keď sa chlapec snaží dávať dievčaťu pocit, že je pre neho dôležitá, snaží sa aby sa pri ňom cítila dobre a teda presvedčiiť ju o tom, že je pre ňu vhodný partner. (s tým, že popritom nenaháňa ďalšie 3 sukne)
ja si myslim ze je to totalna blbost, co ma byt bude a ak sa mam snazit menit svoje chovanie len pre ziskanie dievcata alebo robit nieco co je mi uplne neprirodzene a viem ze by mi islo len o to ju "ziskat" tak to nema vonkoncom zmysel
Normálne.
Prídu dvaja nápadníci, vytasia kordy alebo inú bodnú či sečnú zbraň podľa predošlej dohody. Občas sa používajú aj sekery.
Ten, čo prežije, získava právo prejaviť záujem o dievča verejne. Samozrejme, tá tento záujem nemusí opätovať, ale beztak ohrdnutý nápadník nemusí zúfať, čím viac víťazstiev v dueloch, tým väčšia šanca pri budúcom dvorení.
Keď s výstupom mesiaca na nočnú oblohu posiatu trblietavými hviezdami, sťa diamanty na svadobnom plášti pre vytúženú devu, mládenec ukáže sa pod oknom dievčaťa, ktorého krása hlboko zakorenená je v jeho srdci a on oči má len pre ňu a na svojej gitare s prstami krvácajúcimi od nepretržitého cvičenia a doladzovania jemných tónov až k anjelskej dokonalosti zahrá svoju serenádu, do ktorej bude nežným hlasom spievať nežné verše ospevujúce jej krásu a jedinečnosť, vtedy môžme povedať, že je jej srdca hoden!
@klaudiqaaa neviem no..mne to príde ako keby to baby obťažovalo a naopak sami sa vnucujú niekomu inému kto o nich záujem neprejavuje...teda čo som vypozoroval z okolia
@magick55 mam pocit, ze zeny nieco ako @klaudiqaaa pise chcu, co nechcu je niekoho kto je zufaly a chce hocaku, pripadne nechce ju pre to, kym dana zena je ale len pre povrchne veci
tiez sa mozem mylit, ved nie som expert a na zeny uz vobec nie
@neznamyclovek no neviem...píšem to základe čo som vypozoroval v partii, resp niekde v podnikoch a tak...preto sa pýtam ako si to vlastne ony predstavujú
@magick55 presne tak ked ich nechces vnucuju sa ti, ked one bojujes budes za kokota. Nedavno som spravil jeden test holka ktora ma chcela poslala mi spravy ako ma chce vidiet po dlhom case, som zacal presviedcat aby isla von a ze mam naladu hned teraz zacala robit drahoty najprv to presunula na zajtra potom na piatok a zachvilu som sa jej zbavil uplne.
A minule jedna na mna cakala hodinu, a potom bola rada ze ma vidi nakoniec sme boli spolu celu noc a skoncili sme u mna.
Ja si osobne myslím, že sa to takto nedá. Ak sú sympatie vzájomné a obidvaja k sebe niečo cítia, tak to funguje. Potom platí, že chlap/ žena mení svoje správanie z lásky k opačnému pohlaviu.
Ak náklonnosť pociťuje iba chlapec ale dievča mu to neopätuje, tak aj keď sa chlapec mení prirodzene z lásky, tak dievča ho bude brať vždy ako kamaráta (ak teda iskra neprebehla aj u dievčaťa, ale u dievčaťa to nie je láska, len dajme tomu náklonnosť.) a chlapec sa môže snažiť, ale v konečnom dôsledku platí, že na vzťah treba dvoch a dievča má už dávno jasné v tom, že tam vzťah nebude.
