ja som na tom rovnako, ale...mam sice depky "z nicoho", lepia sa na mna falosne dievcata (tych je ako hovien), ked im poviem,co mam za super pracu (inak je to 1/10, co ma o mna naozaj zaujem), ale zopar kamosov (tych starsich) mam celkom v poho...no ako ktori, ale mam minimalne 2, s ktorymi sa da normalne kamosit...moj tip: nehladaj si kamaratsva medzi najuspesnejsimi, a najoblubenejsimi ludmi - niekde som cital, ze taki ludia su aj najvacsi klamari, lebo vedia velmi dobre zahrat rozne emocie
ja to u seba pripisujem puberte, aj keď viem, aké situácie vo mne vyvolali môj súčasný už takmer dva roky trvajúci stav, ale nejako to prežívam deň za dňom a proste si vravím, že to prejde, keď sa vo mne všetky vyjebané hormóny ukľudnia. možno si to budem hovoriť ešte dlhú dobu.
a ešte sa teším, že keď zmaturujem, pôjdem niekam preč buď sama alebo s pár ľuďmi a skúsim sa nájsť stovky kilometrov ďaleko od miesta, kde som sa stratila. takže to ma dá sa povedať poháňa. a dúfam že tam niekde stretnem aj niekoho, z koho nebudem mať strach a on nebude mať strach zo mňa a spolu prekonáme všetky iné strachy, ktoré nás dlhú dobu ničili a budem šťastko.
no a moja životná motivácia, je zostať nažive kým nenavštívim nový zéland,
aj keď niekedy mám pocit, že by som ho aj oželela a vysrala sa na všetko v danej sekunde.
neberte do úst depresiu len tak. to neni každodenná choroba, ako sa s tým každý oháňa.
a to sa stáva, že ťa nič nebaví, aj ja mám obdobia, keď ma nič nebaví (hlavne cez skúškové). Zmeň robotu, zmeň bydlisko, zmeň kamošov ... jednoducho si nájdi niečo nové a hľadaj sa, dokým sa nenájdeš. Je to ťažké, ale nie nemožné.
depresia takéhoto tipu sa nedá liečiť len tak zo dňa na deň
vlastne v dnešnom svete úprimnú lásku, ani úprimné kamarátstvo nehladaj lebo je to podpultový tovar
na faloš si zvykaj, nájsť úprimné priatelstvo alebo partnerku je to čo sa každý snaží získať, ale nie je to lahké. spýtaj sa sám seba, po čom naozaj túžiš, čo by si chcel v tomto živote rozvýjať, a pusti sa tým smerom.
Zmeň svoj životný štýl, životný princíp (vynechaj výhovorku, že musíš pracovať, lebo áno musíš). A môže to byť napr. nachádzanie daru viery Bohu... :letim:
Ja to mám tak podobne. Kamarátky sa ozvú, len keď ma potrebujú. Ja keď sa s niekym kamarátim, tak sa oňho zaujímam, pýtam sa ho na každú maličkosť a o mňa nikto nezakopne, keď mám napr. nejaký problém a potrebujem pomôcť. Chalani to isté Faloš, faloš, faloš a ešte raz faloš. Ale mám sen, odsťahovať sa do NY a iba to ma drží nad vodou Možno aj ty máš nejaký veľký sen, ktorý by si si rád splnil. Skús porozmýšľať a možno na niečo prídeš. :happy:
@blizzboz To je to najmenej. Chceš upgrade života, tak si hld musíš upgradednúť v prvom rade ľudí v ňom a aktivity, ktorý mi ním plytváš. Tadá, problem solved.
chod a daj tie peniaze niekomu kto to potrebuje, budes mat dobry pocit a falosni kamosi a kamosky odidu ked zistia ,ze si bez prachov nehovorim, aby si to robil dlhodobo , ale za pocit naplnenia to celkom stoji, alebo si kup psa, alebo si si najdi frajerku. A inac, kto povedal, ze zivot musi mat zmysel ? Bude mat taky, aky mu ty das.
v pripade, ze by som mala skvelo platenu pracu, ktora by ma naplnala financne a nenaplnala dusevne, nasla by som si okrem toho este nejaku dalsiu. financne neziskovu. ktora ma iny zmysel, nez peniaze. novi ludia, nove prostredie, nove impulzy, to uplne staci na to, aby si sa dostal z tohto sucasneho zacarovaneho kruhu.
@blizzboz Prečítaj si konečne prvú knihu ktorú ti doporučujem pretože to potrebuješ: Dan Millman - Cesta pokojamilovneho bojovnika - odpovede na tvoje otázky sú tam...
A ja že depresia je krátkodobejsi ale pravidelný stav čistej bezmocnosti života, neschopnosti každodenných činností a chuti skoncovať so všetkým.... Lebo ak je depresia to čo rozprávaš tak ju má každý človek na svete... Podľa mňa je to skôr zamotanie sa vo vlastnom živote a neschopnost nájsť cestu zo spoločnosti z kt si znechutený a k tomu pomôžu len tieto veci- určenie si cieľov a tvrdá práca ísť za tým a bojovať sám so sebou a životom aby si to dosiahol, plus viera v to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
otázkou zostáva či vieš čo by si chcel
a plň to
čo sa tých falošných kamarátstiev týka, zmeň prostredie a venuj mu viac času - možno to potom nebude také povrchné
keby som mohla, uz davno mam psika alebo macicku
a ešte sa teším, že keď zmaturujem, pôjdem niekam preč buď sama alebo s pár ľuďmi a skúsim sa nájsť stovky kilometrov ďaleko od miesta, kde som sa stratila. takže to ma dá sa povedať poháňa. a dúfam že tam niekde stretnem aj niekoho, z koho nebudem mať strach a on nebude mať strach zo mňa a spolu prekonáme všetky iné strachy, ktoré nás dlhú dobu ničili a budem šťastko.
no a moja životná motivácia, je zostať nažive kým nenavštívim nový zéland,
aj keď niekedy mám pocit, že by som ho aj oželela a vysrala sa na všetko v danej sekunde.
keď potrebuješ zmenu, tak ju vykonaj.
a nerozprávaj o nej len.
abolobyto.
a to sa stáva, že ťa nič nebaví, aj ja mám obdobia, keď ma nič nebaví (hlavne cez skúškové). Zmeň robotu, zmeň bydlisko, zmeň kamošov ... jednoducho si nájdi niečo nové a hľadaj sa, dokým sa nenájdeš. Je to ťažké, ale nie nemožné.
ati rovnaký problém ako máš ty, až na tú dobre platenú prácu
díky kristy,prečítam si to
vlastne v dnešnom svete úprimnú lásku, ani úprimné kamarátstvo nehladaj lebo je to podpultový tovar
*mal som si nevšimla pohlavie
nebav sa s kamosmi, ktori maju menej ako ty, ked zavidia...
rovnako bohati ludia nemaju preco zavidiet, lebo sami maju tolko.
najdi si takych kamosov.
zivot je zmena a nemohol si vediet, ze budes raz tak vysoko... ani oni nie.
je to len okolnost, ziadna tragedia. ludia prichadzaju a odchadzaju
skus prekonat nieco coho sa bojis alebo mas respekt pred tym.
Chod na Kubu. Ak mas rad stroje, sprav si original prestavbu motocykla (nwm bmw R100 cafe racer - google)
nepoznam ta ale zmenit to musis sam...
Tento problem sa da uplne krasne vyriesit - daj vypoved. Ja som to tak urobil a som podstatne spokojnejsi..
Zacni nieco so sebou robit, lutovanie sa ti velmi nepomoze.