neviem ale myslim ze to vsetko si najdes na nete... skus daco pohladat, nejake ine fora, tam sa bude urcite nieco take spominat. alebo sa len spytaj svojej doktorky ta ti musi poradit, ale podla mna do 18 musis mat povolenie porucnika, tak si myslim... aj keby si sa tam dostala bez ich suhlasu tak si urcite vsimnu ze sa s tebou nieco deje, psychicky aj fyzicky. a neviem ako dlho trva hospitalizacia (ci 1-2 dni)... ale urcite je lepsie priznat sa im, aby si na take rozhodnutie nebola sama... raz to mozes olutovat
a segra mi vravi zevraj jej 15r kamoska tam bola tiez, a po dohode s doktorkou jej stacil len suhlas starsej sestry (dospelej)... taze ked mas nejakeho surodenca skus sa popytat doktorky
Ufff, urcite potrebujes suhlas zakonneho zastupcu, cize rodica...A to vazne uvazujes, ze keby si mala byt tehotna pojdes na interupciu??? Prosim ta, skus trosku uvazovat aj o inych moznostiach....
Moj nazor je asi taky co si si navarila to si aj zec. Najpr pouzivasj hlavu a potom trtkaj dievcina. Hmmmm poviem to asi takto na co dnesak porebujete sulas? nanic staci len uplatit a je to vyriadene a a mas to vsetko ale na tvoju vlastnu zotpovednost. takze ak si tehotna tak pojdes k ku gynekologovi nie k obvodnej. Ak je to sprqvny gynekolog tak bdue kontaktovat rodicov a na jej pisomne prehlasnenie poppripade pohovor s tebou bude vykonany dalsi zakrok. To je moj nazor. Mne interupcia nikdy nehrozila
a k veci...dorry, ale si hlupa...podla mna by mal mat sex clovek, ktory je aj schopny znasat nasledky a teraz to je dieta...nevedela si, ze v 15 byt matkou je tazke??? a vobec..materstvo nie je hracka...dobre, este ta to mozno aj viac uistilo, ze dieta si nenechas...a co v buducnosti?? holka, mas 15! deti uz nechces?? viem, ze nie je 100% iste, ze uz deti mat nebudes, ale nikdy nevies...ako uz bolo spomenute, co si si navarila, to si aj zjec...
...povec to rodicom, nech ich mas akychkolvek...nic ine aj tak neurobis...a ak ti spravia interrupciu aj bez suhlasu rodicov, tak ti ludia maju v hlave velke hovno...si este decko a to, ze si tehotna a vobec, ze si zacala aj so sexulanym zivotom svedci o tvojej nezrelosti...sorry, aj ja mam 15 a tiez nemam nad hlavou svatoziaru, ale ja si aspon uvedomujem, ze na veci ohladom sexu mam cas a ani keby som bola neviem ako velmi zalubena, urcite nebudem mysliet srdcom, ale hlavou..a tro si mala robit aj ty...mozno sa mylim, lebo sa nenachadzam v takejto situacii (nastastie), ale fajne si si skomplikovala zivot...dufam, ze spravis spravnu vec...a interrupcia je vrazda...
ked mas 15 a nekces to povedat rodicom je to pruser lebo za potrat das min.20000sk je to na tebe...takyto ``smyk,, sa stal aj mojmu kamosovi a jej babe a rodicia im o tom vedia...a kce ist na potrat tiez lebo si kce skolu dokoncit...keby uz zmaturovala ,asi si ho nehaju... (skoda no...povec rodicom....ale ak si si nie ista tak chod ku gynekologovi nech zisti...vlastne aj tak by si tam mala ist hej a ked nebudes tak nech ti prdpise daake pilulky adiooos
ja nechapem na co sexujete ked potom neviete co robit..moja do 18tich ti nikto potrat bez suhlasu rodicov nespravi!!! a aj keby si dakoho nasla tak je to dost drahe (aspon co som si na nete nasla) to bol taky problem vyhodit levda par sto korun za mesiac na tabletky?!?.. musis povedat rodicom ale najskor co najrychlejsie zbehni za gynekologickou ci si fakt tehotna (podla toho nadpisu si este nie si ista) a aj si tak ona to aj s rodicmi vybavi (ak sa to dozvedia od nej tak mas vacsiu sancu ze sa obides bez ujmy na zdravi ked tam aj doktorka bude) aaa asi je uzz neskoro ale mohla si aj postinor skusit (neviem ako davno to bolo ) ..vela stastia
Noo, tak toto...Tak po prve sa dievca spamataj, aj ked na to je uz trocha neskoro, po druhe ak mas 15 tak potrebujes na interupciu suhlas rodicov, po dovrseni 16. roku rozhodujes uz sama, ale rodicia budu oboznameni...takze mala si si rozmysliet tym svojim malym mozockom ake mozu byt nasledky tvojho konania...
