Na ktoré veci máte dobrú pamäť, čo si bez problémov viete zapamätať a čo si naopak neviete zapamätať vôbec? Aké triky používate k zapamätaniu? (Napr. nemám pamäť na ľudí ale keď si ich pri prvom stretnutí predstavím s menovkou v ruke, občas si spomeniem)
nepamatam si ako vyzera clovek, s kt. som bola na Silvestra a podobne proste ja si tvare vobec nepamatam, takisto si neviem zapamatat nejaky postup, napr. v autoskole som si nevedela zapamatat kedy mam tocit volant na cvicisku no a zas si pamatam kto co povedal aky den takisto aj datumy narodenia, aj vsetky datumy narodenia Birdzakov si pamatam, ktori tu casto chodia alebo celebrit takisto sa mi lahko pamataju slovicka z anglictiny, rustiny...
Mama hovorí: "Ach ja mám takú dobrú pamäť na čísla, a takú hroznú na mená. Keby radšej ľudia mali miesto mien čísla..."
Ja a otec úplne súčasne: "Nemci sa to kedysi pokúšali zaviesť..."
nemám pamat na cisla, mena, to co mam za den vsetko urobit/kam ist, vybavit ... celkom dobru pamat mam na udalosti alebo konkretne vety,bohuzial casto bezvyznamne
Pamatam si hluposti hlavne ..a datumy ale len co sa tyka narodenin pripadne nieco z mojej minulosti kedy sa stalo (obcas aj cas viem uplne presne) ale co si nepamatam tak to je hlavne dejepis
5x do roka zabudnem koľko je univerzálna plynová konštanta a 10x do roka polčasy, ktoré mám vedieť naspäť. Učitelia ma preto nemajú radi. Keď k tomu pridáme, že zabudnem aj meno toho učiteľa, tak to nie je moc supiš kombinácia. Ale strašne dobre si pamätám píčoviny ako kto mal čo kedy na sebe a čo presne povedal, urobil. Viem aké piesne hrali vtedy v pozadí.
Pamatam si picoviny kadejake, co som mala na sebe pri takmer akejkolvek prilezitosti za ostatnych 10 rokov a tak Aj nahodne generovane hesla a vselijake klientske identifiktory 10 miestne si pamatam
Parkrat sa mi stalo, ze som na skuske 15 min nevedela premenit stupne Celzia na Kelviny, normalne moje EEG bola rovna ciara vtedy
To iste ked som za boha nevedela vypocitat obsah kruhu, lebo prave tato jedna informacia odo mna vtedy uplne odisla. Tak som odisla aj ja..
@narazuvzdornaa to poznám! akurát mne sa to deje furt. Vždy ma zaleje potom, keď mi teplotu zadajú v stupňoch celzia. A minule ma chytilo na skúške také okno, že som vedela len značku prvku o ktorom som rozprávala a nevedela si zaboha spomenúť ako sa to nazýva. (zlé lutecium)
casto nemam pamat na mena pokial sa nachadza tych ludi vela pri sebe ked mi ich niekto predstavuje. stym si neviem rady proste po tretom mene ma uz to prve ani nezaujima a nieje sanca ani
co sa tyka stratenych veci alebo takych veci ze drzim nieco v ruke a zrazu si sadam a ked si sadnem uz to v ruke nemam a neviem kde to je tak zatvorimoci a milimetrikpo milimetriku sa hybem smerom bud naspat alebo si zvolim na casovej osi (v blizkej minulosti) taky vacsi bod v ktorom som bol a idem smerom dopredu po milimetroch a zvycajne pridem na to kde som ten predmet dal alebo co sa stalo, tuto praktiku vyuzivam aj vtedy pokial sa rozhodnem niekam ist a zrazu po par krokoch zastavim a neviem kam idem a co som chcel robit ... vzdy mi to pomoze
Zážitky a vizuálne veci... dopodrobna si pamätám zážitky kľudne aj 5 rokov dozadu, také drobnosti že kto presne kde sedel, čo mal na sebe oblečené, aké bolo vtedy počasie vonku a tak.
