noo akože neviem čo si mám o tom myslieť.. najviac ma "fascinuju" starí ľudia ktorí chodia poctivo na každú omšu aby "sa dostali do neba" hlavná vec že len čo vyndu z kostola začnu ohovárať.. teda aspoň ja mám také skúsenosti..
@1 jezisi to presne aj moja babka víde da sa do skupinky s inou babkou a ohovaraju dalse babky .. no a ukazem sa v kostole ked je omša za nekoho z rodiny tak koli babke
katolická cirkev ano tá manipuluje všade kde sa dá..už by som to nenazval ani cirkvou ale skor politicky a svetovo ovplivnovaním spolkom ktory si robí čo chce,
ale druha vec je ze by si nemal posudzovať kazdého krestana rovnako...je rozdiel medzi človekom ktory chodi do spoločenstvá len preto lebo to robí z povinnosti alebo z toho že si myslí že ked pride do kostola už je sväty,
a človekom ktorý tam chodí, pretože skutočne verí, má rad boha a chová sa tak, či už v zivote alebo v spoločenstve.
Ludia si to často pletú a potom hádžu všetkych do jedného vreca.
@11 tu nejde o to ci veris alebo nie, ale o cirkev. ja by som tieto veci prilis nespajala. nie kazdy kto veri doveruje cirkv alebo je v cirkvi a naopak nie kazdy kto uznava cirkev alebo je jej sucastou aj veri.
Je to organizacia zmrdov co kvoli navonok idealom, v skutocnosti kvoli moci, sposobili najviac zla na tejto planete. Takze asi tak... Setkych by som ich bez problemov vystrielal aj s tymi tupymi ovcami co ich nasleduju, obhajuju a im veria.
Cirkev je najvacsia mafia, vrahovia. najvacsia spinavost na svete!!!
Myslím, že najlepším dôkazom neexistencia boha je cirkev samotná. Ved keby bol boh taky spravodlivy ako tvrdia kresťania tak by celú cirkev poslal do pekla ešte za života všetkých duchovných za všetky zločiny čo popáchala.
Cirkvi nejde o vieru, ale o moc. Chce rozhodovať o všetkom a brať prachy zo všetkého.
Je mi jedno, že tu napíšete, že som nehoden lásky božej. Alebo že som pomätenec či rebel.(rozmýšlajte či ste to neni Vy!) Je mi to fuk. Tak ako mi je fuk keď ma zločinec nazve zločincom.
Dni kresťanstva sa chýlia ku koncu. Bude to trvať ešte veľmi dlho, ale stane sa to tak či tak. Ľudom sa už otvárajú oči konečne !
..no moj nazor.. je tu uz velakrát povedany aj mne sa stáva ze starí ludia chodia do kostola, a potom hned ohováraju.. je to trapne si myslim..
na cirkev neverím.. nehovorim ze jezis neexistoval..ale nepaci sa mi ako cirkev vela veci tají.. su dost velky klamari si myslim.. a ako sa teraz tí vedci pokusaju v laboratoriu potvrdit velký ttresk ci daco take, a ze cirkvov to neotrasie... no to heej.. ale mohlo by.. len ludom dáfaju do hlavy nezmysli....
ako mozete nadavat na cirkev,ked ste mozno nikdy neboli jej pravou sucastou?...ja nehovorim,ze vsetci co chodia do kostola su totalne svaty,niektori sa o to vobec nesnazia a za to cirkev nemoze,ze sa taki ludia k nej hlasia...a cirkev tvoria ludia s masa a kosti,takze aj ony robia chyby,a vy narazate iba na tie...asi nepoznate fakt dobrych ludi,ja ano,nehovorim,ze sa nikdy nepotknu,ale kazdy si zasluzi sancu a o tom to je...
