Toto som casto pocuval ako decko ked som chodil na chatu a obcas zisiel dole do dediny... A tam stale picovali na ludi z mesta jak im je dobre, lebo, ze nemusia drevo rubat, okolo domu robit...
Sak nejaky pohyb je treba a je to prijemne odreagovanie podla mna
Ja mam taky sen, ze ked uz budem mat dost prachov a zivota v metropolach a ciest po svete, tak sa usadim niekde.
Tam postavim dom, budem chovat kozy, kravy, sliepky, pestovat bandurky i gandzu...
Proste byt uplne sebestacny a nezavysli od sveta, od obchodnych retazcov, etc...
Elektrina z fotovoltaiky, stirlingovho motora, kolektorov...
Nejake kvalitnejsie mobilne pripojenie, internet a tv cez satelit a mozu mi vsetci vylezt na hrb!
dom..jednoznacne..zahradka, ovocny sad, sadit si krumple a zeleninu, chovat sliepky nech nekupujeme hento napichane maso z obchodov..v podstate cosi podobne ako @nobile az na to, ze menej nezavislejsie
byt. nemám v pláne byť viazaná k jednému miestu navždy, takže aj ten asi len prenajatý,
ak dom, tak by bol zvonka úplne hororvo vyzerajúci, neudržiavaná záhrada, stromy, veľká tráva občas s cestičkou...proste ako v lese, aby som tým vyjadrila môj nihilisticko-anarchisticko-rebelantský postoj k všetkému.
@nobile nie ze bojim, ale mam vcelku rad vsetky moderne vydobytky a o takych 5-10 rokoch ich bude urcite omnoho viac cize najradsej by som spravil nejaky konsenzus, resp prepojenie nezavislosti a modernej techniky
kým sa mi staval dom, býval som v apartmáne, a stačil mi - mal som tam všetko okrem prírody...odkedy bývam v dome, mám všetko a naspäť by som už nemenil ak by som nemusel...
Mňa by zaujímalo, čo môže byť zaujímavé na nejakom paneláku...Keď už človek má nejakú voľbu, neviem si predstaviť niekoho, kto rád počúva vŕtanie 10 poschodí od neho akoby to bolo u neho...
najprv byt a potom dom...ale určite s malým pozemkom kôly koseniu a upravovaniu okolia.....a ked už budem chcieť mať dom tak určite si ho budem vyberať podľa susedov....a určite to nebudú taký akých máme teraz netolerantných ktorý kradnú drevo z lesa a chovajú 40 kôz v malej stajni kde močka vyteká na cestu a muchy nás tu idú zožrať zaživa....škoda tejto krásnej prírody okolo mňa......ked to vie zničiť jedna rodina....ktorá si myslí že keď robia na úrade že môžu všetko
@nobile pekny plan ale mna to proste nebavi ... drevo rezat rubat , travu kosit stale , okopavat zahradu , otlkat orechy , sadit zeleninu , zametat listie a teraz cez tuto posranu zimu stale odhrnat sneh !!! keby si zil odmalicka v takomto prostredi mal by si iny nazor podla mna donedavna sa ani mojmu ocovi v tej zahrade nechcelo nic robit a asi 2 roky dozadu ho to nejak chytilo ... tak mozno to zacne bavit aj mna tak po 50ke ked sa dozijem ale pochybujem
@torpedo08 Ja to beriem ako uzasny relax, pretoze makam v kancelarii, alebo kdekolvek, kde je pripojenie na net za monitorom...
Proste sedis a len mozog ti pracuje na 340% pretoze riesis problemy, tvoris, korigujes etc.
Niekedy ma to unavuje a vycerpava tisic viac, ako keby som na stavbe 10 hodin makal
A si zajebany v mestach spinavych, ktore nech su akokolvek krasne aj tak to su stale spinave mesta...
Ked uz mi z toho hrozne kape na karbit, tak sadnem do auta a vylezem si na tu chatu v tom lese a je to nenormalny relax.
Rano spokojne v spodaroch vybehnut vonku, nadychat sa cerstveho vzduchu, narubat drevo, pokosit luky, zalozit ohnik v krboch, upict si maso na kachlovej piecke...
Mi to vie dodat obrovsku energiu, znova ma to pozitivne nabije
A chapem ta, kazdy potrebuje po urcitom case vypadnut zo svojej rutiny, ty z tej svojej, ja zase z tej mojej...
Situacia, jak tvoj octan zacal sa zaujimat viac o pestovanie a tak, to je podla mna normalny jav, vela ludi poznam, ktorych to okolo 50 chytilo...
Niektorych aj skor.
