Zajko, ale si predstav, že budeš žiť štyridsať rokov s človekom, ktorého miluješ a keď zomrie, jeho peniaze nepôjdu tebe, ale jeho najbližšej rodine, ktorá ho možno aj zavrhla. Predstav si, že budeš v nemocnici, ťažko zranený a nepustia k tebe tvojho partnera, lebo nie je tvoj manžel a ani tvoja rodina. Ideš do reštaurácie s tvojím partnerom a nemôžeš ho chytiť ani za ruku, pri pôrode nemôžu byť dve ženy (lesbičky), lebo tam môžu byť iba zákonný rodičia - teda otec a matka.
Niekedy sa čudujem, prečo si taký protichodný. Práve ty, striptér, gigolo, chlap s meďákom či bavarákom či čo to máš, by si mal z tej Žiliny odjebať a poskakovať na Pride. Či to celé tvoje prezentovanie homosexuála na Birdz je len fraška? Zrejme áno.
súhlasím. však keď sa pokladaju za normalnych ludi, tak robia toto heterosexuali? Je to uplna blbost podla mna. Ved dobre respektujeme ich tak ci tak, nic tym nedosiahnu. nech si žiju svoj život
@drejka Och, v jednom argumente som sa zmýlila. A čo ostatné? Každopádne mám z našej rodiny skúsenosti, ako sa čo dedí a rozhodne to nebolo spravodlivé dedenie A vôbec všeobecne rozdeľovanie majetku.
Ja sa s tou prezentáciou síce úplne nestotožňujem a nepovažujem to za najrozumnejšie riešenie, ale nemyslím si, že by sa nejaký homosexuál mal v súvislosti s pridom za čo hanbiť ...
to uz je tak drze a sproste od tych .....provokuju vyskakuju a kvoli takym sa minaju peniaze aby sa zabezpecila ich bezpecnost..to je nehorazne.....kopa prostriedkov lebo ani si potrebuju neviem co dokazovat ODPOR!!
Ste trapny s tymito vasimi kokotinami. Zajko nie je ziaden buzerant, len to predostiera a chce potom zaujat nejako. Dokazom je, ho moc ani nevidno potom v diskusiach. Len nieco šplechne a potom sa diva a tesi sa z hadok medzi ludmi tu. To je cele a takych je viac a viac. Len nech si tam idu a nech sa strapnuju, aj tak nedosiahnu co chcu a to ma hreje, vacsina vzdy zvitazi a nikdy to nebolo inak, takze niet sa coho bat. Ludom zacnu postupne prekazat viac a viac az sa sami diskvalifikuju a pride doba, ked budu prenasledovany a zabijany rovno na ulici a budu sa modlit a priat si,aby sa to vratilo aspon na uroven ako je to teraz a budu bozsky stastny. A teraz sa im nepaci, ved len nech pockaju, ja cakam na druheho Hitlera a toho aj podporim. Alebo staci,ze cirkev prebere moc, to je jedno, v tomto sa pridam kazdemu,kto ide proti tymto zvratenym chorym ludom co to maju v hlave pomylene.
Nemyslíte si Vážení, že existuje niečo ako záväť a "vydedenie"? Pokiaľ napíšem záväť a dám splnomocnenie človeku s ktorým žijem na to aby ma zastupoval a po mojej smrti, zdedil všetok môj majetok, s tým že keď preukážem, že moja rodina ma zavrhla a sú svedkovia na to, že o mňa nikto z nich ani nezakopne, tak ich môžem "vydediť" a kvôli tomu nepotrebujem extra oficiálny svadobný obrat a dávať celému svetu že som gay? Ja si myslím, že všetko ide aj inak. Prečo by štát mal akceptovať takéto veci? Nič proti, každý nech si lubi pohlavie aké len chce, ale myslím že prírodou normálne spolužitie je žena a muž, lebo iba takto môže dôjsť k prirodzenej reprodukcií. Všetko ostatné sú abnormality, ktoré síce rešpektujem, veď ich vec, ale nemusíme sa všetci chovať, že sa nám to páči a nebodaj to obhajovať.
