Som tucna, ked som mala 12 som velmi pribrala ale nevadilo mi to lenze teraz som v poslednej dobe nehorazne pribrala az tak ze som jak rozkysnuty tlstoch a chcem byt stihla tak by som vas poprosila o nejake rady ako zacat co robit? behat alebo byciklovat?
ked si taka tazka tak zo zaciatku v ziadnom pripade nebehaj, lebo si dojebes kolena, bicykel, plavanie najlepsie najdi si na nete ako upravit stravu, mozes skusit napr. sacharidove vlny. Hmm tak 15-20kg keby si isla cely ten cas napr. na sacharidovych vlnach, pripadne by si to nejako obmienala aj s inymi dietami a podstivo by si to dodrzovala, tak by sa ti to mohlo podarit za 3 mesiace ale realnejsie to vidim na kus dlhsiu dobu
www.chudnite.sk Skús toto, raz mi jeden blbý spolužiak (ešte neviem ktorý =D ) tam naťukal môj e-mail, tak mi chodili rady na chudnutie. Ja som to ani nečítal, ale možno ti to pomôže.
hej a proste teraz mam 15 rokov da sa to zachranit a ja proste nechcem skoncit ako stara tucna zenska ktoru nikto nechce a nitko sa jej nepaci lebo povedzme si uprimne je velmi malo ludi ktory by si zacali s tucnou babou
skus rozlisovaciu dietu. alebo delenu stravu. a chod sa prechadzat. najlepsie ak mas zvieratko s nim. ale si dost mlada na diety takze skus vynechat cokoladu a hranolky a take veci. a nezer po 6tej! fakt to pomaha. neviem za kolko schudnej lebo ja furt nieco drzim ale pri tej rozlisovacej moja kamoska schudla za 3 mesiace 15kg. ale ona je uz dospela.
no neprehanaj to hlavne s tym chudnutim ..je pekne a dobre ,ze chces mat dobru postavu ,a poradim ti aj ako neprejedaj sa ..nejedz mastne jedla ,snaz sa obmedzit sladke akehokolvek druhu ,ani sladke vody nepi ,snaz sa hybat ,aspon trosku ...prechadzky atd ..korcule ,plavanie ,lyzovanie ,a po siestej nejedz vobec ...a este som zabudla ...jedz castejsie aj 6krat do dna a nie 2-3krat ...a zarucene schudnes
Take zrazu priberanie ma aj svoj dovod, schvalne, skus napisat co zjes tak bezny den A hlavne kolko mas pohybu
Sacharidove vlny su prisposobene na redukciu tuku pri co najmensej strate svalovej hmoty.. Neviem ako by to ucinkovalo pri iba chudnuti tuku.
Dalej tu dakto pisal ze treba vynechat mastne veci.. ale pri chudnuti je zle vynechavat tuk, ten je velmi dolezity. Ide ale o nenasyteny tuk, nasytene tuky je treba znacne obmedzit (nie vsak uplne na nulu).
A zakladne veci su vela pit, jest mensie davky castejsie, nejest neskoro v noci a nejest iba take blbosti na "zasytenie" - ze si leniva tak sa "najes" cokolady, cipsov, proste blbosti...
zacvicit si este pred skolou (v mojom pripade to bol bicykel ale uplne ti staci 20 brusakov , 10 klikov , ale zo 30 drepov)
PODOTYKAM ! Cielom ranneho cvicenia nie je spotit sa ako prasa, ale len zvysit krvny tok a nastartovat metabolizmus.
2. Obed si daj bohaty, ale uplne vynechaj polievky.
Poobede si zase zacvicit . O nieco viac kazdy cvik (ono casom si z toho spravis uz automatiku) vo svojom plane si daj ale o 20 krat viac.
Medzi stvrtou a siedmou hodinou vecer su svaly v najlepsej kondicii.
Na veceru uz len nieco lahke.....
Medzi tym pocas dna vypi lubovolne mnozstvo vody ale len vody a nic ine nez vody.
Voda je to jedine co k zivotu potrebujes sladke malinovky, sirupy kaput.
A to navzdy. Maximalne kofolu bez cukru...... ta mi nerobila nic ale dal som si len raz za cas.
A jojo efekt je problemom len na zaciatku..... Ked sa ti stiahne zaludok, uz nic take pocitovat nebudes. Ber ako vyhodu , ze na zaciatku mas vzdy aj najsilnejsiu volu vydrzat.
