Co si o tom myslite?Ma nasa krajina vobec na to gule, aby sa tu nieco take konalo?Sme na to vybaveni?Lebo ja osobne si myslim, ze nackovia to zas raz pozenu do extremu, prideme k urazu a cely svet nas este viac zavrhne. Lebo tu vladne stredovek...
treba iiiist a nestarat sa o to co nejaki priblbli tupci zas na to, radsej to spravit a nech si ti tupci frflu a neviem co,ako to nerobit vobec predsaaa
sme prijebani narod, bohuzial..a myslim si osobne, ze to dopadne zle...ani tam nejdem budem doma zavreta pre istotu, lebo oni budu taki rozsafni, ze im bude vadit kazdy iny jedinec..
Lia-ty si pako - Pride je zabezpeceny a nikomu sa nic nestane. Zucastnuju sa ho doleziti zastupcovia ambasad roznych krajin a mnohe media, zastituje to nasa zlata policia(ktora je sic plna nacionalistickych sympatizantov) a ta si 2x rozmysli, ci ochrani velvyslancov alebo par tupych vyrastkov!
*
@501 nebud naivny, ucast bude minimalne v trojcifernych cislach!
Je to choré. Nech sa zašijú do súkromia, keď už, to je mi jedno, ale toto je už priveľa. Mali by im to zakázať a policajti (spolu bárs aj s kdejakými náckami a kresťanmi a všeličím možným) by sa mali na nich vrhnúť, keď mienia šíriť ÚCHYLNOSŤ. Tým myslím ÚCHYLNOSŤ bez ohľadu na orientáciu, lenže toto je ešte aj proti prírode.
Nejaki ludia budu protestovat, niekto na to bude v mediach. Ale preco by sa to konat nemohlo?
Sme konzervativny a nabozensky zalozeny narod cize je jasne ze homosexualitu nevita vacsina naroda s otvorenou narucou. Ale to ti, co budu pochodovat dobre vedia
@drejka iny nazor nie ale zdravy nazor..ja tolerujem kazdeho kto neublizuje inym nech si robi co chce ale vystupovat agresivne voci homosexualite je retardacia..iba obmedzeny hlupy clovek ktory vidi len seba a pred seba ma na inych ludi taketo nazory a naroky..a proti prirode???tak preco boh najprv stvoril muza??a este naheho??co snim tyzden sam robil?????
Ale ty, krpec úchylný, sa k tomu nemáš čo vyjadrovať, pretože tiež patríš k hentakým úchylom, čo sú chorí ľudia. Navyše čo majú namiesto mozgu genitálie.
kebyze to nieje na druhej strane sr tak idem, budem sa vsak musiet uspokojit s tym co mi potom porozpravaju kamosky ze ako tam bolo ... osomne si myslim ze uzz len to ze ten pochod bude, je krokom spravnym smerom, ale to co tam nastane /viem si domysliet dost katastroficke scenare/ bude asi 10 krokov vzad, presne ako si napisala ..
neviem co okolo toho tolko riesite, bud na ten pochod chcete ist alebo nie..preco sa pytas ostatnych? ty by si mala v prvom rade vediet, ci tam chces ist...
druha vec je ta, ci tym pochodm nieco dosiahnete...
ja som nikam nezduchla ale ved sa nemusim vyjadrovat, som nezalozila toto forum aby som mohla na vsetko reagovat, a ked ti robi dobre urazat inych a byt trapna stylom som naj tak pod mne si ukradnuta. tolerantna nie si lebo vres citim to az sem
Je to velka moralna dilema. Chcem tam ist, mal by som tam ist , beriem ako povinnost podporit nasu vec.
Ale bojim sa nackov Tak co urobim ?
Dnes som cestou zo stanice domov (co je 5 min chodze) strhol zo stien asi 20 plagatikov s napismi ""nechceme pochod homosexualov"" a takym obrazkom blbym.