@zajko30 akceptujem jednotlivcov. nič proti tebe, ale keby sme sa teraz všetci mali chovať že pár Ž+Ž alebo M+M je to isté M+Ž tak by sme asi rýchlo ako živočíšny druh "človek" vyhynuli. A s tým myslím každý priemerný "homo sapiens sapiens" súhlasí.
Pokiaľ je niekto homosexuál, nemám nič proti nemu, nemôže za to, aký je.
Ale pokiaľ ide vykrikovať, že ako mu ubližujeme a že nemá rovnaké práva ( čo je čistá blbosť samozrejme), tak to mi už vadí.
Doma nech si robia čo chcú, nikto im nič nezakazuje, ale nech láskavo nešíria bludy !
Ten pochod je na grc a je to vrchol nevkusu.
Si všimnime tú salámovú metódu...najprv išlo len o partnerstvá, dneska už aj o adopcie a je otázka času, kedy sa budú chcieť zlegalizovať pedofili a im podobní úchyláci. Otázka času !!!!
Naša spoločnosť nedopadne dobre.
Nech mi nikto nehovorí, že je to úplne normálne, lebo je to aj vo zvieracej ríši atď, alebo že je to potrebné, lebo aby mohli dediť a podobné nezmysly, lebo tákáto "argumentácia" je na smiech.
Takžé, bola som na pochode, teda, skôr som si len vypočula dve kapely, čo tam hrali a potom sme si šli sadnúť na pivo a kofolu.
Tí náckovia, čo tam boli, boli strašne failoví. Smažili sa na slnku tri hodiny a cez 150 bobulákov nemohli nikomu nič.
Akurát keď sme šli ja, kamarátka a môj priateľ okolo, pekne krásne nám začali nadávať do buzerantov a opľuli nás
Pride myslím skoro vôbec nezasiahli. Hodili jednu dymovnicu a päť minút kričali "Buzeranti von" To bolo celé divadlo.
Čudujem sa, že im to za to stálo
Stále sa čudujem, ako niekto môže homosexualitu prirovnávať k pedofilií, keď sú to dve rozdielne veci. Ale však vždy tu budú tupci, ktorý chcú deliť svet na silných a slabých
@stenatko no pozri ... ak chceš aby dedil hocikto osoba či organizacia ....stači to spisať pred notarom a ušetrime sa tych duhovych pridov ...jednak naklady na policiu, jednak strapnenie teplych a aj moje nervy keď si ma obzeraju, že mam buchty na bruchu a radi by ma pichli
@antifunebracka áno nechám, s človekom čo ma vulgarizmus miesto fotky sa nemám o čom baviť a ignorujem. Ale inak sú mi chodníky ukradnuté. Každý sme sa narodili bosý a to je v súlade s prírodou. Naše nohy sa citia prirodzene naboso. Ja chodím aj do lesa a na rôzne túry, skrátka všade naboso. Moje nohy su zvyknuté. Aj po skle som prešiel x-krát a nič sa mi nestalo. To riešia iba takí čo nevedia čo je to chodiť naboso stále a všade. A dívam sa pod nohy aby som neskočil do psačieho h.... to by mi vadilo, ale maličké črepinky skla a pod neriešim. Tie mi zatial nikdy neublížili.
Zúčastním sa kludne nejakej akcie v štýle beh naboso, ale protestu? Isto nebudem trapošiť za čistejšie chodníky. To že máme chodníky špinavé je naša vizitka ako Slovenska. Bol som všelikde po europe a v tomto su fakt špičkoví Švajčiari. Ale na tých nemáme mnohom inom takže škoda slov...
V podstate som len vyjadril presne to čo píše @puco90 . Nemôžeme schvaľovať niečo, čo je proti prírode.
@igros A odkedy je v zákone napísané, že násobilku máš recitovať odpredu do zadu a nie naopak? Tam je nejaký rozdiel, akože? Iba jedinci, ktoré peniaze riešia, sa toho chytia.
