Zamýšľali ste sa niekedy nad týmto problémom? Deti z tretieho sveta denne bojujú o prežitie, pretože nemajú základné potraviny. Niekedy mám pocit že je to verejné tajomstvo. Každý o tom vie ale nerozpráva sa o tom dostatočne. Prečo napríklad téma rasizmu,
ja by som uz konecne chcel vidiet tych afroamerickych raperov ktory maju zlate zuby a na sebe zlato v hodnote luxusneho auta aby prispeli na tieto hladujuce deti
týka sa nás, to týka sa to celého sveta,ale ako by sme im vedeli pomôcť my obyčajný ludia? s priemerným platom? na to treba obrovské peniaze. problém je v tom že tých peňazí je tu dosť len sú v rukách nesprávnych ľudí ktorý myslia len na seba .
A najlepšie je že keď tam pošlete peniaze , zachránite teda 1 dieťa a to dieťa bude mať ďalších 8 detí To je bezodná jama kde môžte sypať peniaze. To ich radšej vysypte do rieky a ušetríte im utrpenie
že na všetko sa peniaze nájdu, len na to skutočne dôležité nie... rôzne relácie a televízne šou s výhrou niekoľko tisícok eur, ale na hladujúcich ľudí ktorý umierajú v púšti, tam nepáchne ani cent... zaslúžili by sme si okoľtovať také nešťastie, trebalo by nám
Osobne Slovensko je samo o sebe chudobne a podporovať malých černoškov sa mi nechce.... Momentálny hladomor v Sudáne: humanitárna pomoc bola rozkradnutá...... Viem že to nekradli všetci ale nebudem im pomáhat ked to aj tak ukradnú tý čo to nepotrebujú.....
teraz zrejme vyznie mako nevďačný a necitlivý človek, ale neriešim veci, ktoré sa ma bytostne nedotýkajú. Načo si s tým zaťažovať, mám aj iné veci, tkroé ma trápia. je to možno hnusné no nemienim s tým nič robiť.
do tychto krajin su posielane humanitarne pomoci z celeho sveta, veci pre zakladnu potrebu, lieky, potraviny, lektori, ktori ich ucia ako sa starat o podu a chovat dobytok... ano, je to stale malo, pretoze vyspelejsie krajiny do toho,samozrejme, nebudu investovat cely rozpocet, kedze vybudovat z nicoho behom par desatroci aspon nieco malo je ovela narocnejsie ako predstava, ze im tam vsetko prinesieme a vsetko bude fungovat tak ako inde. ale je dost pritiahnute za vlasy vyhlasenie, ze "sa nas to netyka a nedavame to do medii". media riesia aktualne problemy, "skandaly" a neviem, ci by si bola ochotna kazdy den citat stranku o pocte umrti v krajinach tretieho sveta a na co by to bolo konkretne dobre. zmenilo by sa akurat to, ze by si niektori ludia nad tymto problemom castejsie povzdychli, pretoze mysliet si, ze medializaciou temy, o ktorej kazdy vie, dosiahnes vacsiu mieru pomoci, je viac ako naivne.
sama mozes vidiet nazor "co my uz pri takomto gigante zmozeme", "nech sa nemnozia, ked sa nevedia uzivit", cize apelovat na siroku verejnost je plytvanie casom a financiami
afričani si za to možu sami....keby snu neni taki sprosti a neparia sa stale...tak by mali menej deti..menej AIDS ..a určite sa im toho už vyzbieralo veeela veeeela penazí...a dalo sa im vela vecí...a nemajú nič...........
aj tak im nikto nepomaha milujem tie super zbierky ze vsetky peniaze pojdu do Afriky no jasne jasne jabysom aj prispela len ked som zistila kdejdu tie peniaze...
Hlavný problém je, že tam posielame potraviny....na čo!!!! aby ich bolo viac? Treba tam poslat stavbárov, technikou ...afrika ma obrovsky potencial.....krmit ludtvo len bohuzial radšej OSN podporuje tento problem posielanim potravin...treba tam poslat BIELEHO PÁNA...černoch sam od seba nic nikdy neurobi... pomoze to svetu aj afrike..sice budu v otroctve..ale ruku na srdce..to sme vsetci.....budu mat zabezpecenu stravu vodu ubytovanie....tak mate to vy negri....chceli ste demokraciu mate ju..tak si teraz skapinajte v hladoch...
