...o vašom priezvisku? Páči sa vám, alebo sa zanho hanbíte? Ste s ním spokojní, alebo by ste si ho najradšej hned zmenili? Oslovujú vás ludia skomoleninami vášho priezviska? Hnevá vás ked vám priezvisko náhodou niekto "zmení" a vznikne z toho niečo uplne
Jančík- posud sama... inač volaju ma jančo a s mojim prvým menom vznikne skratka DJ ...ani mi nevadí ale však čo narobím ja som napríklad minule videl priezvisko Like a som rád že nemám 3/4 priezvisk čo vidím len ed idem zazvonit kamaratom
skomoleniny sú častým javom... ale čo ja viem, zvykla som si. Minimálne je to priezvisko, ktoré tu má len pár ľudí, celkom origoš teda ale nie je asi srandyhodné, lebo posmievali sa mi zaň len retardi, s ktorými som mala práve nejakú búrlivú konfrontáciu (aj tí boli možno dvaja), a tí sa teda snažili posmievať úplne zo všetkého, takže...
Neznášam telocvikárku, ktorá ma doteraz učila, lebo mi z priezviska urobila niečo, čo zmelo ako niečo medzi husou a kozou. A inak... nemám ho moc rada, ale čo už.
mne sa moje páči až tak že mám chuť si ho nechať aj po svadbe ale nie, keď budem mať niekoho s normálnym priezviskom tak nemám problém si to svoje potom zmeniť
eh co ja viem na jednu stranu sa mi paci ze ho mam take nezvycajne, ale zas, vidiet tie tvare ludi ked sa nan pytaju je ako za trest..alebo ked som prisla na strednu, paneboze to trvalo kym si nan ucitelia zvykli ..a hej, komolia mi ho, vznikli z neho aj prezyvky, jedna sa mi nepaci vobec :/
Moje priezvisko je bulharského pôvodu, takže sa veľmi často stáva, že ho zle vyslovia či zle napíšu. Ale väčšinou sa ľuďom moje priezvisko páči a pýtajú sa, akého je pôvodu :p
Nemam s neho ziadny pocit . Som s mojim priezviskom spokojna a menit ho ani nechcem. Mam ho sice tazke tak ma ludia volaju radsej menom . Aj profesorky moje priezvisko radsej nevyslovuju vzdy ho popletu alebo zle precitaju a to nemam rada .
kedysi sa mi nepacilo ani moje meno, ani moje priezvisko a chcela som to zmenit. potom som si vsimla ze obe maju 9 pismen (preto sa mi stale zdali byt podozrivo dlhe) a ich numerologicky sucet je tiez 9. odvtedy som nad zmenou uz nerozmyslala.
ma sice 4 pismena, ale napisat ho nevie poriadne nik vyslovuje ho denne cele slovensko, ludia nan stale reaguju, mam z neho odvodenu prezyvku a stale zijem preco by malo vadit?
nejako ma to extra netrapi, komoliť asi nekomoli nikto, jedine že by zabudol/poplietol mäkčene, lebo priezvisko mam na 9 pismen a su tam pismena š, š, č, takže aspon jeden mäkčeň vždy ujde
ako nemám problém, niekedy sa nájde nejaké induvídum čo má blbú poznámku ale ináč pohoda..len nenavidím ked mi tam vymienia s za z alebo niektorí experti tam dajú rovno sz....vraždila by som..
neprekáža mi...dokonca sa mi páči, keď z neho vznikajú nejaké tie prezývky...teda ..je mi to jedno vlastne ...ale čo nemám fakt rada, keď ho niekto niekde zle napíše! :/
je dlhé a dosť ma štve že keď ho niekomu diktujem musím po písmenkách aby ho nezkomolili ale je zábavné počuť ako niekto vyslovuje Švrlingová ale mne sa páči
keď rovnaké priezvisko ma jeden hokejista, tak keď som bola malá mi furt jeho pripomínali, potom už prestal byť reprezentantom, tak sa na neho zabudlo a potom prišiel Panelák.. tak furt u doktora alebo niekde inde "no aké populárne meno máte, slečna" a ešte aj chrobáky, čo žijú v kúpeľni sa tak volajú ale stále sa mi páči, aj keď je to už občas otravné
@pijemzelenycaj som spokojná, ale kebyže chcem žiť v zahraničí, nebolo by to praktické nakolko je to také typické slovenské.... pri odobratí OVÁ by to neznelo dobre. ale inak sa nesťažujem
Ja som hrdá na svoje priezvisko, som s ním spokojná a určite by som si ho nevymenila. Ak sa aj náhodou vydám,tak si ho nezmením. Dedovi som pred smrťou dala sľub, že si nechám moje priezvisko, pretože nie sú žiadni chlapi s ním, aspoň nie takí,ktorí by ešte boli schopní mať deti..A nechcem aby zaniklo...Kamaráti ma volajú všelijakými prezývkami vytvorenými z priezviska a nevadí mi to..Jediné čo mi vadí je, keď mi ho niekto skomolí, opravím ho a ani nie za 5 minút ho povie zase zle...
páči sa mi, prezývky od neho odvodené nemám, ale zato mi ho vedia pokaziť dostatočne, a fakt sa mi nechce každému človeku na planéte zdôrazňovať že je to W a nie V, a krátke "a"... ale čo už
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
a oslovovať skomoleninou alebo priezviskom ma môže len skupinka vyvolených
nič moc, ale mohlo byť aj horšie a už som si zvykla
je trosku vtipne to priezvisko ale mne sa paci a nemenil by som
a nemozem povedat, ze by sa mi vyslovene pacilo alebo tak, ale su aj horsie si myslim
Nezvyčajnejšie meno mám skôr keď dám dokopy krstné mená i priezvisko
ale inak v pohode
Preferujem oslovovanie priezviskom, a všemožne sa snažím z neho oddrbať príklonku -ová.
a áno,mám z toho prezývku ale nepoužívajú ju často..ale to som si spôsobil sám lebo D som potiahol nižšie a bolo z toho P a teda tak