Tajomstvo je podľa môjho osobného názoru najväčšia hlúposť na svete odhliadnuc od toho že mi to už momentálne pripadá ako vysávanie peňazí z človeka - narážam na všetky knihy ktoré sú k tomu popísané ... ale proti gustu... pokiaľ sa niekto toho drží a prináša mu to ,,šťastie,, tak nehovorím nič..
...narážaš na všetky knihy ktoré sú k tomu popísané...
...zaujímavé (a smutné) že celú tú teóriu poznáš na základe jedinej jej skutočne komerčnej adaptácie... kniha Tajomstvo (The Secret) je len jedna (našťastie), ale husto vykráda zenové (a iné ktoré ani nemali meno) filozofie, väčšina z nich je stará minimálne 200 rokov, akurát teraz nedávno sa nejaký američan priposral z toho že "ja som to pochopil a viem ako to vysvetliť aj hlupákom, zarobím na tom!"...
Podla mojho skromneho nazoru je pozitivne myslenie velmi dolezite pre cloveka na ceste zivotom. Pozitivne myslenie je akesi palivo, ktore nas pohana vpred. No vacsine ludi pozitivne myslenie do vienka nespadlo, v nasej spolocnosti je pozitivne akurat tak.....U nas sme vsetci zvyknuti lemracit, nadavat, ohovarat, zavidiet, radsej sa utapat v depresiach a v tom ako je vsetko ZLE a co vsetko sa NEDA a NEJDE akoby sme snazili vychovavat seba k pozitivnemu mysleniu. Chce to trening a trva to dlho kym sa to clovek nauci a nauci sa z chyb a problemov vidiet novu sancu. Je to tazke, ale ak sa to clovek raz nauci tazi z toho cely zivot. Ja sa tiez ucim a snazim sa a som rada, ze som bojovnik. Co sa tyka SECRETU....NO COMMENT. Podla mojho nazoru tam nie je nic svetaborne, je tam uplna samozrejmost, ktori vsak mnohi nevnimaju, pretoze su bud moc zaneprazdneni alebo ignorantski k svojmu vnutru. Podla mojho nazoru je tam jedina myslienka z ktorej sa rozvadzaju obrovske omacky okolo toho, len aby bolo o com pisat. Plus vo filme k tomu priadju super extra neuveritelne zarucene pravdive svedectva bez prehanania a afektov a BOOM je na svete....Ved je uplne jasne, ze ak clovek na nieco stale mysli a chce to , tak to dostane, ved vsetky jeho konania smeruju k tomu aby to dostal, ziskal....No nie ? Tak nechapem to HALOOO okolo celeho toho secretu
@midnight nepokladám za smutné to že mám k tomu negatívny postoj ale ako som písala ten tvoj ti neberiem pokiaľ to naozaj niekomu zmení kvalitu života tak potom to splnilo svoj účel ...
Ano, mam ho velmi rada :} Zaujimave, ze si to postrehol a zachytil vdaka tomu jedinemu slovicku > bojovnik :}}} Vies o tom, ze existuje aj film pokojny bojovnik ? Podla mna je vsak dost onicom, kniha je ovela lepsia, ovela
@leaella videl som film ten ma inšpiroval na knihu je fakt dobra, takže z teba nam vyrasta druha joy a v kt. meste v USA sa nachazdas?, nehovor ze v Berkeley to už by bola velka nahoda
Mas pravdu, to by bola Druha Joy ? Urcite nie, ja som prva :} LeaElla :} heheh....Film bol fakt ONICOM, tolko veci tam vynechali, hejze povedz ty :}} Inak ak ta bavia taketo veci, skus pozriet PEVNE PUTO, da sa to stiahnut s ceskym dabingom, anglicky Lovely bones.....krasny film, ale nie je to nic naucneho, skor taka sci fi fantasy drama alebo nieco take :} ved si cekni trailer na YT
o "tajomstve" mi veľa veľa rozpravala kamaratka. Film bol neuveriteľný. Doslova. Ako pisala leaella, všetky vypovede prehnane a prikrašlene. Avšak spominana kamaratka tomu veri, uplne cele svoje zmyšľanie tomu podriadila a funguje to. Dosiahne tak všetko čo si zaumieni. Na tom pozitivnom mysleni určite niečo je. Veď prakticky na tom funguje placebo efekt využivany v medicne. Vedecke študie dokazuju, že sa ľudia vyliečia pod vplyvom placeba bez toho aby im boli podavane učinne latky. Ti ľudia len veria že beru lieky vďaka ktorym sa vyliečia. A naozaj. Nahoda? Samozrejme film je prehnany, inak by to nesposobilo taky bum. Keď sa niekto rozhodol natočiť o tom film, tak sa snažil spraviť ho čo najlepšie, aby ohuril ľudi.
