Nedávno tu bolo fórum o tom, ako často ľudia pijú. A našli sa tam aj ľudia, ktorí vôbec nepijú. Chcel by som sa spýtať, že čo robíte keď nepijete? Stretávate sa tiež s ľuďmi čo nepijú?
Myslím, že všetci moji známi a kamaráti zvyknú chodiť do barov a nieč
Ja ani velmi nepoznam ludi, s ktorymi by som sla do baru, keby sa mi nahodou zachce. Stretavame sa inde.. v poslednej dobe najcastejsie tak, ze sa stretneme u niekoho, navarime si veceru, a je to super
no napríklad u nás to je tak, že tí čo nepijú nechodia nikam, ani na školské výlety a chatovačky, aj na dozvuky nejdú len tí čo nepijú, lebo im je nepríjemné, keď niekto niekde pije.
ich problém, no
v pohode, mam bezne vecer ked si dam bud len pivko, alebo len caj, alebo len kofolu a je mi fakt jedno ci ti druhi piju ... chodis do baru kvoli spolocnosti, nie kvoli chlastu
@mojdedo to ako fakt? ked niekam idem, vacsina si dava pivo a ja kofolu, a ked ostatni piju chlast, tvrde, tak ja pijdem kofol,u, proste co je na tom? akoze nemali by ta radi, preto ze nechlastas ako jebnuty stale? alebo co?
normálne idem do baru s nimi, objednám si len kofolku alebo radlera a som s nimi. nepripadá mi to divné sa na nich pozerať, ako pijú a nedať si s nimi. už nie sme 15-ročné deti, čo sa chodia opíjať, aby potom vystrájali, lebo je to strašne "dospelé"
Na chatach nemavam miery, rano vzdy vyrovnavak no mimo chat si obcas niekde vyjdem, bud pijem alebo nie podla chute Na bowling, kavu, vylety a podobne.
@kitty7 no, striedat neviem.. to sa moc nehodi.. pivo so sladkym.. to by som sa zgrcal asi..
tvrde nepijem... ale aj tak.. furt pivo... skor som to myslel tak.. ze ja sa s ludmi stretavam najcastejsie s krcmach.. skor by ma zaujimalo, kde sa stretavaju ti, co nepiju...
@mojdedo tak si daj minerálku
no a keďže ja nepoznám ľudí, ktorí by nepili... alebo len veľmi málo a sú tiež zvyknutí normálne chodiť do krčmy s tými, čo pijú... tak veľmi neviem... na SK nie je veľa ľudí, čo by nepili... ale keď tak, človek naozaj nemusí sedieť doma... môžu ísť na výlet, do obchodného centra, na kávu... spoločenský život nie je len o pití
Vacsinou sa sama niekam prejdem alebo som doma. Nestretavam sa s ludmi co nepiju pravidelne ale tak niekedy sa s niekym stretnem. A pivo povazujem tiez za alkohol, cize ked ma niekto pozval na to, nesla som.
Neviem, my chodíme často do kaviarní, no a niektorí z nás pijú aj alkohol a tak, ale ja neviem, nemám potrebu si objednávať presne to, čo oni, čiže sa dá byť aj na nealku s alko ľuďmi si myslím.
Jednu dobu som vobec nic nepil a kazdeho to nejak trapilo, ze nepijem asi im vadilo, ze oni sa chovali smiesne a ja som sa z nich rehotal a bol nad vecou a...zabaval som sa este lepsie ako oni opiti Nemam problem ist niekam kde sa pije a nepit. Auto je moja vyhovorka
nerada som v spoločnosti ľudí čo pijú takže sa stretávam poväčšine s takými čo nepijú.... a čo robíme? no dáme si nealko, pokecáme, ideme do kina, fotíme sa... áleží od toho že s kým ... s každým dačo iné... a teraz sme si s priatelkou kúpili novú spoločenskú hru takže ked niekto dojde na návštevu tak máme o zábavu postarané
@mojdedo pozri sa. mas poldecak, alebo pohar piva, alebo rovno flasku tvrdeho.. mozu kamarati ta neviem ako presviedcat, moze vas tam byt 178 a 177 bude pit, pokial ti nedaju noz ku hrdlu alebo zbran k hlave stale je to len pokyn z T T T V V V O O O J J J J H H H H O O O O mozgu , do,tvojej ruky zobrat poldecak-flasku a napit sa.. takze to je pre slabochov ze ked seci kamarati piju neda sa nepit a podobne vyhovorky, ked si silna osobnost, mozes si chodim s kym chces , kde chces, a ostatni mozu pit kolko chcu. jedine zbran pri hlave alebo noz pri krku, vypi lebo ta zabijeme, len vtedy je to z donutenia, inak je to tvoje rozhodnutie a si slaby clovek ak nevies jednoducho odolat naporu partie aby si pil
tak s týmto je niekedy dosť problém a hlavne vysvetliť to ľuďom, ktorí sú už podnapití, že som abstinent , ale najlepšia výhovorka je asi auto a potom ešte lieky
@nikisweet pozri sa. mas poldecak, alebo pohar piva, alebo rovno flasku tvrdeho.. mozu kamarati ta neviem ako presviedcat, moze vas tam byt 178 a 177 bude pit, pokial ti nedaju noz ku hrdlu alebo zbran k hlave stale je to len pokyn z T T T V V V O O O J J J J H H H H O O O O mozgu , do,tvojej ruky zobrat poldecak-flasku a napit sa.. takze to je pre slabochov ze ked seci kamarati piju neda sa nepit a podobne vyhovorky, ked si silna osobnost, mozes si chodim s kym chces , kde chces, a ostatni mozu pit kolko chcu. jedine zbran pri hlave alebo noz pri krku, vypi lebo ta zabijeme, len vtedy je to z donutenia, inak je to tvoje rozhodnutie a si slaby clovek ak nevies jednoducho odolat naporu partie aby si pil
@mojdedo nevyjadris sa? neymslis ze mam pravdu? MAM.
