Čo všetko obsahuje vaša školská taška (/ruksak/ taška cez plece/ kabelka - čokoľvek, čo nosíte do školy)
Cieľom diskusie je zistiť, č je niekto aj taký, ak oja, že tam nemá len čisto veci potrebné do školy ale aj rôzne hlúposti, poprípade sa pousmiať nad obsahom niekoho druhého...
No, je pravda, ze na SŠ som mala so sebou vzdy VSETKO (v skole prezyvana "pozicovna" - no, nevadi.. aspon obcas mi bola venovana pozornost spoluziakov), tzn.:
- noznice, lepidlo, lepiaca paska, zatvaraci nozik, lyzicka, (vidlicka), vela nahradnych pisacich potrieb, servitky suche, servitky vlhcene, zrkadlo (take male, spatne, z auta ..), mini slovnik cudz. slov , inô hyg. potreby, ihla, nit (cierna/biela/obe), pripinacky, krepova lepiaca paska, orezavac, struhatka, plasticka guma, normalna guma.. ja si to cele nepamatam, len nechapem, kam som to cele narvala . Skratka som nemala rada, ked mi nieco chyba! A milovala som samostatnost.
Teraz zacinam zit minimalisticky, takze je dost mozne, ze to potrva, kym sa naucim balit sa tak, aby mi stale nic nechybalo, ale obsah zredukovala na to naozaj nevyhnutne.
Momentálne po včerajšku tam mám dva zošity, 3 učebnice, zakladač na kresby, vodítko pre psa, slúchadlá, vitamín C a D (neviem načo), peračník, vreckovky ... A karty. To je všetko.
-asi 4 perá (upozorňujem, že bez peračníka) , nejaké tie zošity, občas nejaké tie učebnice (pokiaľ ich nemám v skrinke), občas aj mikinu, vždy zápalky/zapaľovač, digarety, občas "desiatu" (pokiaľ mi nedonesie spolužiačka) , peňaženku, rozvrh, oh ceruzku , niekedy knihu na čítanie, ženské veci , zajtra si chcem zobrať aj radlera do školy a domácu
Pero, zošity, krém na ruky, voňavku, sprej, slúchatká, peňaženka, žuvačky, občas sa pripletú vreckovky, slnečné okuliare, antibakteriálny gél, balzam na ústa, keď nezabudnem tak voda (čo dosť často zabúdam
mobil,penaženka, Šulio,zdravotný preukaz,nabíjačka,dalšia penaženka,ibalginy,žuvačky,kondom, Bebe dobré ráno,Kondomáčik,zaťahovačky,uhlomer,hrebeň,dalšie žuvačky-požičané/nevrátené ,dalšie niaké lieky ,kľúče od izby,tampony,zrkadlo,rúž,krém,diár,ciga ( už nie je ) lepidlo,lepiaca páska,hygienické vreckovky,vlhčené utierky, mp4ka,zápisník,lyžička,špirála,papieriky rôzne ,peračník s mrte bordelom ...
PS : teraz mi to tam poďte niekto nahádzať keď som to všetko vytiahla
učebnice, zošity, 2 peračníky, farbičky, pravítko, aspoň 5 zápisníkov do ktorých si čarbem, náhradné pero a ceruzku keby som si zabudla peračník, lep, veľa zbytočných papierov, sluchátka (ktoré tam sú ale málokedy, väčšinou ich mám vo vrecku aj s mobilom), zrkadielko s kefou, leukoplasty, krém na ruky, papierové vreckovky, lesk na pery alebo balzam na pery, desiatu, pitie
Zošity,učebnice nenosím,puzdro na perá,fľašu s vodou,rožok,make-up, linka na oči,strieborná ceruzka na oči,vreckovky,mobil,kľúče,mp4 prehrávač,slúchatká,zrkadlo,občas kefa,peňaženka,nabíjačka na mobil( keď sa mi náhodou vybije,tak v škole nabíjam),občas kniha,ponožky, tampóny a špirála.A ešte cigarety,zápalky,poprípade zapaľovač a žuvačky.