To isté platí, ak náklonnosť je u dievčaťa a chlapec ju neopätuje...
chlapci, nehádžeme všetkých do jedného vreca v tomto ste totiž úplne rovnakí :p keď má o vás dievča záujem, zdrhnete radšej za takou, ktorá o vás ten záujem nemá a potom vyplakávate, ako vás nik nechce
neviem, aké dievčatá sa to medzi vami pohybujú...možno je chyba aj v ich vekovej kategórií...od nástiek nejaké veľmi seriózne reakcie asi ešte nemôžete očakávať ( na to sa mi už pár ľudí sťažovalo)...keď však chcete o dievča bojovať, mali by ste sa ju snažiť nejako zaujať, upútať na vás pozornosť, aby si vás všimla...no a prečo aj nie? keď niečo chceme, musíme pre to niečo aj urobiť..nech sa už jedná o čokoľvek...ale nie tak, že posnažím sa raz-dvakrát a dosť...to chce zväčša trošku dlhodobejšiu snahu, kedy si vás má dievča možnosť trochu uťuknúť...nie vždy sa totiž každému musíte zapáčiť na prvý pokus pruser je nebyť pri tom otravným a ešte väčší pruser je vedieť, kedy s tým skončiť, lebo to fakt nikam nevedie...
@klaudiqaaa hej hej...v konečnom dôsledku to dá logiku no
@fixa takže potom asi tak ako píše @fragile , je to zbytočné keďže na to musí byť tak nejak obojstranná náklonnosť
ale zas sa naskytuje otázka, či je možné tú náklonnosť nejak získať...dajme tomu nikoho odmietne dievča a kamarát mu povie, že mal "o ňu bojovať"
práve toto ma zaujíma, či po odmietnutí je možné to nejak tým "bojom" zmeniť, a ako by mal ten boj vyzerať (aby to zas nebolo ako dotieranie/obťažovanie)
predstavím si otázku ,,prečo,, ... bojovať o dievča? hm ani neviem čo si mám o tom myslieť, pretože ak o niečo človek bojuje, je to čin násilný, získava a podmaňuje si niečo čo chce dosiahnuť a akoby ,,vlastniť,, ... čiže si ju získava, dostáva ju ...
a sú dve možnosti, buď o ňu bojuje tak že sa o ňu snaží (získať si ju) alebo o ňu bojuje s niekym
čo si mám o tom myslieť? tou jednou možnosťou opovrhujem, pretože o lásku a náklonnosť sa nebojuje, neprebíja a nežiada ... o lásku sa neprosí ...
tá druhá možnosť je snažiť sa o dievča, byť jej tým čo potrebuje, chcieť byť s ňou a aby chcela aj ona sama ... získať si ju, ,,bojovať o ňu,, ... táto možnosť mi nepríde až taká zlá :-S
no pri tejto vete si klasiky predstavím mladú ženu, nezrelú, zmätenú z vlastného života a z vlastnej individuality ktorá sa neustále formuje, hlúpu a nestabilnú, tak trochu egoistickú a panovačnú, ktorá sa cíti byť stredom všetkého záujmu a čaká že si to všetci všimnú ... a z tých všetkých sa nájdu muži pre ktorých bude trofejou, budú sa o ňu snažiť za každú cenu, až tak že si bude môcť vyberať vo svojej nekonečnej nerozhodnosti a hlúpej nezodpovednosti bude môcť určiť nakoniec len ona sama kto sa bude môcť pýšiť touto krásou a neúnosne žiariacou hviezdou nekonečného vesmíru :ehm: ... takáto je žena ktorá má vo svojej hlave vetu ,,bojovať o mňa,, (nie v zmysle vzájomného poznávania) ... takáto je žena, takýto je dnešný svet kde sa spoločensky vytratila najhlbšia humánnosť každej ľudskej bytosti a zostal len prach vlastného egoizmu a obrovskej, naozaj obrovskej nezodpovednosti a ľahkovážnosti nad svojimi činmi a myšlienkami ...