@leaella no mne sa film páčil pretože ma priviedol ku knihe ale máš recht tá je lepšia, teraz mám prázdniny tak sa ňou idem inšpirovať a ten film upravili pretože to chceli prispôsobiť tejto dobe a mali na to len 90 min. tak si myslim že sa vydaril predsa len pôvodny príbeh sa odohráva v druhej polovici 60 tych rokov a ty si sa ako dostala ku knihe?
Uplne s tebou suhlasim. Film je prehnany, pride mi akoby ho robili pre dementov :}}} Ale pozitivne myslenie urcite funguje, som si stopercentne ista. Len obcas je tazke udrzat si ho, ze ano. Ale aj tak sa pokladam za optimistu a verim ...verim verim a idem jak vlak :}} A co ty, myslis pozitivne }}} ?
Naozaj ? Tak o tom som nevedela...odkial mas, ze na to mali 90 minut ? :} A vobec nevadi kedy sa ten pribeh odohrava, ide o to, ze vela podstatnych myslienok vynechali , teda podla mna, ja keby som necitala knihu tak ten film na mna osobne nejak extra nezaposobi :} Ako som sa dostala ku knihe, tak stahovala som si knihy z netu z dlhej chvile ked som bola v Nemecku. Oslovil ma nazov, predsa POKOJNY BOJOVNIK to mi nejak nesedelo tak som si precitala obsah o com to je a rozhodla sa citat...prisaham ze som ju citala kazdu jedinu volnu chvilku, naozaj sa mi pacila, velmi pekne no :} Najblizsie sa chystam citat knihy napripravu na VS INAK vies co si precitaj....SPOVED PSYCHIATRA...S.U.P.E.R kniha tiez, nazoaj velmi dobra ver mi....ja som ju kupila odruky Len tak, tiez ma oslovil nazov, precitala som si obsah a citala, citala...perfektna
@leaella jasne že myslim pozitivne aj keby som nevidela film a nečitala knihu a nepoznala placebo efekt, aky vyznam ma byť pesimistom a zmyšľať negativne? stale sa snažim byť dobre naladena, divať sa na veci s nadhľadom a idem si svoje. Prave čitam knihu od Gretchen Rubinovej-Projekt šťastia. Pačila sa mi tam jedna z tych mnohych myšlienok, čo sa tam daju najsť a to bolo niečo v zmysle že ak sa tvariš že maš veľa energie, naozaj pôjde všetko ľahšie. Pre mňa to v mojom živote znamena že nezaťažujem inych svojimi problemami, nesťažujem sa, nefrflem a citim sa tak šťastna Čo by som ziskala neustalim sťažovanim sa?
Funguje...jednym slovom...co chcem to dosiahnem samozrejme musim byt pozitivne naladeny,nikoho neriesit, starat sa o seba, robit nieco co ma bavi a vtedy ide vsetko...u mna the secret funguje na 100%
Presne tak, mas pravdu Glue :}}} Clovek tym nedosiahne nic, smutkom a depresiou, pesimizmom...ale obcas to pride na kazdeho , nie ? Treba, treba bojovat DDD
Zujala ma vsak jedna veta > Pre mňa to v mojom živote znamena že nezaťažujem inych svojimi problemami .....ked ta nieco naozaj zatrapi, nepovies o tom nikomu ? Nemas nikdy potrebu s niekym zdielat svoje pocity ? Najlepsia kamoska alebo tak ... ?
