Pomôžete mi? moje vlasy začali zrazu viac a viac mastnieť. nechcem si ich casto umyvat aspon dva krat do tyzdna ale na druhy ci treti den su uz mastne.preto nosim radsej drdol alebo cop pretoze ked ich mam rozpustene casto mi padaju do oci musim sa ich do
zmeň šampón, možno pomôže, ale ja keď som mala 16, musela som si umývať vlasy každý deň... hormóny hlúpe, chápeš skús každý druhý deň, kúp si šampón najlepšie z lekárne alebo od kaderníčky a uvidíš.. a inak, zlé nie sú ani tie babské recepty, všelijaké žihľavové a neviemaké čaje prelievať cez vlasy.. skús aj to, vygúgli, neviem presne.
A inak, zasa raz po hennení mám vlasy ultra nemastiace sa, naposledy som umyla v nedeľu a stále sú v pohode nositeĺné aj rozpustené (inak by boli takéto druhý deń po umytí
ja kazdy druhy den aj to už by som radšej kazdy.... 2x do tyzdna nemam pocit ze je vela... ale skus nejaky iny sampon, mozno aj z lekarne ak by pomahal... sestra vsak take mala ale mala z toho velmi pricapene vlasy o nicom ... to si radsej umyvat kazdy den
Hej, vlasy sa ničia častým používaním šampónu, ale príde mi divné umývať si vlasy dvakrát do týždňa, nedajbože ak ich máš ešte dlhé. Sa čuduješ, že ich máš mastné ?
Po 3 dňoch ich mám mastné aj ja a to už je také štádium, že buď nám netečie teplá voda alebo som chorá. Neviem akú značku šampónu používaš, ale tie kvalitnejšie ti mastiť vlasy nebudú (a tie dva dni fakt nie je často)
a ja si tiež musím umývať každý druhý deň, robím to tak už hádam aj deväť rokov (okrem obdobia, keď som len doma, vtedy ak sa mi nechce, nechám ich také dlhšiu dobu, neublíži im to)
@cocca-colla mám myslím, že dosť dlhé vlasy, prešla som si štádiom "musím umývať každý druhý deň", ale odkedy som sa začala o vlasy riadnejšie starať, tak už netreba
@mielikki máš inú kvalitu vlasov, každý máme, aj ja.. okej to neberiem.. ale, vlas je len vlas, kožný maz sa tvorí stále.. a je normálne, že po toľkých dňoch neumývania ich má mastné.
ja nechapem toto pohorsovanie, ze 2x do tyzdna. dobre, ze niekomu sa rychlo mastia vlasy, ale teta kadernicka povedala, ze cim viac sa budu umyvat, tym viac sa budu mastit, alebo v opacnom pripade zacnu strasne "chlpatiet" a kym si na ne dotycna nebude davat vsetky tie čačky-mačky vosky, mlieka, spreje, balzamy a neviem ake hovadiny, tak budu len po celej dlzke suchsie a suchsie. moja mať si vlasy umyva raz za tyzden a nikdy ich nemala mastne, šišate alebo inak viditelne poskodene.
ale kedze to zavisi od kvality vlasov, tak tu kazdy jeden moze povedat, ze to je pravda alebo nie, cize sa opytaj svojho poistovacieho agenta.
@mielikki ja osobne nepoznám nijakú kamošku, ktorej by stačilo umytie vlasov cca raz - dvakrát za týždeň, a to majú každá iné vlasy. Preto mi príde divné jej "čudovanie sa".
@cocca-colla ja som sa práve stretla s tým, ako sa dá krásne predĺžiť tento umývací interval a podobne, preto ma pohoršovalo to pohoršovanie nad tým, že "až" dvakrát týždenne... lebo ak predtým stačilo menej, tak ver, že je to šok
keď som bola menšia, stačilo mi ich umývať tak raz za 6 dní, to boli ešte v pohode...ale teraz 2- krát do týždňa...a keď ti mastnejú vlasy, je to v tvojom (i v mojom) veku normálne...a treba si ich umývať častejšie...kde si počula, že šampón ničí vlasy? podľa mňa skôr vyživuje, ak máš aspoň trochu dobrý...a určite zmeň šampón...skús niečo s citrusmi...
