Uvedomujem si, že som len malé decko, ale potrebujem vypadnúť.Posledných 5 mesiacov sa všetko začalo dojebávať.Pila som, fajčila a rezala sa.Samozrejme vedia o tom všetci.Moja matka sa rozreve, otca to naštve a ja by som mala ostať, ale neviem sa donútiť.
@younggod A už máš nula rokov prečo si v kuse meníš vek? Treba ťa zamestnať aby si nerozmýšľala nad somariny lebo sa nudíš! A chovaj sa ako dieťa lebo si dieťa! A nie ako dospeláčka lebo to nie si.
O pár rokov budeš ležať večer v posteli v snahe zaspať a spomeniem si čo si vyvádzala, ako si všetko brala vážne a pokladala to za problém a aké to malo dôsledky. Vojde ti červeň do tváre a nebudeš vedieť zaspať. Vtedy príď sem a otvor túto diskusiu kde dievča v podstate dieťa hovorí o tom ako potrebuje vypadnúť.
Vyhoď si to z hlavy normálne. Že jednoducho nikam nepôjdeš. Namiesto toho doma upeč palacinky, zasaď nejaké kvety a snaž sa u rodičov napraviť všetko to čo si pokazila.
A teraz ako správna čaja mi vynadaj, že čo ja viem o tvojom živote.
To, že sa nemám chovať ako dospelý človek mi už aj celkom došlo ako sa vlastne chovajú deti? mám behať so selfie tyčkou na 30 centimetrových opätkoch, zamilovať sa do speváka, púšťať si romantické pesničky a každý deň meniť "priateľa"?
@kierkegaard Nechovaj sa ako dospelacka lebo nie si...
Dospeláci sa rezu? To je volake ťažké SM toto...
Ale Kierkegaard ma pravdu. Zamestnaj sa niečím. Choď von, kúp si zviera, hraj hry alebo čo...
A s tým sebaposkodzovanim zajdi za psychológom... To nie je hanba.
Ma ide roztrhať keď sa 15 ročné čaje tvária že majú 20.
Nie si stred vesmíru. Netvár sa tak. Namiesto toho aby si sa snažila urobiť do sveta dieru a niečím prispela sa tváriš akoby sme vďaka tebe mali teplú vodu a oheň. Buď tak láskavá a prestaň s tým.
@bibla kvôli takým hlúpostiam ľuďom nenadávam. Len sa proste stalo pár príliš blbých vecí na to, aby bolo všetko v poriadku (naozaj to neboli typické trápne problémy)
Pretože sama seba poškodzuješ, fajčíš, piješ čiže očividne chceš na seba pritiahnuť pozornosť ktorej sa ti niekde nedostáva. Žiaľ, aj s tým ľudia žijú a viem o čom hovorím. Ale take situácie sa riešia inak. Namiesto toho aby si sa na dospeláčku hrala, tak sa snaž aj získať kus zdravého rozumu. Každý jeden človek čo tu je si zažil zle obdobia ale rozdiel medzi silnými a slabými je v tom akým spôsobom sa z toho vieš dostať. Ak sa už necítiš byť dieťaťom tak ok. Ale ukazuj to intelektom a nie cigaretami.
@bibla oceňujem milú radu, no aj starší ľudia pijú a fajčia a nie je to preto, že by na seba chceli upútať pozornosť, len sa chcú zabaviť zasmiať a myslirť na niečo iné. Sebapoškodzovanie som sa snažila skryť ako najviac som vedela (znie to jemne ako paradox, no naozaj sa to nevylučuje, keďže som vtedy bola úplne mimo)
@younggod Ale na to majú vek, nemyslíš? A prežili si trošku viac ako ty, tí starší ľudia takže si to "môžu" dovoliť. A v 13tich sa hrali na indiánov a chľast im ani nenapadol.
@Kierkegaard začínam mať pocit, že táto diskusia je len ďalšie upútanie na seba pretože slečna nič nerieši a nenechá si vysvetliť len odvracia každú hoc aj dobre mienenú radu.
@Younggod Takže poviem ti čo chceš počuť: choď zober sa utekaj preč. Nech sa rodičia o teba strachujú, nech sa boja aj zaspať veď čo, aj tak ti nerozumejú. Spokojná? A ak to budeš myslieť naozaj vážne tak si pobaľ pár tričiek, dobré turistické topánky a ozvi sa mi.
