toto je klasicke tvrdenie treba vsak pochopit, ze zviera nie je clovek a lieky, prasky, vlastne vsetko testovane na nom ucinkuju inak ako na cloveku.. neuznavam to.
ivanka: nepotrebujem byt vedec, na to staci LUDSKE myslenie a srdce.. mohol by ti niekto nasypat taky prasok do oci, ako mejkap ked pojdes na nejake disko
@9 už sú na to iné alternatívy ktoré sú ale samozrejme drahšie. Tak prečo do toho vrážať peniaze keď môžu za oveľa menšie náklady nechať psovi vyžrať oko alebo vypestovať opici závislosť na nikotíne . Už dávno je XY alternatív lenže dnes je všetko iba o peniazoch...
mali by sme robiť pokusy na ľuďoch veď je nás veľa hlavne brať ľudí z chudobných krejín čo by aj tak zomreli od hladu, bezdomovcov a ďaľšiu cházku...bo sú jak zvery
@14 toto ked si povie každy tak to možno raz bude aj pravda
treba proti tomu niečo robit...aj najmensimi cinmi ake su možne, ale proste je to svinstvo....
no a ako som zahlasovala v ankete , tak radsej nech testuju na ludoch....
na jednej strane je pravda, ze je to krute (i ked tie obrazky tu zverejnene su podla mna prehnane, lieky sa predsa netestuju na psoch omg...), ale na druhej strane, bez toho by mozno umreli miliony inych ludi, deti, starych, co vy viete, ci nejaky takyto liek nezachrani niekedy aj vas.
je rozdiel testovat na zvieratach LIEKY a testovat na nich MAKE UPy,kremy a CHUJOVINY!!....lieky, tak co uz, aspon sa posunieme? ale make up?? komu je to dobre?? za to ze nejaka"sebavedoma zenska" ma nutkanie dat si na ksicht omietku, aby mohla vyjst na ulicu, za to ma trpiet nevinne zviera??? ZAKAZAT!!! alebo...SKUSAT TO NA TYCH ktorym chyba make up, a pod.
@22 blbý argument,
ja mäso milujem a pravdupovediac nedokažem bez neho žiť, ale tiež si vyberam, ci nahodou tie zvierata neboli niekde týrane v priserných pdomeinakch....
napriklad aj na obyvajných vajciach mas napisane či to je normalny chov alebo klietkový chov kde su tie sliepky vystresovane jak hovado
testovanie a jedenie mäsa je uplne o ničcom inom
a da sa proti tomu bojovat len tým že sa nebudu podporovat výrobky takto testovane alebo takto predavane.....
Zatiaľ som nevidel tému, ktorá by chcela zakázať klietkový chov sliepok
A zasa to je o tom, že je to pre tých ľudí proste biznis a ty z toho máš jedinú "výhodu", že tie vajcia asi kúpiš lacnejšie, kdežto testovanie spomínaných liekov je dosť dôležitá vec ... A nejde len o lieky, zvieratá sa používajú na široké spektrum experimentov, z ktorých plynú poznatky či už o ich druhu, alebo všeobecne, veľa týchto vecí sa dá aplikovať aj na človeka ...
A ja fakt považujem za lepšie vedieť, napr. čo je potenciálne pre človeka veľmi nebezpečné ako nevedieť ani houby
A myslím, že je vhodnejšie to testovať na myšiach ako na ľuďoch
@25 urcite by bolo skvele testovat to na tebe.. skusit na tebe novy druh nabojov, elektroshocker, zapalit ta, vyholit ti na int mieste chlpy, nasypat ti tam farbu, o tyzden riedidlo, o tyzden daco ine, skusit ti zasit oci a pozorovat ako budes zit v tme, odrezat ti cast tela bez narkozy a sledovat ta.. fuu, fajne.
Píšem, že sa mi to zdá vhodnejšie na myšiach ako na ľuďoch
Nevravím, že je to pekné ... Fakt nie je ... Ale také poznanie niečo stojí a myslím si, že radšej tú vedomosť mať a môcť ju využiť v obrovskom meradle ako sa hrať na gigantických humanistov a oslavovať, že je 100 myšiam a jednému psovi lepšie
Keď ochorieš, tak si umri, nech sa páči ... Mne sa to ale príliš nepozdáva ...
tužidlo, nie že vhodnejšie, ale etickejšie... a keď už, skôr výhodné z biologického hľadiska (krátky životný cyklus, podobný genóm, rýchle rozmnožovanie...)
pokiaľ však bude v človeku zachovaný pud altruizmu, nemusí to mať taký dopad, že si budeme v budúcnosti sami havkať, mňaukať, či kotkodákať
no inak, kto hlása proti pokusom a žere mäso, je ok, však človek je mäsožravec, jesť mäso musí, je to prírodný zákon, nemusí za to byť pokrytec, ale zase nám nebolo dané, aby sme siahali v takom brutálnom smere na zvieratá, v rámci boja o prežitie človek, si myslím, presahuje svoje hranice možností a stáva sa nejakým neidentifikovateľným jedincom, ktorého by som nerada stretla... ak onapríkald ten doktor mengel z druhej svetovej vojny
Hej a počas konečného happyendu nastane epidémia a pomrú všetci ľudia vrátane tých, ktorí chceli zakázať testovanie na zvieratách, lebo nebudú lieky Sám by som to lepšie nevymyslel ...