Ako keby cela homosexualita bola len o pchani vtaka do riti. Pffff
Ale vážne, pre mňa za mňa, nech sa tam premávajú aj na trojkolkách oblečení v rímskych tógach a pritom jódlujú, ale aký má zmysel sa verejne prezentovať svojim súkromím? Príde mi to také, akoby som napríklad vo voľnom čase jedával púpavy a moja suseda by sa na mňa kvôli tomu škraredo zazerala, tak teraz idem zorganizovať pochod púpavožrútov, aby moja suseda videla, že nie som jediný a že na tom v podstate nieč nie je?
heh , škoda riešiť ... snaď keby boh nechcel homosexualov tak by ich nestvoril že ? , niežeby som bol za to , ale každy ma maŤ pravo žiť svoj život podľa seba ...
@krutafunebracka moja mila zlata neandertalka.... popravde vela z tych ludi ma ocividne viac rozumu ako ty.... kolko teplych dosiahlo v zivote velke veci a ci uz vezmem do uvahy docolomanskeho alebo oscara wilda a to su len dvaja z mnohych a ty si v zivote dosiahla co? ocividne obrovske hovno.... hovori sa ze ten kto v hlave ma... to nemusi ukazovat ten kto nema sa rozdrapuje
a este jedna vec... e tazke sa tu hadat... ked clovek vie ze plno ludi je nechapavych respektive cez net su frajeri.... no nazivo ledva usta otvoria.... to mate ako kostolsedov.... v kostole sa modlikaju aky su oni dobry atd ze im boh vsetko odpusti a vindu z kostola a nadavaju piju a biju manzelky a deti.... radsej teply a cestny ako hetero a necestny
@radiophonic tolerancia je kur_a ktorú ľudia používajú len keď im to vyhovuje... pokryteckosť najvyššieho zrna hovoriť že buzny majú rovnaké práva ako heteráci a o 5 minút nadávať na cigánov...
ze aj tie 4 percenta populacia su dost, az prilis vela na to, aby sa dali len tak ignorovat.
Ze je nas dost na to , aby sme si mohli narokovat na rovnopravnost, aby sme boli respektovani ako bytosti, ktore maju pravo existovat tak ako ktorakolvek ina bytost.
Nenadavajte gayom za to, ze robia rozruch to je sebaobrana. 9/10 gayov by neublizilo ani muche a nasilim pohrda.
Preto su tieto nenasilne , neagresivne sposoby jedine, pomocou ktorych mozeme nieco dosiahnut.
Ak vam ten rozruch vadi, nadavajte za to ludom, ktori nas k nemu provokuju.
podľa mňa sa to trochu preceňuje, nepáči sa mi, že sa to nazýva "pochod za práva gayov", skôr je to "letný festival, letná party gayov" vo veľkom meste, ktorá proste býva všelikde...
pripadá mi trápne bojovať proti tomu, to čo predvádzajú tie kresťanské organizácie mi pripadá trápne...
@Tomas - úplne sa stotožňujem s tým, ako si tú akciu nazval. Skutočne, ide iba o demonštratívne ukazovanie sa. O boji za nejaké práva tu rozhodne nemôže byť reč, pretože práva homosexuálov nie sú potláčané, ale vždy sa nájdu jednotlivci, ktorí budú mať k akýmkoľvek minoritám extrémistický alebo fašistický postoj. Čo na to povieš, @Elfer ?
K tejto "veľmi aktuálnej" téme som sa vyjadril pred pár dňami a za názorom, ktorý som bol odprezentoval, si stojím, totiž, že takéto akcie môžu mať v konečnom dôsledku efekt opačný, ako je želaný. Vlastne, aký je želaný?
Chces dovod ? Chod na google, najdes tam milion pribehov o tom, ako gaya vyhodili z domu rodicia, ked sa to dozvedeli, ako stratil gay kamaratov, ked sa priznal, kym je atd atd atd.
Materialov a dokazov , vypovedi ludi..... toho vsetkeho je dostatok na to, aby si si mohol odpovedat preco.
