rodina sú pre mňa ľudia ktorých mám rada a ktorí majú radi mňa. (mať rada v tomto zmysle = pomáhať si, dôverovať si, tolerovať sa, mať určité puto, cítiť k sebe lásku - súrodenecku, rodičovskú, kamarátsku, partnerskú) .... pre mňa pojem pokrvný prúbuzný/vlastná krv nemá žiadny význam pokial sa neMÁME RADI... to je dôležitejšie!
Ideálne je to otec, matka,deti a všetci pokrvní okolo toho, samozrejme aj adoptované dieťa sa stáva členom rodiny, ide o osvojenie.
Ak to má znamenať, že nejaký 2 ľudia rovnakého pohlavia spolu niečo majú a chcú dieťa, ťažko to nazvať rodinou, už len keď si rozložíme slovko "rodina", čo z toho vyplýva.
@waagbistritz69 stáva sa členom rodu...no a ? Kto môže vytvoriť rod na základe určitých predpokladov? A popritom nikto sa nebráni pojmu adoptované dieťa.
@puco90 technicky vzaté sa im nenarodilo šak ja nemám nič proti tomu pojmu ani aby boli brané ako súčasť rodiny, len neviem prečo by jej základ mohli tvoriť len cisgender muž a cisgender žena
@waagbistritz69 pozri sa, je to vec definície, také veci, že lesby, alebo homosexuáli vychovávajú deti sa dejú, je jedno či s tým niekto súhlasí, alebo nie. Musí mať taký vzťah nejaký názov. To beriem.
Je to všetko možné, ale určite nie rodina, muž a žena majú od prírody nejaký potenciál, preto rodina (rod, rodiť).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
pre mňa bude rodina to čo si možno niekedy založím
Ak to má znamenať, že nejaký 2 ľudia rovnakého pohlavia spolu niečo majú a chcú dieťa, ťažko to nazvať rodinou, už len keď si rozložíme slovko "rodina", čo z toho vyplýva.
Je to všetko možné, ale určite nie rodina, muž a žena majú od prírody nejaký potenciál, preto rodina (rod, rodiť).