pozri sa. mas poldecak, alebo pohar piva, alebo rovno flasku tvrdeho.. mozu kamarati ta neviem ako presviedcat, moze vas tam byt 178 a 177 bude pit, pokial ti nedaju noz ku hrdlu alebo zbran k hlave stale je to len pokyn z T T T V V V O O O J J J J H H H H O O O O mozgu , do,tvojej ruky zobrat poldecak-flasku a napit sa.. takze to je pre slabochov ze ked seci kamarati piju neda sa nepit a podobne vyhovorky, ked si silna osobnost, mozes si chodim s kym chces , kde chces, a ostatni mozu pit kolko chcu. jedine zbran pri hlave alebo noz pri krku, vypi lebo ta zabijeme, len vtedy je to z donutenia, inak je to tvoje rozhodnutie a si slaby clovek ak nevies jednoducho odolat naporu partie aby si pil
ak by som nechcel piť, tak sa musím prestať stretávať s ľuďmi? -.-
ak nepijem, tak sa s nimi normálne bavím, smejem sa na nich alebo ich pozorujem a hovorím si, že som predsa mala ísť na psychológiu
ale je to kravina, že keď ideš von s ľuďmi, čo pijú, tak musíš piť.. ak sú to kamaráti, tak dokážu pochopiť tvoje rozhodnutie nepiť, ak nie, je to ich problém, mňa ešte nikdy nikto nedonútil piť, keď som nechcela a to sa v mojom okolí pije celkom pravidelne
môžem sa kúpať vo vani s francúzskym koňakom každý deň, nie že mám na to, ale ja nechcem...
moje životné priority sú od určitého obdobia môjho života úplne, ale úplne iné :-S :-S :-S
Tak napr. idú do lesa alebo také niečo, nie? Akože aj my sa väčšinou stretávame v bare, ale keď nechcem piť, tak serem na to, že ostatní pijú, dám si dva pivá a idem kľudne s triezvou hlavou domov.
robim to iste, co oni, zabavam sa ako oni, tancujem ako oni, robim picoviny ako oni, akurat si to na 2. den pamatam. co sme mimozemstania? @tangerina mali by sme sa zoznamit
tak... aj ja mam kamaratov, s ktorymi chodim pit, ale zaroven viem s tymi istymi kamaratmi ist len niekam von, prejst sa, na kavu, ku nam, ku nim alebo hocico ...
nemam nejaku taku partiu, zeby sme chodievali len chlastat...so vsetkymi si vieme uliat, ale su aj vecery ktore stravime pri dzuse, kofole, prip. caji/kave alebo na veceri a nikomu to nepride divne.
je rozdiel piť a piť ... niekto si dá viac niekto menej , niekto tvrdé a niekto len víno napr. ... a ten kto nepije má na to určite pádny dôvod teda to rešpektujem
alené, nepijem vôbec vtedy keď som autom a často bývam s ľuďmi, ktorí nepijú alebo si dajú len jedno pivo a pohode, a nemala som problém ani na silvestra nepiť a byť s ľuďmi čo pili a bavila som sa dosť. akurát na úplné nepitie musím mať auto, ináč nemám dosť silné argumenty a asi sa opijem
aj keď som ešte nechodila každý víkend k polovičke, nepila som, chodila som vonku s kamarátmi, ktorí vlastne pili len pivo, občas si niečo dali... ja nemám problém si nič nedať, aj keď je okolo mňa milion opitých ľudí.
Teraz cez víkendy väčšinou vatrím, upratujem, starám sa o polovičku a keď som von... kafe, kofolka...
