Za homosexualitu detí môžu ich matky, ak v tehotenstve brali drogy
Neurobiológ Dick Swaab tvrdí, že alkohol, fajčenie a užívanie drog vplýva na sexuálnu orientáciu plodu.
Myslíte si, že príčinou homosexuality sú gény alebo že ide o životnú voľbu? Kontrove
Bože ja toto nikdy nepochopím...načo niekto hladá príčinu keď sa ho to vonkoncom netýka.
I tak si budú lgbt ludia žiť s kým chcú a dáke výskumy,propagandy za tradičnú rodinu a nvmčo všetko im v tom i tak nezabránia.... keby sa radšej každý o seba staral
Príliš odvážne a kategorické tvrdenie.
Podľa mňa je to proste 1 zo spôsobov prírodnej redukcie premnoženia populácie. Inak sme príliš životaschopný druh. Pochybujem, že vznik ako taký má jedinú a ešte takto jednoduchú príčinu.
ja nie som odborník, preto sa neodvážim nič s istotou tvrdiť...ale myslím, že dáke gény v tom byť môžu, ale prirovnala by som to ku každému prípadu, kedy sa rodičom narodí dieťa iné, ako je bežné...skúmať nejaké príčiny môže byť strašne fajn, ale myslím, že by to chcelo sakra presné vysledky, aby to bolo uveriteľné.
tiež si myslím, že na človeka nevplýva len čisto biologický faktor, ale aj jeho okolie, situácie v ktorých sa ocitne, ľudí, ktorých spozná...myslím že homosexualita je vrodená, ale nedávala by som 100% tomu, že len niečo vrodené z človeka robí homosexuála.
a ešte jedna vec, myslím, že príroda si niekedy veci zariadi podľa seba, napriek neviem akým vedeckým výskumom, že ľudský zásah nie je vždy dokonalý...kamarát je zo 4 detí, a všetky mala matka počas neplodných dní, ktoré jej odborníci vypočítali a označili za tie, kedy pravdepodobnosť že splodí dieťa, bola dákych 7%...a hľa
@efyks čo ty vieš...? skús si to prečítať ešte raz a možno pochopíš tu podstatu nemusi tá matka brať dorgy...alkohol...a pod...ale s počtom narodených synov rasie to že jeden z nich môže byť gay...
na noske máme akurát sociológiu a keď sme brali homosexualitu tak sme ju delili na:
vrodenú= porucha v 3. a 4. mesiaci vnútromaternicového vývoja plodu
získanú= vplyv nepriaznivých sociálnych faktorov (väznice,...)
@orensey priznám sa celé sa mi to čítať nechcelo
V prvom rade neverím, že byť homosexuálom je životná voľba. Keď sa mi raz páčia dievčatá tak sa mi nepostaví z žiadneho chaloša! Dievčaťom som zatiaľ nebol takže je to rýdzo chalošský pohľad (áno zapáčilo sa mi slovo chaloš). Čiže to bude skôr tými génmi...a či na to vplývajú drogy, chlast a fajčenie...to naozaj nemám odkiaľ vedieť...No ale zarazil ma ten kortizol. Pokiaľ viem je to látka vďaka ktorej sa budíme v určitý približne rovnaký čas...niečo ako biologický budík, tak nechápem prečo by sa to vylučovalo pri strese...
podľa mňa na tom niečo pravdy môže byť.. ak berieme homosexualitu ako vývinovú poruchu, alebo nazvime to odchýlku, tak čiastočne to môže byť ovplyvnené týmto
ale v dnešnej dobe, keď je moderné všetko skúšať ("som síce na chlapcov, ale chcela by som vedieť, aké to je s dievčaťom") sú mnohí iba akože homosexuáli, vplyvom prostredia
tak určité veci okolo homosexuality môžu byť vrodené teda hormonálne, napríklad ak sa muž správa ako žena, resp. vo svojom vzťahu s mužom "hrá" ženu, ale môže na to určite vplývať aj okolie, a aj to skúšanie ako povedala @darkestangel
@efyks sak spis, cize mas vsetky procesy volako skludnene, vyluci sa kortizol cize ich odkludni a sa zobudis - sak to dava zmysel.