Radšej vyrastať v hentakej rodine, ako v rodine alkoholikov, úbožiakov, darmožráčov, netolerantných ľudí, či v detskom domove.
@zajko30 neviem či si fake alebo ne a je mi to srdečne jedno...ale máš pravdu hetero ľudia tiež takto nepochodujú po meste s vlajkami a neolizujú sa pred kamerami a netvária sa akí sú oni iní.... ale keď niekto ešte vyjde do ulíc aby ukazoval aký je on gay alebo lezba tak to je sila... ! Beriem to ako čistú provokáciu
LGBT pride nebol provokáciou. Keby u nás na Slovensku bol taký odvážny pochod, aké bývajú niekde v San Franciscu, alebo tak podobne, tak aj pochopím vaše rozhorčenie. To sa ani mne osobne nejak extra nepáči. Ale čo máte proti tomu, čo bol včera? Normálna akcia - nejaké príhovory, koncert, pochodovanie na druhú stranu Dunaja. Príjemná atmosféra, milí ľudia. Čo na tom, že to malo tématiku práv LGBT ľudí? Sme ľudia ako každí iní, máme rovnaké právo usporadúvať si akcie určené pre nás, aby sme mali kam ísť s priateľmi a známymi, zabaviť sa a stretnúť niekoho nového. Veď už len aj takí milovníci piva majú svoje pivné festivaly (len oni nepochodujú... asi by im to ani vzhľadom na promile v krvi moc nešlo). Ak by heterosexuáli chceli mať svoj pochod, som si istá, že nikto z LGBT komunity by neprotestoval. Ibaže heterosexuáli túto potrebu nemajú. Berú svoju orientáciu za niečo "normálne". Myslíte, že keby to, že človek patrí do LGBT komunity bolo v našej spoločnosti považované za normálne, tak by niekto od nás mal tú potrebu organizovať nejaký pochod? Zmyslom je, ukázať všetkým, že sme ľudia ako ostatní. Ľudia ako vy. A že nás je dosť na to, aby sa problémy s netorelanciou voči nám neudupávali. Nie sme žiadne omyly prírody. Existujú tisícky iných živočíšnych druhov, ktoré majú tiež, či už bisexuálne, alebo homosexuálne sklony. Nie je to žiadna choroba, ani možnosť výberu. Je to proste niečo, s čím sa človek narodí. A je síce pekné, že niektorí môžu povedať "je mi jedno, čo medzi sebou robia, pokiaľ to robia zavretí doma", ale to ani najmenej nič neukazuje o vašej tolerancii. Vám by sa páčilo, kebyže nemôžete prejavovať náklonnosť k človeku, ktorého ľúbite na verejnosti? Uznávam, nikde to nie je zakázané, že by sme nemohli. Ale tie pohľady a reči sú občas vážne na nevydržanie. Heterosexuálne páriky si to neuvedomujú. Častokrát si idú na verejnosti až mandle vydlabať jazykom a nikto im do toho nič nepovie. Samozrejme, že takí mávnu rukou nad tým, že no bože, nejaké reči, to prežijete. Keby ste zažili ten pocit, že si všetci naokolo vás šuškajú a niektorí vyťahujú aj mobily striehnúc na to, kedy svojej priateľke zas dáte pusu, možno by ste to pochopili... Nehovoriac ešte o tom, že gayov niektorí už vonkoncom neunesú a za držanie za ruky sú schopní ich aj zmlátiť. Len ombedzení ľudia berú ako provokáciu to, že iní ľudia chcú bojovať za svoje ľudské práva. Ľúbiť je právom každého človeka. A keď už jedni majú možnosť vziať sa a založiť si rodinu, prečo by nemohli aj druhí? Ľudia sú to všetci rovnakí. Ja len dúfam, že o pár rokov sa táto netolerancia z výchovy odstráni a spoločnosť bude inteligentnejšia. Veď aj kedysi taký ľaváci boli považovaní za omyly prírody... A takí černochovia! Kedysi museli tiež bojovať za svoje práva, napríklad za to, aby si mohli vziať niekoho bielej rasy. Odvážili by ste sa dnes povedať nejakému černochovi, že je omyl prírody a kázali by ste mu, koho si smie a koho nie vziať? Ak áno, drvivá väčšina ostatných ľudí by vás odsúdila. Snáď to tak bude v budúcnosti aj s tými, ktorí sú ešte stále natoľko zabednení a nerešpektujú ľudí s rôznou sexuálnou orientáciou.
