tej inflácii, to už som písala. Štát má vždy viac menej na výber 2 možnosti ako rýchlo zohnať peniaze, buď zvýšinfláciu, alebo dane. Ak zvýši dane, to je nepopulárne rozhodnutie ale ak zvýši infláciu, to nejaký sedlák čo robí na traktory nepochopí, že to je úplne to isté rozhodnutie od štátu. Preto sa volí toto riešenie väčšinou, lebo proti tomu sa ľudia nebúria. Tých peňazí potom samozrejme nie je viac. Ale ak má štát pobrané pôžičky euro mene, klesnú mu potom aj hodnoty tých pôžičiek, čiže v podstate dlží menej. Ak bude inflácia 5% tak klesne o 5% aj hodnota pôžičiek, ktoré má štát pobrané. Čiže teoreticky, Grécko má všetky pôžičky v euromene, tak spravia infláciu, ktorá bude za 3 roky na úrovni 70%, tým sa úplne zničí mena ale grécko bude aj dlžiť o 70% menej peňazí. Samozrejme by vznikli rôzne komplikácie, ale pre grécko by to bolo v tejto situácii stále neskutočne výhodné riešenie. Toto všetko sú základné veci dievča moje tak v tomto sa so mnou nehádaj Zvlášť ak sa tomu nerozumieš
@prostemarek neboj sa, nejdem na VŠ na slovensku to máš pravdu že tu dostane titul každý idiot. A tiež ani o moju inteligenciu sa báť nemusíš. Nakoniec, nemám byť po kom hlúpa.
@tommyy nezáviď, ja nemôžem za to ako som sa narodila. Mala som šťastie a ty si ml zasa napríklad šťastie v tom, že s tebou bol ocko častejšie ako so mnou, kedysi som ho videla možno tak na hodinu večer a to bolo tak všetko. Ale to ľudia ako ty nepochopia a vidia len to, čo môžu závidieť
@birdzaciik inak odporuč ma na tú brigádu za 5e za hodinu
naozaj si myslis ze ti niekto z nas zavidi? my ta lutujeme...lebo sama v zivote nikdy nic nedokazes
strongly agree
@tommyy čo ty prosím ťa môžeš vedieť či niečo dokážem? Ako si na to prišiel? Lebo mám lepšiu štartovaciu pozíciu? To znamená skôr to, že toho dokážem viac ako ty. Alebo mám na to minimálne lepšie podmienky. Ak závidíš, sťažuj sa svojim rodičom že akurát tak postavili jeden dom a tým to skončilo.....
@cmuka12311 mne môže byť totálne jedno či sa na mne smeje nejaká predčastne narodená chudera, čo ma ani nepozná To sa máš teda čím chváliť, že sa smeješ na niekom, koho nepoznáš.
Ak rodičia zomrú tak sa to za prvé nemá prečo stať a ak sa to stane, tak sa neboj. Nevieš ako sú tieto veci zariadené atď. Aj tak ti dnes pri trochu rozbehnutejšom podniku všetko rieši manažment a ten ide aj po smrti majitela. Skôr sa zaujímaj o to, čo by si robila ty, ak by ti zomreli obaja rodičia. Lebo pochybujem že ty takéto veci ošetrené máš. A neboj sa, kamaráti mi nehovoria ako mi závidia ani to počuť nechcem Sú aj dôležitejšie veci ako majetok a väčšina ľudí to chápe.
Áno otecko so mnou nie je takmer vôbec, ako vidíš, všetko má svoje pre aj proti. lenže toto závistlivci nevidia. Matka tá je so mnou dosť často, čiže výchovu mám dobrú.
Je mi ťa lúto ty chudera, stále máš potrebu tu nadávať. Sa staraj do seba. Ak by si ty nemusela chodiť na brigádu a mala by si dosť penazí, ani ty by si na ňu nešla Priznaj si to a nerob sa tu aká si pracovitá.
Neviem, asi by som tak nedokázal žiť, že rodičia by ma všade pretláčali, všetko by mi dávali, a pečené holuby by mi padali do papule
P.S.: Nemusíš tu dievčatám nadávať do chuderí, dokazuješ svoju úžasnú inteligenciu, ktorá sa ti na tom Oxforde zíde, keď ťa tam otec dostane
zatiaľ mam len doštudovany gympeľ s maturitou čiže nejaky plat a odbornosť 0 bodov. Čiže ako študent očakavať nejaku dobre platenu pracu v takom stave asi nie zarobiť nejaky vlastny peniaz to ano ( v každej praci buzeruju pokiaľ niesi riaditeľ, keď budeš budu buzerovať urady čiže tak
Ide o ten princip uvedomiť si vahu peňazi, vedieť sa postarať aspoň z časti z vlastnych zdrojov, nežiť ako konzument iba