A efekt ? Taky aky to dosiahlo vo vyspelych krajinach. Homosexuali sa postupne integrovavaju do spolocnosti a predsudky miznu.
Iste... na par ludi to bude mat efekt opacny. Dolezite ale je, ze tych, ktori si daju pvoedat je viac
co sa tyka nacistov a teplosov tak Ernst Rohm zakladatel SA a jeden z Hitlerovych najblizsich spolupracovnikov bol tiez teply a bolo to verejne tajomstvo takze ta nenavist bola len ked sa im to hodilo
no ja sa toho v každom prípade zúčastním, síce mám trochu obavy ( kvôli homofóbnym a agresívnym indivíduám, ale zato verím, že organizátori dokážu zabezpečiť bezpečnosť účastníkov pochodu ) Teším sa, len dúfam, že bude dobré počasie
@lelia@11 ? Ja si myslim, ze to pochopil az velmi dobre a ze Ty si nepochopila jeho vysvetlenie . V podstate s nim suhlasim - no v com nema pravdu, schvalne? V tom poslednom? To povedal, ako reCITACIU niekoho ineho, nie tak, ze mu to pride spravne, ak to spravne chapem. A vzhladom na predosle aspekty jeho komentaru to aj takto nejak prichadza do uvahy..
že nie som diskofilný negelovaný kok_ko hlásajúci toleranciu ------------- tu sa mi páči slovo kok_ko, v ktorom chýba jedno písmeno a ja tam dávam písmeno O. Nikdy som nebol naklonený používaniu vulgarizmov, ale teraz už môžem použiť modifikovanú verziu tohto slova, pretože keď niekomu poviem, že je KOKOKO, nič sa nedeje.
Pozri, tvoj postoj je naozaj extrémistický. Ak máš vieru, tak by si mal vedieť, že základom viery je láska, pretože Boh je láska. A čo je v Písme? Že máš milovať svojich nepriateľov. A títo ľudia ani tvojimi nepriateľmi nie sú, iba ty si ich z nich robíš, a čo je horšie, máš v sebe nenávisť. A kde je nenávisť, môže tam byť láska? Na takých 30 % chápem, o čo ti ide, ale ver, že aj cirkev a jej tézy sú omylné. Ak ti homosexuáli nijako nezasahujú do života, prečo ťa mrzí, že robia to, čo robia? Budeš sa za to zodpovedať ty, alebo oni? A ty si snáď čistý, čo do hriešnosti? Máš od niekoho príkaz sledovať dianie okolo nich, ich sex alebo veci podobné? No asi nie. Tak?! Čo ťa vzrušuje?! Zbytočne si plný horkej žlče.
Inak, aj ja som diskofilný (ja mám pre to označenie discopotentný) a tiež používam gél. A teraz? Do ktorej škatuľky ma zavrieš? Alebo už som zavretý, podľa toho, ako si sa bol o mne pred časom vyjadril.
Ehm, ehm ! Pardon (Prejav človečiny na odľahčenie)
Takže k veci,
1. "diskofilný negelovaný kok_ko hlásajúci toleranciu" - myslím že veľmi dobre chápeš ako som to myslel, výraz "skurený dlhovlasí vysokoškolák" som radšej nepoužil lebo takých je tu myslím dosť... a ten výraz - diskofil - sa mi páči... a hej to písmenko mi vypadlo...
ALE to nevadí, lebo si pochopil a človek slovo aj tak nečíta písmenko po písmene...
2. v reálnom svete nenadávam tak si to kompenzujem aspoň tu
3. áno základom viery je láska ALE takisto sa v Biblii píše že
"preto nechajte miesto hnevu lebo Boh v patričnom čase..." a je ich nie nenávidím, ja ich nemám rád - hnevá ma to čo robia... no NIKDY by som na nich nezaútočil fyzicky či nejako podobne ich atakoval...
a len tak medzi rečou, v Biblii sa takisto neraz píše že
"nemýľte sa, ani samilníci, cudzoložníci... ani muži čo spia z mužmi... nezdedia Božie kráľovstvo"... takže ako veriaci človek doslova nemožem mať názor typu "šak keď nikomu nič zlé nerobia tak..."