Zle si však pamätám, kto čo povedal. Zle si pamätám mená nových ľudí, ktorých spoznám... a veci ktoré chcem spraviť to si musím zapisovať inak by som sa v tom stratil, že čo spraviť skôr a tak.
pamatám si dátumy, ale napr. 10. a 11. a 6. a7. mesiac si vždy mýlim ((vlastne ani neviem že jún je 6 a jul 7. proste si to musím povedať od začiatku roka asi som retard) a tiež keď sa niekto narodí po 25.,(akože 26,27.28.. atd) a je jedno aký mesiac tak si nepamätám presne dátum proste viem že 20. niečo... tiež si pamätám ako presne sa nejaká udalosť odohrala, viem kto tam bol, pamätám si aký deň to bol, čo iné som v ten deň okrem toho robila, čo kto povedal, kam sa kto pozrel, kto sa cítil trápne a tak oblečenie si moc dopodrobna nepamätám, pokial ma nejak nezaujme, neupriamim naň pozornosť... vône si tiež pamätám, resp. keď ucítim nejakú vôňu späatne tak si spomeniem na udalosť..no a nepamatám si farby vobec, napr. bola som u frajera už stokrát a stále neviem či má zelené alebo fialové steny v izbe, proste wtf alebo nepamatám si farbu, ktorou si zvýrazňujem text (iba kde je to napísané) ale zas sa to neviem naučiť ked to nie je zvýraznené :d viem si zapamätať cudzie názvy aj krkolomnejšie, latinské v pohode, ale čísla moc nie, chemické vzorce absolutne, zabúdam po týždni trápny vzorec glukozy atd ked idem do bankomatu 5krát si musím predtým povedať v hlave aký mam pin... mená ludí si celkom viem zapamatať, ale nesmie ich byť veľa naraz.. tváre v pohode, len ja som slepá, takže aj tak človeka nespoznám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
To je dosť creepy @sypomka
Nepamätám si mená ľudí, keď mi niekto nadiktuje niečo do telefónu, telefónne čísla, kde si odkladám veci...
Mám dobrú pamäť na úplne čokoľvek z geografie, mytológie, znenie rozhovorov a písomnej komunikácie, detaily miest/priestorov ktoré navštívim...
Ja a otec úplne súčasne: "Nemci sa to kedysi pokúšali zaviesť..."
Pamatam si hluposti hlavne ..a datumy ale len co sa tyka narodenin pripadne nieco z mojej minulosti kedy sa stalo (obcas aj cas viem uplne presne) ale co si nepamatam tak to je hlavne dejepis
Pamatam si picoviny kadejake, co som mala na sebe pri takmer akejkolvek prilezitosti za ostatnych 10 rokov a tak Aj nahodne generovane hesla a vselijake klientske identifiktory 10 miestne si pamatam
Parkrat sa mi stalo, ze som na skuske 15 min nevedela premenit stupne Celzia na Kelviny, normalne moje EEG bola rovna ciara vtedy
To iste ked som za boha nevedela vypocitat obsah kruhu, lebo prave tato jedna informacia odo mna vtedy uplne odisla. Tak som odisla aj ja..
co sa tyka stratenych veci alebo takych veci ze drzim nieco v ruke a zrazu si sadam a ked si sadnem uz to v ruke nemam a neviem kde to je tak zatvorimoci a milimetrikpo milimetriku sa hybem smerom bud naspat alebo si zvolim na casovej osi (v blizkej minulosti) taky vacsi bod v ktorom som bol a idem smerom dopredu po milimetroch a zvycajne pridem na to kde som ten predmet dal alebo co sa stalo, tuto praktiku vyuzivam aj vtedy pokial sa rozhodnem niekam ist a zrazu po par krokoch zastavim a neviem kam idem a co som chcel robit ... vzdy mi to pomoze
Zle si však pamätám, kto čo povedal. Zle si pamätám mená nových ľudí, ktorých spoznám... a veci ktoré chcem spraviť to si musím zapisovať inak by som sa v tom stratil, že čo spraviť skôr a tak.