myslím,že existujú, rozhodujeme sa medzi dobrom a zlom aj keď niekedy sa tá hranica nedá presne určiť, čo je naozaj dobré a čo zlé,ale verím na to aj na večný súboj dobra a zla ako v rozprávkach, musí existovať dobro a zlo,inak by bol svet divný, je to moc filozofická téma na mňa
ak by neexistovali, tak by neboli rozhodnutia len pudy podmienené okolnostiam v akych by clovek zil. Taktiez by nebola taka ludska rozmanitost, všetci by sme boli len stroje bez slobodnej vôle.. Myslim že existuje dobro aj zlo. Napr. taku potopu, hurikan a pod. človek vnima negativne, a nie je to jeho rozhodnutie
súhlas aj nesúhlas zároveň, tak trochu, chýba ti tam totiž jedno dôležité slovko: "absolútne".
Absolútne dobro a zlo neexistujú, existuje len to čo je pre konkrétneho jedinca (alebo skupinu jedincov) subjektívne dobré (lebo je to pre nich prospešné a(lebo) ich to približuje k ich cieľu), alebo subjektívne zlé (lebo je to pre nich škodlivé a(lebo) ich to od ich cieľa vzďaľuje).
Ak je mojim cieľom a životným snom byť masovým vrahom, potom je (pre mňa) vraždenie ľudí dobré. Ak je mojim cieľom retrospektívne zabrániť druhej svetovej vojne, tak návrat v čase a zabitie Hitlera v detstve je (pre mňa) dobré. Jeho matka, ktorej cieľom pravdepodobne bolo svoje dieťa chrániť, by však nesúhlasila.
To je blbosť. Všade musia platiť pravidlá , keby sme sa rozhodli niekoho zabiť znásilniť, tak by to bolo len zlé rozhodnutie?? Tým by sme totižto nielenže spravili zlé rozhodnutie ale aj ublížili.Ale ano morálka sa akosi vytráca a práve vdaka takýmto tvrdeniam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Voldemort, HP1-film
veď to sú dve odlišné veci, ja v osud neverím, tiež si myslím že exituje len to čo spravíme, ale snáď vieme rozlíšiť či je to zlo alebo dobro
ale proste hentú vetu si neviem prečo pamätám (možno to bude tým, že jednotku som videla najviackrát a v dobe, keď som si ešte pamätala každú blbosť
Dobro a ani zlo neexistujú: Nechce sa mi filozofovať ale aj keď je to v podstate len v našej hlave že to neexistuje by som nepovedal.
Existujeme len my a naše rozhodnutia: To je dosť krátkozraké.
Einstein bol raz múdry človek, ak by si niekto nedajbože myslel, že to vyšlo z mojej makovice
ked ti zabijem decko z mojho rozhodnutia, nie je to pre teba zlo ale len ja a moje rzhodnutie ?
súhlas aj nesúhlas zároveň, tak trochu, chýba ti tam totiž jedno dôležité slovko: "absolútne".
Absolútne dobro a zlo neexistujú, existuje len to čo je pre konkrétneho jedinca (alebo skupinu jedincov) subjektívne dobré (lebo je to pre nich prospešné a(lebo) ich to približuje k ich cieľu), alebo subjektívne zlé (lebo je to pre nich škodlivé a(lebo) ich to od ich cieľa vzďaľuje).
Ak je mojim cieľom a životným snom byť masovým vrahom, potom je (pre mňa) vraždenie ľudí dobré. Ak je mojim cieľom retrospektívne zabrániť druhej svetovej vojne, tak návrat v čase a zabitie Hitlera v detstve je (pre mňa) dobré. Jeho matka, ktorej cieľom pravdepodobne bolo svoje dieťa chrániť, by však nesúhlasila.
Všetko je relatívne, všetko je o kontexte.
pre niekoho bude večnosťou , pre iného zatratením
Boh nám dal slobodnú vôľu, nech sa páči, Vyberte si!!!
dobro a či zlo, nebo a či peklo, večnosť a či zatratenie...
filip