4. "cirkev a jej tézy sú omylné" to je jasné, preto nás Boh obdaril VLASTNOU HLAVOU A ROZUMOM aby sme selektovali a aj sami skúmali...
5. "A ty si snáď čistý, čo do hriešnosti?" - Čo myslíš ? Som ???
6. "Zbytočne si plný horkej žlče" to ani zďaleka, ale musím byť stále na pozore aby som to - homosexualitu - časom nezačal brať ako """normálnu""" vec a vec "slobodného" výberu
7. "Do ktorej škatuľky ma zavrieš" - Žiadnej, neškatuľkujem, a o tebe mám moc málo informácii aby som si ťa zaradil...
8. "ako si sa bol o mne pred časom vyjadri" - Ja som sa o tebe vyjadril ??? O tom jaksi neviem, nespomínam si, no veď, oživ mi pamäť!
Isteže ti nerozumiem, prečo ťa hnevá to, čo robia? Aký to má dopad na tvoje žitie? Ak sa ti nepáči, nepozeraj a nezaoberaj sa tým. Jednoduchý recept.
"preto nechajte miesto hnevu lebo Boh v patričnom čase..." ------- tak to nechaj tak, keď sa má kto postarať, a navyše, je asi trochu kompetentnejší, ako ty, ktorý ich "nemáš rád".
"nemýľte sa, ani samilníci, cudzoložníci... ani muži čo spia z mužmi... nezdedia Božie kráľovstvo"...
,ale ako som už bol včera spomenul, oni sa budú zodpovedať za svoje činy, takisto, ako ostatní hriešnici. Pre mňa je hriešnosť hriechu vždy rovnaká. Nikto z nás nie je bez viny, neselektujem hriechy na väčšie a menšie. Chceš mi tvrdiť, že ty si napríklad nikdy nikoho neoklamal alebo si neurobil "maličký podvodík"? Tiež máš hriechy. Dôležitý je tvoj postoj k vlastnej hriešnosti a následná ľútosť. Načo sa zaoberať hriešnosťou iných, keď im z toho nechceš alebo nemôžeš pomôcť?
6. "Zbytočne si plný horkej žlče" to ani zďaleka, ale musím byť stále na pozore aby som to - homosexualitu - časom nezačal brať ako """normálnu""" vec a vec "slobodného" výberu
---------- Toto ma fakt rozosmialo. Ale fakt! Toto je úplne nový druh fóbie.
Hľadal som tvoje vyjadrenie na moju osobu, ale nenašiel som. Neviem, kde sa vyskytuje, bolo to zhruba pred mesiacom, bol si rozhorčený, že som ťa zatiahol do mojej fejkovacej hry, kedy som tvrdil, že som ty, alebo ty ja. Nespomínam si presne, čo si vtedy písal, ale malo to nádych dištancu od môjho myslenia a praktík, od mojej rozkokošenej osoby, ktorá sa zaoberá imidžovosťou a nie je konzervatívna, ako tvoja osoba. Vyznelo to trochu škatuľkovačne.
Na záver modelová situácia: Predstav si, že by si sa ocitol v núdzi. Je jedno, akého charakteru by bola. Potreboval by si pomoc, pomoc od človeka, a blízki, známi, kamaráti by ti pomôcť nemohli alebo nevedeli. A pomohol by ti jeden "zasraný buzerant". Bez toho, aby sa ťa pýtal na to, či mu to dovolíš. Čo by si si o tom pomyslel?
1. "tak to nechaj tak, keď sa má kto postarať, a navyše, je asi trochu kompetentnejší, ako ty, ktorý ich "nemáš rád" " - ale veď ja to nechávam tak, hovorím, ja ich ani, nebijem, neprenasledujem ani nič podobné ALE svoj názor si poviem !
