Čiastočne je to egoizmus, lebo tým spôsobujú bolesť mnohým ďalším ľuďom a problémy sa tým nervyriešia... a je to zbabelosť, útek pred realitou..na druhej strane to chápem, keď vás nepodržia v ťažkej chvíli ani priatelia ani rodina...
ale mohli by si konečne začať vážiť život... také deti v Afrike napr. si život neberú sami, je to hlad čo ich zabíja... život je krehký a človek príliš hlúpy
Nedpocenujem tie reci jednoducho z principu. Radsej sa trocha posnazit, ako si potom plieskat hlavu o stenu a hovorit si.... mohol som tomu zabranit, keby som nebol kokot.
A rozumny clovek by mal rozpoznat, kedy treba priatelske potlapkanie po pleci, a kedy uz ide o pracu pre odbornikov.......
@hluzar no čiastočne aj áno, ale to už pri dospelých ľuďoch čo stratili prácu, odišiel im partner a majú deti ktoré nemajú čo jesť. Ale keď povie nejaké pubertálne decko že spácha samovraždu tak to asi netreba brať vážne.
2.tí, ktorí to robia, pretože chcú byť zaujímaví a chcú nejak ohúriť okolie rečami typu: ja sa zabijem, skočim pod vlak, podrežem sa ak ma nebudeš ľúbiť a podobne- pretože sú to choré deti
3.tí ktorí nemajú inú možnosť a sú zadĺžení, prípadne majú AIDS a ich život podľa nich nemá už žiadnu cenu a žiju zbytočne, prípadne urobili niečo veľmi veľmi zlé
Samovražda je posledné východisko, predtým je samozrejme kopu iných riešení. A temer všetko sa dá vyriešiť. Len treba veľkú podporu rodiny, známych, spolužiakov.
K emáčom sa nevyjadrujem ako ani k punkáčom, či hoperom... ani k nikomu inému, lebo by som nepopísal pekné veci
čo si myslím o samovraždách? Každý len o tom rozpráva že by najradšej zomrel a ja neviem čo ešte, ale v skutočnosti je to len forma. Väčšina ľudí na to nemá len o tom hovoria. Nikto na to nemá. Skôr nejaký človek ktorého celý život týrali a stále má chuť žiť, klobúk dolu, toto je človek ktorý si váži život.
takí ľudia ma štvú...každý deň keď vyleziem von, tak pozerám ako trebárs zapadá slnko, a ako nám lozia holuby po námestí, alebo zožeriem langoš alebo zmrzku, a potom si predstavím, aké hrozné by bolo, keby som jedného dňa už nemala šancu nikdy zjesť fastfood, mať vietor vo vlasoch a čuchnúť si k avivážou voňajúcemu oblečeniu...takýchto "samovrahov" vlastne nechápem...I love every second of my life, a rozprávkový ten život teda nie je a nikdy nebol...ale možno žijem len pre to, aby som jedla
Najprv k tomu emo. Režú sa a pokúšajú sa o samovraždy pózeri. Lebo si myslia že tak na seba pripútajú pozornosť a všetko sa bude točiť okolo nich...že to patrí k ich štýlu.. Pravdupovediac to lezie na nervy aj mne.
Ale druhá vec je, keď je niekto na dne a nevidí iné východisko.
A že ten kto to chce urobiť o tom nerozpráva, alebo že keď to chce niekto spraviť tak to spraví a nebude o tom hovoriť ?? Tak to je pekná blbosť, niekto sa s tým potrebuje vysporiadať, tak že to niekomu povie alebo napíše. Jasné, nehovorím že niesú ľudia čo sa iba vyhrážajú, ale aj tieto výhražky treba brať vážne...
Ale to pochopí iba ten kto už také niečo zažil a vie ako sa taký človek cíti....
hm akože neviem prečo všetci vždy keď sa povie samovražda narážate na emákov??? ako keby iba oni sa chceli zabiť.....poznám kopec ľudí čo nie sú emáci a uvažovali o niečom takom
@hluzar ale keď povie nejaký pubertiak že chce spáchať samovraždu napr. preto, lebo mu mama nedovolila tetovanie a že ho rodičia "obmedzujú" tak to netreba brať vážne. To je len taký vek so šialenými názormy
Tý čo o tom hovoria to nespravia, chcú len aby ich niekto vypočul, alebo pomohol im. Naozajstný samovrahovia o tom nehovoria a proste to spravia v tedy keď im to vyhovuje.
Podla mna si kazdy, kto uz nema 16 rokov, po case uvedomi, ze ked ma nejake povinnosti, tak si uz nemoze dovolit byt samoucelne depresivny a nestastny, ako ked vsetko za neho zariadovali rodicia...