@Kierkegaard hej aj táto asociácia mi napadla preto si stojím za tým čo som povedala..Hej no kým napíšem tvoj nick a trikrát ho skontrolujem či neurazim nikoho keď mu vynechám nejaké to a v mene ...
@bibla toto fórum som založila, aby som skúsila samú seba presvedčiť pomocou všetkých týchto ľudí, že tam nechcem a nemám ísť, nie aby som upútala pozornosť. Veď aj tak nikto tu nevie kto som (dúfam).
@Younggod lenže ty tam chceš a nemáš ísť. Povedz rodicom a choďte spoločne na výlet... Ako na jednej strane rozumiem. Ja tiež mám chuť niekam ísť a hlavne aby som tam bola sama a v kľude. Ale mám dve práce a chodím na vysokú čiže takmer nijaky voľný cas to je prvá vec a druhá že ja mám na to vek aby som si mohla povedať že okej balím sa a idem na víkend preč. Takže sa upokojime a hľadáme iné riešenie. Neviem či bývaš v meste či na dedine ale príroda je úžasná v tom že je jedno či si tam deň či dve hodiny ak dokážeš vypnúť vieš rovnako dobre zrelaxovať. Tak si daj predsavzatie a už podľa tvojich možnosti sa snaž čo najviac ísť von. Daj si deku na lúku a zrelaxuj. Ja byť tvoja mama ja by som ťa samu na tri dni nikam nepustila a keď je pravda čo hovoríš že to naozaj potrebuješ tak to rieš inak.
Pls, čo sú to typické trápne problémy?
O čo vlastne ide?
Čo od nás chceš počuť?
Koľko máš vlastne rokov? (Vieš, ono je iné sa ožrať v trinástich a v sedemnástich.)
Toto je fórum ako poďme v zime na jahody Neviem, čo čakáš, keď si nám nepovedala nič okrem toho, že tvoj život je najhorší na svete.
Nechcem ti ty nadávať ani ťa akokoľvek urážať, ale chcem ti poskytnúť zmyslu plnú radu (aspoň dúfam). Pred pár rokmi mi tiež začalo také obdobie. Išiel som na gymo, kde ma dodnes nemajú v láske, nestíham sa učiť a pripravovať ( často sa po nociach učím), voľný čas som musel úplne vypustiť,.... No, ale k veci. Začalo mi to liezť na nervy. Začali sa mi kopiť problémy a riešenia nikde. Znova sa mi vrátil balbutizmus, diagnostikoval som si OCD, insomniu, paranoju, a mnohé iné. Bol som psychicky na dne, nič ma nerozosmialo, bol som podráždený a k tomu sa pridalo ešte to, že sa na mňa vykašľala láska môjho života, ale nenechal som to zájsť tak ďaleko. Začal som sa sústrediť na riešenie problémov. Zamestnával som sa ešte viac, ako spomína @Kierkegaard a problémy sa začali strácať. Dosť mi aj pomohlo meditovanie a a počúvanie relaxačnej hudby. Často som si večer sadol na koberec a meditoval, alebo stačí pozerať nejaký seriál. Odporúčam sitcom How I met your mother, StarGate proste hocičo pri čom sa uvoľníš. A ak chceš byť pár dní sama tak choď, ale aspoň si nechaj zapnutý mobil a nechaj list rodičom aby sa o Teba nebáli a nevolali políciu. Alebo choď prespať ku kamarátke. Ale hlavne akonáhle sa vrátiš musíš si o tom s niekým prehovoriť. Najlepšie s rodičmi. Sadnite si večer ku stolu a vyrozprávaj im to. A hlavne ak to dôjde/ došlo do kritického bodu na pomyslenie o samovražde, bez srandy vyhľadaj odbornú pomoc. Neboj sa sú viazaný lekárskym sľubom mlčanlivosti.