Mna napriklad uz to teraz taha a ked budem mat tych 45-50 chcem to urcite zrealizovat
Dlho som bývala v byte, ale teraz som si už veľmi navykla na dom, je to lepšie, hlavne vlastná záhrada, dvor a tak. Takže radšej dom, síce na začiatku by mi v pohode stačil aj byt
@nobile tak jasne ked mas sedave zamestnanie pri ktorom treba hlavne rozmyslat tak to je ine ale ja ked robim tak fyzicky aj ked teraz nerobim vobec ... no ale zas taka idylka to nieje u nas ako si to predstavujes zijem sice na dedine ale je tu sama spina horsie ako v mestach a nebyvam niekde na samote ale vsade naokolo su domy a ludia ktorych moc nemusim... ine by bolo byvat niekde v lese kus za dedinou to by sa pacilo asi aj mne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Clovek nikdy nema sukromie, stale pocujete susedov, alebo oni Vas...
Toto som casto pocuval ako decko ked som chodil na chatu a obcas zisiel dole do dediny... A tam stale picovali na ludi z mesta jak im je dobre, lebo, ze nemusia drevo rubat, okolo domu robit...
Sak nejaky pohyb je treba a je to prijemne odreagovanie podla mna
Ja mam taky sen, ze ked uz budem mat dost prachov a zivota v metropolach a ciest po svete, tak sa usadim niekde.
Tam postavim dom, budem chovat kozy, kravy, sliepky, pestovat bandurky i gandzu...
Proste byt uplne sebestacny a nezavysli od sveta, od obchodnych retazcov, etc...
Elektrina z fotovoltaiky, stirlingovho motora, kolektorov...
Nejake kvalitnejsie mobilne pripojenie, internet a tv cez satelit a mozu mi vsetci vylezt na hrb!
ale keby som mal prachy tak nejaky mezonetovy byt s balkonom vyhladom na tatry a slovensky raj..
pici chcem is byvat nazad do mesta (((
ak dom, tak by bol zvonka úplne hororvo vyzerajúci, neudržiavaná záhrada, stromy, veľká tráva občas s cestičkou...proste ako v lese, aby som tým vyjadrila môj nihilisticko-anarchisticko-rebelantský postoj k všetkému.
@trdelniiiq Bojis sa prilisnej nezavyslosti?
ok, a teraz späť do reality...
záhradu treba kosiť a podobne, to by ma nebavilo
Ja tiez neplanujem v jednej sope s kozama sidlit
Proste obytne sidlo, moderny inteligentny dom...
Ale ako hovorim, pripojku od elektrarni si nedam, budem mat kolektory slnecne, fotovoltaiku niekde na pozemku.
Stirlingov motor a mozno este mlynsky nahon a to vsetko, ked poprepajam, tak mozem aj susedom dodavat elektrinu
Na pozemku zvlast hospodarske budovy so zverou, niekde na pozemku zahradu/sklennik.
V inej casti pozemku peknu zahradku s kvetmi a krikmi.
Inde zase bazen, ten kludne aj v obytnej budove.
Satelitty na tv zvlast a na internet zvlast.
Ja uz to mam celkom solidne premyslene ono to bude luxusna vilka niekde na okraji civilizacie v klude, tichu, harmonii
Ked naozaj, ze bude potreba vypadnut v garazi nejake suv co cloveka dopravy k najblizsiemu mestu/obci.
ale čo bude neviem..
Proste sedis a len mozog ti pracuje na 340% pretoze riesis problemy, tvoris, korigujes etc.
Niekedy ma to unavuje a vycerpava tisic viac, ako keby som na stavbe 10 hodin makal
A si zajebany v mestach spinavych, ktore nech su akokolvek krasne aj tak to su stale spinave mesta...
Ked uz mi z toho hrozne kape na karbit, tak sadnem do auta a vylezem si na tu chatu v tom lese a je to nenormalny relax.
Rano spokojne v spodaroch vybehnut vonku, nadychat sa cerstveho vzduchu, narubat drevo, pokosit luky, zalozit ohnik v krboch, upict si maso na kachlovej piecke...
Mi to vie dodat obrovsku energiu, znova ma to pozitivne nabije
A chapem ta, kazdy potrebuje po urcitom case vypadnut zo svojej rutiny, ty z tej svojej, ja zase z tej mojej...
Situacia, jak tvoj octan zacal sa zaujimat viac o pestovanie a tak, to je podla mna normalny jav, vela ludi poznam, ktorych to okolo 50 chytilo...
Niektorych aj skor.
Mna napriklad uz to teraz taha a ked budem mat tych 45-50 chcem to urcite zrealizovat