2. "Tiež máš hriechy. Dôležitý je tvoj postoj k vlastnej hriešnosti a následná ľútosť.... " - áno, mám, a je ich dosť, a najme tých "myslených"... konanie a skutky totiž ľudia vidia, na to si dávam väčší pozor
A k tomu postoju, no buzeranti to svoje konania strašne-prestrašne ľutujú...
3. 6temu bodu - Rozosmialo ???
Vieš je FAKT sranda ako sa ľudia dokážu zmeniť... stále si spomeniem na fotríkové slová ako sa staré babky 30rokov dozadu keď on bol decko prežehnávali, pľuli a nadávali "nehabisko jedno" keď sa v telke muž zo ženou čo i LEN POBOZKALI !
a teraz, tie isté babky v pohodke pozerajú telenovely a podobné voloviny kde sa veselo šústa a už im to vôbec nevadí...
asi isto si pochopil čo som chcel povedať...
4. no no, niečo sa mi už vyjasňuje, myslím že ja som povedal niečo typu že "na rozdiel od teba neriešim či ladí tričko z rifľami" alebo tak niejak, každopádne, nebolo to myslené zle, ako hovrí kamarát "nemôže mať každý tvoju hlavu".
5. Poďakoval by som mu a bol by som mu zaviazaný.
ALE NIČ BY TO NEMENILO NA FAKTE ŽE BY SOM SA NAŇHO STÁLE POZERAL AKO NA ZVRÁTENÉHO ČLOVEKA!
PS: "S pomocou je to ako zo sexom - ber od každého kto ti ponúka" NERIADIM SA TÝM !!! (sexom), to ma len tak napadlo... z filmu...
@websterko Vidno, že si sám zakomplexovaný chudáčik. A ty si čo dosiahol, že sa tu oháňaš cudzími?! ANI LEN HOVNO. Ja som dosiahla a ešte dosiahnem, veď som ešte mladá. A tí, čo niečo dosiahli neboli zvrátení úchyli a taký hnus si nechávali v súkromí. Vravím, že v súkromí je to ich vec, ale nemajú právo pohoršovať verejnosť. Mali by ich rovno postrieľať, pretože tamtí chorí ľudia dosiahnu jedine to.
@kosh odhliadnuc od tejto diskusie, uz dlhsie si ta tu vsimam a mas vazne inteligentne nazory.... dotiahni to co najdalej prosim ta, aspon na prezidenta ak sa da a urob konecne v tejto republike poriadok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
Ak sa mýlim tak sme prijebaný národ.
Na nackov sa vyser
-lenivosť
-totálna apatia k hocičomu
a zas otázka na zamyslenie, treba nám niečo také? ako povedal janči slota, nech sa šmýkajú v tichosti doma..
*
@501 nebud naivny, ucast bude minimalne v trojcifernych cislach!
ale veď na každého raz príde, skôr či neskor .
Sme konzervativny a nabozensky zalozeny narod cize je jasne ze homosexualitu nevita vacsina naroda s otvorenou narucou. Ale to ti, co budu pochodovat dobre vedia
Ved predsa hrali piskvorky
silna pica som?dakujem uz ldho nebolo take mile a pekne oslovenie
druha vec je ta, ci tym pochodm nieco dosiahnete...
ok, omluvam sa nechcela som ta urazit ani nikoho ok?nepoznam ta..vytacam s a je to pravda ale mam dovody..sorry
Ale bojim sa nackov Tak co urobim ?
Dnes som cestou zo stanice domov (co je 5 min chodze) strhol zo stien asi 20 plagatikov s napismi ""nechceme pochod homosexualov"" a takym obrazkom blbym.
Ako keby cela homosexualita bola len o pchani vtaka do riti. Pffff
no, ja tam idem aj s kamarátmi a nebojím sa priebehu.
ak mi to vyjde pojdem tam a pekne budem oslavovat, pretoze nemam dovod hanbit sa za svoju sexualitu.
Soríček, musel som.