a sak jasne ze cim viac synov mas tym je pravdepodobnejsie ze jeden bude gay. a cim viac deti mas tym je pravdepodobnejsie ze jedno bude dcera a cim viac vajec kupis tym pravdepodobnejsie je ze jedno bude pokazene.
ja si myslím, že to bude skorej tým, že mozog plodu nedostane počas vývoja dostatok hormónov, teda pohlavné orgány sa vyvinú tak ako majú, ale orientácia zostane nepozmenená. - v skratke
a nemyslím si, že to súvisí s užívaním drôg a podobne
Dvojku som ochotná pripustiť (s @burble -inou veľmi dobrou poznámkou), ale čo brali a fajčili matky od praveku/staroveku do objavenia Ameriky a (veľmi pomalého) prenikania tabaku (a iných rastlín s psychotropnými alkaloidmi) napríklad do Európy a do začiatku syntézy umelých drog v 20. storočí?
Plus alkohol sa užíval veľmi bežne minimálne do konca novoveku a kvôli závadnosti pitnej vody bolo často hlavným zdrojom tekutín obyvateľstva pivo/víno. V súčasnosti je jeho pitie v tehotenstve spoločensky netolerované, nemalo by homosexuálov ubúdať?
no v druhom tyzdni este neni ani naznak mozgu u plodu. neuralna plotenka sa zacina vyvijat v 3. tyzdni. A tak kocnom 4. tyzdna (myslim) sa zacinaju vyvijat mozgove vacky. Takze skor ale povedat kedy je tazke, kedze mozog sa vyvija fakt dlho. Ono postupne sa vie, ze vsetko mozne vplyva vseliak. Napr. vela poruch s ucenim alebo so spravanim, vyplyvaju z nejakeho externeho faktoru a nie su geneticke. Takisto moze aj homosexualita, preco nie? ak sa zmenia ciastocne hladiny hormonov, ktore ovplyvnuju mozog k vyvinu na zensky alebo muzsky.
A take veci sa nemusia diat nevyhnutne nejakymi novymi latkami ale aj nedostatky vitaminov a mineralov maju velky vplyv na vyvoj. To su veci, kde prebieha velky vyskum a podla mna sa k tomu vyjadrovat niekomu, kto v tom vobec nepracuje nejak sebaisto je hlupe....
nemyslím si že je to tak už len kôli tomu že zvieratá neužívajú drogy, nepijú alkohol ani nefajčia a predsa sa medzi nimi vyskutujú homosexuálne orientovaný jedinci... ako vysvetlí pán neurológ toto?
tu sú tiež rôzne teorie a pod. vysvetlené, vyvrátené, potvrdené... všelijaké... niektoré znejú uveritelnjšie ako to, že vonkajší vplyv chemikálíí s tým až do tak velkej miery súvisí...
btw pred mnohotísckami rokov nebolo toko chemikálií ako dnes a predsa boli ľudia aj homosexuálne orientovaní...
myslim ze dnes uz nikdo kto ma pet pohromade nevyhlasuje ze homosexualita nezavisi od intrauterinneho vyvoja a genetiky, ale tvrdit ze vychova na to nema ziaden vplyv mi pride trochu obmedzene. alebo skor ucelove, sluziace k vyvolanie vecsieho zaujmu o knihu.
@miaja akože z čoho konkrétne?
mne táto teória príde celkom rozumná, buď je niečo s génmi pokazené a potom si homosexuál, alebo si vo väzení len s rovnakým pohlavím a keď niečo chceš tak musíš proste byť homosexuál
@sveter to je blbosť. ani z chlapa vo väzení sa nestane homosexuál. ide len o to že potrebuje uspokojiť svoje potreby a kedže ženy tam nie su tak si to chlapi rozdavaju medzi sebou. akoby také východisko z núdze.. homosexualita sa nedá naučiť ani nejako získať vplyvom prostredia.
a ak takéto veci učia deti v škole tak dakujem pekne... potom je jasne prečo su ludia o homosexualite zle informovaní..
