Nechodím do solárka a nepáči sa mi to. Ja som bledá a jednak, ja sa neopálim ale hneď som červená a spálená a za druhé, páči sa mi ak je niekto v zime prirodzene svetlý a v lete prirodzene opálený, z toho že je vlastne iba vonku. žiadne cielené opalovanie sa
nechodim... ale chcela som zajst pred stuzkovou, lebo v tych satach som vyzerala nejak bledo, no akosi nevyslo.. paci sa mi , ak je niekto tak zdravo normalne od slnka opaleny. ale zas prehnane opalovanie, alebo prehnane solarko, tak to nie (najlepsie, ak dotycneho chyti tak divne dozlta - od solarka )
Chodim hlavne v lete niekolko krat do tyzdna hlavne aby som nemala na tele v oblasti plaviek tie nechutne biele miesta ked sa opalujem na slnku v plavkach. Teraz v zime trochu menej, hlavne aby som nebola uplne vyblednuta ako kazdu zimu to sa mi uplne hnusi na ludoch, to uz radsej trochu speceny zo solarka byt nez jak mrtvola
Prehnané návštevy solária sú rovnako nebezpečné ako dlhodobé vystavovanie sa slnečnému žiareniu počas najsilnejšieho UV (v rámci SR), to znamená v polovičke Júla. Myslím si, že ak človek navštívi pár krát v živote solárium, nie je to škodlivé ale pravidelná návšteva už zvyšuje riziko pravdepodobnosti, že to môže byť zdraviu škodlivé. Podľa môjho názoru je častá návšteva solária v bežnom prípade škodlivá a skutočne dochádza k rýchlejšiemu starnutiu pokožky. Pravdepodobne nikto nechce v starobe vyzerať ako mierne "zdegenerovaný". Dnešný konzumný svet a ľudia v ňom rozmýšľajú bohužiaľ vo väčšine prípadov skôr zadkom a predkom ako tým, čo majú a jasne preferujúcim je vonkajšok. "Čo tam po nejakom zdravý, hlavne, že budem pekne opálená a cool". Ked sa na Zemi nazbiera milióny takýchto ľudí, potom tak svet aj vyzerá, chorobne !.
Sú aj výnimky ako napr. ľudia trpiaci kožnými ochoreniami, ktorým solárium pomáha a dokonca im to lekár aj odporučí ako spolu-metódu pri liečbe daného ochorenia (najčastejšie lupienka atď).
Bežný človek nepotrebuje chodiť do solária a stačí sa o pokožku len klasicky starať.
no pre toto ja pochopenie nemam. este prirodzene normalne v miere opaleny clovek, moze byt, ale solarko? shit... ved to vyzera ako... ani pomenovat to neviem
nechodíííím... ani neplanujem... som prirodzene tmavá .. síce tvar mam dosť bielu (vďaka anémii a alergii na slnko, ktorá postihla len ksicht) a oproti zvyšnej časti tela to vyzerá dosť komicky, ale ta čo už :/
Solarka nie, mne v lete staci hodit sebou tulena o deku . . . a opalenie pride samo. A ked clovek chodi pravidelne cez leto k moru alebo len tak niekde k vode blbnut a cvachtat sa, tak ta chvilka vylihovania na slnku sa tam urcite najde Inak pri vode slnko viac opaluje. A mne to ako tak vydrzi az do dalsej sezony, kedy si poviem ze som bledy ako stena
Druha moznost je neumyvat sa a udit sa pri ohni jak cigan kocovnik z poslednej osady Tam by to mohlo vydrzat aj niekolko sezon a zakazdym cernejsi, sta kominar mao
ja mam prirodzene bledu kozu a nikdy sa neopalim..mozno ebyze chodim po slnku iba na urcity cas a tak.. ale na co to pokusat a vystavovat sa riziku rakoviny koze?
v solarku som bola raz iba aby som to vyskusala ale ja ako clovek s bledou pokozkou budem musiet isty cas navsevovat solarko pred cestou do Spanielska, aby to nebol pre mna sok..
a nemam vyhrady pred opalenimi ludmi.. moja kamoska je v tomto uplne super.v zime je bleda skoro ako ja a v lete sa dokaze uzasne opalit.
nie, rozhodne nie. absolútne sa mi to nepáči, nehovoriac o iných účinkoch. podľa mňa je to skôr na smiech, keď je vonku nula stupňov a niekto si behá ako by sa vrátil z kanárskych ostrovov a ešte by sa šiel na polhodinu zapiecť do trúby.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Aj v lete sa snažím čo najviac vyhýbať priamemu slnku, nieto ešte do solárka chodiť
Sú aj výnimky ako napr. ľudia trpiaci kožnými ochoreniami, ktorým solárium pomáha a dokonca im to lekár aj odporučí ako spolu-metódu pri liečbe daného ochorenia (najčastejšie lupienka atď).
Bežný človek nepotrebuje chodiť do solária a stačí sa o pokožku len klasicky starať.
Takže ta asi ani nikdy nepôjdem.
Keď som bola malá tak som sa neznášala,všetci zo mňa robili cigánku aj napriek tomu že ňou nie som.ale teraz som rada
Ale dobre vravíš.
No na stužkovej to vyzeralo komicky, skoro všetky baby solárko a ja biela...
Druha moznost je neumyvat sa a udit sa pri ohni jak cigan kocovnik z poslednej osady Tam by to mohlo vydrzat aj niekolko sezon a zakazdym cernejsi, sta kominar mao
v solarku som bola raz iba aby som to vyskusala ale ja ako clovek s bledou pokozkou budem musiet isty cas navsevovat solarko pred cestou do Spanielska, aby to nebol pre mna sok..
a nemam vyhrady pred opalenimi ludmi.. moja kamoska je v tomto uplne super.v zime je bleda skoro ako ja a v lete sa dokaze uzasne opalit.
Ja som sa dokázala neopáliť aj v Egypte. Systematická prevencia opálenia
@Diablo7 Máš recht
@Mielikki To si tam mala skafander na sebe?