Heh, ono to je aj nie je o priťahovaní pozornosti na seba... Napr. s tým rezaním to tak nemusí nutne byť, môže to byť jednoducho snaha uvoľniť psychickú bolesť tou fyzickou... Ono ti tu dobre radia, čo radia skúsiť a začať s meditáciou, uvoľnením sa, nájdením sa, nájdením nejakého koníčka a zamestnaním sa. S rodičmi si jednoducho otvorene pohovor ako sa cítiš, zdá sa to ťažké, ale uvidíš ako sa všetkým uľaví. Skús jogu a meditácie, to môžem vrelo odporúčiť na psychické problémy, problémy v živote a celkovo pre pohodový život. Až sa budeš čudovať ako niečo tak jednoduché vie tak zmeniť život. Veľa štastia. Každopádne útek nie je riešením ničoho, len pridá olej do ohňa, musíš byť zodpovedná za seba a svoje skutky
@padlyanjel Ono s tým útekom to nie je tak jednoznačné, aj keď sa zdá, že človek "zbabelo utečie z boja", hovorí sa tomu "stategický ústup" počas ktorého si človek usporiada svoje myšlienky a vráti sa oddýchnutý. Prečo si myslíš že muži chodia do krčmi
Pripominas mi mna spred 4rokov lol. Snaz sa zvladat problemy tak, aby si sa neskor za seba nemusela hanbit.. Ja som usla z domu tiez a ked na to spätne pozeram, je mi zo seba zle a fakt lutujem mojich rodicov. Staci len trochu zmenit postoj a pozerat na veci s nadhladom.. To si uvedomis az potom, ale cim skor, tym lepsie pre teba. Vela stastia a nerob chujoviny, nestoji to za to
@emzaaak muži chodia do krčmi, lebo sú sami so sebou nespokojný... ústup o ktorom hovoríš býva, ked sa hádame s priateľom a vidím kam to vedie, idem si pred vchod zapáliť a ked sa vrátim, je všetko zase v poriadku... Ale nevypadnem z bytu na niekoľko dní, to je útek...
@padlyanjel Je to diskutabilné, ak je problém krátkodobý tak je jasné, že útek na tri dni je útek Ale ak je problém trvalý a týka sa nás dlhodobo, alebo po dobu niekoľko mesiacov až rokov a celá zápletka sa neuveriteľne komplikuje tak človek potrebuje istý čas preč od civilizácie a od problémov aby si vytvoril plán/ postup, alebo aby proste zrelaxoval.
@postel Myslím si, že aspoň ja, neviem ako @padlyanjel , nemám titul z psychológie. Takže ma nemôžete nazývať odborníkom. Tu som len použil zdravý "vidiecky" rozum. Človek nepotrebuje Vysokú školu na to aby vedel používať mozog.
@emzaaak tak je to tiez len utek.. treba si sadnut a porozpravat sa, potom sa moze clovek zrelaxovat... lebo inak je to dost neefektivny "relax" ktory nic nevyriesi a prinesie mozno len dalsie problemy...
Ked si sadne s rodicmi a otvorene sa porozpravaju o tom co citia, chcu a potrebuju, co ich trapi... potom moze ist zrelaxovat a premyslat co bude dalej vo svojom zivote robit, ak najprv ujde bude mat dalsi problem s rodicmi, a tento primarny problem tu zostane a nikam dalej sa nebude vediet pohnut ak toto nedoriesi... to je zdravy rozum, divat sa na nasledky svojich cinov a podla toho vyhodnotit co by bolo pre vsetkych najlepsie, nie sa len opustat a donekonecna utekat a uzatvarat sa... to je bludny kruh ktory ziaden problem nevyriesi, treba sa zacat spravat rozumne a zodpovedne
problém dnešného sveta...
rodičia nemajú čas na svoje deti a tie od "nudy" nevedia čo zo sebou, takže prvých by som rodičov sfackal za tvoj stav, že dopustili v tvojom živote ísť cestou, ktorá ťa teraz absolútne ničí...
ale záchrana je vždy možná, tu je návod
v prvom rade sa zmier so svojimi rodičmi, budú z toho paf, ale to je dobra známka, že niečo sa začalo diať
pomáhaj mamke v domácnosti a fotrovi poumývaj auto z vnútra
dôkladne sa pripravuj do školy
hľadaj si kamaratky a kamošov bez problémov ako máš ty
pozeraj "normálne" filmy a choď zavčasu spať, aby si bola ráno odpočinutá
zabudni na trávu a nožíky pripadne alkohol
k tomu všetkému potrebuješ jednu jedinú vec
Pevnú vôľu
ak toto dokážeš máš vyhrané !