ja si umývam vlasy každý deň, prípadne každý druhý deň.. na vlasy sa chytajú nečistoty, prach a potom v tom človek spí, obtiera sa to o tvár a tak šeličo...
ked človek používa správny šampon, absolutne nevadi, umývat ich často, ALE napríklad moja mama si umýva vlasy raz za tyzden a ma ich uzasne.. mozno to suvisi aj s farbením vlasov, ale ja si nespomina, ze by som niekedy na nej videla mastne vlasy. a moja segra tak isto..
to máte jak s holením..niekto sa holi casto, niekomu staci par krat za mesiac
to nijako nezmeníš, ja som dlho skúšala všetko a nič z toho, tak si teraz v podstate umývam vlasy každý deň a pol, a aj tak je to zlé, lebo ich mám rovné a nie husté, ale whatever, je to dedičná vec či čo, jedine časté umývanie
si pamätám, že keď som mala nejakých dvanásť-trinásť, stačilo mi umývať si hlavu raz do týždňa a vlasy som proste mastné nemávala
teraz si ich umývam každý druhý deň, pretože mi hrozne vadí, keď mi lezú do tváre, potom si ich musím odhŕňať, stále si ich chytať a upravovať, no proste o nervy a hneď to zmastnie
ale niekedy to riešim tým, že si na hlavu dám klobúk, alebo proste idem von s kamarátmi, ktorým je to jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Niekde som počula, že to môže byť v zlom stravovaní
A inak, zasa raz po hennení mám vlasy ultra nemastiace sa, naposledy som umyla v nedeľu a stále sú v pohode nositeĺné aj rozpustené (inak by boli takéto druhý deń po umytí
Po 3 dňoch ich mám mastné aj ja a to už je také štádium, že buď nám netečie teplá voda alebo som chorá. Neviem akú značku šampónu používaš, ale tie kvalitnejšie ti mastiť vlasy nebudú (a tie dva dni fakt nie je často)
OMFG
a ja si tiež musím umývať každý druhý deň, robím to tak už hádam aj deväť rokov (okrem obdobia, keď som len doma, vtedy ak sa mi nechce, nechám ich také dlhšiu dobu, neublíži im to)
A striedam asi 5 šamponov (ROFL)
A vždy mam hrozné vlasy iba druhý deň večer.
A to iba ofinu a tie kratšie vlasy hore pretože ja sa stále hram s vlasmi
Vyskusala som strasne vela znaciek ale s Loreal som najspokojnejsia, celkovo kozmetika od nich je kvalitna.
a v drahých šampónoch to vážne nie je
ideálna odpoveď: OSTRIHAŤ bez nadstavca!
a mala ich ešte dlhšie než ja..
ale kedze to zavisi od kvality vlasov, tak tu kazdy jeden moze povedat, ze to je pravda alebo nie, cize sa opytaj svojho poistovacieho agenta.
a neviem, či toľko by som vydržala, hoci, ja nešportujem, mne sa hlava nepotí, možno aj hej
Ja si umývam dva krát do týždňa a sú super.
Radím použiť iný šampón, hlavne na mastné vlasy, alebo sa poraď s kaderníčkou A môže to byť aj tým teplom
ked človek používa správny šampon, absolutne nevadi, umývat ich často, ALE napríklad moja mama si umýva vlasy raz za tyzden a ma ich uzasne.. mozno to suvisi aj s farbením vlasov, ale ja si nespomina, ze by som niekedy na nej videla mastne vlasy. a moja segra tak isto..
to máte jak s holením..niekto sa holi casto, niekomu staci par krat za mesiac
teraz si ich umývam každý druhý deň, pretože mi hrozne vadí, keď mi lezú do tváre, potom si ich musím odhŕňať, stále si ich chytať a upravovať, no proste o nervy a hneď to zmastnie
ale niekedy to riešim tým, že si na hlavu dám klobúk, alebo proste idem von s kamarátmi, ktorým je to jedno
a moje vlasy sú v pohode...takže treba si umývať častejšie...
radšej si ich budem umývať každý deň ako chodiť s copom a mastnými vlasmi...