Jááá idem. Teda mala by som.
Ale vážne, pre mňa za mňa, nech sa tam premávajú aj na trojkolkách oblečení v rímskych tógach a pritom jódlujú, ale aký má zmysel sa verejne prezentovať svojim súkromím? Príde mi to také, akoby som napríklad vo voľnom čase jedával púpavy a moja suseda by sa na mňa kvôli tomu škraredo zazerala, tak teraz idem zorganizovať pochod púpavožrútov, aby moja suseda videla, že nie som jediný a že na tom v podstate nieč nie je?
""existujeme tak uz drzte konecne huby netolerantni hlupaci""
@erli ty nemas ponatia, co si musi homosexual vytrpiet
nemas ponatia kolkych z nas vyhodili z domu
kolkych z nas vylucili z partie
kolkych z nas vyhodili pre to z prace !
Tak, ked tomu boju nerozumies, tak sa do neho nestaraj.
ze aj tie 4 percenta populacia su dost, az prilis vela na to, aby sa dali len tak ignorovat.
Ze je nas dost na to , aby sme si mohli narokovat na rovnopravnost, aby sme boli respektovani ako bytosti, ktore maju pravo existovat tak ako ktorakolvek ina bytost.
Nenadavajte gayom za to, ze robia rozruch to je sebaobrana. 9/10 gayov by neublizilo ani muche a nasilim pohrda.
Preto su tieto nenasilne , neagresivne sposoby jedine, pomocou ktorych mozeme nieco dosiahnut.
Ak vam ten rozruch vadi, nadavajte za to ludom, ktori nas k nemu provokuju.
tak nebude skakat z okna, ale bude citit, ze je to normalne, prirodzene a ze nie je netvor. Ze je rovnocenny ako kazdy iny clovek.
pripadá mi trápne bojovať proti tomu, to čo predvádzajú tie kresťanské organizácie mi pripadá trápne...
K tejto "veľmi aktuálnej" téme som sa vyjadril pred pár dňami a za názorom, ktorý som bol odprezentoval, si stojím, totiž, že takéto akcie môžu mať v konečnom dôsledku efekt opačný, ako je želaný. Vlastne, aký je želaný?
Ale o tu averziu , ktora je v ludoch.
Chces dovod ? Chod na google, najdes tam milion pribehov o tom, ako gaya vyhodili z domu rodicia, ked sa to dozvedeli, ako stratil gay kamaratov, ked sa priznal, kym je atd atd atd.
Materialov a dokazov , vypovedi ludi..... toho vsetkeho je dostatok na to, aby si si mohol odpovedat preco.
A efekt ? Taky aky to dosiahlo vo vyspelych krajinach. Homosexuali sa postupne integrovavaju do spolocnosti a predsudky miznu.
Iste... na par ludi to bude mat efekt opacny. Dolezite ale je, ze tych, ktori si daju pvoedat je viac
-> kladny
» www.birdz.sk/webka/ceruzisko...
nemýľte si pochod s demonštráciou. k tomu by som asi tak toľko.
- ANO, som zo stredoveku,
- ANO, som leniva,
- ANO, mam apatiu voci hocicomu, predovsetkym verejne podujatia akehokolvek druhu,
- a ano, mam na praci dolezitejsie veci.
Ak je extrémizmus to že mi ešte načisto nejb_o v bedni,
že nie som diskofilný negelovaný kok_ko hlásajúci toleranciu
že vzťah skur_ených buzien nepovažujem za normálny
že mi sex z osobou rovnakého pohlavia príde úchylný a zvrátený
že...
Tak potom ANO, ak je toto extrémizmus, tak potom SOM EXTRÉMISTA.
ale ešte sále používam tú fazuľku čo mám v hlave neprijímam všetko ako "normálne" len preto že mi je to tak predložené.
PS.:proti iným rasám,národnostiam, kultúram nemám nič.
