to veľmi závisí od konkrétneho zariadenia. niekde sú ako jedna veľká rodina, niekde ako inštitúcia, kde sú deti oslovované oficiálnou variantou krstného mena a nevytvára sa k nim žiadny bližší vzťah aby to potom "nemalo vplyv na ich psychiku potom, keď domov opustia".
proste niektoré sú fajn (v rámci možností) a niektoré fuj. teda hodnotím podľa toho, čo som mala možnosť vidieť/počuť.
@1@marleymt a ešte
2. "štát (a sponzori) sú najlepší zdroj $, a najlepšia "dojná krava"
ale to je tiež individuálne, závisí najma od tích sponzorov, niekde chodia aj 3-4x ročne do zahraničia a na dovolenky, vlastné auto k 18.tjke, / 20tim narozkám, atd..
a inde si nemajú takmer pomaly ani co obliect, a chodia a sú fakt jako žebráci :/(
Dost vseobecna otazka.. mam spoluziacku z detskeho domova a maju to tam dost prisne..hovorila, ze v inych domovoch to maju o dost menej prisne, mozu si tam 4x do roka vybrat hocijaky darcek v hodnote 100e, kludne mozu ist studovat aj na skoly, ktore su v inom meste (tu v Trnave si musia vybrat len skoly vramci mesta)..takze ak sa pytas na pravidla a podobne, vsade su ine
No čo ja som počula od známej čo pracuje v decáku, tie decká majú na účtoch riadne balíky peňazí a ako náhle opúšťajú detský domov po osemnástke tak tie peniaze dostanú... Lebo na každé dieťa je určitý prídel peňazí, a jedna časť ide na jeho starostlivosť (oblečenie, jedlo etc.) a druhá im ide práve na účty. A hlavne kvôli tomu tie staršie deti nie sú ani adoptované, lebo si veľmi dobre uvedomujú, že sa im tie peniaze do rúk nedostanú v najväčšom prípade a ani adoptované byť nechcú.
Sami sme im posielali haldy oblečenia a hračiek a polovica sa nám vrátila späť, sme ju hádzali do smetiaka, lebo sú vraj zvyknuté na vyšší štandard. (A to boli normálne veci, pekné veci- New Yorker, Gate, Adidas...)
1. pravidlo : o detskom domove je zakazane hovorit
2. pravidlo : o detskom domove je zakazane hovorit
3. pravidlo : ked niekto omdlie alebo zakrici "dost", boj konci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
to je také základné a dá sa aplikovať rôzne iné situácie
proste niektoré sú fajn (v rámci možností) a niektoré fuj. teda hodnotím podľa toho, čo som mala možnosť vidieť/počuť.
2. "štát (a sponzori) sú najlepší zdroj $, a najlepšia "dojná krava"
ale to je tiež individuálne, závisí najma od tích sponzorov, niekde chodia aj 3-4x ročne do zahraničia a na dovolenky, vlastné auto k 18.tjke, / 20tim narozkám, atd..
a inde si nemajú takmer pomaly ani co obliect, a chodia a sú fakt jako žebráci :/(
Sami sme im posielali haldy oblečenia a hračiek a polovica sa nám vrátila späť, sme ju hádzali do smetiaka, lebo sú vraj zvyknuté na vyšší štandard. (A to boli normálne veci, pekné veci- New Yorker, Gate, Adidas...)
2. pravidlo : o detskom domove je zakazane hovorit
3. pravidlo : ked niekto omdlie alebo zakrici "dost", boj konci