Vieš čo? Nechápem ich. Majú rodičov, majú kde bývať, majú z čoho žiť, kupujú si tie svoje handry (nehovorím, že v nich podaktorí nevyzerajú dobre) kupujú si cigary, drogy, chlast, do riti a ešte sa sťažujú, aký majú zlý život. Ja sa posťažujem, ja si poplačem a ponadávam, keď už mi to všetko okolo lezie na nervy, vypíšem sa, potom sa za to hanbím, ale nezoberiem to späť, lebo to je pravda, ale nechcem sa, do riti, zabiť. Čo by som tým dokázala? Nič, niekomu by som urobila radosť, moja matka by mala starosti s pohrebom, niekoho by som tým úplne dostala na dno a na čo by mi to bolo? Zomrieť môžem kedykoľvek a kdekoľvek, tak si to treba užívať A hej, som straašne múdra a straaašne skúsená, lebo mám len štrnásť rokov (je to môj názor, a hento je pre ľudí, ktorí si myslia, že štrnásťročné dievča nemôže mať rozum inde než pri Justinovi, Jonasovcoch a niekde medzitým v nohavičkách. ďakujem
suhlasím s nazorom ze ten kto to chce spravit to spravi a nerozprava o to pol roka alebo rok ...cisto si tym chce len vynutit aby sa ludia o neho zaujimali ...a mali ho ,,radi" ..lebo on je chudacik ten co sa chce zabit
Niekedy niekto nezvláda situácie,zažil niečo čo ho odradzuje od života... nevidí nič iné len smrť,chce zomrieť...... nevidí nič iné, žiadne východisko... len samovraždu.... podľa mňa na toho človeka pôsobia rôzne veci... a nevedia ako ináč si majú získať buď objatie,alebo lásku alebo barz čo iné... jedno viem ... každý druhý z tých čo sa chcú zabiť.... ak to neurobí časom začne ľutovať že kedysi to urobiť chcel.... zistí že treba len čakať kým sa aj naňho obráti šťastie.
akoo mne sa to tu nechce čítať celé takže nwm či tu písal aj dakdo kto to chce spraviť príp. sa o to pokúsil ale bol ....zacránený....ono je to také...myslím že sú ľudia čo to robia pre nejaký dôvod pre ktorý sa im fakt neoplatí už viac žiť...ale potom sú aj takí ľudia (napr pózeri) ktorí na saba len chcú upútať pozornosť...ale aj to má dva dôvody....a to buĎ že nemajú vôbec žiadnych priateľov alebo zasa len z nudy na seba chcú upútať pozornosť...ale myslímj že ak to už chce dakto urobiť a rozhodol sa tak...je to odomňa asi nemorálone ale je asi kepšie nechať ich teda už tak.....ono....ja som sa nad tým zamýšlal a... a dospel som k tomuto záveru...a potom takíto ľudia sú väčšinou dosť nápadný....kašlú na výzor na robotu/školu...strácajú kontakt s okolím...nezáujem o nové priateľstvá a strata kontaktu so starími priateľmi....no gotherismá pravdu...akt o tom niekto hovorí tak minimálne 70% to myslí vážne (tých 30 to sú tí pózeri a ostatní...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
taki co chcu aby ich niekto lutoval
a potom su taki ktori si denne nepisu statusy ze sa chcu zabit lebo vedia ze lutost by im bola tak na dve veci a raz to aj tak spravia
Ale pre niektorých ľudí je smrť ľahšia ako život. Ak nemá človek pre čo žiť...
A emo vobec nieje o rezaní a samovraždách ..dalšia vec takže nechápem prečo sa ti psichopati nazyvaju "EMACI" ..
» www.birdz.sk/webka/corvuscor...
mám aj články venované automutilácii-čiže sebapoškodzovaniu
ale mohli by si konečne začať vážiť život... také deti v Afrike napr. si život neberú sami, je to hlad čo ich zabíja... život je krehký a človek príliš hlúpy
A rozumny clovek by mal rozpoznat, kedy treba priatelske potlapkanie po pleci, a kedy uz ide o pracu pre odbornikov.......
1.tí ktorí sú chorí a potrebujú odbornú pomoc,
2.tí, ktorí to robia, pretože chcú byť zaujímaví a chcú nejak ohúriť okolie rečami typu: ja sa zabijem, skočim pod vlak, podrežem sa ak ma nebudeš ľúbiť a podobne- pretože sú to choré deti
3.tí ktorí nemajú inú možnosť a sú zadĺžení, prípadne majú AIDS a ich život podľa nich nemá už žiadnu cenu a žiju zbytočne, prípadne urobili niečo veľmi veľmi zlé
Samovražda je posledné východisko, predtým je samozrejme kopu iných riešení. A temer všetko sa dá vyriešiť. Len treba veľkú podporu rodiny, známych, spolužiakov.
K emáčom sa nevyjadrujem ako ani k punkáčom, či hoperom... ani k nikomu inému, lebo by som nepopísal pekné veci
Ale druhá vec je, keď je niekto na dne a nevidí iné východisko.
A že ten kto to chce urobiť o tom nerozpráva, alebo že keď to chce niekto spraviť tak to spraví a nebude o tom hovoriť ?? Tak to je pekná blbosť, niekto sa s tým potrebuje vysporiadať, tak že to niekomu povie alebo napíše. Jasné, nehovorím že niesú ľudia čo sa iba vyhrážajú, ale aj tieto výhražky treba brať vážne...
Ale to pochopí iba ten kto už také niečo zažil a vie ako sa taký človek cíti....
@nihili Tak to ťa obdivujem, že si to vieš tak užívať
Ale aj tak väčšina z tých, čo o tom stále rozprávajú túžia len po troche spoločnosti, po pochopení a tak ^^
ale obaja do inej....... a vek tam tiez treba zohladnit tiez
Takze bud sa mozem smiat, haha ty mas ale problemy ...... alebo sa dotycnemu mozem pokusti poradit a pomoct, tak , ako viem.
Lebo vzdy je rozhodujuci subjektivny pohlad jedinca na dovody, preco uvazuje o samovrazde..... pre neho je tvoj pohlad tak povediac nepodstatny....
Az ked ma pocit, ze mu rozumies , zacne ti verit a ked ti uveri, potom mas moznost zmenit mu pohlad na vec a nasledne ho od toho cinu odhovorit.
To je zaklad profesionalneho pristupu psychoterapeutov.
A skutocnych priatelov.......
Ale inak suhlasim aj s @20.
myslím si o nich, že sú to srabi. utekať pred životom, keď sa im nedarí je slabošské a aj tak to nič nevyrieši... (ach)