@madiska určite máš v mnohom, čo si napísala, pravdu, avšak nemôžem s tebou súhlasiť vo všetkom, ak dovolíš...
neviem už kto tu napísal a ani sa mi ho veľmi nechce hľadať, že homosexuáli sú a asi aj stále budú - menšinou. čo znamená, že nikdy vživote nebudete "zrovnoprávnení", nikdy vživote nedosiahnete to a ani milión ďalšími pochodmi, že ľudia na vás nebudú čudne pozerať poprípade vyťahovať mobily a fotiť si vás. lenže..nie ste jediní. áno, černosi si svoje práva vybojovali a trvalo im to značne dlho, avšak nemožno povedať že teraz už v Amerike nie sú ľudia, ktorí by ich nepovažovali za niečo "menej" či už minimálne za "iných". a tak to je to so všetkým, s každým, kto sa vymyká väčšine(nerada používam slovo normál). tak ako sa ľudia často odsudzujúco otočia za babou, čo má 130 kilo s pohľadom"schudni" pričom sa títo ľudia často narodia s takouto genetickou predispozíciou. mne osobne sa stalo, že som pred pár dňami šla v buse a nastúpil chalan vyzerajú ako prototyp šprta a vieš čo bolo prvé, čo mi napadlo ? že si ho odfotím a ukážem frajerovi doma.. samozrejme, že to je hovadina a hlavne neúctivé ale - napadlo mi to a o tom to je, lebo bol iný. túto diskrimináciu neodstráni nikto a preto si myslím, že sa ňou ani netreba veľmi zaoberať, lebo je to len trieskanie si hlavy o stenu, pričom stena ostáva neprasknutá a vás z toho len bolí hlava... tento pochod bol z pohľadu požiadaviek vcelku bezvýznamný už len preto, že keď sa pozriete, kto tvorí koalíciu a vládu, je jasné, že sa táto téma najbližšie roky ani otvárať nebude. ja osobne tiež nesúhlasím s niektorými vašimi požiadavkami - hlavne s tou o výchove detí, pretože som sama vyrastala v rodine bez otca - mužského vzoru a teraz cítim, ako mi ten mužský vzor a nevybudovaná viera v mužov ako takých chýba. nehovorím však, že je to vecou len homosexuálov, je to vecou rodín ako je tá moja,rozpadnutých, tam, kde sú otcovia násilnícki a podobne... pfuh, jediné, čo som chcela povedať, je to, že to nikdy nebude tak, ako by ste chceli, pretože takto to jednoducho vo svete funguje.
@lovinme Kedysi boli za zvláštnych braní aj ľaváci, cirkev ich považovala za abnormality prírody a teraz nikto nerieši, keď je niekto ľavák Rovnako aj ženy si museli vybojovávať práva, ktoré sú teraz pre všetkých úplnou samozrejmosťou... Všetko chce len čas a začať sa učiť tolerancii.
Čo sa týka výchovy a adopcie detí, nesúhlasím s tebou. Vyrastala som bez otca a cítim sa úplne v pohode. Bol to alkoholik, čo o mňa nemal záujem, nezazlievam matke, že ho opustila, keď som bola ešte bábätko. Necítim sa ako o nič menej plnohodnotný človek ako tí, čo mali oboch rodičov. Navyše, ak by si homosexuálne páry adoptovali deti - tie by oboch rodičov mali. Miliónkrát radšej by som dieťa zverila homosexuálnemu páru, ktorý ho bude milovať a starať sa o ňho najviac ako môže, než by som ho nechala v rodine, kde ho budú biť, rodičia budú piť a bude vyrastať v zanedbanom prostredí... Čo na tom záleží, že by malo aj otca, aj mamu? A ak veľmi malé deti potrebujú oboch rodičov, v tom prípade by sa snáď mali slobodným mamičkám ich deti odoberať, alebo čo? V takom prípade dieťa tiež nebude mať nejaký "mužský vzor". Podľa mňa je hlavné, aby sa o dieťa mal kto starať, aby ho mal kto správne vychovať, aby mu mal kto poskytnúť lásku, možnosť vzdelávať sa a tak podobne... a neriešiť, či to bude žena a muž, dve ženy alebo dvaja muži.
