Tý čo ste boli v zahraničí myslím hlavne Francúzsko, Veľkú Britániu, Taliansko, Holandsko, aj tam sú vo veľkých mestách samé paneláky? A boli by ste radšej keby slovenské mestá boli iba z rodinných domov? Sú podľa vás paneláky koncepčné riešenie?
Tam vo velkych mestach su hlavne take 4 poschodove cinziaky, panelaky pomenej. Tusim v Anglicku to chvilku chceli razit a potom sa im jeden panelak rozpadol a odvtedy stavaju len domy.
Ako, mozno by to bolo zaujimavejsie, keby kazdy ma dom, na druhej strane, tie mesta by boli giganticke. Vsak vacsie mesta ako KE ci BA, ak by boli cisto z domov, tak su niekolkonasobne vacsie...
Tak v Holandsku sú napríklad buď krásne 3 poschodové paneláky, presklené, nádherné alebo potom také obrovské 10 poschodové široké, nechutné čo som pozerala. Slovenské paneláky sú ešte celkom k svetu vzhľadovo a ak sú dispozične riešené v pohode, tak je to dobrý spôsob života. Šetrí to miesto na bývanie a to je potrebné, keby každý býval v dome sa tu asi ani nepomestíme Ale čo sa týka už samotného bývanie v paneláku, najmä susedských vzťahov, niekedy je to doslova o hubu... aspoň u nás hej.
@sob3k A to je ako pozitívum, že by boli mestá väčšie? Sme malá krajina, potrebujeme miesto aj pre poľnohospodárstvo, musíme sa správať zodpovedne k prírode, plus zachovať niečo pre ďalšie generácie by tiež nebolo zlé. Navyše tie mestá by boli aj tak väčšie len o rezidenčné štvrte, who cares about that shit?
tak ked byvas v dome v meste a mas tam pre seba 2 izby a ziadnu zahradu, tak ke uz snad jedno, ci to mas v 2 alebo 12 alebo 50 poschodovom dome a cim vyssie domy tym menej ich treba a tym blizsie to mas do mesta
som v zahraničí a nebývam v paneláku i ked viac uprednostnujem názov byt lebo byty čo sú tu vyzerajú inak ako slovenské byty , vela ich tu je velmi pekných aj z vonka
a nikdy som ešte v byte nebývala ale viem si to predstaviť ak má velký balkon a nejaký fajn výhlad
byval som v Berline, teraz zijem v Londyne a podla mna v oboch mestach je riesene ubytovanie cez domy, ako cez byty...nemozem povedat ze by tu boli same panelaky...osobne preferujem apartman miesto domu kedze som sam a vo velkom meste...ale v buducnosti mam skor predstavu o velkom dome na vidieku...neda sa povedat ze je to koncepcne riesenie, kazdy ma o byvani svoju predstavu a len financie rozhoduju a urcuju co a ako...teda zalezi od jednotlivca a jeho preferencii
a čo takto tehlové bytovky?
Ako žijem teraz v paneláku, čo som hlavne z návratu z polroka bývania v karavane a spania na pláži dosť silne pociťovala
a v panelovom dome by som nechcela nejak dlhodobo bývať ./
ale taký byt v tehlovom dome s vysokými stenami má svoje čaro .)
A najlepšie sa mi bžývalo rpedsa len v tom karavane
Paneláky sú nahovno, keď si človek predstaví, koľko ľudí vlastne žije v takom 8 poschodovom, s 5 vchodmi. To je 80 bytov, pritom povedzme, že v každom byte bývajú priemerne 3 ľudia (niekde viac, niekde menej).. To nám dáva 240 ľudí na takej maličkej ploche... To sa mi vždy hnusilo. Je to fakt masaker, a navyše tam všetko počuť. V zahraničí, pokiaľ viem, takéto králikárne moc nefičia.
Paneláky sú aj tam. U nás paneláky zdvihli životnú úroveň a poskytli lacné a účelné riešenie. Dnes také možnosti mladí ľudia nemajú, lebo tie hnusné byty v tých hnusných starých panelákoch stále stoja milióny korún...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ako, mozno by to bolo zaujimavejsie, keby kazdy ma dom, na druhej strane, tie mesta by boli giganticke. Vsak vacsie mesta ako KE ci BA, ak by boli cisto z domov, tak su niekolkonasobne vacsie...
a nikdy som ešte v byte nebývala ale viem si to predstaviť ak má velký balkon a nejaký fajn výhlad
Ako žijem teraz v paneláku, čo som hlavne z návratu z polroka bývania v karavane a spania na pláži dosť silne pociťovala
a v panelovom dome by som nechcela nejak dlhodobo bývať ./
ale taký byt v tehlovom dome s vysokými stenami má svoje čaro .)
A najlepšie sa mi bžývalo rpedsa len v tom karavane
Marseille, tá krása.. choď tam a prestanú ťa zaujímať paneláky atď.