Patológia je medicínska veda a špecializovaný odbor zaoberajúci sa všetkými aspektmi choroby (morbus); nevyhnutne sa ale odvoláva na podstatu, príčiny a vznik abnormálneho stavu, a taktiež na štruktúrne a funkčné zmeny, ktoré vyplývajú z chorobného procesu. Delí sa na patológiu rastlín, patológiu živočíchov a patológiu človeka.
osobne si myslím, že ľudia, ktorí chcú byť patológmi, resp. k tomu už od mladosti iklinujú (ak sa to dá ) musia mať nejakú psychickú poruchu. Nemyslím práve poruchu negatívneho charakteru, ale jednoduhco ak vidím mladú sviežu útlu sympatickú patologičku ako reže do mrtveho tela, tak am to núti premýšľať "prečo?" a preto si myslím, že niečo v nich je ..nejaký "defekt"
za cias,ked som chcela ist na medinu, tak som rozmyslal nad patolou ..ako byvala spoluziacka hovorievala, tam nemam co pokazit .. co sice vobec nie je pravda... dnes uz zo mna patolog urcite nebude ...kto vie, mozno sa dam na patologicku fyziologiu
@7 ved je to praca ako kazdy alepre teba je byt smetiarom tiez praca kde musis byt sibnuty ved je to taka praca a vobec nie netradicna pre niektorych ze to ziotna ciel ako naprilad pre mna byt novinarkou
moja kamoska chcela byt patologicka, ale sa toho vzdala, lebo to by musela ist cez medicinu a ona, ze s zivimi ludmi robit nemoze, lebo ze mrtvych uz nic neboli to je v pohode, ale pri zivych by mala furt pocit, ze ich to boli a podobne hovadiny.. divne to dievca, ale aj tak ju lubim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale fakt
ale no, nevyšlo
NIE LEN PITVANIE!
(aj o zubároch si to myslím )
este by ma fakt zaujimala traumatologia
ale je to fascinujúce...tá krv a všetko vo vnútri..uaaaaa
daktorí mi povedali, že by si ma ako patologa vedeli predstaviť.