čo je zmyslom života? Narodiť sa, vyrastať v rodine, čo každodenne rieši množstvo problemov, chodiť do školy, v ktorej ťa nič nebaví okrem prestávok, chodiť do zamestania 24/7, zaľúbiť sa a sklamať sa? Sme len bábky, ktoré akoby hrali v nejakom divadle a
Žijeme, aby sme predávali ďalej svoju genetickú informáciu Podľa môjho názoru osud neexistuje, ale neexistuje ani náhoda. Vo všetkom je príroda a jej zákonitosti.
hmm a zmysel zivota z tej druhej stranky...ja si myslim, ze ludia su z hladiska myslenia na tak vysokej urovni, ze potrebuju nieco, co im da pocit, ze su naozaj stastni...nieco, co by dokonale naplnalo ich zivot. Moze to byt rodina, pre niekoho láska, alebo nejaký životný ciel, či napriklad spokojnosť človeka samého so sebou. Ale to uz moze byt skor taka filozovicko-psychologicka otazka. ...Ktora nema odpoved, lebo na to musi jedine kazdy prist sam.
No a...ak stretneme niekoho a sa s nim rozideme. Na to sa neda polozit otazka, ze na co to bolo dobre, pretoze to nemalo byt na nic dobre, jednoducho to bolo.
A preco pekne chvile trvaju tak kratko... Moznoze netrvaju. Mozno kazda chvila ked sme zdravi je stastna, alebo ked sme s niekym koho mame radi (nemusi to byt len partner). Zivot je z velkej casti taky aky si ho spravime a ako sa ho rozhodneme vnimat (resp. ako ho dokazeme vnimat). Napriklad cim viac si dokaze clovek vazit vsetko co ma, tym je stastnejsi.
Ano, nudna existencia v tejto podobe ako ju popisujes je naprt... Jedine co sa stane je, ze clovek upadne do nudneho nezaujimaveho zivota, ktory ho nebavi. A to ja necem, to radsej skocim.
ja som proste chodil do skoly, a blbosti som sa snazil neucit, preskakoval som ich, nepracujem 24 hodin denne, to by som uz asi davno zomrel, pozeraj sa na svet pozitivne a bude veselsi...
@azizi@7 Podľa mňa nám aj tie vzťahy ktoré nevyšli niečo dávajú... pekné spomienky, možno nám to trochu zmenilo pohľad na svet, niečo nás to naučilo...
@galinka Mas pravdu, ale ja som to brala cele trosku z ineho pohladu
“ak nemáme byť spolu, tak načo sme sa stretli? na čo to bolo všetko dobré?“ Nie vsetko co sa stane vzniká, aby to bolo na nieco dobre v buducnosti. Ak niekto nema byt s niekym, to neznamena ze sa s nim nemoze stretnut. Zivot niekedy nie je ako telenovala, ze sa do niekoho zamilujeme a je to nasa osudova laska a nic ine uz nepripada v uvahu a stretli sme ju len preto, aby sme boli uz dozivotne spolu. Moj nazor je, ze take veci neexistuju. Teda mozu existovat, ak si ich spravime mi sami ludia, ale veci sa nedeju z toho dovodu, aby to tak bolo. Ale samozrejme netvrdim, ze vztahy nemozu priniest mnozstvo nadhernych spomienok a ze nemozu mat tiez zmysel, to je vsetko uplna pravda Jednoducho ak sa niekto pyta, ze naco sa veci deju, ak su zle, alebo ak nie su idealne...jednoducho vsetko sa deje nezavisle od toho, ake to bude neskor, v buducnosti.
Zmyslom života je život samotný. Pokiaľ by mal byť jeho obrazom ten súčasný, ktorý končí a nepokračuje, život ako taký by nemal zmysel a bol by zbytočný. Časom možno pochopíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale len tento. Treba dúfať, že iné sú lepšie. Nepochybne sú, horšie to už byť ani nemôže. Možno je rozumné dostať sa tam čím skôr.
A preco pekne chvile trvaju tak kratko... Moznoze netrvaju. Mozno kazda chvila ked sme zdravi je stastna, alebo ked sme s niekym koho mame radi (nemusi to byt len partner). Zivot je z velkej casti taky aky si ho spravime a ako sa ho rozhodneme vnimat (resp. ako ho dokazeme vnimat). Napriklad cim viac si dokaze clovek vazit vsetko co ma, tym je stastnejsi.
Ano, nudna existencia v tejto podobe ako ju popisujes je naprt... Jedine co sa stane je, ze clovek upadne do nudneho nezaujimaveho zivota, ktory ho nebavi. A to ja necem, to radsej skocim.
ja som proste chodil do skoly, a blbosti som sa snazil neucit, preskakoval som ich, nepracujem 24 hodin denne, to by som uz asi davno zomrel, pozeraj sa na svet pozitivne a bude veselsi...
“ak nemáme byť spolu, tak načo sme sa stretli? na čo to bolo všetko dobré?“ Nie vsetko co sa stane vzniká, aby to bolo na nieco dobre v buducnosti. Ak niekto nema byt s niekym, to neznamena ze sa s nim nemoze stretnut. Zivot niekedy nie je ako telenovala, ze sa do niekoho zamilujeme a je to nasa osudova laska a nic ine uz nepripada v uvahu a stretli sme ju len preto, aby sme boli uz dozivotne spolu. Moj nazor je, ze take veci neexistuju. Teda mozu existovat, ak si ich spravime mi sami ludia, ale veci sa nedeju z toho dovodu, aby to tak bolo. Ale samozrejme netvrdim, ze vztahy nemozu priniest mnozstvo nadhernych spomienok a ze nemozu mat tiez zmysel, to je vsetko uplna pravda Jednoducho ak sa niekto pyta, ze naco sa veci deju, ak su zle, alebo ak nie su idealne...jednoducho vsetko sa deje nezavisle od toho, ake to bude neskor, v buducnosti.
Život z hľadiska prírody zmysel nemá.Narodiť sa, rozmnožiť sa, skapať.Medzitým zničiť planétu.
A hľadať zmysel niečieho konkrétneho života...Príliš filozofické.Žijem, robím to, čo ma nebaví, pretrpím to, čo ma nebaví.