Čierne gélové pero je všeobecne jeden z najdôležitejších úžitkových predmetov v prípade, že ti vypália ľaliu. A jeho ubertemná nátura vyjadruje môj postoj k systému potláčajúcemu moju individualitu.
určite tam mám viac blbostí ako potrieb do školy tak karisblok, učebnice, knihu, pero, ceruzku, kľúče, slúchatká, mobil, peňaženku, hekis (to používam najviac , fľašu vody, zrkadielko, balzám na pery, žvejky..na viac si momentálne nespomínam
Peračník, slúchatká, mobil, notebook, knihy, nabijačku na notebook a mobil, peňaženku, niečo na pitie a na jedenie, kľúče, a... niekedy fotoaparát,.. Asi toľko..
zošit, blok, minimálne tri perá, sluchátka, mobil, peňaženka, nabíjačka na mobil,lesk na pery, špirála, make up, púder, ceruzka na oči, žuvačky, cigarety, zapalovač/zápalky, klúče, tampóny/vložky, rozvrh hodín, veľmi veľa lístkov z busu, zubnú kefku a viac som už nenašla v taške :p
o velka vdaka zakladatelovi tejto temy. prave som presnorila tasku, ze pozriem co tam vlastne nosim a napisem, a nasla som nieco co uz tyzden neuspesne hladam.
peňaženka, mobil, kľúče od domu, kľúče od ocovho bytu, staré lístky z busu, tabak, kombajn, filtre, papieriky, aspoň 3 zapaľovače, žuvačky, diár s kalendárom, veľký a hrubý zápisník, mega plný peračník (perá, zvyrazňovače, minimálne 15 rôzne mäkkých ceruziek, plastická guma, strúhatko), skicár, fínsky slovník, nejaká kniha, kľúčenka čo vypúli oči, pribináček tyčinka, niečo na pitie, dáždnik, púder na ksicht, nejaký krém, arafatka, vreckovky, tampóny, antiperspirant, brílky a obal na ne, sluchátka, minimálne 2 gumičky do vlasov a 4 sponky, imbusáky, USB kľúč, USB kábel... a pribudne noťas s nabíjačkou a nejaký študijný materiál, neviem kam to všetko narveeem!
zosit a pero, ak som sa den predtym opil, tak aj flasu s vodou. inac ostatne dolezite veci nsom po vreckach (mobil, doklady, penazenku, kluce, mp3), alebo na sebe/cez krk (sluchatka)
mobil, kľúče, peňaženka, cigy, vreckovky.. vreckovky si dávam do tašky takmer vždy pred odchodom z domu, takže teraz mám v taške asi desať balíčkov vreckoviek aa našla som v jednej taške po roku korálky, bavlnu, starý cukrík, nefunkčné zapaľovače.. občas nejakou záhadou nájdem žuvačky, občas nejaké jedlo(najčastejšie asi bageta, musím sa lepšie stravovať!) .. tak asi tak nejako..
Na strednej vždy krém na ruky, zrkadlo, šošovky a okuliare, peňaženku, kľúče, debilníček, vlhčené utierky, vreckovky, pastelky, perá, zošity, čisté papiere a občas učebnice... ale vždy som mala nejakú knihu na čítanie a krížovky...
knihy, zošity, voda, peračník, voňavka, dezodorant, pilník na nechty, žuvačky, peňaženka, doklady, tampóny, kľúče od skrinky, lesk, balzam na pery, usb kábel od telefónu, mikina, usb-čko...a už ma nič nenapadá teraz...
mali by zacat tie penazenky, kluce a balzamy na pery vyrabat aspon v polmetrovej velkosti, bo tymto stylom ja si raz z totej kabelky vytiahnem mlada nosorozca............................
ja v mojej vlacim aspon milion veci, tie najdoleitejsie samozrejme cigarety, zapalovace, penazenka, kluce, mobil, hreben, dake pero, zuvacky, cukriky sem-tam, vonavka, puder&riasenka (musi byt), minule som stamad vytiahla veci ako sviecka, win xp instalacne cd, sacok caju (LOL), obuvak este daky nozik, kaser, vreckovky, zrkadielko, tampony, krem na ruky... a dalej sa mi nechce
nejaké zošity, zakladač s poznámkami na SEB, knihu a pracák s AJ, mobil, peňaženka, pilník, pero, ceruzka, vreckovky, lístky na obed, hrebeň, euroobal so zbytočnými papierami, kalkulačka, bloček s lepiacimi papierikmi, lieky na alergiu..... toť vše na zajtra
Učebnice - dokopy ich je asi 6 čo používame, zošity, peračník, sluchadla, kartička na autobus, kľúče, vložky vreckovky - ale to len fakt výnimočne, voňavka, ibalgin... A dalej neviem....