@bibla prepac ze tu otravujem s odveci otazkou ale napisala si ze stihas 2 prace popri vš (ak som dobre vydedukovala z tvojich odpovedi tak v ke) ...to ako stihas? Kde pracujes? :o tesco? Ci mas nejaky konicek? prepac ze tu otravujem a tentonrok nastupujem na vs a som z toho nervozna a chcem pracu no neviem ako to budem zvladat a tak
@Lefferia vždy som mala dve brigády a nie nie je to Tesco. Keď chceš tak sa stihnúť dá. Je to síce únavné ale ja mám dve kvôli hodinám. V jednej za rok môžem robiť len v priemere 20hod týždenne a keď chcem aj cez leto zarobiť tak je to hlúposť.takze mám dve.posledneho pol roka som oddychovala som mala len jednu ale je to tu zas no. Keď chceš tak sa dá
@younggod Môžem vedieť dôvod prečo sa režeš ? Alebo vlastne niečo o tvojich problémoch. Nejdem ťa súdiť , je to tvoje telo a ak ti to prináša úľavu tak je to tvoja vec.
Zo spôsobu akým píšeš mi príde, že si inteligentný človek na svoj vek. Skús odísť k nejakej vzdialenejšej rodine ak sa dá dohodnúť s niekým takým. Možno si piča čo chce pozornosť, decko ćo berie všetko príliš váźne a neviem čo ešte, ale možno je toho fakt len veľa a tvoja myseľ potrebuje prostredie v ktorom dostane priestor na iné myšlienky a chovania, pretože ak má človek silné nutkanie odísť, väčšinou je to preto, že odísť potrebuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Vyhoď si to z hlavy normálne. Že jednoducho nikam nepôjdeš. Namiesto toho doma upeč palacinky, zasaď nejaké kvety a snaž sa u rodičov napraviť všetko to čo si pokazila.
A teraz ako správna čaja mi vynadaj, že čo ja viem o tvojom živote.
Dospeláci sa rezu? To je volake ťažké SM toto...
Ale Kierkegaard ma pravdu. Zamestnaj sa niečím. Choď von, kúp si zviera, hraj hry alebo čo...
A s tým sebaposkodzovanim zajdi za psychológom... To nie je hanba.
Nie si stred vesmíru. Netvár sa tak. Namiesto toho aby si sa snažila urobiť do sveta dieru a niečím prispela sa tváriš akoby sme vďaka tebe mali teplú vodu a oheň. Buď tak láskavá a prestaň s tým.
@Younggod Takže poviem ti čo chceš počuť: choď zober sa utekaj preč. Nech sa rodičia o teba strachujú, nech sa boja aj zaspať veď čo, aj tak ti nerozumejú. Spokojná? A ak to budeš myslieť naozaj vážne tak si pobaľ pár tričiek, dobré turistické topánky a ozvi sa mi.
O čo vlastne ide?
Čo od nás chceš počuť?
Koľko máš vlastne rokov? (Vieš, ono je iné sa ožrať v trinástich a v sedemnástich.)
Toto je fórum ako poďme v zime na jahody Neviem, čo čakáš, keď si nám nepovedala nič okrem toho, že tvoj život je najhorší na svete.
Ked si sadne s rodicmi a otvorene sa porozpravaju o tom co citia, chcu a potrebuju, co ich trapi... potom moze ist zrelaxovat a premyslat co bude dalej vo svojom zivote robit, ak najprv ujde bude mat dalsi problem s rodicmi, a tento primarny problem tu zostane a nikam dalej sa nebude vediet pohnut ak toto nedoriesi... to je zdravy rozum, divat sa na nasledky svojich cinov a podla toho vyhodnotit co by bolo pre vsetkych najlepsie, nie sa len opustat a donekonecna utekat a uzatvarat sa... to je bludny kruh ktory ziaden problem nevyriesi, treba sa zacat spravat rozumne a zodpovedne
rodičia nemajú čas na svoje deti a tie od "nudy" nevedia čo zo sebou, takže prvých by som rodičov sfackal za tvoj stav, že dopustili v tvojom živote ísť cestou, ktorá ťa teraz absolútne ničí...
ale záchrana je vždy možná, tu je návod
v prvom rade sa zmier so svojimi rodičmi, budú z toho paf, ale to je dobra známka, že niečo sa začalo diať
pomáhaj mamke v domácnosti a fotrovi poumývaj auto z vnútra
dôkladne sa pripravuj do školy
hľadaj si kamaratky a kamošov bez problémov ako máš ty
pozeraj "normálne" filmy a choď zavčasu spať, aby si bola ráno odpočinutá
zabudni na trávu a nožíky pripadne alkohol
k tomu všetkému potrebuješ jednu jedinú vec
Pevnú vôľu
ak toto dokážeš máš vyhrané !