Dám ti radu: ráno sa najedz koľko chceš (zasa nie celú chladničku) , na obed sa najedz ale neprejedz sa len aby si nebola hladná. A večer nejedz vôbec - zo začiatku to bude ťažké tak si daj aspoň jogurt ten je ľahký. A hlavne sa veľa pohybuj ale nevravím aby si zrovna behala ale aby si aj chodila po meste , občas bicyklovala ale nie všetko naraz! všetko treba postupne. Treba len chcieť a treba na to veľa trpezlivosti a pevnej vôle.
@Fotografia hm ja ti asi neporadim lebo som na tom podobne mam skoro 100 kg a 185 cm (aj ked nekdo si pomysli ze to neni take hrozne ale je, vypadam jak prasa od pasa po krk)
a este neco...mala by si sem napisat kolko vazis a kolko merias , aj tak ta tu nepoznaju ludia.
@Kaylee tak moj brat schudol nejak 10kil za dva-tri tyzdne.... ale to bolo chorobou
no teraz k tomu problemu. co musis je prinutit sa cvicit. ked budes cvicit kazdy den, hlavne vo fitku kde si budes kupovat karnitin tak s tym nieco urcite urobis. mozes aj vyskusat operativne si upravit zaludok ale to v 15tich asi tazko. ... btw to fitko ti fakt odporucam lebo ked budes cvicit doma tak sa ti bude stavat ze po par minutach ta to prestane bavit a tak... to poznam chod do fitka a byvaj tam tak hodinu-hodinu a pol denne. alebo este dobra vec je spinning a take....
ja som dost schudla ked som sa stala vegankou...to je overena rada...nejes skoro ziadne tuky, ktore su napriklad v syroch, ale zase musis to kompenzovat inymi vecami, aby ti nechybali veci, ako napriklad bielkoviny. a potom jasne ze sportovat, skus najst nieco co ta bude bavit, mozno pilates, joga, nieco co ta bude bavit, a nebudes to robit z donutenia...
no tak podla mna by si v prvom rade mala zacat zdravsie jest... ovocie zelenina... a hlvne si rozlozit stravu... pestre ranajky, na desiatu nejake jablko (!!!nic sladke!!!) a chlieb z maslom, a potom obed... to co skola ci domov da. no a nakoniec vecera: zelenia, ovocie, mlieko !!hlavne nie vela sladkeho!! a nejedz po 20:00 hodine.. no a ked toto vsetko splnis tak sa zacni nejako hybat. nie hend zacat behat alebo chodit do posilky a zacni chodit na prechadzky... kazdy vecer. pokial mas psika tak je to este ovela lepsie. proste nesed len doma za kompom ale chod vonku s kamosmi, do mesta, prejst sa po sidlisku alebo chod do obchodov - tak sa prechadzas tiez!!! no skus to!! to je asi vsetko z mojej strany,, drzim palce
@hluzar do fitka by ma nedostala ani predstava ze tam bude ville valo hej doma je to tazke ale pre mna vzdy prijatelnejsie ako fitko a hlavne lacnejsie musim so sebou zacat nieco robit len je tazke zacat...uz som raz schudla a potom ma to totalne chytilo ked som videla vysledky ale ten zaciatok ked ma vsetko len boli a nic sa nedeje to je vacsinou bod kedy sa nato vykaslem. nemas daky tip ako sa cez to dostat?
Aj ja som strašne pribrala, keď som bola malá. A v 15tich som si uvedomila, že takto to ďalej nejde... Tak som sa začala hýbať - veľa som chodila, hrala bedmintom a beach ball. Tiež som menej jedla... Cez letné prázdniny som schudla prvých 5 kg, a behom ďalšieho pol roka ešte 10 kg.
no, najprv chod doktorke, aby sa pozrela ci nemas nieco so stitnou zlazou alebo hormonmi ... a ked nebudes mat, potom mozes panikarit a riadit sa vsetkymi vyssie spomenutymi radami ...