Knihy, peracnik, nejake zosity a jedlo Obcas sa tam najdu este nejake malickosti popripade sluchatka, ale ak sa nudim a chcem sa zabavit staci mi pero-papier a mozem carbat
učebnice, zošity, peračník, vreckovky, mobil, peňaženka, dáždnik, papieriky od jedla, čierne vtáčie pierko, tampóny, omrvinky, kniha, notes a to je asi všetko
Niekedy na gymnáziu toho bolo viac, ale teraz len notebook, pitie, vreckovky (hygienické a taktiež mokré na dezinfekciu), dezodorant, USB kľúče (študujem informu), peračník (v tvare plyšovej mačky - darček na vianoce obsah: pero na ťaháky, značkové pero na skúšky, obyčajné pero, pentelka, guma, tuhy do pentelky, skladacie nožnice), žuvačky, peňaženku, poznámkový blok, pár učebníc a zošitov (ak treba v momentálny deň - napr. matika sa lepšie píše do zošitu ako do notasu), niekedy aj nabíjačku na notas (ale fakt len, keď musím byť v škole na notase viac ako 8 hodín), plyšáka na prívesku vo vnútri batohu (darček na 18ku), lieky proti alergii, kábel na mobil, myšku na notas, švajčiarsky nôž, zapaľovač a už fakt neviem, čo by som tam ešte mal A niekedy ešte veci na telesnú
No ked Vás tak čítam....a že ja mám v kabelke debiliny
ale tak moja kabela obsahuje zvyčajne:
kozmetická taška, index, voňavka, krém, dáždnik, peňaženka, deo, hrebeň na škut, kukla (pre prípad nápadu vykradnúť banku ), sem tam pero, usb, možno nejaký zošit...
učebnice, zošity, blok, rozvrh, slovníček, pravítko, uhlomer, peračník, v ktorom je polovica vecí nepotrebných, kalkulačka, okuliare, vreckovky, zrkadlo, kefa na vlasy, usb kľúč, peňaženka, kľúče, zatvárací špendlík, sáčky, slúchatká... atď.
učebnice, zošity, peračník (ktorý som vzhľadom na hrúbku učebníc musela zredukovať asi na druhý najmenší čo mali v obchode) , kalkulačku, dáždnik, študijný preukaz, zápisník, fľašu s vodou, desiatu, žuvačky, peňaženku, kľuč od šatni, mobil, slúchatká, vreckovky, zicherku
Tak ja tam mam svoj mac, cigareta zaplaovac, mozno jedno pero keby bolo treba nieco podpisat, a knihu daky ten casopis momentalne .tizden, a niekedy dost casto sa tam objaavi pri ceste do skoli aj daka ta flasa vina
vonavku , dezodorant , iné hygienické potreby . špirálu, ruž, lesk na pery , cetuzku na oči , mobil, MP3 , 2 sluchatka ( keby sa jedny pokazili) ,peňaženka , zošity , učebnice , peračník, spinky na papier, zakladač na papiere , kniha na čítanie , desiata, pitie , nabíjačka na mobil , vreckovky, ibalgin a to je asi tak všetko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
102 komentov
No, je pravda, ze na SŠ som mala so sebou vzdy VSETKO (v skole prezyvana "pozicovna" - no, nevadi.. aspon obcas mi bola venovana pozornost spoluziakov), tzn.:
- noznice, lepidlo, lepiaca paska, zatvaraci nozik, lyzicka, (vidlicka), vela nahradnych pisacich potrieb, servitky suche, servitky vlhcene, zrkadlo (take male, spatne, z auta ..), mini slovnik cudz. slov , inô hyg. potreby, ihla, nit (cierna/biela/obe), pripinacky, krepova lepiaca paska, orezavac, struhatka, plasticka guma, normalna guma.. ja si to cele nepamatam, len nechapem, kam som to cele narvala . Skratka som nemala rada, ked mi nieco chyba! A milovala som samostatnost.