kazdy ma na to iny nazor..podla mna je to len skupina fanatikov ktory tlacia kaleraby starym babkam do hlavy a potom sa tvaria ako najlepsi.hovoria aky je homosexualita strasny hriech pricom polovica vatikanu su homosexuali.Ze pedofilia je hriech a ze knazi znasilnuju malych chlapcov je oks.takito ludia nam idu kazat do zivota a idu spovedat ostatnych.navyse spoved je tiez dobra hovadina..preco by som sa mala spovedat cudziemu cloveku ked mna ma sudit boh nie on..ale nehadzem kazdeho do jedneho vreca..medzi fararmi sa urcite najdu aj normalny ludia ale celkovo to ako oraganizaciu neuznavam aj vzhladom na to ze by mali byt neziskovy a oni stale len pytaju peniaze a nehaju sa zivit statom
@28...nie nemyslím si že bol dobrý,ale nemyslím si ze ludia,ktori sympatizovali s komunizmom,alebo teda s niektorymi jeho "bodmi" boli nejako extra dobri ludia...niektori sice mohli byt k tomu prinuteni...ale netvrdim,ze ludia ktori nechodia do kostola nie su dobri,to vobec nie...
Môj názor na cirkev je asi takýto : Cirkev je pre mňa dôležitá ... ale myslím, že sa kazí tým, že sú k nej tlačení ľudia proti svojej vôli, niektorí si zase otázky okolo viery a Boha zle vykladajú a preto sú tu tieto extrémy a kňazi, ak chcú byť kňazmi, tak by sa mali snažiť tak aj správať a nie pohoršovať niektorých ľudí ... Ale cirkev má veľký a hlboký zmysel, kto je sčítaný v oblasti teológie, vie .
Nikdy som nebola príkladná veriaca. A od 9. ročníka som zavrhla cirkev úplne. Dôvodom bola naša pani katechétka. Na otázku: Čo by ste spravili ak by ste sa dozvedeli, že váš brat je homosexuál, odpovedala: Naše cesty by sa definitívne rozišli. Myslíte, že to je normálne? Zavrhnúť vlastnú krv len preto, že cirkev si to neželá? Podobné názory sa nám snažila vštepovať každé náboženstvo. Áno je to jej práca, ale vďaka tomu prestala veriť väčšina ostatných žiakov. Je smutné ako dokáže cirkev "vymývať mozgy" už zdravým a mladým luďom.
Je to len čisto môj pohľad na vec. Ak sa niekto nechá manipulovať je to jeho vec.
@35 a ty akoze osobne nejakeho takeho poznas?nehovorim,ze aj taky nie su...ale o dobrych knazoch sa proste nepise,lebo koho by to zaujimalo,ze?...vzdy sa pise o skandaloch a vsetci to vzdy zhltnu,ved ked mozno nadavat,tak preco nie?..ach
@39 no ano,tebe by sa pacilo,keby sa hovorilo iba o tom,co si vykonal,kedy,ako...a nic dobre by sa nespomenulo...asi nema zmysel ti nieco hovorit,mas svoj postoj...neberiem ti ho...
okej, tak aby sa tymto fararm, biskupom, kaplanom, katechetom a inej havedi iba nekrivdilo, tak my sme mali na skole kaplana a ten bol fajn. na nabozenstve chodil so studentmi von a ucil ich jazdit na aute a to je asi moja jedina pozitivna skusenost. ostatne su neutralne a negativne.