do pice nenadavajte jej seci, mozno bola a je sprosta, ale tak zasa teraz a problem a ona chce riesenie, nie diskutovanie o tom co robila...
no takze dievca... k tomu co bolo napisane az od 16 ti to spravi bez suhlasu rodicov, ale s ich oboznamenim. a ak aj teraz pojdes na potrat, tak v buducnosti budes moct mat decko. sice z mensou pravdepodobnostou, ale nemusis ostat neplodna po interupcii a lenkan a ostatny, to fakt si ma akoze to decko nehat?? v 15tich?? ok sak nech znasa dosledky, ale uz ostatocny trest asi bude ta interupcia, a to setko okolo, aj s rodicmi a tak...
a teraz len taka hypoteticka otazka pre ostatnych... povedzme ze by si to decko nechala aj ked nechce. to mi teraz povec ako to dieta chuda dopadne: foter sa na nu pravdepodobne vysere, skolu asi nedokonci, takze aj ked sa osamostatni, taknebude poradne zarabat, jej rodicia ju budu asi nemat radi, a popripade aj to decko nebudu mat radi...atd
nebolo by v tomto pripade lepsie, keby sa to decko nenarodilo?? uz len ked ne koli tomu decku, tak aspon koli tym ostatnym, ktorym to skomplikuje zivot ovela vac ked sa narodi, ako ked pojde na potrat.
a este k tebe dievca: mozes ist aj na ilegalny potrat, ale rataj s tym ze ta to bude stat penaze, a ze budu mozno aj zhorsene hygienicke podmienky...
No jasne, to bude fakt super riesenie Aio, da si to zobrat, sak fajn, a potom pojde a zas si bude uzivat...a potom zasa potrat, no sak ved to moze ist dookola, ved to nie je dieta,iba nieco v nej, co by tam vlastne v podstate ani byt nemalo...sexovat nie je znak dospelosti ale vediet znasat aj nasledky svojho konania...to je dospelost!!!!
Aio: ako som povedal za jebnutost sa plati, nech si pomoze sama, ako ine kafe spieva: jednu malu radu ti dam, porad si sam
Ale inak aj ja som za potrat v 15tich si nechat decko nie je vyhra a radsej v zivote uz nemat decko ako zit z ruky do huby niekde v garzonke.. A nakoniec deti sa daju aj adoptovat..
Lenkan :samozrejme ze uvazujem o interupcii dokonca nie uvazujem ale som si ista ze ak sa moje obavy potvrdia urobim vsetko preto aby som si dala decko prec...mam 15 idem na strednu,zivot mam predsebou...nechcem si ho znicit!!!
VSETKYM:prosila som vas o radu a tu mi dost ludi dalo ale neprosila som si citat o sebe nadavky a to ze ake som decko...nwm este ci som alebo nesom ale urcite viem ze ja som spravila vsetko preto aby som nebola...nedala som si sice postinor ale ine opatrenia boli...
no tak to ti nezavidim riesit takeho veci.... no v prvom rade skoc za gynekologm ... on ta oboznami najlepsie... a dufam ze to dobre dopadne ...drzim ti palce ...
a suhlas by si zrejme potrebovala... ale ten suhlas je to posledne co ta ma zaujimat... hlavne skoc za tou doktorkou.... a napis potom ako to dopadlo... a fakt dufam ze to bol len plany poplach
ti drbe dievca?!...ze interupcia!...povedz to normalne rodicom, sak ta nezabiju...ale take ze by si si ho mala dat vziat, mas ty aspon kusok citu v sebe?...
Sqarenpa: mno ale nad tym, co by si robila, si mala premyslat vtedy ked si to robila, ale aj tak sa stale priklanam k interupcii. Decko je pre mladych len na tarchu a nie je vylucene ze by koniec koncov skoncilo niekde v kontajnery.
nechapem ludi co nerozmyslaju-asi nemaju cim...ja niesom za potrat,poznam vela pripady a nakoniec sa to vzdy skoncilo tym ze rodicia o tom tak ci tak vedeli a prezili to,a teraz sa tesia zo svojich vnucat...podla mna je potrat totalne svinstvo-to co si potom musi odniest dieta zato ze niekto nepouziva mozog,ty chces byt niekedy v buducnosti dobra matka?zabudni...