Teraz zacinam zit minimalisticky, takze je dost mozne, ze to potrva, kym sa naucim balit sa tak, aby mi stale nic nechybalo, ale obsah zredukovala na to naozaj nevyhnutne.
na výške mám v kabelke peračník, doklady, peňaženku, 2 tašky, hygienické potreby, papiere, mp3, skriptá (pokiaľ nejaké potrebujeme) a plášť
mobil, doklady (obciansky, ISIC, kreditky, zdravotnu karticku, ...), penazenku, kluce, i-pod, hygienicke vreckovky, 3lesky na pery, ruz, zrkadielko, kefa na vlasy, zapisnik + 3pera, diar, brozurku zo skoly (kde mam vsetky info ohladom skoly - poslucharne, budovy, trasy, atd.), cisty papier na pisanie, rozvrh do skoly.
Inak ked idem do skoly, tak este zosity, desiata a flasa s vodou, popripade nejake knihy.
nic viac mi netreba (NIKDY nemam vreckovky
prečo ma to len pr itebe neprekvapuje pvoedz mi
dosť dobré..
@luthien ty máš asi veľkú kabelku, že,
naco? ved mam 4 ucebnice na chemiu a 5 na matiku mam toho aj tak dost
@etelnair asi sa jej to nezmesti do jednej, ked to dala aj do 2 prispevkov
-asi 4 perá (upozorňujem, že bez peračníka) , nejaké tie zošity, občas nejaké tie učebnice (pokiaľ ich nemám v skrinke), občas aj mikinu, vždy zápalky/zapaľovač, digarety, občas "desiatu" (pokiaľ mi nedonesie spolužiačka) , peňaženku, rozvrh, oh ceruzku , niekedy knihu na čítanie, ženské veci , zajtra si chcem zobrať aj radlera do školy a domácu
doklady
peniaze
klúče od domu
isic karta
voňavka
silonkové ponožky
sveter
púzdro na šošovky s roztokom
balzam na pery
zrkadlo
lesk na pery
hrebeň plus ešte dáždnik ktorý ani nepatril mne.. asi tak.. drbnút ma ide.. až teraz som si ešte aj uvedomila čo všetko som tam mala..
PS : teraz mi to tam poďte niekto nahádzať keď som to všetko vytiahla
prípadne skripta alebo kalkulačku, frisbee a mikinu
-doklady,peňaženka,čisté malé papieriky,pero/pentelka,nôž
-malá baterka,mobily
-náhradný balzam na pery,náhradné žuvačky a balík vreckoviek
-jódové pero,nejaké gázy a pár kúskov leukoplastov
-------------
Tohoto roku som sa rozhodla nenosiť si učebnice, na väčšine predmetov ich aj tak nepoužívame a spolusediacô vždy má.
Takže: pero, ceruzka, čierne gélové pero, vreckový nožík, zapaľovač, ceruzka na oči, hrebeň, lesk, tampóny, cigarety, ISIC, občiansky preukaz, peňaženka, kľúče.
Čierne gélové pero je všeobecne jeden z najdôležitejších úžitkových predmetov v prípade, že ti vypália ľaliu. A jeho ubertemná nátura vyjadruje môj postoj k systému potláčajúcemu moju individualitu.
evička
Včera som mala na túto tému značne úsmevný rozhovor hraničiaci s bitchfightom..a bitá som nebola ja.
(tentokrat naznacujem hrozbu, ak neodpovies, uskutocnim ju! a nie raz!)
Veľké zošity (10)
Perečník na farbičky a fixky
Perečník na perá
Gelovky (30)
Červené pero (3)
Normálne pero - tornado (3)
Normálne pero – torpedo (3)
Prepisovacie pero
Guličkové pero (2)
Pentelky (3)
Ceruzka 1
Ceruzka 2
Ceruzka 3
Zmizík (2)
Bielitko
Guma
Guma na fixy
Pravítko s kolečkami
Pravítko trojuholník
Pravítko dlhé 20- 30 cm
Pravítko extra dlhé
Uhlomer
Farbičky
Fixy (48)
Suchý pastel
Mapa európy
Struhadlo
Zvýrazňovače (7)
Krabička na rožok
Krabička na desiatu
Glóbus
Kalkulačka
Kružidlo
Termoska
Nožnice
Disperzné lepidlo
Papierové vreckovky
Držiak na knihy
Spinkovač
Prezuvky
lepiaca páska
školský denníček
veľká doska na zošity
malá doska na zošity
žiacka knižka
puzdro na okuliare
vreckovky na umývanie
rožok alebo chlieb s dačím
ovocie (napr: jablko, banán…)
sladkosť
čaj, kola alebo niečo také
mobil
mesačník
kľúče
peňaženka
občas kefa
tampóny (1 týždeň v mesiaci)
puzdro na mobil
a občas sluchátka a tak
zošit, blok, minimálne tri perá, sluchátka, mobil, peňaženka, nabíjačka na mobil,lesk na pery, špirála, make up, púder, ceruzka na oči, žuvačky, cigarety, zapalovač/zápalky, klúče, tampóny/vložky, rozvrh hodín, veľmi veľa lístkov z busu, zubnú kefku a viac som už nenašla v taške :p
lubim vas *
p.s.: @kelly152132 to si robíš piču!