Problém je z časti aj v hladujúcich Afričanoch. Pokiaľ sám nemám čo do úst, tak je absolútne nelogické aby som si ešte k tomu zaobstaral 5, 6 alebo 7 detí.
Do určitej miery si za to môžu sami a do miery neurčitej ich problémy ostatných ľudí nezaujímajú, pretože sa ich to netýka...
Veď v Afrike bolo veľa prosperujúcich krajín, vyhnali odtiaľ Francúzov a Holanďanov, začali robiť prevraty a vyvolali sa občianske vojny a dopadli ako dopadli...aj keď kto vie akí iní ľudia za tým stoja...napríklad z občianskej vojny v Sierra Leone ťaží toľko štátov v ktorých sa leštia a predávajú diamanty...
@1nikky1 prečo riešiš kokotiny? tie krajiny sú neskutočne bohaté: ropa, diamanty.... lenže my za to, že vodcovie týchto krajín tie peniaze prejebú nemôžeme. potrebujú revolúciu, inak sa nič nevyrieši
ked u nas nebude nikto hladovat mozme riesit afriku
a najviac milujem ludi ktori "placu" pre deti v afrike , ale ked stretnu niekoho vo svojom okoli , kto potrebuje pomoct tak ho maju v riti , pretoze pomoct slovenskemu bezdomovcovi nie je take cool ako nosit placku na batohu o hladujucich detoch v afrike , pokrytci
Je mi to úplne jedno, je to ich chyba, mohla ich doteraz spravovať Západná Európa a mohli sa mať lepšie.
Osobne si myslím, že to, že vymierajú je úplne prirodzené. Keď narobia deti a potom sa nestarajú, je normálne, že vymierajú. Ja si myslím, že by sme im nemali posielať ani cent, keď vymrú, tak vymrú, je to prirodzené, nemôžu donekonečna naťahovať ruky. Zachránime jedného a ten urobí ďaľších osem a nestará sa. Za to si môžu sami.
každý štát má vlastné problémy. v afrike boli belosi ktorí z niektorých afrických štátov urobili doslova výkladné skrine afriky. ale černosi proti nim bojovali až sa do toho zapojili svetové organizácie a prikázali nechať vedenie krajiín černochom. odvtedy sú tam vojny, hladomor. jediná krajina ktorá je na tom lepšie je JAR ale to len vďaka tomu že nad ním malo UK tak dlho kontrolu. ale aj tam to ide dole vodou odkedy tam vládnu černosi
@kubo1161 A tam je domácnosť, veľa detí a treba i veľa pomáhať ... I tak polka detí sa ani nedožije dospelosti. A aj keby nechceli, nemajú prezervatívy. Aspoň tam nie sú nejak populárne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
že na všetko sa peniaze nájdu, len na to skutočne dôležité nie... rôzne relácie a televízne šou s výhrou niekoľko tisícok eur, ale na hladujúcich ľudí ktorý umierajú v púšti, tam nepáchne ani cent... zaslúžili by sme si okoľtovať také nešťastie, trebalo by nám
sama mozes vidiet nazor "co my uz pri takomto gigante zmozeme", "nech sa nemnozia, ked sa nevedia uzivit", cize apelovat na siroku verejnost je plytvanie casom a financiami
Do určitej miery si za to môžu sami a do miery neurčitej ich problémy ostatných ľudí nezaujímajú, pretože sa ich to netýka...
a najviac milujem ludi ktori "placu" pre deti v afrike , ale ked stretnu niekoho vo svojom okoli , kto potrebuje pomoct tak ho maju v riti , pretoze pomoct slovenskemu bezdomovcovi nie je take cool ako nosit placku na batohu o hladujucich detoch v afrike , pokrytci
Osobne si myslím, že to, že vymierajú je úplne prirodzené. Keď narobia deti a potom sa nestarajú, je normálne, že vymierajú. Ja si myslím, že by sme im nemali posielať ani cent, keď vymrú, tak vymrú, je to prirodzené, nemôžu donekonečna naťahovať ruky. Zachránime jedného a ten urobí ďaľších osem a nestará sa. Za to si môžu sami.
som bezcitny realista