Ani ja nie som 100 percentný , takže nie , ale keď už niekto napíše "ty" s mäkkým i alebo "odca" namiesto "otca" tak to už sa minimálne chytím za hlavu .
Ak je to niekto, koho poznám, tak som si na to už pravdepodobne zvykla. Na Birdzi to zase niekedy dokáže pritiahnuť viac pozornosti ako samotný obsah fóra/blogu. Nie, že by mi to nejak vadilo, ale je to istým ukazovateľom intelektu a keď niekto napíše "mislim si" alebo "niaky" alebo absolútne ignoruje nominatív plurálu tak mi trochu klesne mienka o danej osobe aj keď som pred tým žiadnu mienku utvorenú nemala.
nemam rada, ked niekto tvrdi, ze na tom nezalezi, lebo mne na tom zalezi. podla reci spoznas cloveka. minimalne v pisomnej komunikacii mi to vadi. ale uznavam ine oblasti, kde ti ludia mozu vynikat, ak vynikaju.
Ja sám niekedy napíšem nejakú gramatickú chybu (lebo väčšinou to pošlem a až potom prečítam čo som napísal).. ale keby robí chyby jak podaktorý vedia tak hej dosť by ma to sralo a cítil by som sa blbo a dúfal že furt píše cez mobil.
zalezi... nejake caste chyby prehliadam (napr. ked ma byt makke i v mnoznom cisle), alebo som na niektorych ludi aj zvyknuta, ze pisu strasne... ale chyby ako z tebov, ist domou, lyzat zmrzlinu, to mi trha oci...
no a som sa teraz zas rozculila, ako som opravovala kamaratovi bakalarku a ich ucitelka slovenciny mu povedala, ze nevie pisat ciarky. ja pisem ciarky lepsie, ako 99,5% nasho naroda a takyto odkaz dostanem! koza sprosta...
No keď je to občas a sú to chyby v nejakých zložitejších slovách, tak mi to veľmi neprekáža, ale keď niekto neovláda spodobovanie, tak vtedy akoby vo mne zakaždým niečo zomrelo.
@toxo myslis pred "alebo"? hej, pravidla pravopisu hovoria, ze pred "alebo" sa ciarka nepise. druha vec je zamer ciarky, keby ti tu vetu precitam nahlas, tak urcite na tom mieste pauzu urobim, aby som oddelila myslienky. nemyslim si, ze je to vyslovene chyba, chyba by bola dat ciarku kdesi "do, stredu, myslienky,"
takych ludi asi ani nepoznam, mam okolo seba inteligentnych ludi.
ale ak niekto pri mne urobi preklep, moze si byt isty ze tmu to budem pripominat az dokym neumrie
Tak nejaká chyba sa vyskytne aj nepozornosťou, ale keď ich niekto robí často - tým, že to to naozaj neovláda, tak urobím si na toho človeka svoj názor. Taktiež nemám rád, keď ľudia nepoužívajú diakritiku, ale OK, na to som si už nejak zvykol. Btw, aj v tomto gramatickom fóre je zopár "pekných" chýb.
hm môj posledný ex dosť chyboval...ale fakt že dosť ...to jeho "vydim" a "chibate mi" atď. dávalo mi to zabrať...snažila som sa ho opravovať, nech sa naučii...ale nepomohlo moc ..a tak som si musela zvyknúť a teraz sa nad tým už len zasmejem a neriešim....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale keď niekto vyslovene neviem nominatív množ. čísla alebo hodí "i" do vybraného slova ...vrrrrrrr
ked sa niekto obcas pomyli, nevadi... opravim a potom mu to v prihodnej chvili pripomeniem ^.^
no a som sa teraz zas rozculila, ako som opravovala kamaratovi bakalarku a ich ucitelka slovenciny mu povedala, ze nevie pisat ciarky. ja pisem ciarky lepsie, ako 99,5% nasho naroda a takyto odkaz dostanem! koza sprosta...
k teme: je mi to tak jedno,znami s ktorymi si pisem z velkej casti pravopis ovladaju
ale ak niekto pri mne urobi preklep, moze si byt isty ze tmu to budem pripominat az dokym neumrie
ja tiež sem tam zaváham, no snažím sa chyby nerobiť. a vadí mi už keď tá chyba je fakt hrôzostrašná.
do určitej miery to hovorí niečo o tom človeku a podľa mňa aj o jeho inteligencii