DObre dobre... netvrdím že nie som proti svadbám homosexuálov, ale toto si upresni - všetky problémy sa dajú vyriešiť aj inak, napríklad dedičstvo sa dá napísať nejaký závet, v rámci zákonov sa oveľa ľahšie schváli zákon, že keď vyhlásiš niekoho za partnera, môže ťa v nemocnici navštíviť...a nemusí to byť hneď pre tak staromódne zakomplexované slovensko tak neortodoxné "svadobčenie" homosexuálov
@madiska s nikým sa nechcem hádať ale podľa mňa hovoríš o extrémoch, mužský vzor ti možno nechýba, mne však áno a tak podobne to môže byť aj u iných ľudí. nie je pekné, ako sa ku vám ľudia často správajú a voči takému odsudzovaniu som zásadne proti, nemyslím si však, že vy tento problém riešite nejako adekvátne situácii či už efektívne vzhľadom k výsledkom. je to zložité, tak len držím palce
Ja sa vyjadrím stručne .. tiež mi to príde ako totálne úbohé. Ale tak isto sú úbohý aj politici, ktorí takto získali väčšinu hlasov a potom sa na gayov a lesbičky vykašlali. Pritom na tom nevidím nič ťažké. 3 kroky!
1, Homosexuáli nech prestanú protestovať, pretŕčať sa a provokovať.
2, Politici nech konečne nerobia drahoty a vezmú si príklad od iných štátov.
3, Heterosexuáli nech nemajú blbé reči. Nikto si nevybral či sa narodí ako gay či lezba ..
@madro Pravda, ja som bi a nemam s nikym zatial problem (to skor oni by mali problem somnou). Na Pride je jedina vec dobra ze sa tam stretneme a mozeme sa tam zoznamit s niekym novym, naviazat priatelstva, zamilovat sa, a pod. Tot vse.
myslím že to nie je hanba, ak niekto bojuje za svoje práva. Možno práve preto sme my ako Slováci nikdy nič ďaleko nedotiahli ... lebo sa bojíme niečo vybojovať, pre seba a pre iných ... Myslím že asi štvrtina tam boli heterosexuáli, ktorí prišli bojovať za práva svojich príbuzných a svojich priateľov. Hanbou je to ak si niekdo neprizná kdo je a hrá sa nato čím vôbec nechce a nie je ...
haha som gay ale nepotrebujem sa pretŕčať na náberží dunaja ako idiot aby som všetkým ktorí nás radi nemajú z akéhokoľvek dôvodu prilieval olej do ohňa...ja sa nestarám o iných ľudí,ani takéto ,,podujatia,, nevyhľadávam.Och a musím vrele poďakovať za ľudí ktorí nás tu obhajujú ale môžem smelo povedať že buzny si nevedia nič vážiť a celý pochod majú v p!či, tak ako registrovaé partnerstvá a tak ako aj všetko ostatné. Väčsina gayov ktorá na pochod ide sú točky ktoré sa potrebujú ukázať pred Slovenskom, ale doma to o nich nikto nevie a preto tŕpnu či im po odvysielaní v telke mama nezavolá a nevydedí ich.Môj názor a osobné skusenosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
aj mňa teraz napadlo,
je to aj s Starom zákone..
"Kto ste bez viny, hoďte do mňa kameňom".........filip
Niekedy sa čudujem, prečo si taký protichodný. Práve ty, striptér, gigolo, chlap s meďákom či bavarákom či čo to máš, by si mal z tej Žiliny odjebať a poskakovať na Pride. Či to celé tvoje prezentovanie homosexuála na Birdz je len fraška? Zrejme áno.