som vychovávaný v kresťanskom duchu, mám krst + sv. prijímanie + birmovku
- mojej babke na tom veľmi záležalo, aby som mal všetky tieto sviatosti,
- občas mi vadilo, že musím skoro vztávať z postele, aby som bol bud na rannej omši bo na omši o 10,00;
- v poslednej dobe som ale zanevrel aj na cirkev a aj na boha,
- prišiel som do kostola a nepočul som nič iné, len čo smiem a čo musím a to človeka už nebaví počúvať celýdh 15 rokvo,
-10 prikázaní- to je podľa môjho názoru 10 hriechov, kt. žiaden človek nedokáže neporušiť- vždy je tu jedno prikázanie, kt. poruší najmenej raz do mesiaca,
cirkev- je to organizácia, kt. vymáha od ľudí Sk, aby sa mala lepšie pod zásterkou humanitárnej pomoci-
- a nakoniec- katolícka cikrev v jej dejinách pozabíjala skoro tak isto ľudí ako Stalin
áno, tiana má pravdu ... a tých dobrých kňazoch sa nehovorí vôbec, maximálne tak v Nota Bene ... a najradšej by ste ohundrali kňazov, ktorí sú vraj pedofilní ... ale nie je vždy údajný pedofil pedofilom ... veľa robia klebety a také prejavy lásky ... proste bum, ten pohladil dieťa, je pedofilný ... ale áno boli aj sú kňazi, ktorí nerobili dobro ... ale koľko ich to dobro robilo, uvažujte i tak ...
Dnes je veľmi obľúbené anticirkevné heslo:"Kristus áno, Cirkev nie!" Geniálne však?
Veď čo má spoločné Kristus s tou bandou farárskych darmožráčov, však? No čo tak aj trochu iný pohľad?
Tak za prvé: Cirkev, to nie sú len "farári", ako verejnosť zvykne mylne nazývať všetkých katolíckych kňazov, Cirkev tvoria spoločne všetci pokrstení ľudia!!! Kňazi nie sú Cirkev, sú súčasťou Cirkvi, teda spoločenstva veriacich, mystického tela Kristovho, ktorého je Kristus Hlavou. Ich úlohou je Cirkev viesť, riadiť a posväcovať, no opakujem, oni netvoria Cirkev!
Cirkev nemá hranice, pretože zahŕňa všetkých ľudí všetkých dôb, pretože Kristova vykupiteľská obeť bola položená za všetkých, nie len za nejakú skupinu ľudí. (odtiaľ pojem "katolícky", teda"všeobecný"/
A za druhé: Ten zaujímavý názor: "Kristus áno cirkev nie"... Myslíte, že je možné oddeliť Krista od Cirkvi? Odpovedá nám autor listu Efezanom: "on, Kristus, Hlava Cirkvi a Spasiteľ tela (porov. Ef 5, 23/, ,,miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu, aby ju posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu, na ktorej niet škvrny, ani vrásky, ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená,,(Ef 5, 25-27/
A keďže Kristus je hlavou cirkvi a vy nadávate na Cirkev, ba priam ju nenávidíte , tak zároveň tým nadávate a nenávidíte Krista, ktorý nás bude súdiť. A čo si myslíte, čo vám on na to povie a čo za to dostanete?
Poviete, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chcete, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou! Ale veľkou tragédiou je i to ak vy nie ste silné osobnosti a kvôli takýmto nehodným ľuďom sa dáte ľahko pohoršiť a tak nielenže odpíšete celú Cirkev, ale dokonca začnete na ňu aj nadávať, ohovárať ju...a tak týmto vaším konaním si sami pred Bohom,ale aj ľuďmi veľmi poškodíte a niekedy až osudne. Nebojte sa tí ktorí vás pohoršili budú za to Bohom veľmi tvrdo potrestaní. Veď aj Boh v Biblii hovorí:" Kto pohorší jedného z mojich najmenších / tým myslí vás/ tomu nebude odpustené. Je tam však aj stránka božská, tá je svätá a nepoškvrnená, to je sám Kristus prítomný v Cirkvi, samo tajomstvo vykúpenia prítomné v Cirkvi. Táto stánka Cirkvi je nepošpiniteľná človekom, lebo nie je ľudská a neprináleží človeku. Sem ľudská bieda nesiaha.
Ale pozor! Mnohokrát sa stáva, že vaše útoky voči Cirkvi sú zaujaté a absolútne neopodstatnené, pretože keby ste dostali vysvetlenie od fundovaného človeka, tak by ste určite upustili z veľa vašich neoprávnených atakov ktoré vyplývajú z vašej neznalosti o skutočnom vnútornom fungovaní Cirkvi a Božom zákone.
