je to dosť pravdepodobné, lebo pokiaľ ide o zloženie, je to to isté ako Astra Zeneca, s ktorou očkujú väčšinu v mojom veku a s mojou profesiou...a for me behind me, mne na krajine pôvodu nezáleží, nie som zaujatá
Pravdepodobne ho dosť rýchlo zaregistrujú vrámci EÚ a potom to už bude každému jedno z kade a aká je. Je to dva milióny vakcín, takže pätina ľudí ňou bude tak či tak zaočkovaná.
A čo sa týka jej bezpečnosti, tak pravdepodobne je ešte bezpečnejšia ako tie čo máme (podľa info, ktoré sú dostupné teraz)
Podla mna ta vakcína ako taka je OK, len mam obavy, či kazda ampulka je rovnako kvalitná a ma rovnaký obsah a účinnosť. Predsa len Rusi si az tak pri výrobe podla mna nedávajú pozor, nedodržujú tak precizne všetky normy...
Ak prejde kontrolou, tak s tym nemam problem. Mne kamosi lekari vraveli, ze je to dokonca najbezpecnejsia vakcina z toho pohladu, ze ma minimalne mnozstvo vedlajsich ci neziaducich ucinkov a ze ju RUsi vyrobili na velmi dobrych a rokmi overenych zakladoch.
Je mi fakt jedno z akej krajiny vakcína pochádza, na to sa dáva zbytočne moc veľký význam. Aj keby skúpili takú švajčiarsku vakcínu, ktorá avšak nemá potrebné štúdie a povolenia tak by som si ju odmietol dať. Ak bude sputnik schválený tak by som nemal problém ale našťastie som už očkovaný Pfizerom
krajina povodu mi je uplne ukradnuta, no cely ten pristup ruska sa mi zda prinajmensom zvlastny a neviem co si mam o tom mysliet. ak ale prejde europskou kontrolou lieciv tak s nou nebudem mat problem
zatiaľ nie, ak však bude schválený EMA, tak s tým nemám problém
verím, že tá vakcína je bezpečná, ale nerada by som bola zaočkovaná niečím, čo mi niektoré krajiny nemusia uznať, keďže sa chcem dať očkovať najmä kvôli cestovaniu
Celkovo by som sa nerád nechal takto narýchlo a bez vedomosti o dlhodobých vedlajších účinkoch očkovať čímkoľvek. Inak bude u mňa sputnik na rovnakej úrovni ako ostatné vakcíny, akonále získa predbežné povolenie od EMA - Not great not terrible.
Ak bude zaregistrovaná a nebude problém napr. pri cestovaní tak jasné, že áno. Teraz Korčok straší, že s tým problém bude. Inak by mi to bolo úplne jedno.
@matovic@19 ale ked sa to zráta s tými ostatnými zaočkovaními tak to bude vačšie číslo,záleží to hlavne od toho či im EMA dá registráciu lebo bez toho sa určite ním nedá očkovať milión ludí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
A čo sa týka jej bezpečnosti, tak pravdepodobne je ešte bezpečnejšia ako tie čo máme (podľa info, ktoré sú dostupné teraz)
verím, že tá vakcína je bezpečná, ale nerada by som bola zaočkovaná niečím, čo mi niektoré krajiny nemusia uznať, keďže sa chcem dať očkovať najmä kvôli cestovaniu