Lásku tam....... kde je nenávisť; odpustenie tam....... kde je urážka; vieru tam....... kde je pochybnosť; nádej tam....... kde je zúfalstvo; svetlo tam....... kde je tma, radosť tam....... kde je smútok.
no takych myslienok je velmi vela...ta od maleho princa je ozaj jedna z najkrjasich ale tak nedavno ma zaujala cast z pesnicky Lost od Coldplay... You might be a big fish in a little pond, doesn't mean you've won cause along may come a bigger one.
Dva citátiky od génia Remarqua, tieto konkrétne z knihy Na západe nič nové (najlepšie sú podľa mňa v Miluj blížneho svojho, bohužiaľ ich ale nemám zapísané).
,,Prečo ťa neobjímem a prečo nezomrieme?Akí sme úbohí!"
,,Aký som opustený, hoci ešte sedí pri mne.Mám si rýchlo streliť do nohy, aby som mohol zostať s ním?"
Asi k tomu treba poznať aj kontext, ale mňa sa tieto dva úryvky vnútorného monológu veľmi dotkli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A ako by si tento citát zaviedol do praxe?
že s ním môžeš žiť, vezmi si toho, o
ktorom si myslíš, že nemôžeš žiť bez
neho....
takych co su vazne trefne je vela a nie ze riadim sa nimi, ale su pre mna samozrejmostou...
Ponúknuť priateľstvo tomu, kto umiera láskou je ako poknuknúť chlieb tomu, kto umiera smädom. . .
,,Prečo ťa neobjímem a prečo nezomrieme?Akí sme úbohí!"
,,Aký som opustený, hoci ešte sedí pri mne.Mám si rýchlo streliť do nohy, aby som mohol zostať s ním?"
Asi k tomu treba poznať aj kontext, ale mňa sa tieto dva úryvky vnútorného monológu veľmi dotkli.
"To, že je niekto povrchný neznamená, že je hlúpy, ale že nemal prístup k niečomu lepšiemu."