Máme jednú úžasnú mladú profesorku na konverzáciách, ktorá vždy vie nahodiť dobrú diskusiu. Na posledy to bolo práve toto, ale trieda sa k tomu veľmi nevyjadrovala (boli sme tak trochu zaskočen) tak ma zaujímajú vaše názory a odôvodnenia.
Radšej by som bola nenávidená ako ignorovaná.. už len pre pocit, že som výrazná a u ludí niečo vzbudzujem.. byť vzduchom je celkom naprd a apropo neexistuje aby bol človek LEN nenávidený, keď už tak len z väčšej časti a to isté platí aj pri tej ignorácii
podla mna, lepsie je byt nenavideny...lebo s tym mozes aj nieco robit- nenavidiet toho druheho aj aktivne, a samozrejme si svoje zle skutky na dotycnej osobe vies zracionalizovat.......ale ked si ignorovana, tak je jedno ci toho cloveka zboznujes alebo neznasas, budes ten vzduch a to vie cloveka viac ponizit
tak ked ta niekto ignoruje tak si ta nevsima a si mu uplne lahostajny a vobec voci tebe nic neciti vacsinou si pre neho casto uplne nic...
Ale na druhu stranu ked si nenavideny tak predsa ten clovek ma o teba zaujem akoze citi voci tebe nieco aj ked je to negativny pocit ale neni su mu lahostajna... proste ma voci tebe urcite city oproti tomu ked ta clovek ignoruje tak ho nezaujimas....
A teraz si uz len musis vybrat co ti viac vyhovuje, ziadna neni lepsia vec, len jedna z toho viac niekomu vyhovuje ako druha.
jasné každý si tetaz buchne do pŕs a povie že, radšej bude nenávidený, pretože to aspoň znamená, že o tebe ľudia vedia a zaregistrovali ťa.. ale neviem či by som príliš dlho dokázala zniesť myšlienku, že ma niekto nenávidí, alebo je ich dokonca viac.. na to som príliš mierumilovný človek..
a tiež je tu aj to čo hovoríš, človek, ktorý ťa nenávidí ti bude robiť zle, či už fyzicky, alebo aj psychicky, proste už myšlienka je čin a nepotrebujem takú zlú energiu..
chápete, zmierila som sa s bývalou svojho frajera, s ktorá mi predtým nadávala do píč a kuriev, kvôli ktorej sme mali veľké problémy, nenávideli sme sa.. a teraz sa pozdravíme a inak ignorujeme a je to super! som strašne šťastná, že to máme za sebou a nič ma neťaží, pretože ma to dosť trápilo a to bola len jeden človek
Vidím to tak na dva prípady: človek ktorého mám rada a človek, ktorý mi je ukradnutý
Ak by ma človek na ktorom mi záleží nenávidel, určite by ma to štvalo a tým, že by mi robil, ako si povedala naprieky a pod., by mi bolo len horšie a depkovala by som. Ak by ma ignoroval, chvíľu by som depkovala ale postupne by som sa z toho dostala. Ľudia zabúdajú. Volím teda ignor.
Ak by ma nenávidel alebo ignoroval človek, ktorého nemusím, mohol by aj chodiť po mojom sídlisku s transparentom ako veľmi ma neznáša. alebo by mohol do mňa vraziť na ulici a mať ma za neviditeľnú, bolo by mi to u riti. v týchto veciach som flegmoš.
No a ešte jedna možnosť - ak by ma človek nenávidel/ignoroval bezdôvodne, chcela by som dôvod a vydupala by som si ho aj keby čo bolo.
vsetci geroji,co by boli radsej nenavideni.. asi vela romantickych filmov kde to srsi nenavistou typu roztrhnem ti plysiaka
no chcel by som vidiet ci by ste radsej boli nenavideni,kazdy den rieseni a kazdy den by vam niekto kto vas nenavidi hadzal polena pod nohy ohovaral vas pred druhymi robil by vam zle skodil v praci atd...
zo psychologickeho hladiska je lepsie byt nenavideny ako ignorovany, pretoze clovek vtedy nieco pocituje od inych ale pri ignoracii nic....aj my sme sa o tom bavili v skole
ked ta niekto nenavidi robi to preto lebo ti nieco zavidi co on nema a dost to pocituje a radsej ta nenavidi a robi ti zle ako keby ti mal priat no a byt ignorovany ... to obcas aj chcem .. ale radsej byt nenavideny ako ignorovany ..