(preto nemám rád keď ma ľudia súdia za to že označím knihu len kvôli obalu - obal je súčasť, preto mi stačí ako človek vyzerá, ako sa oblieka, ako sa správa, akú má mimiku a hlave čo hovorí, reč je spôsob prejavu a ukazovateľ vnútra...vety a slová sú samotná hĺbka človeka, ukazujú všetko, absolutne všetko ... len nie vždy sa to dá ľahko čítať) :letim:
@magick55 Ženy dávajú dosť na emócie, lebo sú proste viac emocionálne stvorenia.
Ak tam bola iskra, teda ak si pre ňu príťažlivý, tak sa oplatí, pretože by to mohla skúsiť. Záleží len od nej. Ale ak iskra nie je budeš naveky vo friendzone a nezmeníš to akýmkoľvek snažením si myslím.
prekonať svoje ego, svoj sklon hľadať v niekom nepriateľa, pocit že to všetko závisí len od môjho úspechu a neúspechu.
prekonať netrpezlivosť a zmieriť sa s pocitom bezmoci, ktorý je namieste.
prekonať sklony manipulovať.
ak stojí za to aby o ňu človek bojoval, potom stojí aj za to aby sa mohla rozhodnúť sama, a dostala na to toľko času koľko chce a potrebuje.
ten boj je potom v skutočnosti medzi mnou a mojim nutkaním niekoho kontrolovať, správať sa k nemu ako k veci ktorú chcem vlastniť.
dokázať k nej byť taký aký k nej byť chcem aj keď ona ku mne nie je taká ako by som chcel aby bola a situácia medzi nami nie je taká ako by som chcel aby bola.
jediný dobrý spôsob boja, podľa mňa - nebojovať.
dať najavo že je pre mňa dosť dôležitá aby som s ňou takéto hrátky o moc proste nehral.
Ked sa mi nepaci a davam to najavo, je to preto, lebo sa mi nepaci.
Dpc, najprostejsia chladna logika, ved to je take chlapske, preco to ale niektori nedokazu pochopit..."
práve preto, že logika, prirodzená a normálna.
presne ten druh ktorého sú v tejto veci množstvá žien zbavené výchovou.
bolo tu niekoľko diskusií o tom že či by ženy mali byť iniciatívne keď majú záujem. väčšina odpovedí od žien bola "nie", resp. "ja nie som", a tri hlavné dôvody boli:
1. je to predsa chlapská vec/povinnosť
2. je mi to divné/trápne/bojím sa
3. načo sa budem unúvať
...čiže neviem prečo ťa prekvapuje že v tejto oblasti chlapi konzistentne ignorujú to čo hovorí logika, keď je to len ich odpoveď na to že ženy v tomto konzistentne logiku ani nikdy nemali
@neznamyclovek vďaka, aj mne sa páči, som mal nejakú zenovú chvíľku, ako keby to ani moje myšlienky neboli
omg nikdy som nebojoval a ani nebudem ...ako keby som sa mal pomaly dakej nanutit alebo co ...ved bud by vedela citila ze som ten number one alebo nie amen mam svoju uroven a nebudem sa zhadzovat .... mozno tak v stredoveku v dakom boji o princeznu ak by bola šumna alebo z donutenia... by som sa išiel mečovať
neviem si pod tým predstaviť nič konkrétne, ale vybavia sa mi pocity otrávenia a zdesenia ktoré by tento jav dejúci sa v súvislosti so mnou sprevádzali.
