Ja si myslím, že jednoducho v našom kultúrnom okruhu ak muž si zoberie priezvisko po manželke, je to interpretované ako že je pod papučou. Osobne som to zažil na strednej, kde to jeden z učiteľov urobil a bol konštantne terčom vtipov zo strany žiakov (o učiteľoch neviem). Či si manželka zoberie moje priezvisko alebo nie je čisto na nej, je možnosť koniec koncov mať aj obe priezviská.
Zrejme nie, z dôvodu blížiaceho sa k názoru @8 + teda mám zrejme sklony k držaniu pod papučou, keď som taký dobrák, čo úplne nechcem ani netúžim byť držaný, lebo chcem si aj povedať svoje a stáť si za tým. A je aj teda viac zaužívané, že priezvisko si mení žena, tak prečo by mal muž ustupovať a meniť si ho, keď mu nevadí alebo nechce.
@vladqog@6
kulturne kontexty napriklad..
a co sa nutenia tyka.. stale si naivne myslim, ze do vztahu obaja vstupuju slobodne a chcene, takze i tato vec je otazkou dohody.. bez ohladu na to, ze ma nejake historicke pozadie... a preto vraviet o "nuteni" mi nepride ako stastne pomenovanie..
@Bebekex za určitých okolností by to nevadilo. Ale to už by som skôr preferoval zmenu oboch na nejaké nové. Našťastie moja teraz už manželka s týmto nemala problém a dokonca sa na to tešila. Ona to brala ako samozrejmosť, že to je proste tak => je to fakt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
kulturne kontexty napriklad..
a co sa nutenia tyka.. stale si naivne myslim, ze do vztahu obaja vstupuju slobodne a chcene, takze i tato vec je otazkou dohody.. bez ohladu na to, ze ma nejake historicke pozadie... a preto vraviet o "nuteni" mi nepride ako stastne pomenovanie..