no ja som vo francuzsku uz druhe leto a ako naučiť sa rozpravať, nehladiac na dobru gramatiku nie je az tak narocne.... ale spojit to s gramatikou ktora ma milion pravidiel a v tych pravidlach je 70%nepravidelnych tak to musi byt roska anrocnejsie
"učila" som sa ju 4 roky na strednej, teraz ju mám na výške a robím čo môžem aby som urobila skúšku
Možno keby som sa jej viac venovala, tak by to šlo lepšie, ale poznám kopu ľudí čo sa ju učia podstatne dlhšie ako ja a sme na tom asi rovnako
ano, je velmi narocna hlavne to chce intenzivne studium, nie len tak par krat do tyzdna si nieco pozriet.. to sa fakt neoplati a tiez zaletzi na aku uroven sa chces dostat lebo napr. na C1 to chce fakt makat..
Tak, vo Francúzsku mám rodinu a podľa ich slov, tak konverzovať sa naučíš za 4 mesiace v hovoriacej krajine. Ale, je to individuálne. Gramatika je síce trocha náročnejšia, ale že to nie je až taký des. Ja napr. chcem študovať vo Francúzsku a na fr. VŠ je podmienka, že musíš vedieť franinu na certifikát dalf C1. Takže, ak chceš tú franinu dosiahnúť niekam, tak buď kurzy na Slovensku, kde ťa naučia len základy.. alebo priamo vo Francúzsku na výučbu jazyka. Jazyk vo FR sa dá študovať aj zadarmo, len treba mať nejaké tie základy. Ja na tvojom mieste, daj si pár kurzov na SVK a potom choď na pár mesiacov do FR a uvidíš tie zmeny. Podľa mňa, nie je to nič nezvládnuteľné. Mňa od mala vždy fascinoval ten jazyk, každý deň som počúval, ako rodina z FR komunikujú vo franine a vtedy som si povedal, že sa mi ten jazyk veeeeľmi že páči a chcem sa ho naučiť. Tiež mám medzery a začal som sa ho učiť pred rokom. Za ten čas som bol na zopár kurzoch na Slovensku + samouk popri VŠ.. ale, povedal som si, že tak daleko nedotiahnem, tak ruším štúdium a kedže mám rodinu vo FR, tak mám stále bydlisko vo FR a kurz zadarmo. Takže tak..
@2 Tak náročne to zas nie je. Ak si vo FR plné mesiace a stretávaš sa s ľudmi, pracuješ popritom a si v každodennom styku s ľudmi, tak to ide veeeľmi že rýchlo. Ale, ak je niekto vo FR len cez leto, tak jednoznačne, že sa ten jazyk nenaučí poriadne. Za plný rok sa dokážeš naučiť komunikovať a gramatiku na C1.
Je to veľmi ťažký jazyk. Skúšal som to asi 3 mesiace ale viac ma chytila nemčina. Možno aj vďaka podobe (aspoň gramatickej) s angličtinou, ktorú som poznal už predtým. Myslím, že španielčina je lepší základ do románskych jazykov, je vraj jednoduchšia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ale i tak to na fínčinu nemá
Možno keby som sa jej viac venovala, tak by to šlo lepšie, ale poznám kopu ľudí čo sa ju učia podstatne dlhšie ako ja a sme na tom asi rovnako