@magick55 jaj no to je take... vela muzov nevie kde je ta hranica od toho co je fajn po to co je uz otravne a skor to dievca to odhana ako pritahuje :ehm: napr poznam takeho psychosa co mi vkuse cely den vypisoval co robim a bla bla a ked som chvilu neodpisala dokonca pisal mojej mame ze preco neodpisujem kde som... a to proste... ok to je trosku extrem uz ale aj tak
ja som zena kt ma rada svoju volnost a ked citim ze mi niekto zasahuje do sukromia a chce ma nejak ovplyvnit alebo vlastnit a obmedzovat tak proste uz to je vela.. ked chces holke vyjadrit naklonnost ukaz jej ze ju mas rad, ze si tu pre nu ale nesnaz sa jej hned nejak zasahovat do zivota
No a teraz vážne. Bojovať o dievča? To ako vážne? Prečo by to pre boha niekto na svete robil? Veď buď má záujem alebo nemá. Ja som schopný babu maximálne niekam pozvať, keď vidím, že po mne pokukuje a asi sa jej páčim, ale tým to hasne. Aj tak sa to vždy dojebe a to dokonca aj bez zjavného prejavenia môjho zlozvyku všeobecnej deštrukcie, vďaka ktorému ma tu niektorí majú tak radi.Každopádne, baby akože nemusia vytvoriť žiadnu iniciatívu? Každej, ktorá tvrdí, že robiť prvý krok, nedaj bože sa ešte dokonca snažiť o jej pozornosť, je výlučne práca mužov, prajem, nech v päťdesiatke obklopená stádom mačiek plače nad romantickými filmami vo flanelovom pyžame. (Nielen moje) vzťahy aj tak vždy vydržali dlhšie, keď prvý krok spravila baba, čiže o dôvod menej pre iniciatívu z mojej strany.
@klaudiqaaa Normálne by ma sklamalo, keby si ty na toto nezareagovala (od veci) Prosím, môžeš mi povedať, ktorej časti súvetia "...a to dokonca aj bez zjavného prejavenia môjho zlozvyku všeobecnej deštrukcie, vďaka ktorému ma tu niektorí majú tak radi." si nerozumela? Vážne, ja sa totiž snažím nájsť spôsob komunikácie s tebou bez nedorozumení. Ale celkovo to nebolo smerované na teba, ty s prvým krokom zjavne problém nemáš, ani keď je na obzore len úspešné odovzdanie seminárky a nie vzťah.
...a potom sa ľudia čudujú, že titul dostane každý...
nerob to...ak by jej to vadilo, tak sa ti ešte k tomu začne aj vyhýbať...podľa mňa ak má záujem,tak to dá nejak najavo....keď sa moc snažíš, tak to už evokuje zúfalosť, a to sa nikomu neľúbi :/
bojovat o zenu je trapne a ponizujuce a hlavne nefunguje to, najlepsie je ked je to naopak - ked zena je ta iniciativna.
ak sa zena robi moc chutna tak ma postupne na nu prejde chut a ked uz nakoniec nieco medzi nami je tak medzitym spoznam inu, ktora ma pritahuje viac (toto sa mi stalo za posledny mesiac 2x)
@madtwatterphd jóój dieťa moje najdrahšie ked riešime vzťahy len ako baví a nebaví tak nie je o čom. ako si ale možeš byť istý že ju to neprestane baviť
@madtwatterphd vie co chce ? no velmi si neviem vybaviť ktorá žena by dobrovolne chcela robiť matrac niekomu na pár týždnov ,dní , mesiacov.. to by potom mala asi také jednoduchšie zmýšlanie alebo ako to povedať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
Prídu dvaja nápadníci, vytasia kordy alebo inú bodnú či sečnú zbraň podľa predošlej dohody. Občas sa používajú aj sekery.
Ten, čo prežije, získava právo prejaviť záujem o dievča verejne. Samozrejme, tá tento záujem nemusí opätovať, ale beztak ohrdnutý nápadník nemusí zúfať, čím viac víťazstiev v dueloch, tým väčšia šanca pri budúcom dvorení.
tiez sa mozem mylit, ved nie som expert a na zeny uz vobec nie
A minule jedna na mna cakala hodinu, a potom bola rada ze ma vidi nakoniec sme boli spolu celu noc a skoncili sme u mna.