Btw, od ktorého roku funguje dedenie majetku dnešným spôsobom?
Nemýľte si to s pochodmi exhibicionistov, ktorí sa polonahí promenádujú po meste...
A milý Filip, presne od teba by som očakávala účasť, nie že to ešte budeš takto zatracovať...
Podľa mňa nejak zvláštne rozumieš pojmu byť normálni ľudia ...
To, že homosexuáli sú normálni ľudia predsa nijak nepopiera ich možnosť vykonávať aj nejaké aktivity, ktoré heterosexuáli nevykonávajú a podobne ...
@zajko30 akceptujem jednotlivcov. nič proti tebe, ale keby sme sa teraz všetci mali chovať že pár Ž+Ž alebo M+M je to isté M+Ž tak by sme asi rýchlo ako živočíšny druh "človek" vyhynuli. A s tým myslím každý priemerný "homo sapiens sapiens" súhlasí.
Kde je odskodnenie za starocia utlacovania ? Nejak mi uniklo ospravedlnenie zo strany spolocnosti.
Ale pokiaľ ide vykrikovať, že ako mu ubližujeme a že nemá rovnaké práva ( čo je čistá blbosť samozrejme), tak to mi už vadí.
Doma nech si robia čo chcú, nikto im nič nezakazuje, ale nech láskavo nešíria bludy !
Ten pochod je na grc a je to vrchol nevkusu.
Si všimnime tú salámovú metódu...najprv išlo len o partnerstvá, dneska už aj o adopcie a je otázka času, kedy sa budú chcieť zlegalizovať pedofili a im podobní úchyláci. Otázka času !!!!
Naša spoločnosť nedopadne dobre.
Nech mi nikto nehovorí, že je to úplne normálne, lebo je to aj vo zvieracej ríši atď, alebo že je to potrebné, lebo aby mohli dediť a podobné nezmysly, lebo tákáto "argumentácia" je na smiech.
Tí náckovia, čo tam boli, boli strašne failoví. Smažili sa na slnku tri hodiny a cez 150 bobulákov nemohli nikomu nič.
Akurát keď sme šli ja, kamarátka a môj priateľ okolo, pekne krásne nám začali nadávať do buzerantov a opľuli nás
Pride myslím skoro vôbec nezasiahli. Hodili jednu dymovnicu a päť minút kričali "Buzeranti von" To bolo celé divadlo.
Čudujem sa, že im to za to stálo
Stále sa čudujem, ako niekto môže homosexualitu prirovnávať k pedofilií, keď sú to dve rozdielne veci. Ale však vždy tu budú tupci, ktorý chcú deliť svet na silných a slabých
nejdem všetkým detailne odpovedať, myslím, že @semhamforas to rozumne vysvetlil a stotožňujem sa s jeho názormi....filip
@tikalok
@pepechodidlo etelnair ti nieco napisal v @32 - to nechas len tak?
Zúčastním sa kludne nejakej akcie v štýle beh naboso, ale protestu? Isto nebudem trapošiť za čistejšie chodníky. To že máme chodníky špinavé je naša vizitka ako Slovenska. Bol som všelikde po europe a v tomto su fakt špičkoví Švajčiari. Ale na tých nemáme mnohom inom takže škoda slov...
V podstate som len vyjadril presne to čo píše @puco90 . Nemôžeme schvaľovať niečo, čo je proti prírode.
zaujímavé je, že lesbičky porodia dieťa....ako ho splodili ty vole?
Ja som tam len zhrnula problémy homosexuálov.