že nie som diskofilný negelovaný kok_ko hlásajúci toleranciu ------------- tu sa mi páči slovo kok_ko, v ktorom chýba jedno písmeno a ja tam dávam písmeno O. Nikdy som nebol naklonený používaniu vulgarizmov, ale teraz už môžem použiť modifikovanú verziu tohto slova, pretože keď niekomu poviem, že je KOKOKO, nič sa nedeje.
Pozri, tvoj postoj je naozaj extrémistický. Ak máš vieru, tak by si mal vedieť, že základom viery je láska, pretože Boh je láska. A čo je v Písme? Že máš milovať svojich nepriateľov. A títo ľudia ani tvojimi nepriateľmi nie sú, iba ty si ich z nich robíš, a čo je horšie, máš v sebe nenávisť. A kde je nenávisť, môže tam byť láska? Na takých 30 % chápem, o čo ti ide, ale ver, že aj cirkev a jej tézy sú omylné. Ak ti homosexuáli nijako nezasahujú do života, prečo ťa mrzí, že robia to, čo robia? Budeš sa za to zodpovedať ty, alebo oni? A ty si snáď čistý, čo do hriešnosti? Máš od niekoho príkaz sledovať dianie okolo nich, ich sex alebo veci podobné? No asi nie. Tak?! Čo ťa vzrušuje?! Zbytočne si plný horkej žlče.
Inak, aj ja som diskofilný (ja mám pre to označenie discopotentný) a tiež používam gél. A teraz? Do ktorej škatuľky ma zavrieš? Alebo už som zavretý, podľa toho, ako si sa bol o mne pred časom vyjadril.
Ehm, ehm ! Pardon (Prejav človečiny na odľahčenie)
Takže k veci,
1. "diskofilný negelovaný kok_ko hlásajúci toleranciu" - myslím že veľmi dobre chápeš ako som to myslel, výraz "skurený dlhovlasí vysokoškolák" som radšej nepoužil lebo takých je tu myslím dosť... a ten výraz - diskofil - sa mi páči... a hej to písmenko mi vypadlo...
ALE to nevadí, lebo si pochopil a človek slovo aj tak nečíta písmenko po písmene...
2. v reálnom svete nenadávam tak si to kompenzujem aspoň tu
3. áno základom viery je láska ALE takisto sa v Biblii píše že
"preto nechajte miesto hnevu lebo Boh v patričnom čase..." a je ich nie nenávidím, ja ich nemám rád - hnevá ma to čo robia... no NIKDY by som na nich nezaútočil fyzicky či nejako podobne ich atakoval...
a len tak medzi rečou, v Biblii sa takisto neraz píše že
"nemýľte sa, ani samilníci, cudzoložníci... ani muži čo spia z mužmi... nezdedia Božie kráľovstvo"... takže ako veriaci človek doslova nemožem mať názor typu "šak keď nikomu nič zlé nerobia tak..."
4. "cirkev a jej tézy sú omylné" to je jasné, preto nás Boh obdaril VLASTNOU HLAVOU A ROZUMOM aby sme selektovali a aj sami skúmali...
5. "A ty si snáď čistý, čo do hriešnosti?" - Čo myslíš ? Som ???
7. "Do ktorej škatuľky ma zavrieš" - Žiadnej, neškatuľkujem, a o tebe mám moc málo informácii aby som si ťa zaradil...
8. "ako si sa bol o mne pred časom vyjadri" - Ja som sa o tebe vyjadril ??? O tom jaksi neviem, nespomínam si, no veď, oživ mi pamäť!
"preto nechajte miesto hnevu lebo Boh v patričnom čase..." ------- tak to nechaj tak, keď sa má kto postarať, a navyše, je asi trochu kompetentnejší, ako ty, ktorý ich "nemáš rád".