@sveter ale ak to chlapi robia nielen ako to vychodisko z nudze..... ale že sa im to aj páči a budu v tom pokračovať aj ked vyjdu z basy, tak potom sú bud od narodenia gayovia alebo aspon bisexuáli a prišli na to až za takýchto podmienok. ale ako vravím, homosexualita sa nedá naučiť alebo získať počas života. bud tam je od narodenia alebo nie je...
@miaja no veď ako podľa mňa to nie je myslené ako že úplne sa tým homosexuálom staneš... neviem ako to mám popísať, ale proste presne tam ide o to jediné východisko, že musí byť z teba homoš... a možno si ten dotyčný na to navykne a opačné pohlavie ho už priťahovať nebude, neviem, nemôžem to posúdiť keď som nikdy v takej situácii nebola
a učia to v školách lebo čo tam majú učiť iné? takéto konšpiračné teórie ktoré sú uvedené hore v tomto fóre? ja sa s tým tiež nestotožňujem na 100% ale príde mi to ešte v pohode
@efyks neviem presne na akom princípe funguje počítanie pravdepodobostí, ale ale aj tak je podľa mňa celkom zaujímavé, že pri takej pravdepodobnosti prvé štyri pokusy boli pozitívne
@marleymt tak zo 100 neplodných dní kedy by to skúšala by sa jej to sedemkrát malo podariť. Čiže ešte 3 ju možno postretnú ak bude do tej stovky pokračovať ...ale rozhodne je to pekná náhodička...ale ako sa vraví: "náhoda je blbec"
Može byť. Teraz premyslam o tom ako nam na nabozenstve stale opakuju ake je nespravne byt homosexualom. Vraj s tym clovek musi bojovat, inak hžne v plamenech pekelných na veky vekov amen.
@makovienka Nie je nesprávne byť homosexuálom. Zlý preňho je spôsob života, ktorým žije. Človek nie je zlý sám o sebe ale jeho správanie môže byť zlé, nebezpečné.
A to v konečnom dôsledku ublíži jeho duši, ktorá bude cítiť neschopnosť prijať Božie odpustenie, lásku. Je to ako tá bolesť keď ťa napr. niekto sklame, akurát, že to zrejme bude omnoho silnejšia bolesť.
@makovienka@51 a potom, homosexuálny spôsob života nie je jediný hriech, je to rovnaké u všetkých ľudí, každý sa vždy môže rozhodnúť, kým nie je obmedzovaní niečím. :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
ale zase prečo nie?
I tak si budú lgbt ludia žiť s kým chcú a dáke výskumy,propagandy za tradičnú rodinu a nvmčo všetko im v tom i tak nezabránia.... keby sa radšej každý o seba staral
Podľa mňa je to proste 1 zo spôsobov prírodnej redukcie premnoženia populácie. Inak sme príliš životaschopný druh. Pochybujem, že vznik ako taký má jedinú a ešte takto jednoduchú príčinu.
ja nie som odborník, preto sa neodvážim nič s istotou tvrdiť...ale myslím, že dáke gény v tom byť môžu, ale prirovnala by som to ku každému prípadu, kedy sa rodičom narodí dieťa iné, ako je bežné...skúmať nejaké príčiny môže byť strašne fajn, ale myslím, že by to chcelo sakra presné vysledky, aby to bolo uveriteľné.
tiež si myslím, že na človeka nevplýva len čisto biologický faktor, ale aj jeho okolie, situácie v ktorých sa ocitne, ľudí, ktorých spozná...myslím že homosexualita je vrodená, ale nedávala by som 100% tomu, že len niečo vrodené z človeka robí homosexuála.
a ešte jedna vec, myslím, že príroda si niekedy veci zariadi podľa seba, napriek neviem akým vedeckým výskumom, že ľudský zásah nie je vždy dokonalý...kamarát je zo 4 detí, a všetky mala matka počas neplodných dní, ktoré jej odborníci vypočítali a označili za tie, kedy pravdepodobnosť že splodí dieťa, bola dákych 7%...a hľa
vrodenú= porucha v 3. a 4. mesiaci vnútromaternicového vývoja plodu
získanú= vplyv nepriaznivých sociálnych faktorov (väznice,...)
