Veľmi sa mi páči ich prízvuk a všetko okolo toho Neviem ho a rozmýšlam, že sa ho začnem učiť Otázka, ktorý ho vedia, je ťažký? Dá sa to naučiť do dvoch rokov plynule? Okrem pobytu tam + ak ste boli na gympli a mali tento jazyk, z akých kníh st
Le mag, Junior a Campus také knihy sme mali ale tak zase za dva roky plynule...no podľa mňa ak tam nepôjdeš tak asi nie....a ak sa to chceš len sám učiť...ak v škole, tak...aj tak si myslím, že na obyčajnom gympli sa to nedá plynule za dva roky je to dosť ťažké...tá gramatika...strašne veľa pravidiel a ešte viac výnimiek
Podľa toho ako sa tomu venuješ a akého máš profesora.(či ty sa ho chceš naučiť sám?)... za 2 roky sa ho určite dokážeš naučiť, ale chce to dril my sme sa na gympli učili z knihy On y va 2
ako človek, čo sa franinu učí od 9rokov, vyšiel bilingválny gympel a má z nej štátnicu, ti hovorím, že to nie je ťažký jazyk. len sa ho netreba báť. každý jazyk má nejaké pravidlá, to, že sa ich naučíš, ti pomôže k porozumeniu jeho fungovania. takže sa pravidiel neboj.
najlepšia učebnica, čo som mala na franinu, je asi Libre Échange. všetky ostatné, čo som držala, mali divne vysvetľovanú gramatiku. isto neber žiadnu franinu pre samoukov.
Aj ja sa ho chystam v najblizsich rokoch naucit plynule, lebo sa mi nesmierne paci. Pocul som, ze ak uz vies anglicky, mas vyhodu, lebo su z isteho uhla pohladu podobne.
@majqqqo No tak to mas potom dobre predpoklady, podla mna tie 3 jazyky maju podobnu syntax a skladbu slov a rozne pravidla, takze si myslim, ze to pre nas take tazke nebude .
Ja som na francúzštinu veľmi citlivá, nech len čo počujem od hocikoho, kto rozpráva francúzsky odmala, tak nech sa snaží rozprávať akýmkoľvek iným jazykom, tak z toho prízvuku budem navždy omámená. V kľude by som počúvala do konca života, aj keby som nemala rozumieť.
Tákže, no, sorry za také unesenie sa samou sebou, ale asi nepomôžem, keďže som na tom podobne ako ty. Tak aspoň veľa šťastia!
no ja sa to snažím na gympli piaty rok učiť a neviem aaaani hovno, príde mi to hrozne ťažké... ale nemám dobré základy, profesorky sú jedna lepšia ako druhá... tiež som sa na to prihlásila lebo sa mi ten jazyk páčil ale už sa mi úplne zhnusil
my sme tiež mali Forum
za dva roky sa naučiť dá, ak sa tomu budeš venovať denne aspoň dve hodiny (ja som sa tak učila po poľsky)
ale franina je pekná, len keď sa spieva alebo ju rozpráva nejaká francúzska dáma... veľa ľudí na to naletí, že aký krásny jazyk... prdlajs. počula som originál Francúzov rozprávať (veľakrát), úplne mi znechutili ten jazyk...
@majqqqo Bilingválny gympel.
Takže áno, učím sa..
Knihy Campus a neskôr už nič. Ale tá kniha je na nič.
Začni niečo pozerať po francúzsky alebo sa nauč iba základy, veľa slov je podobných s anglinou a mne to dosť pomohlo.
Nie je taký ťažký.
Rada sa zapojím do tejto diskusie keďže francúzština je moja srdcovka a študujem ju už dvanásty rok. Na úvod ti musím povedať, že nič v živote nie je ľahké, ale keď človek chce a má aj talent na jazyky, tak sa to za dva roky dá zvládnuť s prehľadom. Teda čo sa základov týka. Ja som si počas štúdia prešla rôznymi učebnicami, ale na zosumarizovanie slovnej zásoby z rôznych okruhov mi pomohla učebnica OUI. Gramatiku som sa učila z učebnice FORUM. Keď som sa pripravovala na DELF (skúška) dosť mi pomohla táto stránka » www.bonjourdefrance.com/,... kde je dobre vysvetlená gramatika a je tam veľa testov. Tak držím palce
@pisik Talent, nadanie či predispozícia existuje. To, či s ním daný človek dobre naloží a pritrafí sa mu k tomu možnože aj malá dávka šťastia, je už na každom. :ehm:
@dolcenika Talent? Nie, rozhodne nie, to je len drina, od malička, aj športovci, nie je to žiadnym talentom, ale tým, že od malička na sebe makajú, nikto by nebol dobrý, len kvoli nejakému "talentu"..neviem čo is ľudia myslia, že sa narodí niekto s bunkami na futbal, alebo na jazyky? Nie,človeka to baví a strávi pri tom hodiny a vďaka tomu je v tom dobrý, baví ho to, nemá talent na to, nevyniká kvôli ničomu inému. Všetci máme rovnaké možnosti panebože
@pisik Tak si to pretransformuj do slovíčka nadanie či predispozícia. Ak by neexistoval talent, prečo potom nevie každý spievať na profesionálnej úrovni? :-S Aj keď uznávam, že čo sa cudzích jazykov týka, tam je to predovšetkým o tom sadnúť si na zadok a učiť sa, alebo si to uľahčiť a ísť priamo do tej krajiny. Nom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
najlepšia učebnica, čo som mala na franinu, je asi Libre Échange. všetky ostatné, čo som držala, mali divne vysvetľovanú gramatiku. isto neber žiadnu franinu pre samoukov.
ťažké to nie je, plynule neviem lebo na to viac-menej kašlem
veľa treba počúvať a čítať, nech sa ti to nejak v oku a v uchu chytí chapeš
Tákže, no, sorry za také unesenie sa samou sebou, ale asi nepomôžem, keďže som na tom podobne ako ty. Tak aspoň veľa šťastia!
ale ak to chceš tak to zvládneš :-S
za dva roky sa naučiť dá, ak sa tomu budeš venovať denne aspoň dve hodiny (ja som sa tak učila po poľsky)
ale franina je pekná, len keď sa spieva alebo ju rozpráva nejaká francúzska dáma... veľa ľudí na to naletí, že aký krásny jazyk... prdlajs. počula som originál Francúzov rozprávať (veľakrát), úplne mi znechutili ten jazyk...
neni az taky tazky keby som to brala vazne bola by som dost dobra vo frj, ale na to kaslem
Takže áno, učím sa..
Knihy Campus a neskôr už nič. Ale tá kniha je na nič.
Začni niečo pozerať po francúzsky alebo sa nauč iba základy, veľa slov je podobných s anglinou a mne to dosť pomohlo.
Nie je taký ťažký.
@pisik videla si aké polená tancovali napr. v let's dance? a naučili sa, tancovať sa dá naučiť