Ak náklonnosť pociťuje iba chlapec ale dievča mu to neopätuje, tak aj keď sa chlapec mení prirodzene z lásky, tak dievča ho bude brať vždy ako kamaráta (ak teda iskra neprebehla aj u dievčaťa, ale u dievčaťa to nie je láska, len dajme tomu náklonnosť.) a chlapec sa môže snažiť, ale v konečnom dôsledku platí, že na vzťah treba dvoch a dievča má už dávno jasné v tom, že tam vzťah nebude.
To isté platí, ak náklonnosť je u dievčaťa a chlapec ju neopätuje...
neviem, aké dievčatá sa to medzi vami pohybujú...možno je chyba aj v ich vekovej kategórií...od nástiek nejaké veľmi seriózne reakcie asi ešte nemôžete očakávať ( na to sa mi už pár ľudí sťažovalo)...keď však chcete o dievča bojovať, mali by ste sa ju snažiť nejako zaujať, upútať na vás pozornosť, aby si vás všimla...no a prečo aj nie? keď niečo chceme, musíme pre to niečo aj urobiť..nech sa už jedná o čokoľvek...ale nie tak, že posnažím sa raz-dvakrát a dosť...to chce zväčša trošku dlhodobejšiu snahu, kedy si vás má dievča možnosť trochu uťuknúť...nie vždy sa totiž každému musíte zapáčiť na prvý pokus pruser je nebyť pri tom otravným a ešte väčší pruser je vedieť, kedy s tým skončiť, lebo to fakt nikam nevedie...
@fixa takže potom asi tak ako píše @fragile , je to zbytočné keďže na to musí byť tak nejak obojstranná náklonnosť
ale zas sa naskytuje otázka, či je možné tú náklonnosť nejak získať...dajme tomu nikoho odmietne dievča a kamarát mu povie, že mal "o ňu bojovať"
práve toto ma zaujíma, či po odmietnutí je možné to nejak tým "bojom" zmeniť, a ako by mal ten boj vyzerať (aby to zas nebolo ako dotieranie/obťažovanie)
a sú dve možnosti, buď o ňu bojuje tak že sa o ňu snaží (získať si ju) alebo o ňu bojuje s niekym
čo si mám o tom myslieť? tou jednou možnosťou opovrhujem, pretože o lásku a náklonnosť sa nebojuje, neprebíja a nežiada ... o lásku sa neprosí ...
tá druhá možnosť je snažiť sa o dievča, byť jej tým čo potrebuje, chcieť byť s ňou a aby chcela aj ona sama ... získať si ju, ,,bojovať o ňu,, ... táto možnosť mi nepríde až taká zlá :-S
no pri tejto vete si klasiky predstavím mladú ženu, nezrelú, zmätenú z vlastného života a z vlastnej individuality ktorá sa neustále formuje, hlúpu a nestabilnú, tak trochu egoistickú a panovačnú, ktorá sa cíti byť stredom všetkého záujmu a čaká že si to všetci všimnú ... a z tých všetkých sa nájdu muži pre ktorých bude trofejou, budú sa o ňu snažiť za každú cenu, až tak že si bude môcť vyberať vo svojej nekonečnej nerozhodnosti a hlúpej nezodpovednosti bude môcť určiť nakoniec len ona sama kto sa bude môcť pýšiť touto krásou a neúnosne žiariacou hviezdou nekonečného vesmíru :ehm: ... takáto je žena ktorá má vo svojej hlave vetu ,,bojovať o mňa,, (nie v zmysle vzájomného poznávania) ... takáto je žena, takýto je dnešný svet kde sa spoločensky vytratila najhlbšia humánnosť každej ľudskej bytosti a zostal len prach vlastného egoizmu a obrovskej, naozaj obrovskej nezodpovednosti a ľahkovážnosti nad svojimi činmi a myšlienkami ...