Cirkev nebude nikdy taká, akú by ju chceli mať ľudia /Jim Forest/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
kazdy ma pravo sa rozhodnut sam..kto chce nech veri kto nie nech nie....mna vobec nezaujima co kto...inak by som sa asi radil k ateistom
ale druha vec je ze by si nemal posudzovať kazdého krestana rovnako...je rozdiel medzi človekom ktory chodi do spoločenstvá len preto lebo to robí z povinnosti alebo z toho že si myslí že ked pride do kostola už je sväty,
a človekom ktorý tam chodí, pretože skutočne verí, má rad boha a chová sa tak, či už v zivote alebo v spoločenstve.
Ludia si to často pletú a potom hádžu všetkych do jedného vreca.
Dolezita je viera v Boha, nie to čo robí cirkev.
Myslím, že najlepším dôkazom neexistencia boha je cirkev samotná. Ved keby bol boh taky spravodlivy ako tvrdia kresťania tak by celú cirkev poslal do pekla ešte za života všetkých duchovných za všetky zločiny čo popáchala.
Cirkvi nejde o vieru, ale o moc. Chce rozhodovať o všetkom a brať prachy zo všetkého.
Je mi jedno, že tu napíšete, že som nehoden lásky božej. Alebo že som pomätenec či rebel.(rozmýšlajte či ste to neni Vy!) Je mi to fuk. Tak ako mi je fuk keď ma zločinec nazve zločincom.
Dni kresťanstva sa chýlia ku koncu. Bude to trvať ešte veľmi dlho, ale stane sa to tak či tak. Ľudom sa už otvárajú oči konečne !
ale ja som krestanka verim a podla mna cirkev navadza ludi k dobru
na cirkev neverím.. nehovorim ze jezis neexistoval..ale nepaci sa mi ako cirkev vela veci tají.. su dost velky klamari si myslim.. a ako sa teraz tí vedci pokusaju v laboratoriu potvrdit velký ttresk ci daco take, a ze cirkvov to neotrasie... no to heej.. ale mohlo by.. len ludom dáfaju do hlavy nezmysli....
No ja si ani tým navonok nie som istý ...
To, že robia kraviny vidí asi každý ...
Veď navonok je vidno ako sú dve tretiny tých biskupských prasiat fajne vykŕmené ... A obžerstvo je predsa smrteľný hriech ...
Ehm, s tým pomätencom a rebelom si zaspal dosť dlhú dobu ...
Len pri tých tehlách mierených na farárov treba dávať pozor, abz netrafili toho mladíka pod ním
Podľa mňa sa "dobrí ľudia" našli aj v komunistickej strane ... Znamená to, že bol komunizmus dobrý ... ?
a inak knazi sa zdravia objatim a bozkom dakedy to bolo aj na omsi namiesto podania ruky.. niekto to natoci a uz su homosi
Je to len čisto môj pohľad na vec. Ak sa niekto nechá manipulovať je to jeho vec.
Vravel som niečo o tom, aký bol komunizmus?
Odkiaľ ty vieš pokiaľ siahajú moje informácie čo sa tejto témy týka?
Nenosíš ty náhodou bielu paličku?
