porozkladaj po byte kúsky orechov (alebo toho, čo majú tvoje škrečky rady) a daj k nim aj malé mištičky s vodou. Jednak tým zabezpečíš, že nezahynú od hladu a budeš aj vedieť, či sú vôbec ešte v byte.
Škrečky sú nočné tvory, takže ich ťažko budeš cez deň hľadať. Na miesta, ktoré nepoznajú, nebudú cez deň pobehovať, Nechaj ich, nech sa osmelia, prejdú si "teritórium".
A ešte sa spýtaj susedov, lebo náš škrečok sa minule spustil po odpadovej rúre o 2 poschodia nižšie
Pokúšam sa predstaviť si človeka čo by k niekomu vtrhol len aby mu ukradol škrečkov
Pokiaľ boli v klietke, tak stačí aby bola uvoľnená mriežka alebo mriežky príliš ďaleko od seba a škrečok je preč (Vlastná skúsenosť, mala som sýrskeho škrečka v klietke a stačilo mu asi 1,5 centimetra medzery aby sa prepchal von a následne precestoval pol domu, vrátane schodov )
hlavne zavieraj poklop od zachodu, lebo sa spustia po smykacke zvanej vodovodna rura a pozor na to, kde stupas, neze ich posliapes inac ta taktika s jedlom urcite zaberie
Uz dlhsie hladam nejaku temu/forum kde mam co napisat, kde mozem nejaky rozumny nazor napisat...ale nic som nenasiel, tak som sa sem prisiel postazovat!
sesterka mala asi 6 skreckov postupne, a vzdy jej niekedy utiekli...na to sa predavaju take pasce, taka miniklietka, kam nasypes zrno alebo kukuricu alebo co jedavaju, polozis to niekam do miestnosti, kde sa pravdepodobne usli a potom cakas
za par dni, ked uz budu hladne (pokial si nenajdu obzivu sami) tak zacnu vyliezat a ako prve objavia hentu klietocku, a na navnadu vlezu dnu, ale ona je tak spravena, ze sa z nej nedostanu. a vsetko, co mas v kuchyni ako musli, vlocky atp nenechavaj v dosahu, blizko pri zemi, bo oni vedia liezt a aj klietku by si mal zavret
normálne vypni svetlo a bud ticho.. budeš ich počuť a potom nastav tam kde su,niečo čo poznaju.. ak máš nádobku s vodou,koliesko alebo aj ruličku toaletáku... a tam ti to vlezie..
Mám 2 škrečkov,jeden je Roborovský a ten druhý džungársky..ten Roborovský mi ušiel už 4x a vždy sa skryl na to iste miesto -pod nafukovacie kreslo,lenže pred týždňom sme to kreslo zrušili a škrečkov dali na opačnú stranu izby ..a asi včera mi zas ušiel z akvárka, a už neviem kde ho hladať ..je to výborný bežec a rád skúma veci...lenže tentoraz žrádla mal plnú misku a vodu nemal ..viete mi niekto povedať kolko dní vydrží škrečok bez vody ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
porozkladaj po byte kúsky orechov (alebo toho, čo majú tvoje škrečky rady) a daj k nim aj malé mištičky s vodou. Jednak tým zabezpečíš, že nezahynú od hladu a budeš aj vedieť, či sú vôbec ešte v byte.
Škrečky sú nočné tvory, takže ich ťažko budeš cez deň hľadať. Na miesta, ktoré nepoznajú, nebudú cez deň pobehovať, Nechaj ich, nech sa osmelia, prejdú si "teritórium".
A ešte sa spýtaj susedov, lebo náš škrečok sa minule spustil po odpadovej rúre o 2 poschodia nižšie
Pokiaľ boli v klietke, tak stačí aby bola uvoľnená mriežka alebo mriežky príliš ďaleko od seba a škrečok je preč (Vlastná skúsenosť, mala som sýrskeho škrečka v klietke a stačilo mu asi 1,5 centimetra medzery aby sa prepchal von a následne precestoval pol domu, vrátane schodov )
ja som tak pochytala svojích utečencov ...
za par dni, ked uz budu hladne (pokial si nenajdu obzivu sami) tak zacnu vyliezat a ako prve objavia hentu klietocku, a na navnadu vlezu dnu, ale ona je tak spravena, ze sa z nej nedostanu. a vsetko, co mas v kuchyni ako musli, vlocky atp nenechavaj v dosahu, blizko pri zemi, bo oni vedia liezt a aj klietku by si mal zavret
a just ked toto dopisem, tak uz si ich asi nasiel
urcite sa ani tym tvojim im nic nestal len sa dobre zasili..
normálne vypni svetlo a bud ticho.. budeš ich počuť a potom nastav tam kde su,niečo čo poznaju.. ak máš nádobku s vodou,koliesko alebo aj ruličku toaletáku... a tam ti to vlezie..