(preto nemám rád keď ma ľudia súdia za to že označím knihu len kvôli obalu - obal je súčasť, preto mi stačí ako človek vyzerá, ako sa oblieka, ako sa správa, akú má mimiku a hlave čo hovorí, reč je spôsob prejavu a ukazovateľ vnútra...vety a slová sú samotná hĺbka človeka, ukazujú všetko, absolutne všetko ... len nie vždy sa to dá ľahko čítať) :letim:
Ak tam bola iskra, teda ak si pre ňu príťažlivý, tak sa oplatí, pretože by to mohla skúsiť. Záleží len od nej. Ale ak iskra nie je budeš naveky vo friendzone a nezmeníš to akýmkoľvek snažením si myslím.
Proste ked sa mi paci, nerobim drahoty.
Dpc, najprostejsia chladna logika, ved to je take chlapske, preco to ale niektori nedokazu pochopit...
prekonať netrpezlivosť a zmieriť sa s pocitom bezmoci, ktorý je namieste.
prekonať sklony manipulovať.
ak stojí za to aby o ňu človek bojoval, potom stojí aj za to aby sa mohla rozhodnúť sama, a dostala na to toľko času koľko chce a potrebuje.
ten boj je potom v skutočnosti medzi mnou a mojim nutkaním niekoho kontrolovať, správať sa k nemu ako k veci ktorú chcem vlastniť.
dokázať k nej byť taký aký k nej byť chcem aj keď ona ku mne nie je taká ako by som chcel aby bola a situácia medzi nami nie je taká ako by som chcel aby bola.
jediný dobrý spôsob boja, podľa mňa - nebojovať.
dať najavo že je pre mňa dosť dôležitá aby som s ňou takéto hrátky o moc proste nehral.
"Proste ked sa mi paci, nerobim drahoty.
Dpc, najprostejsia chladna logika, ved to je take chlapske, preco to ale niektori nedokazu pochopit..."
práve preto, že logika, prirodzená a normálna.
presne ten druh ktorého sú v tejto veci množstvá žien zbavené výchovou.
bolo tu niekoľko diskusií o tom že či by ženy mali byť iniciatívne keď majú záujem. väčšina odpovedí od žien bola "nie", resp. "ja nie som", a tri hlavné dôvody boli:
1. je to predsa chlapská vec/povinnosť
2. je mi to divné/trápne/bojím sa
3. načo sa budem unúvať
...čiže neviem prečo ťa prekvapuje že v tejto oblasti chlapi konzistentne ignorujú to čo hovorí logika, keď je to len ich odpoveď na to že ženy v tomto konzistentne logiku ani nikdy nemali
@neznamyclovek vďaka, aj mne sa páči, som mal nejakú zenovú chvíľku, ako keby to ani moje myšlienky neboli
ked si predstavim bit sa o zenu predstavim si dve male deti ako sa hasteria o nejaku hlupu hracku... zena nie je hracka..
ja som zena kt ma rada svoju volnost a ked citim ze mi niekto zasahuje do sukromia a chce ma nejak ovplyvnit alebo vlastnit a obmedzovat tak proste uz to je vela.. ked chces holke vyjadrit naklonnost ukaz jej ze ju mas rad, ze si tu pre nu ale nesnaz sa jej hned nejak zasahovat do zivota
...a potom sa ľudia čudujú, že titul dostane každý...
Pokojne môžeš.
....
doslova.
bojovat o zenu je trapne a ponizujuce a hlavne nefunguje to, najlepsie je ked je to naopak - ked zena je ta iniciativna.
ak sa zena robi moc chutna tak ma postupne na nu prejde chut a ked uz nakoniec nieco medzi nami je tak medzitym spoznam inu, ktora ma pritahuje viac (toto sa mi stalo za posledny mesiac 2x)
Nemyslím si
Co znamena robiť sa moc chutna ? a co znamena že prejde chuť akože zbezpohlavnie ? vymyslela som nové slovo !
robi sa chutna - robi drahoty. casto sa stava - ked ti niekto prilis mota hlavu a potom si spolu konecne uzijete tak zistis ze ta to s nou ani nebavi.