Pernačník (narvaný chujovinamy)
Sluchátka
Niekedy Notebook..
Zošity (s toho jeden na čarbanie..
Jedlo
Pitie
Spray (Momenálne PlayBoy New York alebo Axw twist..
Niekedy foťák..
Raz do mesiaca Monster Energy..
Cukríky.
Peňaženka.. (keď je čo do nej dať..
A milion pätsto dalších chujovín..
@ssnehulienka (To je mi jasné už len preto, že som to JA, nie (ach)?)
pero
ceruzka
zapalovač
cigarety
lieky
občas učebnica
občas zošit
papiere zo školy
peňaženka
vreckovky
kniha
mobil
klúče
gumička
mp3
občas foťák (teraz už nie )
dezinfekčný gél
vlhčené utierky ktoré som nikdy nepoužila ale majú staršne pekný obal
kocku
diár
učebnice
pár zakladačov
žuvačky
zápisník
spinky
knihy
peňaženku
slúchadká a mp3 hello kitty
proste milujem takéto somariny
ja v mojej vlacim aspon milion veci, tie najdoleitejsie samozrejme cigarety, zapalovace, penazenka, kluce, mobil, hreben, dake pero, zuvacky, cukriky sem-tam, vonavka, puder&riasenka (musi byt), minule som stamad vytiahla veci ako sviecka, win xp instalacne cd, sacok caju (LOL), obuvak este daky nozik, kaser, vreckovky, zrkadielko, tampony, krem na ruky... a dalej sa mi nechce
Kelly ty si to zaklincovala
Učebnice,
Plniace atramentové pero,
Zmizík,
Prepisovacie pero,
Zápisník,
Podložky do čistých zošitov,
Desiata,
Rozvrh hodín,
Kniha, ktorú čítam
pero som si požičiavala každý deň a v tom jednom zošite som mala všetky predmety..
Zošity
Poznámkový blok
Peračník (perá, ceruzky, guma, možnice, stúhalo, zvýraznovač...)
Farbičky
Fixky
Desiata a pitie
Zrkadielko
Slúchatká
Mikrotenový sáčok
Rozvrh hodín
Vreckovky
Buba (malý plastový mužíček čo mi prináša stastie a vždy mi pomôže )
teraz na vyske len notebook + doklady. ked je nejake cviko kde sa neda pisat na notebooku (matika a pod), tak aj zosit+pero. a to je asi tak vsetko.
ale tak moja kabela obsahuje zvyčajne:
kozmetická taška, index, voňavka, krém, dáždnik, peňaženka, deo, hrebeň na škut, kukla (pre prípad nápadu vykradnúť banku ), sem tam pero, usb, možno nejaký zošit...
V závislosti od rozvrhu ale minimálne:
=5 zošitov
učebnice málokedy nosím)
=Peračník
=2 perá
=3 ceruzky
=24 farbičiek
=strúhadlo
=guma (striedavo u mňa a spolusediacej, aj keď je jej)
=6 farebných pier
=ostatné zostrúhané farbičky
=deodorant
=krém na ruky
=anglický slovník
=nemecký slovník
=mobil
=kľúče
=peňaženku
=žuvačky (momentálne treba dokúpiť)
=skicár
=kniha
=fľaša s vodou
=pravítko
=vreckovky
=korektor
=Ibalgin
=občas MP4
=občas slúchadlá
=krabička na desiatu
=odznak HP
=odznak s Londýnom
=zicherka
=občas lak na nechty
=občas lesk na pery
=noty na klavír
=žiackú knižku na hudobnú
=a/alebo výtvarnú
Have a nice day
všetko zvyšne nosim po vreckach nohavic, sukni = mobil, kľuče a tak.