@veroniques napriklad s niektorymi ludmi nikdy nebudem mat vzajomne sympatie a kedze som ku kazdemu uprimna a nemienim nikomu nic hovorit za chrbtom a kludne im do oci poviem,ze ich nemusim, tak je lepsie, ked ma nemaju radi akoby ma ignorovali popripade mali radi, lenze to by uz bolo falosne, nakolko vela ludi sa akoze kamaratia, ale za chrbtom sa neznasaju
a ked ma napriklad niekto nenavidi za to co vyznavam, tak ma to potesi v tom zmysle, ze ma nenavidi za to cim naozaj som a aspon sa nemusim pretvarovat
@30 a celkovo neznasam ignoraciu vsetkeho druhu...ja som ten typ cloveka, co nikdy nejde strednou cestou, bud nech ma uplne zboznuju alebo nenavidia a presne len ludi tohto typu stretavam
@orphanka závidia- drvivou väčšinou to je len veta, ktorou sa ľudia ukľudňujú, ale nemyslím si že to je tým. Buď ti ten človek niečo spôsobil, alebo ti vadí jeho zmýšľanie, správanie a tak ďalej. a keď áno musí to byť maximálne zakomplexovaný človek ak nenávidí niekoho pre úspech..
nemám na to pádny dôvod,možno len to,že potrebujem aby o mne ľudia nejaký názor mali,jedno aký.a práveže ja nenávidím keď ma niekto ignoruje,pre moju povahu a potrebu sa všade pretŕčať je to neznesiteľné a deprimujúce a keď ma niekto ignoruje tak som nepríčetná a nasratá.
bola by z toho dobrá anketa škoda že nie sú možnosti...a podľa mňa je byť ignorovaný lepšie ako nenávidený...pre obe strany. dajú si proste pokoj - jeden nemusí nenávidieť a druhý nemusí byť nenávidený...a na svete je hneď o kus nenávisti menej
@n0win0u hitlera je.alo ze zidia su najvacsia mafia na svete a ovladali svet. co sa mu podarilo na povedzme 20-30 rokov tomu zabranit ale teraz je to vsetko tak ako bolo opat, dokonca este horsie..
Radšej ignorovanou, pretože hoci je človek ako vzduch ale ostatní mu aspoň nerobia problémy. Pri nenávisti vás človek stále buď ponižuje alebo vám nadáva, čož je dosť nepríjemné a nenávisti som si aj tak zažila už akurátne dosť za celý život a nestojím už o nenávisť, radšej o ignoráciu.
nenavideny !! lebo celkom ignor som si ,uzila, v skole, a to mne nevadilo ked si ludia ziciavaju veci atd. ale ked sa vas nikto ani neopyta a vsetkych ostatnych hej ...
načo pocit nenavisti od niekoho, kto ta nenavidi:// podla mna je lepsie byt takymto ludom lahostajný, vyhnut sa negatyvnym nazorom a vplyvom, ludia ktorí sú ignorovaní, tak to robia s vlastnej vôle, načo si zneprijemnovať zivot pocitomi nenavisti.
@rikka nie každý, ked niektoho nenavidi mu robi zle, proste len to tak citi.... a suhlasim s nou, radsej budem nenavidena ako ignorovana, nenavist je aspon nejaky cit
@alysia je pravda že nenávidieť sa dá na viacero spôsobov. Nenávidela som už a aj som bola nenávidená. Poznám to veľmi dobre. Kľudne si môžeš povedať, že je to cit ale okrem toho je to aj energia, strašne nepríjemná a ovplyvňujúca. Viac negativity do života už nechcem ďakujem. Čiže môj názor sa nemení radšej nech ma niekto ignoruje a nech si povie, že ma nemá rád, nie som mu sympatická a nech to tým hasne.
@rikka pre mňa je to nechutný pocit, ked som rpe niekoho vzduch.... ja malokoho nenavidim ( niektori ludia mi piju krv svojim chovanim, ocbas si predtavim ako im odrezavam hlavu, ale to je ln par sekund ked ich vidim v skole) inak nemzoem pvoedat, ze by som niekoho nenavidela
ak si už musím vybrať, tak radšej ignorovanou... nie je to bohviečo žiť s vedomím, že vás niekto nenávidí a ešte vám to aj povie... vnútri to človeka dosť sužuje
ťažko povedať,,, keď ma ľudia, ktorých poznám začnú ignorovať, prekáža mi to viac, ako keď sa so mnou hádajú... ale napríklad keby som vytvorila tu na birdzi nejakú diskusiu, nech ju radšej ľudia ignorujú ako by mi mali začať nadávať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
neviem, či sa dá vôbec hovoriť o tom, čo je LEPŠIE.
prejavy nenávisti neznášam veľmi dobre - a neviem ich ani dobre dávať späť
Ale na druhu stranu ked si nenavideny tak predsa ten clovek ma o teba zaujem akoze citi voci tebe nieco aj ked je to negativny pocit ale neni su mu lahostajna... proste ma voci tebe urcite city oproti tomu ked ta clovek ignoruje tak ho nezaujimas....