Tu knihu si ceknem...mas ju v klasickom vydani alebo ako ebook ? Ak druha moznost, mohla by si mi ju poslat na maila
@leaella mam ju v klasickom vydani, dostala som ju na meniny
ono je to tak že občas sa potrebujeme posťažovať všetci, tak samozrejme mam aj ja niekoho komu verim a viem že sa mu možem zdoveriť s hocičim. Len neriešim každu maličkosť, lebo s tymi sa dokaže človek vysporiadať aj sam prave tym postojom že nahodi usmev a ide si svoje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ani negatívne
...narážaš na všetky knihy ktoré sú k tomu popísané...
...zaujímavé (a smutné) že celú tú teóriu poznáš na základe jedinej jej skutočne komerčnej adaptácie... kniha Tajomstvo (The Secret) je len jedna (našťastie), ale husto vykráda zenové (a iné ktoré ani nemali meno) filozofie, väčšina z nich je stará minimálne 200 rokov, akurát teraz nedávno sa nejaký američan priposral z toho že "ja som to pochopil a viem ako to vysvetliť aj hlupákom, zarobím na tom!"...
Ano, mam ho velmi rada :} Zaujimave, ze si to postrehol a zachytil vdaka tomu jedinemu slovicku > bojovnik :}}} Vies o tom, ze existuje aj film pokojny bojovnik ? Podla mna je vsak dost onicom, kniha je ovela lepsia, ovela
Mas pravdu, to by bola Druha Joy ? Urcite nie, ja som prva :} LeaElla :} heheh....Film bol fakt ONICOM, tolko veci tam vynechali, hejze povedz ty :}} Inak ak ta bavia taketo veci, skus pozriet PEVNE PUTO, da sa to stiahnut s ceskym dabingom, anglicky Lovely bones.....krasny film, ale nie je to nic naucneho, skor taka sci fi fantasy drama alebo nieco take :} ved si cekni trailer na YT
Uplne s tebou suhlasim. Film je prehnany, pride mi akoby ho robili pre dementov :}}} Ale pozitivne myslenie urcite funguje, som si stopercentne ista. Len obcas je tazke udrzat si ho, ze ano. Ale aj tak sa pokladam za optimistu a verim ...verim verim a idem jak vlak :}} A co ty, myslis pozitivne }}} ?
Naozaj ? Tak o tom som nevedela...odkial mas, ze na to mali 90 minut ? :} A vobec nevadi kedy sa ten pribeh odohrava, ide o to, ze vela podstatnych myslienok vynechali , teda podla mna, ja keby som necitala knihu tak ten film na mna osobne nejak extra nezaposobi :} Ako som sa dostala ku knihe, tak stahovala som si knihy z netu z dlhej chvile ked som bola v Nemecku. Oslovil ma nazov, predsa POKOJNY BOJOVNIK to mi nejak nesedelo tak som si precitala obsah o com to je a rozhodla sa citat...prisaham ze som ju citala kazdu jedinu volnu chvilku, naozaj sa mi pacila, velmi pekne no :} Najblizsie sa chystam citat knihy napripravu na VS INAK vies co si precitaj....SPOVED PSYCHIATRA...S.U.P.E.R kniha tiez, nazoaj velmi dobra ver mi....ja som ju kupila odruky Len tak, tiez ma oslovil nazov, precitala som si obsah a citala, citala...perfektna
Presne tak, mas pravdu Glue :}}} Clovek tym nedosiahne nic, smutkom a depresiou, pesimizmom...ale obcas to pride na kazdeho , nie ? Treba, treba bojovat DDD
Zujala ma vsak jedna veta > Pre mňa to v mojom živote znamena že nezaťažujem inych svojimi problemami .....ked ta nieco naozaj zatrapi, nepovies o tom nikomu ? Nemas nikdy potrebu s niekym zdielat svoje pocity ? Najlepsia kamoska alebo tak ... ?
Tu knihu si ceknem...mas ju v klasickom vydani alebo ako ebook ? Ak druha moznost, mohla by si mi ju poslat na maila
ono je to tak že občas sa potrebujeme posťažovať všetci, tak samozrejme mam aj ja niekoho komu verim a viem že sa mu možem zdoveriť s hocičim. Len neriešim každu maličkosť, lebo s tymi sa dokaže človek vysporiadať aj sam prave tym postojom že nahodi usmev a ide si svoje
Presne tak :}}}} mas uplnu pravdu, si superholka, len tak dalej :}}