,ale ako som už bol včera spomenul, oni sa budú zodpovedať za svoje činy, takisto, ako ostatní hriešnici. Pre mňa je hriešnosť hriechu vždy rovnaká. Nikto z nás nie je bez viny, neselektujem hriechy na väčšie a menšie. Chceš mi tvrdiť, že ty si napríklad nikdy nikoho neoklamal alebo si neurobil "maličký podvodík"? Tiež máš hriechy. Dôležitý je tvoj postoj k vlastnej hriešnosti a následná ľútosť. Načo sa zaoberať hriešnosťou iných, keď im z toho nechceš alebo nemôžeš pomôcť?
Hľadal som tvoje vyjadrenie na moju osobu, ale nenašiel som. Neviem, kde sa vyskytuje, bolo to zhruba pred mesiacom, bol si rozhorčený, že som ťa zatiahol do mojej fejkovacej hry, kedy som tvrdil, že som ty, alebo ty ja. Nespomínam si presne, čo si vtedy písal, ale malo to nádych dištancu od môjho myslenia a praktík, od mojej rozkokošenej osoby, ktorá sa zaoberá imidžovosťou a nie je konzervatívna, ako tvoja osoba. Vyznelo to trochu škatuľkovačne.
Na záver modelová situácia: Predstav si, že by si sa ocitol v núdzi. Je jedno, akého charakteru by bola. Potreboval by si pomoc, pomoc od človeka, a blízki, známi, kamaráti by ti pomôcť nemohli alebo nevedeli. A pomohol by ti jeden "zasraný buzerant". Bez toho, aby sa ťa pýtal na to, či mu to dovolíš. Čo by si si o tom pomyslel?
Snazte sa o pochopenie, a nie sudenie...
Keby že bývam bližšie tak tam určite idem... a je mi jedno čo by si o mne pomysleli ostatní..
1. "tak to nechaj tak, keď sa má kto postarať, a navyše, je asi trochu kompetentnejší, ako ty, ktorý ich "nemáš rád" " - ale veď ja to nechávam tak, hovorím, ja ich ani, nebijem, neprenasledujem ani nič podobné ALE svoj názor si poviem !
2. "Tiež máš hriechy. Dôležitý je tvoj postoj k vlastnej hriešnosti a následná ľútosť.... " - áno, mám, a je ich dosť, a najme tých "myslených"... konanie a skutky totiž ľudia vidia, na to si dávam väčší pozor
A k tomu postoju, no buzeranti to svoje konania strašne-prestrašne ľutujú...
3. 6temu bodu - Rozosmialo ???
Vieš je FAKT sranda ako sa ľudia dokážu zmeniť... stále si spomeniem na fotríkové slová ako sa staré babky 30rokov dozadu keď on bol decko prežehnávali, pľuli a nadávali "nehabisko jedno" keď sa v telke muž zo ženou čo i LEN POBOZKALI !
a teraz, tie isté babky v pohodke pozerajú telenovely a podobné voloviny kde sa veselo šústa a už im to vôbec nevadí...
asi isto si pochopil čo som chcel povedať...
4. no no, niečo sa mi už vyjasňuje, myslím že ja som povedal niečo typu že "na rozdiel od teba neriešim či ladí tričko z rifľami" alebo tak niejak, každopádne, nebolo to myslené zle, ako hovrí kamarát "nemôže mať každý tvoju hlavu".
5. Poďakoval by som mu a bol by som mu zaviazaný.
ALE NIČ BY TO NEMENILO NA FAKTE ŽE BY SOM SA NAŇHO STÁLE POZERAL AKO NA ZVRÁTENÉHO ČLOVEKA!
PS: "S pomocou je to ako zo sexom - ber od každého kto ti ponúka" NERIADIM SA TÝM !!! (sexom), to ma len tak napadlo... z filmu...
Bolo by zaujímavé napísať blog pod názvom "Ako som prijal pomoc od zvráteného človeka, ktorému som zostal zaviazaný".
Nemôže mať každý moju hlavu, napriek tomu akceptujem tvoj názor na vec, i keď sa s ním nestotožňujem.
Mier, bratu.
A mier aj s tebou, každý iný, všetci rovný! muhaha
keby to bolo pisane aspon trochu objektivne tak nepoviem ani pol slova ..