@alysia to znamena, ze ked sedim a rozpravam sa, tak popri tom dokazem vypit kvantum tekutin... proste to do mna pada s pivom je to relativne v pohode, pokial nevypijem 10 piv... ale keby vypijem 5 veklych kofol napr., tak ten kofein by mi nerobil moc dobre napriklad.. proste by mi prislo zle
@tangerina no moze byt, aj ked poznam par takych ludi z pocutia, napr. ani fredy aysi nikdy v zivote neochutnal nic akoholicke a tiez ani nevie, ako to chuti a kukam, ze sme sa narodili v rovnaky den!
@antifunebracka tak ja som skúsila, chcela som vedieť, čo na tom všetci vidia a aj tak neviem
pri Blave bývam momentálne..tak jednu TS-ku by som ešte zvládla
co ja viem, ja nejak cielene nepijem. ked som asi tri mesiace uplne abstinovala, aj tak som sla do podniku. pila som dzus, hrala kalceto a pak sla.domov. nemam pocit, ze by sa moja socializacia odvijala od toho, kolko vypijem.
ja chodím na diskoteky a nemusím piť aby som sa zabavila ..lepšia sa zabavím bez toho..ale samozrejme že si vypijem na niektorých akciách ale s mierou a len do nálady..ale už nepijem skoro vôbec kôli cvičeniu
Nestretávam sa s takými s ktorými ma bude spájať alkohol a ked niekto známy chce si niečo objednať to neznamená že teraz kvoli nemu spravím to isté aj ja. Dá sa fakt nájsť aj iné alternatívy ako sa zabaviť aj bez alkoholu, milion iných možností čo podniknúť . A fakt nemám pocit že preto že som v živote nebola opitá a piť nechodím som bola o niečo ukrátená, práve naopak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
ňah, nemám medzi ľudmi s ktorými sa ťúžim stretávať takých čo majú potrebu stále piť čiže týmto to padá.
prídu nový ľudia len treba zmeniť kruhy
a štamprdlíky na pálenku
ich problém, no
Musím piť a byť s ľudmi lebo sa zničím -.-
ja musím robiť rôznorodé veci, nevydržal by som ak by mojou jedinou náplňou voľného času bolo len chodiť po baroch
tvrde nepijem... ale aj tak.. furt pivo... skor som to myslel tak.. ze ja sa s ludmi stretavam najcastejsie s krcmach.. skor by ma zaujimalo, kde sa stretavaju ti, co nepiju...
no a keďže ja nepoznám ľudí, ktorí by nepili... alebo len veľmi málo a sú tiež zvyknutí normálne chodiť do krčmy s tými, čo pijú... tak veľmi neviem... na SK nie je veľa ľudí, čo by nepili... ale keď tak, človek naozaj nemusí sedieť doma... môžu ísť na výlet, do obchodného centra, na kávu... spoločenský život nie je len o pití
@efyks podla mna nie su divni, len.. ich je dost malo v mojom okoli..
@domssy @26 to bolo pre teba
pozri sa. mas poldecak, alebo pohar piva, alebo rovno flasku tvrdeho.. mozu kamarati ta neviem ako presviedcat, moze vas tam byt 178 a 177 bude pit, pokial ti nedaju noz ku hrdlu alebo zbran k hlave stale je to len pokyn z T T T V V V O O O J J J J H H H H O O O O mozgu , do,tvojej ruky zobrat poldecak-flasku a napit sa.. takze to je pre slabochov ze ked seci kamarati piju neda sa nepit a podobne vyhovorky, ked si silna osobnost, mozes si chodim s kym chces , kde chces, a ostatni mozu pit kolko chcu. jedine zbran pri hlave alebo noz pri krku, vypi lebo ta zabijeme, len vtedy je to z donutenia, inak je to tvoje rozhodnutie a si slaby clovek ak nevies jednoducho odolat naporu partie aby si pil
ak nepijem, tak sa s nimi normálne bavím, smejem sa na nich alebo ich pozorujem a hovorím si, že som predsa mala ísť na psychológiu
ale je to kravina, že keď ideš von s ľuďmi, čo pijú, tak musíš piť.. ak sú to kamaráti, tak dokážu pochopiť tvoje rozhodnutie nepiť, ak nie, je to ich problém, mňa ešte nikdy nikto nedonútil piť, keď som nechcela a to sa v mojom okolí pije celkom pravidelne
moje životné priority sú od určitého obdobia môjho života úplne, ale úplne iné :-S :-S :-S
@tangerina mali by sme sa zoznamit
alené, nepijem vôbec vtedy keď som autom a často bývam s ľuďmi, ktorí nepijú alebo si dajú len jedno pivo a pohode, a nemala som problém ani na silvestra nepiť a byť s ľuďmi čo pili a bavila som sa dosť. akurát na úplné nepitie musím mať auto, ináč nemám dosť silné argumenty a asi sa opijem
Teraz cez víkendy väčšinou vatrím, upratujem, starám sa o polovičku a keď som von... kafe, kofolka...
ale vážne, aká náhoda
pri Blave bývam momentálne..tak jednu TS-ku by som ešte zvládla