no ak by sme chceli testovať na ľuďoch, jedna možnosť by tu bola, človek už vie klonovať , v budúcnosti by sa vyklonovali špeciálne ľudské jedince, vychovávali by sa v iných podmienkach, čo už by bol prvý problém, ktorý by sme museli zohľadniť pri výsledkoch rôznych testov; takže to celkom neprichádza do úvahy, aj keď si odmyslíme etiku... má to veľa háčikov z iných smerov, človek ani opica ani krava nemôžu byť vhodnými adeptmi aj keby sme si odmysleli to preklínanie nášho plemena
tož, testovanie na zvieratách mam u kokota. rovnako u piči by som mal aj testovanie na ľuďoch, veľmi veľa zbytočných ľudí žije a užiera drahocenné prírodné zdroje, ktoré potrebujeme. prečo netestovať na nich? každí s IQ menším ako 120 by sa mal dať odstreliť, poprípade dať na nejakú činnosť, ktorá je v konečnom dôsledku prospešná pre ľudstvo samo. buďte realisti.
nemyslim si ze je to voci tym zvieratam fer keby sa testovalo na ludoch testovalo by sa iba na tych ktory s tym suhlasia awe zvierata si svoj nazr powedat nemozu proste nekto si zmysli ze uz necem mojho psa tak co neham ho trpiet zanesiem do laboratoria ved co budem proste je to tyranie a mali by to zakazat
ja si myslim, ze je to riadne svinstvo...ale na druhej strane - lieky testovat treba, ked vam ochorie dieta, alebo mama tak je jedno co to je za liek,hlavne ze pomoze...Ale co sa tyka testovania kozmetiky na zvieratach - to je naozaj chore!!! Ved mozeme pouzivat prirodnu kozmetiku....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a tiez by som to uplne zakazala...
okrem toho...je to svinstvo nemali by to robit ale my s tym tazko nieco spravime...
treba proti tomu niečo robit...aj najmensimi cinmi ake su možne, ale proste je to svinstvo....
no a ako som zahlasovala v ankete , tak radsej nech testuju na ludoch....
a casto to vyzera omnoho horsie
Preto sa to samozrejme neskôr, keď je overené, že to nie je nebezpečné normálne testuje na ľuďoch ...
Podľa mňa je toto fakt lepšia cesta ... Aj keď nemuselo by byť zlé aj "verbovať" na to ľudí za peniaze, ale tých by určite nebolo dostatočne veľa ...
@18
Súhlas, tam už ide čisto o biznis, tam je to kus proti srsti aj mne
ja mäso milujem a pravdupovediac nedokažem bez neho žiť, ale tiež si vyberam, ci nahodou tie zvierata neboli niekde týrane v priserných pdomeinakch....
napriklad aj na obyvajných vajciach mas napisane či to je normalny chov alebo klietkový chov kde su tie sliepky vystresovane jak hovado
testovanie a jedenie mäsa je uplne o ničcom inom
a da sa proti tomu bojovat len tým že sa nebudu podporovat výrobky takto testovane alebo takto predavane.....
Zatiaľ som nevidel tému, ktorá by chcela zakázať klietkový chov sliepok
A zasa to je o tom, že je to pre tých ľudí proste biznis a ty z toho máš jedinú "výhodu", že tie vajcia asi kúpiš lacnejšie, kdežto testovanie spomínaných liekov je dosť dôležitá vec ... A nejde len o lieky, zvieratá sa používajú na široké spektrum experimentov, z ktorých plynú poznatky či už o ich druhu, alebo všeobecne, veľa týchto vecí sa dá aplikovať aj na človeka ...
A ja fakt považujem za lepšie vedieť, napr. čo je potenciálne pre človeka veľmi nebezpečné ako nevedieť ani houby
A myslím, že je vhodnejšie to testovať na myšiach ako na ľuďoch
niektori ludia vobec neuvazuju o tom co pisu
Vieš čítať?
Píšem, že sa mi to zdá vhodnejšie na myšiach ako na ľuďoch
Nevravím, že je to pekné ... Fakt nie je ... Ale také poznanie niečo stojí a myslím si, že radšej tú vedomosť mať a môcť ju využiť v obrovskom meradle ako sa hrať na gigantických humanistov a oslavovať, že je 100 myšiam a jednému psovi lepšie
Keď ochorieš, tak si umri, nech sa páči ... Mne sa to ale príliš nepozdáva ...
pokiaľ však bude v človeku zachovaný pud altruizmu, nemusí to mať taký dopad, že si budeme v budúcnosti sami havkať, mňaukať, či kotkodákať
no inak, kto hlása proti pokusom a žere mäso, je ok, však človek je mäsožravec, jesť mäso musí, je to prírodný zákon, nemusí za to byť pokrytec, ale zase nám nebolo dané, aby sme siahali v takom brutálnom smere na zvieratá, v rámci boja o prežitie človek, si myslím, presahuje svoje hranice možností a stáva sa nejakým neidentifikovateľným jedincom, ktorého by som nerada stretla... ak onapríkald ten doktor mengel z druhej svetovej vojny
Hej a počas konečného happyendu nastane epidémia a pomrú všetci ľudia vrátane tých, ktorí chceli zakázať testovanie na zvieratách, lebo nebudú lieky Sám by som to lepšie nevymyslel ...
Tak tak a čím viac ich zabiješ, tým lepšie spravíš, smelo do toho
Tak šup šup von z okna urýchliť proces príchodu všeobecného blaha ...