a sport sport spot. da sa schudnut aj ked bebudes velmi sportovat - iba upravou stravy, ale ak zacnes robit nejaky sport, svaly sa prisposobia namahe, zacnu vyuzivat viac kyslika. To znacne urychli aj spalovanie tukov. takze plavanie , bicyklovanie, fitko... trochu pohybu nezaskodi
podla mna netreba ziaden sport..ani ziadne obmedzovanie sa co sa tyka jedla...mozes aj mastne aj slane aj sladke aj vsetko..a nemusis cvicit..hoci cvicenie je velmi zdrave ale k chudnutiu ti zas az tak pomoct nemusi...no a jedina vec, ktoru podla mna musi clovek dodrziavat aby nepribral je neprejedat sa!! aj ja chcem schudnut..a jem aj bonbony aj pudingy aj sladkosti..aj ked samozrejme nevravim ze je to zdrave ale ide o mnozstvo...dat si keksik a potom dlho nic, az kym zas nevyhladnes..potom si dat trebars rozok a zas dokym nebudes hladna...proste ked to vydrzis prvych par dni potom si na to zvyknes a budes to zvladat v pohodicke...treba pevnu volu......
oukej vazim 70 kg pri vyske 165 cm a si to zratajte ako nechutne musim vyzera som nizka a uplne siroka jak taka gula prednedavnom som bola este zlata baculka ale teraz som obluda takze idem nato zajtra sa zacina velky boj dakujem vam vsetkym za rady ste milii
hmm aj ja sa chystam schudnut..uz pol roka ... hmm ja mam 162 a 55 :/.. ale v lete budem mat 50 ako minule leto a budem maximalne spokojna .. .. to len taka mala kulturna vlozka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Fú mna caka rysovačka to bude mehee Ale v celkus a teším , po veceroch vyvárať nesacharidové jedlá mňam
Sacharidove vlny su prisposobene na redukciu tuku pri co najmensej strate svalovej hmoty.. Neviem ako by to ucinkovalo pri iba chudnuti tuku.
Dalej tu dakto pisal ze treba vynechat mastne veci.. ale pri chudnuti je zle vynechavat tuk, ten je velmi dolezity. Ide ale o nenasyteny tuk, nasytene tuky je treba znacne obmedzit (nie vsak uplne na nulu).
A zakladne veci su vela pit, jest mensie davky castejsie, nejest neskoro v noci a nejest iba take blbosti na "zasytenie" - ze si leniva tak sa "najes" cokolady, cipsov, proste blbosti...
Mimochodom podla mna, dobra stranka k tomu je » www.chudnutie-ako.sk/,... alebo este nieco pohladaj
Rano: 1 zemla kolecko salami bez masla
zacvicit si este pred skolou (v mojom pripade to bol bicykel ale uplne ti staci 20 brusakov , 10 klikov , ale zo 30 drepov)
PODOTYKAM ! Cielom ranneho cvicenia nie je spotit sa ako prasa, ale len zvysit krvny tok a nastartovat metabolizmus.
2. Obed si daj bohaty, ale uplne vynechaj polievky.
Poobede si zase zacvicit . O nieco viac kazdy cvik (ono casom si z toho spravis uz automatiku) vo svojom plane si daj ale o 20 krat viac.
Medzi stvrtou a siedmou hodinou vecer su svaly v najlepsej kondicii.
Na veceru uz len nieco lahke.....
Medzi tym pocas dna vypi lubovolne mnozstvo vody ale len vody a nic ine nez vody.
Voda je to jedine co k zivotu potrebujes sladke malinovky, sirupy kaput.
A to navzdy. Maximalne kofolu bez cukru...... ta mi nerobila nic ale dal som si len raz za cas.
A jojo efekt je problemom len na zaciatku..... Ked sa ti stiahne zaludok, uz nic take pocitovat nebudes. Ber ako vyhodu , ze na zaciatku mas vzdy aj najsilnejsiu volu vydrzat.
Vela stastia .
@hluzar a toto s malinovkami je dost dolezite a ani osladene netrba pit, oni zvysuju chut do jedla, proste len vodu, pripadne caje
a este neco...mala by si sem napisat kolko vazis a kolko merias , aj tak ta tu nepoznaju ludia.
no teraz k tomu problemu. co musis je prinutit sa cvicit. ked budes cvicit kazdy den, hlavne vo fitku kde si budes kupovat karnitin tak s tym nieco urcite urobis. mozes aj vyskusat operativne si upravit zaludok ale to v 15tich asi tazko. ... btw to fitko ti fakt odporucam lebo ked budes cvicit doma tak sa ti bude stavat ze po par minutach ta to prestane bavit a tak... to poznam chod do fitka a byvaj tam tak hodinu-hodinu a pol denne. alebo este dobra vec je spinning a take....
Takže moja rada znie: hýb sa!