Rozmyslala si nad tabletkami..myslim antikoncepcia!!teraz ti to uz sice nepomoze(v pripade,ze je prcek na ceste)ale v buducnosti sa vyhnes takymto hororom...
aha ty deti nechces?tak potom suhlasim s Micuskou696...co taka antikoncepcia?to si o tom este nepocula?tak to konecne zaregistruj do tvojej hlavicky aby si potom nemusela riesit take problemi co s deckom...ked ti uz tak idu na nervy...hm?
Tommyhot: mas pravdu, mozno by skoncilo v kontajnery...ale to zase zacvisi aj od "mamiciek" ktore si deti daju urobit a tato tu by ho pravdepodobne asi fakt odkopla...
Sqarenpa:a ano, ja by som si ho nechala...sice by to nebolo bohvieco, ale nikdy by som si ho nenechala vziat lebo viem, ze by som si to vycitala do konca zivota...a neodkopla by som ho!!!
Noooo...kedze uvazujes o interupcii, asi ho velmi nechces, ci ano?...a pekne od teba...hadzat to na mamu, vsetku zodpovednost...ja nechapem, sak najskor sa premysla a potom kona...opacne sa to totizto nevyplaca...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a k veci...dorry, ale si hlupa...podla mna by mal mat sex clovek, ktory je aj schopny znasat nasledky a teraz to je dieta...nevedela si, ze v 15 byt matkou je tazke??? a vobec..materstvo nie je hracka...dobre, este ta to mozno aj viac uistilo, ze dieta si nenechas...a co v buducnosti?? holka, mas 15! deti uz nechces?? viem, ze nie je 100% iste, ze uz deti mat nebudes, ale nikdy nevies...ako uz bolo spomenute, co si si navarila, to si aj zjec...
...povec to rodicom, nech ich mas akychkolvek...nic ine aj tak neurobis...a ak ti spravia interrupciu aj bez suhlasu rodicov, tak ti ludia maju v hlave velke hovno...si este decko a to, ze si tehotna a vobec, ze si zacala aj so sexulanym zivotom svedci o tvojej nezrelosti...sorry, aj ja mam 15 a tiez nemam nad hlavou svatoziaru, ale ja si aspon uvedomujem, ze na veci ohladom sexu mam cas a ani keby som bola neviem ako velmi zalubena, urcite nebudem mysliet srdcom, ale hlavou..a tro si mala robit aj ty...mozno sa mylim, lebo sa nenachadzam v takejto situacii (nastastie), ale fajne si si skomplikovala zivot...dufam, ze spravis spravnu vec...a interrupcia je vrazda...
Teraz sa pekne staraj o decko, za jebnutost sa plati..
no takze dievca... k tomu co bolo napisane az od 16 ti to spravi bez suhlasu rodicov, ale s ich oboznamenim. a ak aj teraz pojdes na potrat, tak v buducnosti budes moct mat decko. sice z mensou pravdepodobnostou, ale nemusis ostat neplodna po interupcii a lenkan a ostatny, to fakt si ma akoze to decko nehat?? v 15tich?? ok sak nech znasa dosledky, ale uz ostatocny trest asi bude ta interupcia, a to setko okolo, aj s rodicmi a tak...
a teraz len taka hypoteticka otazka pre ostatnych... povedzme ze by si to decko nechala aj ked nechce. to mi teraz povec ako to dieta chuda dopadne: foter sa na nu pravdepodobne vysere, skolu asi nedokonci, takze aj ked sa osamostatni, taknebude poradne zarabat, jej rodicia ju budu asi nemat radi, a popripade aj to decko nebudu mat radi...atd
nebolo by v tomto pripade lepsie, keby sa to decko nenarodilo?? uz len ked ne koli tomu decku, tak aspon koli tym ostatnym, ktorym to skomplikuje zivot ovela vac ked sa narodi, ako ked pojde na potrat.
a este k tebe dievca: mozes ist aj na ilegalny potrat, ale rataj s tym ze ta to bude stat penaze, a ze budu mozno aj zhorsene hygienicke podmienky...
Ale inak aj ja som za potrat v 15tich si nechat decko nie je vyhra a radsej v zivote uz nemat decko ako zit z ruky do huby niekde v garzonke.. A nakoniec deti sa daju aj adoptovat..
Sqarenpa:a ano, ja by som si ho nechala...sice by to nebolo bohvieco, ale nikdy by som si ho nenechala vziat lebo viem, ze by som si to vycitala do konca zivota...a neodkopla by som ho!!!
Sqarenpa: 100% nie je asi nic, ale ked bol test negativny, tak sa nemas coho bat tehotna nie si..