Nie, poďme hovoriť ako farár Teofil Petrík zvládol tú fajnú omšu, joj pastva pre dušu
Hej hej, tak, aby to neznelo príliš zaujato, tak ujo farárr, ktorý mladých vychováva k dobrým mravom ... a potom ich prcá
takže idem sa aj ja pridať-
som vychovávaný v kresťanskom duchu, mám krst + sv. prijímanie + birmovku
- mojej babke na tom veľmi záležalo, aby som mal všetky tieto sviatosti,
- občas mi vadilo, že musím skoro vztávať z postele, aby som bol bud na rannej omši bo na omši o 10,00;
- v poslednej dobe som ale zanevrel aj na cirkev a aj na boha,
- prišiel som do kostola a nepočul som nič iné, len čo smiem a čo musím a to človeka už nebaví počúvať celýdh 15 rokvo,
-10 prikázaní- to je podľa môjho názoru 10 hriechov, kt. žiaden človek nedokáže neporušiť- vždy je tu jedno prikázanie, kt. poruší najmenej raz do mesiaca,
cirkev- je to organizácia, kt. vymáha od ľudí Sk, aby sa mala lepšie pod zásterkou humanitárnej pomoci-
- a nakoniec- katolícka cikrev v jej dejinách pozabíjala skoro tak isto ľudí ako Stalin
No ono ja mám asi taký pohľad na život, že v ňom vidím srandu a nejak si nemyslím, že by to bolo zlé
Veď čo má spoločné Kristus s tou bandou farárskych darmožráčov, však? No čo tak aj trochu iný pohľad?
Tak za prvé: Cirkev, to nie sú len "farári", ako verejnosť zvykne mylne nazývať všetkých katolíckych kňazov, Cirkev tvoria spoločne všetci pokrstení ľudia!!! Kňazi nie sú Cirkev, sú súčasťou Cirkvi, teda spoločenstva veriacich, mystického tela Kristovho, ktorého je Kristus Hlavou. Ich úlohou je Cirkev viesť, riadiť a posväcovať, no opakujem, oni netvoria Cirkev!
Cirkev nemá hranice, pretože zahŕňa všetkých ľudí všetkých dôb, pretože Kristova vykupiteľská obeť bola položená za všetkých, nie len za nejakú skupinu ľudí. (odtiaľ pojem "katolícky", teda"všeobecný"/
A za druhé: Ten zaujímavý názor: "Kristus áno cirkev nie"... Myslíte, že je možné oddeliť Krista od Cirkvi? Odpovedá nám autor listu Efezanom: "on, Kristus, Hlava Cirkvi a Spasiteľ tela (porov. Ef 5, 23/, ,,miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu, aby ju posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu, na ktorej niet škvrny, ani vrásky, ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená,,(Ef 5, 25-27/
A keďže Kristus je hlavou cirkvi a vy nadávate na Cirkev, ba priam ju nenávidíte , tak zároveň tým nadávate a nenávidíte Krista, ktorý nás bude súdiť. A čo si myslíte, čo vám on na to povie a čo za to dostanete?
Poviete, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chcete, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou! Ale veľkou tragédiou je i to ak vy nie ste silné osobnosti a kvôli takýmto nehodným ľuďom sa dáte ľahko pohoršiť a tak nielenže odpíšete celú Cirkev, ale dokonca začnete na ňu aj nadávať, ohovárať ju...a tak týmto vaším konaním si sami pred Bohom,ale aj ľuďmi veľmi poškodíte a niekedy až osudne. Nebojte sa tí ktorí vás pohoršili budú za to Bohom veľmi tvrdo potrestaní. Veď aj Boh v Biblii hovorí:" Kto pohorší jedného z mojich najmenších / tým myslí vás/ tomu nebude odpustené. Je tam však aj stránka božská, tá je svätá a nepoškvrnená, to je sám Kristus prítomný v Cirkvi, samo tajomstvo vykúpenia prítomné v Cirkvi. Táto stánka Cirkvi je nepošpiniteľná človekom, lebo nie je ľudská a neprináleží človeku. Sem ľudská bieda nesiaha.
Ale pozor! Mnohokrát sa stáva, že vaše útoky voči Cirkvi sú zaujaté a absolútne neopodstatnené, pretože keby ste dostali vysvetlenie od fundovaného človeka, tak by ste určite upustili z veľa vašich neoprávnených atakov ktoré vyplývajú z vašej neznalosti o skutočnom vnútornom fungovaní Cirkvi a Božom zákone.
Cirkev nebude nikdy taká, akú by ju chceli mať ľudia /Jim Forest/