A teraz si uz len musis vybrat co ti viac vyhovuje, ziadna neni lepsia vec, len jedna z toho viac niekomu vyhovuje ako druha.
jasné každý si tetaz buchne do pŕs a povie že, radšej bude nenávidený, pretože to aspoň znamená, že o tebe ľudia vedia a zaregistrovali ťa.. ale neviem či by som príliš dlho dokázala zniesť myšlienku, že ma niekto nenávidí, alebo je ich dokonca viac.. na to som príliš mierumilovný človek..
a tiež je tu aj to čo hovoríš, človek, ktorý ťa nenávidí ti bude robiť zle, či už fyzicky, alebo aj psychicky, proste už myšlienka je čin a nepotrebujem takú zlú energiu..
chápete, zmierila som sa s bývalou svojho frajera, s ktorá mi predtým nadávala do píč a kuriev, kvôli ktorej sme mali veľké problémy, nenávideli sme sa.. a teraz sa pozdravíme a inak ignorujeme a je to super! som strašne šťastná, že to máme za sebou a nič ma neťaží, pretože ma to dosť trápilo a to bola len jeden človek
.. takže jednoznačne ignorovaný.
Ak by ma človek na ktorom mi záleží nenávidel, určite by ma to štvalo a tým, že by mi robil, ako si povedala naprieky a pod., by mi bolo len horšie a depkovala by som. Ak by ma ignoroval, chvíľu by som depkovala ale postupne by som sa z toho dostala. Ľudia zabúdajú. Volím teda ignor.
Ak by ma nenávidel alebo ignoroval človek, ktorého nemusím, mohol by aj chodiť po mojom sídlisku s transparentom ako veľmi ma neznáša. alebo by mohol do mňa vraziť na ulici a mať ma za neviditeľnú, bolo by mi to u riti. v týchto veciach som flegmoš.
No a ešte jedna možnosť - ak by ma človek nenávidel/ignoroval bezdôvodne, chcela by som dôvod a vydupala by som si ho aj keby čo bolo.
no chcel by som vidiet ci by ste radsej boli nenavideni,kazdy den rieseni a kazdy den by vam niekto kto vas nenavidi hadzal polena pod nohy ohovaral vas pred druhymi robil by vam zle skodil v praci atd...
@mefistofel máš pravdu zle som vyjadrila mala som sa pýtať komu čo vyhovuje a nie čo je lepšie
@echoechoecho ja si myslím, že aj s tým sa dá urobiť hocičo proste vstaneš a opýtaš sa ale to už závisí od osobnosti človeka
Žel, nenávidět je jest vždycky na místě
to funguje na podobnom princípe ako prezumpcia
to len ludia, ktori nepremyslaju povedia, ze byt nenavideny je lepsie
to v rozpravkach a filmoch taketo odpovede vacsinou poskytuju
picoviny najebane toto uplne
inac ma napadlo, ze on asi aj schopnosti kreslit/malovat zavidel dost
a ked ma napriklad niekto nenavidi za to co vyznavam, tak ma to potesi v tom zmysle, ze ma nenavidi za to cim naozaj som a aspon sa nemusim pretvarovat
aby to v kuloároch tretej ríše
znelo ako klišé
holt, Hitler asi neni
dieťa od štasteny
(možno aj viacej ako milovaná)
nemám na to pádny dôvod,možno len to,že potrebujem aby o mne ľudia nejaký názor mali,jedno aký.a práveže ja nenávidím keď ma niekto ignoruje,pre moju povahu a potrebu sa všade pretŕčať je to neznesiteľné a deprimujúce a keď ma niekto ignoruje tak som nepríčetná a nasratá.
bol sikovny, snazil sa
na prvy pohlad sa podarilo,
vsetko, co potrebne bolo,
hlavne to, ze zabil sa
hanbim sa pretoze som opity, je mi zle a toto je jedine, co som teraz vygrcal zo seba ale uz som ti povedal, ze sa mi pacis ?
kazdy kto vie, ze 2 a 2 su 4 nie je kokot. co sa pri takychto nazoroch obhajuje tazko, tento vyrok
a v podstate sa vyhybam odpovedi, a mozno nie tak odpovedi ako tebe.
no ja mám k tomu taký názor, že to "dokázal" môže byť aj 2. svetová... :/
,,Je zlé, keď sa o tebe hovorí v zlom, no je horšie, keď sa o tebe nehovorí vôbec.." - autora si nespomínam, ale nejakej pravdy na tom bude...
Môj názor - radšej ignorovaný
ak si nenávidený, tak sa ti darí, prípadne ludia, ktorí ťa nenávidia chcu byt ako ty...
byť ignorovaný.. je omnoho horšie
Téma, na ktorú sa rozprávajú 15, 14 ročný
Božeeeee
Choď radšej do pokladne a ser na školu.