V prvom rade neverím, že byť homosexuálom je životná voľba. Keď sa mi raz páčia dievčatá tak sa mi nepostaví z žiadneho chaloša! Dievčaťom som zatiaľ nebol takže je to rýdzo chalošský pohľad (áno zapáčilo sa mi slovo chaloš). Čiže to bude skôr tými génmi...a či na to vplývajú drogy, chlast a fajčenie...to naozaj nemám odkiaľ vedieť...No ale zarazil ma ten kortizol. Pokiaľ viem je to látka vďaka ktorej sa budíme v určitý približne rovnaký čas...niečo ako biologický budík, tak nechápem prečo by sa to vylučovalo pri strese...
ale v dnešnej dobe, keď je moderné všetko skúšať ("som síce na chlapcov, ale chcela by som vedieť, aké to je s dievčaťom") sú mnohí iba akože homosexuáli, vplyvom prostredia
a sak jasne ze cim viac synov mas tym je pravdepodobnejsie ze jeden bude gay. a cim viac deti mas tym je pravdepodobnejsie ze jedno bude dcera a cim viac vajec kupis tym pravdepodobnejsie je ze jedno bude pokazene.
a nemyslím si, že to súvisí s užívaním drôg a podobne
Plus alkohol sa užíval veľmi bežne minimálne do konca novoveku a kvôli závadnosti pitnej vody bolo často hlavným zdrojom tekutín obyvateľstva pivo/víno. V súčasnosti je jeho pitie v tehotenstve spoločensky netolerované, nemalo by homosexuálov ubúdať?
A take veci sa nemusia diat nevyhnutne nejakymi novymi latkami ale aj nedostatky vitaminov a mineralov maju velky vplyv na vyvoj. To su veci, kde prebieha velky vyskum a podla mna sa k tomu vyjadrovat niekomu, kto v tom vobec nepracuje nejak sebaisto je hlupe....
» invivomagazin.sk/homosexualita--...
tu sú tiež rôzne teorie a pod. vysvetlené, vyvrátené, potvrdené... všelijaké... niektoré znejú uveritelnjšie ako to, že vonkajší vplyv chemikálíí s tým až do tak velkej miery súvisí...
btw pred mnohotísckami rokov nebolo toko chemikálií ako dnes a predsa boli ľudia aj homosexuálne orientovaní...
myslim ze dnes uz nikdo kto ma pet pohromade nevyhlasuje ze homosexualita nezavisi od intrauterinneho vyvoja a genetiky, ale tvrdit ze vychova na to nema ziaden vplyv mi pride trochu obmedzene. alebo skor ucelove, sluziace k vyvolanie vecsieho zaujmu o knihu.
Neviem, čo si s tým chcela povedať.
mne táto teória príde celkom rozumná, buď je niečo s génmi pokazené a potom si homosexuál, alebo si vo väzení len s rovnakým pohlavím a keď niečo chceš tak musíš proste byť homosexuál
a ak takéto veci učia deti v škole tak dakujem pekne... potom je jasne prečo su ludia o homosexualite zle informovaní..
A o mám teraz si myslieť, že moja matka drogovala a preto som sa narodil gayom....
no tak to si potom pekna krava, keď mi toto dokážeš napísať.......
a učia to v školách lebo čo tam majú učiť iné? takéto konšpiračné teórie ktoré sú uvedené hore v tomto fóre? ja sa s tým tiež nestotožňujem na 100% ale príde mi to ešte v pohode
Moja reč
A to v konečnom dôsledku ublíži jeho duši, ktorá bude cítiť neschopnosť prijať Božie odpustenie, lásku. Je to ako tá bolesť keď ťa napr. niekto sklame, akurát, že to zrejme bude omnoho silnejšia bolesť.