Jój a k tej tvojej druhej otázke - totálny facepalm - také niečo ako umelé oplodnenie nepoznáš?
a lutujem to dieťa čo sa im narodí, že bude vyrastať v takej rodine
Radšej vyrastať v hentakej rodine, ako v rodine alkoholikov, úbožiakov, darmožráčov, netolerantných ľudí, či v detskom domove.
neviem už kto tu napísal a ani sa mi ho veľmi nechce hľadať, že homosexuáli sú a asi aj stále budú - menšinou. čo znamená, že nikdy vživote nebudete "zrovnoprávnení", nikdy vživote nedosiahnete to a ani milión ďalšími pochodmi, že ľudia na vás nebudú čudne pozerať poprípade vyťahovať mobily a fotiť si vás. lenže..nie ste jediní. áno, černosi si svoje práva vybojovali a trvalo im to značne dlho, avšak nemožno povedať že teraz už v Amerike nie sú ľudia, ktorí by ich nepovažovali za niečo "menej" či už minimálne za "iných". a tak to je to so všetkým, s každým, kto sa vymyká väčšine(nerada používam slovo normál). tak ako sa ľudia často odsudzujúco otočia za babou, čo má 130 kilo s pohľadom"schudni" pričom sa títo ľudia často narodia s takouto genetickou predispozíciou. mne osobne sa stalo, že som pred pár dňami šla v buse a nastúpil chalan vyzerajú ako prototyp šprta a vieš čo bolo prvé, čo mi napadlo ? že si ho odfotím a ukážem frajerovi doma.. samozrejme, že to je hovadina a hlavne neúctivé ale - napadlo mi to a o tom to je, lebo bol iný. túto diskrimináciu neodstráni nikto a preto si myslím, že sa ňou ani netreba veľmi zaoberať, lebo je to len trieskanie si hlavy o stenu, pričom stena ostáva neprasknutá a vás z toho len bolí hlava... tento pochod bol z pohľadu požiadaviek vcelku bezvýznamný už len preto, že keď sa pozriete, kto tvorí koalíciu a vládu, je jasné, že sa táto téma najbližšie roky ani otvárať nebude. ja osobne tiež nesúhlasím s niektorými vašimi požiadavkami - hlavne s tou o výchove detí, pretože som sama vyrastala v rodine bez otca - mužského vzoru a teraz cítim, ako mi ten mužský vzor a nevybudovaná viera v mužov ako takých chýba. nehovorím však, že je to vecou len homosexuálov, je to vecou rodín ako je tá moja,rozpadnutých, tam, kde sú otcovia násilnícki a podobne... pfuh, jediné, čo som chcela povedať, je to, že to nikdy nebude tak, ako by ste chceli, pretože takto to jednoducho vo svete funguje.
Čo sa týka výchovy a adopcie detí, nesúhlasím s tebou. Vyrastala som bez otca a cítim sa úplne v pohode. Bol to alkoholik, čo o mňa nemal záujem, nezazlievam matke, že ho opustila, keď som bola ešte bábätko. Necítim sa ako o nič menej plnohodnotný človek ako tí, čo mali oboch rodičov. Navyše, ak by si homosexuálne páry adoptovali deti - tie by oboch rodičov mali. Miliónkrát radšej by som dieťa zverila homosexuálnemu páru, ktorý ho bude milovať a starať sa o ňho najviac ako môže, než by som ho nechala v rodine, kde ho budú biť, rodičia budú piť a bude vyrastať v zanedbanom prostredí... Čo na tom záleží, že by malo aj otca, aj mamu? A ak veľmi malé deti potrebujú oboch rodičov, v tom prípade by sa snáď mali slobodným mamičkám ich deti odoberať, alebo čo? V takom prípade dieťa tiež nebude mať nejaký "mužský vzor". Podľa mňa je hlavné, aby sa o dieťa mal kto starať, aby ho mal kto správne vychovať, aby mu mal kto poskytnúť lásku, možnosť vzdelávať sa a tak podobne... a neriešiť, či to bude žena a muž, dve ženy alebo dvaja muži.
1, Homosexuáli nech prestanú protestovať, pretŕčať sa a provokovať.
2, Politici nech konečne nerobia drahoty a vezmú si príklad od iných štátov.
3, Heterosexuáli nech nemajú blbé reči. Nikto si nevybral či sa narodí ako gay či lezba ..
Či?